Aslan burcunu 2015'te neler bekliyor?

Yeteneklerinize inanarak kendinizi gerçekleştirmeye hazır mısınız?

Gamze Avcu Gamze Avcu

Aslan ve aslan yükselenler için 2015, kendilerini daha ciddiye alacakları, hayatlarında kendilerini başarılı olduklarında tatmin olacakları ancak bireysel gelişim için çaba gösterecekleri bir yıl olacaktır. Gündelik hayatlarındaki yükler, kendilerini hizmetleriyle sosyal yaşamda kabul ettirmeye çalışan ancak diğer yanda hayat amaçlarını daha bağımsız ve rutinin dışında yaşamak isteyen aslanlar zorlanıyorlar.

2015’te Saturn yay burcunda ve aralık 2017’ye kadar sürecek yeni bir serüven başlatıyor. 14 mart 2015’te yay burcunda geri gitmeye başlayacak. 15 haziran-2 ağustos 2015’te akrep burcunda geri gitmeye devam edecek. 18 eylul’de tekrar yay burcuna geçtiğinde aralık 2017’ye kadar burada kalacak.

Aslan burçları için canlı, heyecanlı zamanlar daha çok kendilerini geliştirmeleri gereken, bireysel olarak kabul ettirmeye çalıştıkları konularda çok çalışmakla geçebilir. Saturn yay burcunda, kendilerine ve yeteneklerine olan inançlarını yeniden kazanmak konusunda, başarılarını başkalarının değil kendilerinin yaratabileceklerine olan inançlarını sağlamak için baskı yapabilir. Aslanlar Saturn yay burcunda olduğu dönem boyunca kendilerini geliştirme konusunda uğraştıkları yetenek veya çalışmaları daha profesyonelce kullanmak için çalışabilirler. Kendilerini tekrar ortaya koymak için bu kişisel gelişim yolunda çeşitli engeller veya zorluklarla karşılaşabilirler. Ancak girişimciliklerini gösterebilirler. Dönemin sonunda çalışmalarının karşılığı olan alkışları alabilirler. Yaratıcılıklarını ortaya koymaları için disiplinli çalışmaları gerekecektir. Edinecekleri hobiler ve zevkler bile aslanlar için ciddiyetle uğraş verecekleri konular olacaktır. En önemlisi kendilerine anlam katacak, kendilerini ispat edecekleri uğraşlar hayatlarında eğlenceye yer ayırmalarını zorlaştıracak. Varsa çocuklarla ilgili eğitim veya başka konularda sorunlar veya sorumluluklar ortaya çıkabilir. Sabrı öğrenmek durumunda kalıp sorunları ciddiyetle ele almaları gerekebilir. Kendilerini tekrar ispat etmek için başkalarına karşı ön yargılarını kırmalı ve uğraş verecekleri ve kendilerini yetersiz gördükleri konularda söylenenleri dikkate almalılar. Dönemin sonunda kendilerini tekrar yaratabilirler.

Saturn’ün geri gittiği zamanlarda kendileriyle ilgili daha çok şeyi farkına varacaklar. Gerçekten olmak istedikleri kişi için hazırlanacaklar. Akrep burcunda geri giderken içsel olarak hayatlarında temel atmak istedikleri konumu ve yaşamsal güvenceyi elde etme ve kalıcı hale getirme yolunda düzenlerini kurabilirler.

Jüpiter burçlarında geri gidiyor. Aslanlar 2015’in ilk yarısında kendilerine olan inançlarının iyimserlikle devam ettiğini görebilirler. Kendilerine dönük olarak öz güvenlerini daha da yükseklere taşıyacakları ve değer görecekleri yönlerinin neler olduğunu araştıracaklar. Çevresel faktörler aslanlara yardımcı olacak ve kendi yönlerini tayin etme konusunda rahat olacaklar. Hayatlarına anlam katacak faaliyetler ayaklarına gelebilir. 11 ağustosta Jüpiter başak burcuna geçtiğinde maddi kaynaklar oluşturmak ve kendilerine güvence sağlayan düzeni kurmak için çeşitli fırsatlarla karşılacaklar. Bu fırsatları değerlendirip çaba gösterirlerse maddi manevi güvencede olacakları kaynakları yaratmış olacaklar. Maddi olarak rahatlama fırsatları bulacaklar.

Önemli zamanlar

21 ocak-11 şubat 2015’te merkür kova burcunda geri hareketinde olacak. İlişkilerinde yanlış anlaşılmalar, geciken görüşmeler olabilir. Bu dönemde danışılacak konular olabilir. İlişkilerdeki sorunlar çözülmeye çalışılabilir. Ocak ayında aslanlar yeni bir birlikteliğe adım atabilirler. Birlikte oldukları kişiyle olan sorunları çözüp ilişkilerini başka boyutlara taşıyacaklar. Merkür geri gittiği için eski aşklarıyla aralarını düzeltme imkanı bulabilirler. Ancak ortaklaşa işler, yatırımlarla ilgili aldanmalar olabilir. Başkalarının kaynaklarıyla ilgili önemli kararlar vermeden önce beklemeleri iyi olacaktır. Başkalarının şartlarına uymak durumunda kalabilirler. Kendi konumlarını güçlerini koruyabilmek için başkalarının şartlarıyla hareket etmek durumunda kalabilirler. Ancak merkür geri gittiği için karşılarındaki kişiden tüm detayları öğrenmeleri gerekiyor.

Şubat ayında bireysel çıkışlar yapabilirler. İnandıkları konuları savunabilecekleri bir ay olabilir. Yabancılarla olan temasları, uzak yolculuklar keyifli geçebilir. Kendilerine inanacakları bir çıkış yapabilirler. Kişisel gelişimleri ile ilgili marjinal fırsatlar yakalayabilirler.

20 mart 2015’te balık burcunda güneş tutulması gerçekleşiyor. Ortaklaşa işler ve başka kaynaklarla ilgili konularda kaçtıkları bazı durumları düzeltmek için uğraş vermeleri, fedakarlık yapmaları gerekebilir. Maddi kaynaklarla ilgili önemsemedikleri bir konuyu ele almaları gerekebilir. Mart ayında kendilerini heyecanlandıracak, yabancılarla bağlantılı, gelişimleriyle ilgili fırsat yakalayacakları olumlu durumlar olabilir. Yurtdışı konularında gelişmeler olabilir. Bir anda başkalarıyla paylaşımda bulunacağı ortamlarda bulabilirler kendilerini. Eğitim konuları var ise yabancı üniversitelere kabul edilebilirler. Hukuksal konularda cevaplar alabilirler. Hayatlarının yönü değişebilir. Önemli fırsatlar olacağı gibi çalıştıkları ve hizmet verdikleri konularla ilgili bağlayıcı etkiler de söz konusu olabilir.

4 nisanda terazi burcunda ay tutulması gerçekleşiyor. Bir eğitim konusu sonuçlanabilir. Yakın çevrelerindeki konularda kararlar alabilirler. Yakın çevreleriyle ilişkilerinde uzalşamacı tavırlarıyla ve girdikleri çevrenin etkisiyle toplum içersinde ilişkilerini genişletecek konuma gelecekler. 8 nisanda Jüpiter düzgün hareketine döndüğünde etraflarındaki desteği tekrar farkına varmaya başlayacaklar. Nisan ayında iş ve toplumsal hayatlarında istek ve arzularını gerçekleştirecekleri zamanlar olacak. Plüto geri hareketine başlıyor. İş ortamlarında, çalıştıkları konularla ilgili yükleri çalışarak hafifletebilecekler. İş ortamlarıyla ilgili gerçekleştirmek istedikleri değişimlere hazırlanabilirler.

19 mayıs-12 haziran 2015’te Merkür ikizler burcunda geri hareketinde olacak. Bulundukları gruplar içersinde, geleceğe dönük planlarında, gruplarla olan çalışmalarında pürüzler, gecikmeler yaşayabilirler. Ancak gruplarla beraber çalışmalara devam edebilirler. Yapacaklarıyla ilgili konuları gruplara aktarma konusunda çalışmalar yapabilirler. Fikirlerini ve düşüncelerini gruplar aracılığıyla toparlama fırsatları bulabilirler. Kendilerine vakit ayırmaları konusunda zamanları kısıtlanabilir.

Haziran ayında gruplarla, organizasyonlarda, arkadaşlarıyla olan faaliyetlerde sosyal ortamlarda bulunacaklar. İlişkilerini geliştirecekler. Çeşitli fırsatlarla kendilerini gruplar içersinde ortaya koyacaklar. Göz önünde olacaklar ve itibar kazanacaklar. Yine yabancılarla olan bağlantılardan, gelişimleri doğrultusunda akademik konularla, yolculuklarla ilgili büyük fırsatlar yakalayabilirler. Neptün 12 haziranda geri hareketine başlıyor. Dayanak gördükleri kişileri ve bağlılık hissettikleri durumları gözden geçirme ve idealize ettikleri bağlılıkları ile ilgili inceleme fırsatı bulacakları bir dönem olacaktır. Aldanmış hissettikleri konuları tekrar gözden geçirip önlem almaları için fırsat olabilir.

25 temmuz-6 eylül 2015’te Venüs geri hareketinde olacak. Bu dönemde kendileriyle ilgili güzelleştirici faaliyetlerde yeni kararlar yanıltıcı olabilir. Kalıcı makyaj yaptırıp sonrasında pişman olabilirler örneğin. Önceden karar verdikleri değişimlerle ilgili hareket edeceklerse ertelemek daha faydalı olacaktır. İlişkilerde tavırları ve davranışları egosal olabilir ancak bunu farkında olmayabilirler. Kendilerine dönük olarak ilişkilerdeki hal ve tavırlarını tartma olanağı bulabilirler. Temmuzda kendi içlerine dönük olabilirler. Uranüs 26 temmuzda geri hareketine başlıyor. Hayatlarındaki amaçlarıyla ilgili duraklamalar, planlarındaki değişimleri gerçekleştirmelerinde gecikmeler bir süre aslanları durdurabilir.

Ağustosta ev ve aile konularındaki sorumlulukları kendileriyle ilgili konularda onları kısıtlayabilir. 11 ağustosta Jüpiter başak burcuna geçtiğinde maddi konular gündeme gelmeye başlayacak. Başkalarından bekledikleri kaynakları kendileri oluşturmaya başlayacaklar. Bu konuda bir düzen sağlamak için çaba gösterecekler.

Eylül ayında yabancılardan gelen, kendi gelişimlerini ilgilendiren fırsatları değerlendirme konusunda harekete geçebilirler. 13 eylülde başak burcunda güneş tutulması meydana geliyor ve maddi kazanç sağlayacakları çok önemli yenilikler olabilir. Gruplar aracılığıyla ve de geleceğe dönük olarak kendileriyle ilgili farkına varacakları becerileri ve istekleri ortaya çıkabilir. Pluto 25 eylülde düzgün hareketine başlıyor ve çalışma ortamları, şartları ile ilgili konularda kendilerini daha güçlü hissetmeye başlayabilirler. 28 eylülde koç burcunda ay tutulması ortaklaşa hareket ettikleri kişilerden fayda sağlamadığını görüp bitirmelerine sebep olabilir. Kendilerine güvenmeleri ve eksiklerini tamamlama konusunda çaba göstermeleri gerektiğine karar verebilirler. 17 eylül-9 ekim 2015’te Merkür terazi burcunda geri hareketinde olacak. Bu dönemde eksiklerini görme, kendileriyle ilgili kuşku duydukları veya yetersiz gördükleri konuları belirleme konusunda fırsat olabilir. Kısa yolculuklarda sorunlar olabilir, kullandıkları elektronik araçlarla ilgili bozulmalar gerçekleşebilir. Yakın çevrelerinde fikirsel ve düşünsel farklılıklar veya anlaşmazlıklar olabilir.

Ekim ayında maddi olarak bağlılıkları olan kaynaklara karşı mücadele edebilirler. Kuzey ay düğümü başak burcuna geçiyor ve aslanlar kendilerine gelir sağlayacak kaynakları oluşturmayı ve maddi güveni elde etme konusunda düzeni sağlamayı öğrenecekler. Başkalarıyla ortaklaşa kaynaklardan kopmayı, fedakarlıklardan vazgeçmeyi ve kendi başlarına yaratacakları kaynakları elde etme konusunda çalışıp çabalamayı öğrenecekler. Bunun için yeteneklerini geliştirmeyi, bireysel hareket etmeyi öğrenecekler.

Ekim ayında iş ortamları, çalıştıkları ve hizmet verdikleri kişilerden aldıkları güçle maddi kaynaklar yaratabilecekler. Varsa müşterilerden gelen maddi imkanlar çok iyi olacaktır. Harcamalarını da dengelemeliler. Gelir elde edebilecekleri kaynakları iyi belirlemeliler.

Kasım ayında maddi kaynaklar yaratabilmeleri açısından gruplarla işbirliği olabilir. Yakın çevrelerinde faaliyetlerle organizasyonlarını yapabilirler. Neptün düzgün hareketine dönüyor. Başka kaynaklarla ilgili, yatırımları ilgilendiren konularda kendilerini düzenleyebilirler. Bundan sonraki dönemlerde ortaklıklardan gördükleri zararlar konusunda, kendi bireysel çabalarını oluşturma konusunda faaliyetleri aslanları zaman zaman zorlayan etkiler arasında olabilir. Kendilerine güven konusunda testlerden geçebilirler.

Aralık ayında kendilerini fark etme ve yeniden keşfetme yolunda verdikleri mücadelede çalışma şartları ve hayatlarındaki planları gerçekleştirme çabaları aslanları zorlayabilir. 26 aralık 2015’te Uranüs düzgün hareketine dönüyor. Hayatlarındaki amaçlarını gerçekleştirme doğrultusunda ilerleme sağlayabilecekler.