Akrep burcunu 2015'te neler bekliyor?

Maddi konularınızı yeniden yapılandırmaya, değerlerinizin değiştiğini görmeye hazır mısınız?

Gamze Avcu Gamze Avcu

Akrep ve akrep yükselene sahip olanlar için 2015, maddi manevi sahip olduklarıyla ilgili değerlendirmeler, ellerinden gidenler olabileceğinden, onlar için neyin değerli olduğunu tekrar düşünecekleri, değerlerinin değişmeye başlayacağı bir yıl olacaktır. Akrepler bir süredir yakın çevrelerinde, işlerini yaptıkları alanlarda, varsa kardeşleriyle ve kendi düşünce sistemlerinde, gündelik yaşamlarında iletişim kurma yollarıyla ilgili yaşadıkları zorlu deneyimler aracılığıyla kendilerini anlamaya ve bu zorlukları aşmaya çalışıyorlar. İş ortamları, iş yaptığı kişiler, varsa müşteriler, hizmet verdikleri konularda değişimler de onları zorluyor. Bu konularda faaliyetlerinde bağımsız kalabilmek ve daha rahat olabilmek için tarzlarını veya iş yapış metodlarını değiştirmiş olabilirler. Akrepler 2012 ekimden beri de Saturn gezegenin ciddiyeti altındaydı. Kendilerine hayatlarında yeni bir yön çizmiş olabilirler. Sorumluluklar almış olabilirler. Kendilerini ifade ve gündelik hayatlarındaki rutinden çıkma isteği ile ilgili stresler 2015 mart ayında son kez yaşayacaklar.

2015’te Saturn yay burcunda ve aralık 2017’ye kadar sürecek yeni bir serüven başlatıyor. 14 mart 2015’te yay burcunda geri gitmeye başlayacak. 15 haziran-2 ağustos 2015’te akrep burcunda geri gitmeye devam edecek. 18 eylul’de tekrar yay burcuna geçtiğinde aralık 2017’ye kadar burada kalacak.

Saturn yay burcunda aldıkları sorumlulukları gerçekleştirdikten sonra maddi olarak da kendilerini yapılandırmaları için onları disipline edecek. Maddiyat bir akrep için en önemli konu olmaktan bu dönem sonunda çıkabilir. Akrepler toplumsal ve kariyer hayatlarında basamak atlamış olabilirler. Toplum içersinde kendilerini daha üst düzey konuma çıkarmış olabilirler. Bazı akrepler yeni toplumsal konumlarının da etkisi ile maddi anlamda yapılandırma ihtiyacı duyabilirler. Saturn yay burcunda iken tasarruf etmeyi düşünecekler. Bilgileriyle kendilerini toplumsal düzeyde kabul ettirmek istedikleri konumlar olabilir. Kimlikleriyle ilgili ve hayatlarına verdikleri yönü belirledikten sonra onlar için daha fazla kazanç sağlamak ve başarılı olmak daha anlamlı gelebilir. Bir yandan finansal olarak kısıtlanacaklar, diğer yandan maddi kaynaklarını tasarrufa dönüştürmeye çalışacaklar. Yaşamda ayakta kalmak için maddi olarak kendi kaynaklarını yaratmanın zorunluluğunu hissedebilirler. Sahip oldukları değerlerin anlamıyla ilgili deneyimler yaşayabilirler. Bu sadece maddiyat ise işleri daha zor olacaktır. Değer verdikleri maddi manevi konularda kendilerini sorgulamaya başlayabilirler. Hayatlarına anlam verecek değerleri ve ihtiyaçları araştırmaya başlayabilirler. Eski değerler onları tatmin etmeyebilir. Maddi kaynaklar için ise çok çalışmaya başlayabilirler. Bazen ek iş bile yapma durumları gündeme gelebilir. Kısaca maddi manevi sahip olduklarıyla ilgili endişeler duymaya başlayabilirler.

Saturn geri gittiği dönemlerde bu kaynaklara olan ihtiyaçlarını değerlendirebilirler. Kendilerine çizdikleri yön, aldıkları sorumluluklarla ilgili çalışmalarını yerine getirebilirler.

Jüpiter aslan burcunda geri hareketine devam ediyor. Akrepler Jüpiter’in kendilerine kariyer ve toplum içersindeki konumlarıyla ilgili getirdiği kısmetler konusunda, yüksek beklentileri ile ilgili kendilerinin tatmin olup olmadığı konusunda değerlendirme yapmalarını sağlıyor. 11 ağustosta başak burcuna geçiş yapacak ve girmek istedikleri gruplar, organizasyonlar ve arkadaş grupları açısından kendilerine uygun ve güvenli bir düzen kurmalarına destek verecek. Tek başına değil gruplarla beraber olduğunda hayatlarına koydukları hedeflere ulaşabileceklerini anlayacaklar. Gruplar içersinde diğerlerine de faydalı olacakları şekilde hareket ederlerse destek görecekler. Geleceğe dönük olarak amaç ve hedeflerini gerçekleştirebilecekleri gruplarda yer alacaklar.

Önemli zamanlar

21 ocak-11 şubat 2015’te Merkür kova burcunda geri hareketinde olacak. Akrepler ev ve aile hayatlarında, yaşamsal alanlarında fikirlerini ve düşüncelerini ifade ederken sorun olabilir. Evlerindeki elektronik aletlerde sorunlar olabilir. Akrepler kendileriyle ilgili yaşamlarında nasıl bir düzen kurmak istedikleri konusunda kendilerine karşı dürüst olabilirler bu dönemde gerçeklerin ve doğruların olduğu bir yaşam düşünebilirler. Bireysel isteklerini ve zevklerini gerçekleştirmek isteyecekler ancak maddi kısıtlamalar harcamalar veya faaliyetler konusunda engel oluşturabilir. Akrepler ocak ayında aşk hayatlarında veya kişisel girişimlerinde kendilerini arka plana attıklarını farkına varabilirler.

Şubat ayında çalışma ortamlarında, yaptıkları projelerde yaratıcılıklarını ortaya koyabilirler.

20 mart 2015’te balık burcunda güneş tutulması meydana geliyor. Aşk hayatlarında, özel hayatlarında, varsa çocuklarıyla ilgili, bireysel olarak kendilerini göstermek istedikleri durumlarla ilgili şimdiye kadar yapamadıkları veya kaçtıkları konularla ilgilenip çözmek durumunda kalacaklar. Akrepler mart ayında yolculukları, yabancıları içeren konularda işler yapabilirler. Hizmet verecekleri kişilerden ani fırsatlar çıkabilir. Ay boyunca hareketli olacaklar. Özellikler 11 mart yaptıkları işlerle ilgili ani çıkış yakalayabilirler. Saturn 14 martte geri hareketine başlıyor. Maddi konularda ilk sinyalleri alabilirler. Kendilerini kabul ettirmek istedikleri kişilerle ilişkilerinde ve birlikte oldukları kişilerle ilgili olumlu gelişmeler olacak, seyahat ediyorlarsa karşılarına fiziksel çekim duyacakları kişiler çıkabilir. Ancak işleriyle ilgili problemler olabilir.

4 Nisan 2015’te terazi burcunda ay tutulması meydana geliyor. Akrepler hayatlarında yapmak istediklerine dair bazı alışkanlıkları ilgili kararlar verebilirler. Bu kararları ilişkilerini de etkileyecektir. Jüpiter 8 nisanda düzgün hareketine dönüyor. Kariyer ve toplumsal yaşamlarıyla ilgili fırsatlar önlerine çıkmaya devam edecek. Pluto 17 nisanda geri hareketine dönüyor. Yakın çevreleriyle ilgili konularda kendilerine yararı olup olmadığı konusunda düşünebilirler. İlişkileriyle ilgili adımlar atabilirler. İlişkilerde atacakları adım toplumsal konumlarına ters olabilir.

19 mayıs-12 haziran 2015’te Merkür ikizler burcunda ters hareketinde olacak. Mars da ikizler burcunda iken ve Merkür ortaklaşa işlerde, başka kaynaklardan gelecek imkanlar veya alacakları ile ilgili gecikmeler veya terslikler olabilir. Gelir kaynakları kısıtlanabilir ve bu konuda çaba göstermeleri, çözüm için araştırma yapmaları gerekebilir.

12 haziranda Neptün ters hareketine dönüyor. Özel hayatlarında, aşk konularında, varsa çocuklarla ilgili fedakarlıklarıyla ilgili konuları değerlendirmeye alabilirler. Haziranda Akrepler için toplumsal yaşamlarında itibar görecekleri ve gündelik hayatlarını değiştirecek fırsatlar olacak. Ani teklifler ve yolculuklar olabilir. İşeriyle ilgili teklifler olabilir ve haziran sonunda yolculuklar yapabilirler. 15 haziranda Saturn kendi burçlarına geri dönüyor. Kendileriyle ilgili düzeltmek ve yön vermek istedikleri konuları tekrar değerlendirecekler. Aldıkları sorumlulukla ilgilenecekler.

25 temmuz-6 eylül 2015’te Venüs yeni giriş yaptığı başak burcundan aslan burcuna geri dönecek. Venüs’ün geri harekette olması akreplerin ilişkilerini sarsabilir. Akrepler yabancılarla ilgili veya başka kültürlerle ilgili yerlerde bir düzen kurma çevre oluşturma niyetinde ise kendi işleriyle ve kendilerini kabul ettirme konusunda problemler yaşayabilirler. İlişkilerde burunlarından kıl aldırmazlarsa zorluklar terslikler yaşamaları mümkün. Yolculuklarda da bavul valiz kayıpları, eşyaların gecikmesi, yabancılarla olan konularda rahat edememe durumları meydana gelebilir. Uranüs 26 temmuzda geri hareketine başlıyor. Yaptıkları işler veya aldıkları tekliflerle ilgili kendi isteklerine göre şartları oluşturma konusunda düşünebilir ve çalışabilirler.

2 ağustosta Saturn düzgün hareketine dönüyor ve kendileriyle ilgili sorumlulukları, olmak istedikleri gibi yaşamlarına yön vermeye devam edebilirler. Kariyer ve toplumsal yaşamlarında kazandıkları itibar veya yükselişin kalıcı olması konusunda harekete geçmeleri gerekebilir. Onlara itibar getiren Jüpiter 1 ağustosta başak burcuna geçiş yapıyor. Girecekleri gruplarla ilgili kendilerini değerlendirecekler. Gruplar içersinde başkalarının da yararına olacak faaliyetler ve sosyal aktivitelerde bulunmaları daha faydalı olacak.

13 eylül 2015’te başak burcunda güneş tutulması meydana geliyor. 25 eylülde Mars başak burcuna geçiyor. Akrepler girecekleri organizasyonlar, gruplar veya arkadaş gruplarında, bireysel kazançlar peşine düşmeden başkalarının da yararına çalışmalar yapmaları gerektiğini anlayabilirler. Gruplar içersinde kabul görmek için kendileri için ideal gördükleri özelliklerinin yeterli olmadığını ve kendilerini çalışmalarıyla da göstermeleri gerektiğini fark edebilirler. Girdikleri gruplarda ideallerini gerçekleştirmek istedikleri topluluklara hitap etme konusunda çalışmaları eksik gördükleri konularda destek almaları gerektiğini görebilirler. Pluto 25 eylülde düzgün hareketine başlıyor. Hitap ve iletişim kurma konusunda ve de yakın çevrelerindeki olaylarda baş etme konusunda güç kazanabilirler. 17 eylül-9 ekim 2015’te Merkür terazi burcunda geri hareketinde olacak. Kendi içlerinde kurdukları ilişkilerle ilgili değerlendirmelerinde yaptıkları hataları değerlendirebilirler. Karşılarından beklentilerinin gerçekleşip gerçekleşmediği konusunda kendilerine dönük değerlendirmeler yapacaklar. 28 eylül 2015’te koç burcunda ay tutulması meydana geliyor. Bağlı bulundukları kaynaklarla ilgili çalışma şartlarını tekrar değerlendiriyorlar ancak merkür geri gittiği için kararlarını uygulama konusunda beklemelerinde fayda var.

Ekim ayında Venüs, Mars, Jüpiter başak burcunda olacak ve Kuzey Ay Düğümü de başak burcuna geçiyor. Akrepler gruplar içersinde, organizasyonlarda veya geleceğe dönük planlarında topluluklara yarar sağlayacak ve kendi idealleriyle, bireysel konularıyla ilgili isteklerini düzenlemek durumunda kalacaklar. Kuzey Ay Düğümü başak burcuna geçince bireysel çabalarında arka planda kalmak yerine daha girişken olup topluluklarla, gruplarla çalışmalar yapmalarının ve kendilerini bir şekilde güçlendirmenin yollarını arayacaklar. Hayatlarına gruplarla beraber veya organizasyonlar içersinde yer aldıklarında anlam katacaklarını anlayacaklar.

Kasımda kendi içlerine dönük olarak çalışmalar yapabilirler. Neptün 18 kasımda düzgün hareketine dönüyor ve kendileriyle ilgili idealize ettikleri yetenek ve kabiliyetleri konusunda düzenleme yapmaya başlayabilirler. Özellikle değer verdikleri konuların değişimini, maddi olarak güçlenmeleri gerektiği konusunda harekete geçebilirler. Bundan sonra zaman zaman bireysel idealleri için maddi konularda zorlanma yaşayabilirler. Ya da maddi kısıtlanmalar onların hayalini kurduğu zevkleri yapmaları konusunda engel teşkil edebilir.

Aralık ayında işleriyle ve çalışma şartlarıyla ilgili zorlanabilirler. Uranüs 26 aralıkta düzgün hareketine dönüyor. Çalıştıkları konularla ilgili değişimler olmaya başlayacak veya şartlarını değiştirme konusunda adım atabilecekler.