Başak burcunu 2015'te neler bekliyor?

 Hayatınızda yeni temeller atmaya hazır mısınız?

Gamze Avcu Gamze Avcu

Başak ve başak yükselenler için 2015, Jüpiter sayesinde her detayda daha fazla takılacakları, ancak daha fazla şanslı olacakları ve dileklerinin daha rahat gerçekleşeceği, öte yanda ev, aile, yaşamsal istekleri hakkında gerçekçi temeller atmaya başlayacakları bir sene olacaktır.

Başaklar hayatlarında bireysel özellikleriyle, varsa çocukları, özel zevkleri ve kabiliyetleriyle güçlerini kazanmakla, kendilerini ortaya koyma isteğiyle, diğer yanda bağlı oldukları kişiler ve şartların onlar üzerindeki değiştirici etkisinden kurtulabilme, bağımsız kalma arasında stresler yaşıyorlar. Hayatlarına müdahele edemeden başkaları aracılığıyla değişim geçiriyor olabilirler.

2015’te Saturn yay burcunda ve aralık 2017’ye kadar sürecek yeni bir serüven başlatıyor. 14 mart 2015’te yay burcunda geri gitmeye başlayacak. 15 haziran-2 ağustos 2015’te akrep burcunda geri gitmeye devam edecek. 18 eylul’de tekrar yay burcuna geçtiğinde aralık 2017’ye kadar burada kalacak.

Saturn yay burcunda olduğu süreçte başaklar kendilerine dönüp bakacaklar. Kendileriyle ilgili hayatlarında yeni temeller atacakları bir dönemde olacaklar. Yaşamsal alanları, ev, aile konuları bu hissettikleri eksikliklerle ilgili konular olacak. İstedikleri yaşamı oluşturmak için kendilerine anlam katacak şekilde ev, aile düzeni oluşturmaya çalışacaklar. Bir bakıma aileye ve yaşamsal düzenlere bakış açıları değişebilir. Yabancı ülkelerde zorluk çekebilirler ancak ait olduklarını hissettikleri yeri belirlemek için prolemleri çözmek durumunda kalacaklar. Bu günden yaşamlarına anlam katan düzeni kurduklarında daha sonraki safhalarda toplum içersindeki konumlarını da belirlemek için temeller atmış olacaklar. Yaşadıkları yaşam ve yaşamsal alanlarla ilgili eksiklikler hissedebilirler. Artık rahatsızlıkları gün yüzüne çıkacak veya başkalarının değil kendi isteklerine göre yaşayacakları şartları telafuz etmeye başlayacaklar. Aile içersinde sorumluluk alması gereken kişiler veya durumlar aracılığıyla daha disiplinli ve düzenli olmaya karar verebilirler. Evleriyle ilgili tamiratlar, yaşamak istedikleri düzene göre ayarlamalar hem zamanlarını alabilecek hem de anlam kazanacak şekilde organize etmek için çaba sarfedecekler.

Saturn geri hareketinde olduğu zamanlarda kendi içlerinde olmak istedikleri yer ve durumla ilgili sorgulama yapabilirler. Aile içersinde sorumluluk almaları gereken bir durumla ilgili de kendilerini na yapmaları konusunda düşünebilirler. Akrep burcunda geri giderken yakın çevreleri ile iletişimlerinde kendilerini istekleri doğrultusunda ifade etmenin yollarını arayacaklar. İsteklerine göre çevrelerini şekillendirmeye çalışacaklar. Varsa eğitim konularında gecikmeler ve çalışma dönemleri olabilir.

Jüpiter aslan burcunda geri hareketine devam ediyor. Başaklar kendileriyle ilgili yapmak istediklerini farkına varacakları zamanlar geçiriyorlar. 11 ağustosta Jüpiter kendi burçlarına geçiş yapacak. Şansları, etraflarından aldıkları destek daha fazla olacak. Kendileriyle ilgili girişimlerde kapılar açılacak. Kendilerine herşeyi yapabileceklerine dair güvenleri yerine gelecek. Başaklar herşeyi detaylarıyla inceler, bakar ve organize eder. Kendilerini hayatlarının akışına göre düzene sokacaklar. Aktiviteleri artacak. Hayatlarına anlam katan konularla ilgilenmeye başlayacaklar. Kendilerini geliştirecek ve çalıştıracak konular hayatlarına girecek. Yapabileceklerini farkedecekler. Bir şeylere hizmet, sağlığa dikkat etme konularında abartılı olabilirler. Kilo alma eğilimi olabilir. Bu konuda dikkatli olmaları gerekir.

Önemli zamanlar

21 ocak-11 şubat 2015’te yöneticileri Merkür kova burcunda geri hareketinde olacak. Gündelik işlerinde, çalıştığı kişiler ve işlerle ilgili, sağlık konularında sonuç alamayabilirler, gecikmeler yaşayabilirler. Ancak bu dönemde çalıştığı kişilerle veya yaptığı işlerdeki sorunları çözme anlama konusunda çalışabilirler. Sorunların kaynağını araştırabilirler. Neyi nasıl yapacakları konusunda çalışabilirler. Ocak ayında çalışma ortamlarında ilişkileri iyi olacak. Müşterilerle olan görüşmelerinde fırsatlar karşılarına çıkabilir. Hayatlarındaki değişim başlangıcı ilişkilerinde kısıtlayıcı etki yaratabilir. İlişkilerinde karşı tarafın istekleri doğrultusunda fedakarlık yapmaları gerekebilir. Ancak yine de kendilerini güçlü görmek istedikleri konularla ilgili ilişkilerinden ilham alabilecekler.

Şubat ayında cazip ilişkiler hayatlarına girebilir. Bazı başaklar evlilik veya birliktelik için adımlar atabilirler. Şubat sonunda ortaklıklar, bağlılıklarıyla ilgili adımlar atma cesaretine kavuşacaklar. Başka kaynaklarla ilgili konularda girişimleri olabilir. Hayatlarındaki dönüşüme pozitif bakabilecekler. Yatırımlarla ilgili de cazip fırsatlar yakalayabilirler.

20 mart 2015’te balık burcunda güneş tutulması ilişkilerinde açıklamaktan veya uygulamaktan hep kaçtıkları konulara eğilmeleri gerektiğini hatırlatacak. Hayatlarıyla ilgili temelleri yeniden kuracak olan başaklar amaçları ve hedefleri doğrultusunda kendilerini ilişkiler içersinde nasıl görmek istediklerini farkına varacaklar. Mart başında ortaklaşa işleriyle veya başkalarından gelecek ani fırsatlarla kendilerini daha rahat hissedebilir, üzerlerindeki baskıyı azaltabilirler. Kendileriyle ilgili girişim fırsatları yakalayabilirler. Varsa borçlarından kurtulma yollarını keşfedebilirler. Mart sonunda uzun süredir ortaklaşa işlerindeki rutinlerden çıkma isteğiyle gelen baskıların ve bireysel yetenekleriyle güçlenme isteğinin oluşturduğu stresler konusunda son kez krizlerle veya zorluklarla karşılaşabilirler.

4 nisan 2015’te terazi burcunda ay tutulması meydana geliyor. Maddi konular gündemde olacaktır. Gelir kaynaklarıyla ilgili kararlar alabilirler. Başaklar kendileri için önemli olan değerleri anlayabilirler. Maddi konularda bir sonuca ulaşmış olacaklar. Jüpiter düzgün hareketien 8 nisanda dönecek. Kendileriyle ilgili yapmak istedikleriyle ilgili cesaretlerini arttıracaklar. Yurt dışı girişimleri veya yabancılarla olan konularda, akademik konularda girişimlerde bulunabilirler, yeni ilişkiler kurabilirler. Toplumsal hayatlarında daha göz önünde olacaklar. Pluto 17 nisanda geri hareketine başlıyor. Bireysel çabalarıyla ilgili kendilerini zorlayabilirler. Güçlerini gösteremeyebilirler. Varsa çocukları ile ilgili meselelerle ilgilenebilirler. Kontrol altına alma isteklerinde baskın olmamalılar. Amaç ve hedefleri doğrultusunda çalışabilirler. Kendileri veya aşk konularında pes etmeye meyilli olabilirler.

19 mayıs-12 haziran 2015’te yönetici gezegenleri Merkür ikizler burcunda geri hareketinde olacak. Toplumsal yaşamlarında, kariyerleriyle ilgili konularda araştırmalar yapabilirler, kendilerini ifade ve düşüncelerini kabul ettirme konusunda hazırlık aşaması olarak bu fırsatı değerlendirebilirler. Ev ve aile konuları onların iş hayatlarında kısıtlayıcı unsure olabilir. İlişkilerinde anlayış geliştirmeleri gerekebilir.

Haziranda yabancılar, amaçları ve hedefleri doğrultusunda kendilerine güvenebilecekleri yeni fırsatlarla karşılaşacaklar. İş ve toplumsal hayatlarıyla ilgili isteklerini gerçekleştirmeye başlayacaklar. Bilgilerini paylaşabilir ve kendilerini isteklerini toplumsal hayatları içinde kabul ettirebilirler. Kariyerleri için çok önemli fırsatlar yakalayacaklar. Uzak yolculuklar yapabilirler. Bu yolculuklar isteklerini gerçekleştirme fırsatları sunabilir. Neptün 12 haziranda geri hareketine başlıyor. İlişkilerindeki idealize ettikleri konuları ve birlikteliklerinde yücelttikleri kişiler hakkında kendilerine dönük değerlendirmeleri olabilir. İlişkilerinde belirsiz konuları çözme konusunda mücadele edebilirler.

25 temmuz-6 eylül 2015’te Venüs kendi burçlarına girdiğinde geri hareketine başlayarak aslant burcuna geri dönecek. İlişkiler konusundaki isteklerini ve beklentilerini belirleme konusunda kendi içlerine dönebilirler. Bu dönemde yanlış adımlar atmamak için ilişkileriyle ilgili sorunlarını çözme yoluna gidebilirler. Temmuzda içinde bulundukları gruplarda veya organizasyonlarda ilişkilerinde istedikleri gerçekleşecek ancak bireysel faaliyetlerinde kontrolü ellerinde tutma konusunda zorluklar olabilir. Başkalarıyla ortaklaşa konularla ilgili risk almaları tehlikeli olabilir. Uranüs 26 temmuzda geri hareketine başlıyor. Ortaklaşa konular, başkalarıyla olan bağlar, yatırımlar, ortaklıklarda kendilerini bireysel olarak ortaya koymanın yollarını arayacaklar.

Ağustos ayında bulundukları çevreden ayrılma durumunda kalabilirler. Kendilerini göstermek istedikleri konuları bulundukları çevrede yapamayacaklarını düşünebilirler. Farklı çevreler ve gruplar içersinde isteklerini gerçekleştirebilirler. Jüpiter 11 ağustosta başak burcuna geçiyor. Başaklar kendilerini daha iyi hissedecekler, başarma güçleri ve kendilerini düzene sokmaları konusunda çevresel koşullardan destek görecekler.

Eylül ayında iki tutulma gerçekleşiyor. 13 eylülde kendi burçlarında güneş tutulması gerçekleşiyor. Kendileriyle ilgili yenilikler, girişim istekleri artacaklar. Kendileriyle ilgili değişim istekleri artacak. 28 eylülde koç burcunda ay tutulması gerçekleşiyor. Başakların ortaklaşa işler başka kaynaklarla ve yatırımlar konusunda kendilerini kısıtlayan ve bağlayan şartlarla ilgili bitişler veya tamamlanma, karar verme zamanı gelmiş olacak. 17 eylül-9 ekim 2015’te yönetici burçları Merkür terazi burcunda geri hareketinde olacak. Koç burcunda ay tutulması ve başka kaynaklarla ilgili konuların gündeme gelmesiyle Başaklar gelir kaynaklarıyla ilgili konuları düzenleyerek ve araştırarak değerlendirebilirler. Pluto 25 eylülde düzgün hareketine dönüyor. Mars başak burcuna geçiyor. Saturn yay burcuna tekrar giriş yapacak. Eylül ayı birçok yönden başaklar için ortaklaşa kaynaklarını düzenleme, kendileriyle ilgili yapabileceklerini ortaya koyma ilişkilerinde isteklerini gerçekleştirme konusunda idealize ettiği durumları değerlendirme ve hayatlarına yön verme konusunda da kısıtlanabilecekleri bir ay olacak.

Ekim ayında çevreleriyle ilişkilerini geliştirebilecekler. İlişkiler kuracaklar. İlişkilerde eleştirel yaklaşabilecekler. Kuzey aydüğümü de burçlarına geçiş yapıyor. İlişkilerde şimdiye kadar idealize ettikleri kişilerle ilgili daha gerçekçi olmayı veya fedakarlıkların yeterli olduğunu ve kendileri için düzen kurmaları gerektiğini öğrenecekleri bir döneme girecekler. Başaklar ekim ayında kendi güçlerini kullanabilecekleri, başarma duygusuyla beraber harekete geçecekleri durumlarla karşılaşacaklar. Başaklar hayatlarında düzen isterler ve bu değişimler onlar için tekrar düzene oturtmaları gereken fırsatlar olacak. Yaşamlarını istedikleri şartlara göre oluşturmaları ve anlam bulmaları çok kolay olmayacak. Belli aşamalarla yeni temelleri atabilecekler.

18 kasımda Neptün düzgün hareketine dönüyor. İlişkileri konusunda ileriye dönük planlarını uygulamaya başlayabilirler. Gelir kaynaklarıyla ilgilenecekleri bir ay olacak. Kalıcı gelir kaynaklarını oluşturma konusunda fırsatları olacak ancak haracamalar konusunda da dikkatli olmaları gerek. Bundan sonra bazı zamanlarda yaşamsal değişimlerini gerçekleştirirken, yolunda gitmeyen ev ve aile konularıyla ilgili aldıkları sorumluluklar sebebiyle ilişkilerinde belirsizlikler yaşayabilirler. Kasım ayında ilişkilerinde hayal kırıklıkları ileri dönük istekleri ile ilgili harekete geçmelerine sebep olabilir.

Aralık ayında gelirleriyle ilgili mücadeleler olabilir. Kendilerini engellenmiş hissedebilirler. Uranüs düzgün hareketine dönüyor. Yatırımlar, başkalarından gelen kaynaklar, bağlı oldukları kişiler ve durumlarla ilgili konular duraklama döneminden çıkacak.