Kova burcunu 2015'te neler bekliyor?

Geleceğe dönük amaçlarınızı oluşturmaya ve farklı topluluklarda sorumluluklar almaya hazır mısınız?

Gamze Avcu Gamze Avcu

Kova ve kova yükselenler için 2015, topluluklar içersinde kendi konumlarını ve bireysel amaçlarını belirlemeye başlayacakları, oluşturacakları profili görme yılı olacaktır. Ne kadar fazla insanla temas ederlerse hayatlarına o kadar anlam katabileceklerini görecekler. Kovalar kendi dünyalarında, kendi içlerinde düzenlerini kaybetme konusunda korku duyuyor veya rahatsızlık duyuyor olabilirler. Müdahale edemedikleri düzen dengelerini bozuyor olabilir. Yakın çevrelerinde, varsa kardeşleriyle ilgili, yaptıkları işler veya eğitim konularında ani değişimler dengelerini sarsıyor olabilir. Bu konularda stresler yaşıyorlar. Kontrol altında tutmak istiyorlar. Mart ayında bu stresi son kez yaşayacaklar.

2015’te Saturn yay burcunda ve aralık 2017’ye kadar sürecek yeni bir serüven başlatıyor. 14 mart 2015’te yay burcunda geri gitmeye başlayacak. 15 haziran-2 ağustos 2015’te akrep burcunda geri gitmeye devam edecek. 18 eylul’de tekrar yay burcuna geçtiğinde aralık 2017’ye kadar burada kalacak.

Saturn yay burcunda bulunacağı dönemde Kovalar içinde bulundukları gruplara olan inançlarını kaybedebilir ve yaşam amaç ve hedeflerine yakın, kendi istekleri doğrultusunda pozisyonlarını belirleyecekleri gruplara, organizasyonlara ve toplulşuklara girebilirler. Topluluklar içersindeki kurallar veya normlar konusunda kendilerini eksik hissettikleri veya kendilerine gerçek gelmeyen oluşumlarda değiştirmek istedikleri şartlar olabilir. Bu konularda ve organizasyonlarda herkes için çalışacakları sorumluluklar alabilirler. Bu dönemde bazı arkadaşlıkları bitebilir. Topluluklar içersinde kendilerini kısıtlayan yapılar bulunabilir. Kendilerini tatmin edecek başka amaçlar ve hedefler edinebilirler.

Saturn geri gittiği dönemlerde kariyerlerinde aldıkları sorumluluklarla ilgili ve olmak istedikleri topluluklarla ilgili kendilerini sorgulama evresi geçirebilirler.

Jüpiter aslan burcunda geri hareketinde ve kendilerine prestij getirecek ilişkilerde beklentilerinin gerçekleşip gerçekleşmediği konusunda, destek görüp görmedikleri konusunda değerlendirmeler yapıyorlar. Jüpiter 11 ağustosta başak burcuna geçtiğinde ortaklıklar kurabilirler. Yatırımlardan, başkalarının kaynaklarından sağlayacakları faydalar artacaktır. Ancak bunun için çalışmaları ve bir düzen kurmaları gerekebilir.

Kovalar bireysel faaliyetlerden daha ziyade başkalarıyla birlikte hareket etmeye başlıyorlar.

Önemli zamanlar

21 ocak-11 şubat 2015’te Merkür kendi burçlarında geri hareketinde olacak. Kovalar Merkür’ün 2015’te hava burçlarında geri gitmesiyle kendi fikir ve düşünceleri, bireysel gelişimlerindeki unsurlar ve bakış açılarıyla ilgili konuları düzeltecek ve üzerinde çalışacaklar. Kovada geri giderken Merkür etrafıyla ve çevresiyle ilgili konularda kovaların yanlış anlaşılması, zihinsel faaliyetlerinde daha çok kendi içine dönük, kendiyle ilgilenmesine sebep olabilir. Ocak ayında ilişkilerinde mücadele konuları gündemde olabilir. Çevresinde çok kişi olacaktır ancak kendileriyle ilgili farketmek istediklerini çevrelerindeki ilişkilerden öğrenmek isteyebilirler. Maddi kaynaklarıyla ilgili konularda belirsizlikler olabilir.

Şubat ayında yakın çevrelerinde faaliyetlerde boy gösterebilirler. Girişimciliklerini gösterecekler. Herkesle ilgilenecekler.

20 mart 2015’te balık burcunda Güneş tutulması meydana geliyor. Maddi manevi inandıkalrı değerlerle ilgili şimdiye kadar atamadıkları adımı atmaları gerekebilir. Maddi kaynakalrı konusunda kaçtıkları veya farkında olmadıkları bir konuyu çözmek durumunda kalabilirler. Mart ayında kovalar çevrelerini geliştirecek ve kendilerine prestij sağlayacak ilişkiler kuracaklar. İş yaptıkları konularla ilgili farklı bir metodu karşılarındaki kişilere veya ortaklarına kabul ettirebilirler. Varsa kardeşleri, yakın çevreleriyle ilgili değişimler yaşayabilir, yeni ve farklı konulara dair kendilerini geliştirebilirler. Yeni projeler üretip başkalarıyla projelerini paylaşma konusunda anlaşma yapabilirler. Mart ayıının ikinci yarısında kısa yolculuklarda kazalara dikkat etmelerinde fayda var. Saturn 14 martta geri hareketine başlıyor. Topluluklar veya gruplar içersinde kendilerini rahatsız eden unsurlar gündeme gelebilir.

4 nisanda terazi burcunda Ay tutulması meydana geliyor. Jüpiter 8 nisanda aslanda düzgün hareketine dönüyor. Kovalar ilişkileri yardımıyla uzak mesafelerle bağlantılar kuracaklar. Karşılarına çıkacak kişiler kendilerini geliştirmek istedikleri konularda destek sağlayacak. Herkesle paylaşımda bulunmak istedikleri konular var ise, yayınlamak istedikleri yazılar veya paylaşımlar olabilir, arkalarında destekleyecek kişiler olacak. Yabancılar, akademik konular, farklı kültürlerle ilgili konuları birileri aracılığıyla kolayca tamamlayacaklar. Evlerindeki çalışmalarla veya istedikleri şartları yaşamsal alanda oluşturmaları maddi konularda kaynak yaratmalarında destek olacak. Amaç ve hedefleri ne ise onu ilişkileri yardımıyla gerçekleştirecekler. Pluto 17 nisanda geri hareketine başlıyor. Kovalar bu dönemi kendileriyle ilgili yoğunlaştıkları içsel konuları çözmekle geçirebilirler. Düzenlerinin bozulmaması ile ilgili kontrol isteklerini, müdahale edemedikleri güçleri akışına bırakma konusunda kendilerine bir düzen kurmaları gerektiğini farkına varabilirler.

19 mayıs-12 haziran 2015’te Merkür ikizler burcunda geri hareketinde olacak. Kendi kabiliyet ve yetenekleri konusunda eksik gördükleri konular üzerinde çalışabilirler. Varsa çocuklarıyla ilgili eğitim konularında çözmeleri gereken terslikler veya gecikmeleri çözebilirler. Bireysel çabalarında sorunların kaynağına inmek için çalışabilirler. Kovaların özelliklerinden birisi konunun neden ve niçinlerini öğrenmektir. Mayıs ayında kovalar gruplar içersinde aldıkları sorumluluklarla bireysel isteklerini ve gelişimlerini dengelemek durumunda kalabilirler.

12 haziranda Neptün geri hareketine başlıyor. Maddi konularda ideallerini yüksek tutmamalı ve kendilerini kandırmamalılar. Aldanmamalılar. Belirsizliklerle karşılaşabilirler. Ancak ay sonunda yeni konular veya iş konularıyla ilgili ortaklar bulacaklar, ilişkiler kuracaklar. Bu fırsatı iyi değerlendirmeliler.

25 temmuz-6 eylül 2015’te Venüs başak burcundan geri hareketle aslant burcuna geçiyor. İlişkilerinde yanlış anlamalar, ilişkilerden beklentileri ile ilgili karar verici durumda olmamalılar. Bazı gecikmeler, yanlış değerlendirmeler olabilir. Karşılarındaki kişilerle sorunlar olabilir. Bu sorunların çözülmesi konusunda çaba göstermeleri daha faydalı olacaktır. Temmuz ayında kovalar yeni müşteriler edinme konusunda çaba gösterebilirler. İş ortamları ve çalıştıkları kişilerle ilgili isteklerini yaptırma konusunda zorluklarla karşılaşabilirler. İşleri veya projeleri ile ilgili stresler olabilir. Uranüs 26 temmuzda geri hareketine başlıyor. Buldukları veya uyguladıkları metodlarla ilgili düzenlemeler gerekebilir, yeni konularda iletişim problemleri yaşayabilirler.

2 ağustosta Saturn düzgün hareketine dönüyor. Kariyerleriyle ve toplumsal hayatlarıyla ilgili aldıkları sorumlulukları tamamlayacaklar ve kendilerini ispat etmiş olacaklar. Ancak bazı ortaklarına verdikleri sözlerde duramayabilirler. Gerçeklerle verdikleri sözler konusunda stresler yaşayabilirler. Ancak işlerini istediklerine göre organize edecekler. 11 ağustosta Jüpiter başak burcuna geçiyor. Ortaklıklar veya eşlerinin kaynakları, yatırım konularında kısmetleri ve fırsatları artacaktır. Bu dönemde maaş artışı gibi başka kaynaklardan gelen imkanlarını arttırmak için çalışmalar yapmaları faydalı olacaktır.

17 eylül-9 ekim 2015’te Merkür terazi burcunda geri hareketinde olacak. Yabancılar, uzak bağlantılar konusunda veya kendi gelişimleri ile ilgili konularda gecikmeler olabilir. Yolculuk planları değişebilir. 13 eylülde başak burcunda Güneş tutulması meydana geliyor. Kovalar bireysel yetenekleriyle ortaklıklar kurabilir, başkalarından gelir kaynakları elde edebilirler.

Bazı kovalar 6 eylül sonrasında birlikteliklerinde ciddi adımlar atabilir. Ortaklıklar veya başka kaynaklarla, bağlı oldukları kişilerle veya ortaklaşa işlerle ilgili çaba gösterecekler. İsteklerini kabul ettirecekler. Ancak çok çalışmaları ve de pratik, gerçekçi olmaları gerekiyor.

Ekim ayında Kuzey Ay Düğümü de 10 ekimde başak burcuna geçtiğinde Kovalar, kendi gelir kaynaklarıyla ilgili fedakarlıklarından, belirsizlik yaratan durumlardan sıyrılmayı ve ortaklaşa işlerden, başkalarının kaynaklarından yararlanmayı öğrenecekler. Bağlılıklarında karşılarındakine de faydası olduğunda işleyeceğini öğrenecekler. Ortaklaşa işlerde bir düzen kurmaları gerekecek. Ekim ayında kendilerini güvence altına alacak maddi kaynaklar bulacaklar, kuracaklar ve güçlendiklerini hissedecekler.

Kasım ayında uzak seyahatleri olabilir. 18 kasımda Neptün düz hareketine dönüyor. Gelir kaynaklarıyla ilgili belirsizlikler sona eriyor. Kovaların hayatlarında bundan sonraki dönemde zaman zaman stres kaynakları toplulukların kendilerinden beklentilerine karşılık verebilecek amaç ve hedeflerini koyarken maddi konularda da idealize ettikleri duruma gelme konusunda olabilir.

Aralık ayında yeni konular ve kontrollü olma istekleri yapacakları planlar konusunda kovaları zorlayabilir. Uranüs 26 aralıkta düzgün hareketine dönüyor ve yeni konularla ilgili çabalarının karşılığını görmeye, yakın çevreleriyle ilgili değişimleri kabul etmeye başlayabilirler.