Erkek, konuşurken kadının dudaklarına bakıyorsa..

Normalde insanlarla herhangi bir şeyi konuşarak paylaşıyorsak göz teması kurmamız gereklidir. Bu iletişim ve nezaket ortak kuralıdır. Ancak hoşlandığımız biriyle durum değişir; gözler, gözlerden dudaklara kayar ve orada kilitlenir. 

Gökçen Erdoğan Gökçen Erdoğan

Göz bebekleri büyüyor ve göz kırpışları farklılaşıyor

Eğer karşılıklı konuştuğunuzda, diğer sohbetlerinden farklı olarak, göz kırpışları artıyorsa veya göz bebeklerinin büyüdüğünü hissediyorsanız, sizden hoşlandığını düşünmeye başlayabilirsiniz. Tabi bundan emin olmak için, onu farklı yerlerde farklı kişilerle konuşurken gözlemlemiş olmanız gerekir. Farktan eminseniz, hislerinden de emin olabilirsiniz. Konuşurken harekete geçen hormonların, gözleri ele geçirişidir bu.

Sizi gördüğünde kaşları yukarı kalkıyor ve ağız çevresinde engellenemez gülüş çizgileri beliriyor.
Kaşlarımız, hoşlandığımız birini gördüğünde hareket eden evrensel belirticidir resmen. Kontrolümüz dışında aşağı ve yukarı hareket eder Hoşlandığı birini görür görmez kaşlarını hareket ettirmek, ilginin evrensel bir işaretidir. Birinden hoşlandığımızda kaşlarımız çoğunlukla kontrolümüz dışında aşağı ve yukarı yönde hareket eder. En güzeli ise karşımızda da bunu görmektir. Kaşları hareket eden ve bizim gibi gülümseyen kişi, hislerimize kayıtsız değildir. Bu his alışverişi o kadar kısa sürer ki iyi bir gözlemci ve dikkatli bir partner adayı olmaktan başka çareniz yoktur.

Vücudunu size doğru çeviriyor
Aynı ortamı paylaştığınızda dikkat etmeniz gereken bir şey vardır; size doğru oturup oturmadığı. İnsanlar genellikle hoşlandıkları kişiye dönerek oturma pozisyonu alma eğilimi gösterirler. Bu hem dikkatle dinlemek ve izlemek hem de görüş alanı içinde kalmak içindir. Hatta sizinle aynı alanda kalmak için yer değişikliği yapıyorsa neredeyse emin olabilirsiniz hislerinden. Bir anda yanınızda bulunan diğer insanları kendinizden çok uzak kalmış ve sohbetin dışında buluyorsanız, bu çok da aldatıcı olmaz.

Konuşurken dudaklarınıza bakıyor
Normalde insanlarla herhangi bir şeyi konuşarak paylaşıyorsak göz teması kurmamız gereklidir. Bu iletişim ve nezaket ortak kuralıdır. Ancak hoşlandığımız biriyle durum değişir; gözler, gözlerden dudaklara kayar ve orada kilitlenir. Zaman zaman toparlanmaya çalıştığını görürüz ya da boynumuz ve omzumuza dek iner bakışlar. Bu bir arzulama göstergesidir ve hisler karşılıklıysa sevindiricidir.

En ufak esprinize dahi gülüyor.
Bu bazen alay etme ya da hafife alma gibi algılanıp sinir bozucu bulunuyor. Ancak sert tepki vermez birkaç dakika tanırsanız ona, birlikte kahkahalara boğulmanız ve bu nedensiz krizlerden hoşlanmanız, yakınlaşıp dokunuşlara geçmeniz an meselesi. Unutmayın; birlikte mutlu olan insanlar nedensiz ve fazla gülerler.

GÖKÇEN ERDOĞAN

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı ve İlişki Terapisti

Twitter: http://twitter.com/drgokcenerdogan

GÖKÇEN ERDOĞAN'IN SAYFASINI GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN