22-28 Aralık 2014 haftalık burçlar

Bu hafta sizi neler bekliyor?

Gamze Avcu Gamze Avcu

KOÇ

Bu hafta düzen, kurallar, başarı, maddi güvenlik, görevler ön planda olacaktır. Pazartesi oğlak burcunda yeniay, iş ve kariyer hayatınızda bir yeniliğin kapısını aralayabilir. Kendinizi gösterme imkanıyla karşılaşabilirsiniz. Kariyer ve toplumsal hayatınız zaten hareketli idi. Yeniay size yeni düzen, kurallar ve de başarılar getirebilir. Otorite gördüğünüz kişilerle ilişkileriniz yeni boyutlar kazanabilir. Bu hafta bunun ipuçlarını alabileceksiniz. Salı günü Saturn ekim 2012’den beri ilerlediği akrep burcundan çıkıyor ve yay burcunda aralık 2017’ye kadar sürecek yeni bir serüven başlatıyor. Hayatınıza anlam katan konular kulvar değiştirebilir. Kendinizi ortaya koyarak, hayatınıza kendiniz gibi olacağınız şartları getirerek anlam katmak istiyorsunuz. Bunun için hayatınıza anlam veren konularla ilgili törpülenme dönemine giriyorsunuz. Yabancılar, yurtdışı imkanlar için girişimde bulunabilir ve daha sonrasında bunun mücadelesini verebilirsiniz. Hayatınızda bakış açınız değişecek. Sizi sınırlayan şartlar sizi testlerden geçirecek. Varsa akademik konularla ilgili yeni temeller atabileceksiniz. Bu dönemde hukuksal konular sizi daha sonraki safhalarda uğraştırabilir, detaylarla ilgilenmeniz gerekecek. Kendi gelişiminizle ilgili yeni alt yapılar oluşturmaya başlayabilirsiniz. Bu dönemin sonunda ödül olarak yeniden kendinizle ilgili yapılar kuracaksınız. Eksik hissettiğiniz konularla ilgili de kendinizi yetiştirmek isteyebilirsiniz. Bu gelecek için bir hazırlık dönemi de olabilir. Akademik eğitimler vermeye başlayabilir, uzak yerlere iş seyahatleri yapmaya başlayabilirsiniz. Kendinizi özgürleştirme, bağımsızlık kazanma hazırlıkları da olabilir. Bu dönemde bunun sinyallerini de almış olmalısınız. Bu hafta gruplarla görüşmeleriniz, faaliyetleriniz artıyor. Otorite gördüğünüz kişilerden bilgiler alacaksınız. Hafta sonu kendinizle baş başa kalabilirsiniz.

BOĞA

Hayatınızı bir zemine oturtmak için planlarınız var. Düzen getirmek, inandığınız şekilde yaşamınızı şekillendirmek istiyorsunuz. Ailenizdeki kişiler, yaşam alanınızdaki gelişmeler, sizing için çok anlamlı. Pazartesi oğlak burcunda yeniay meydana geliyor. Kendi gelişiminizle ilgili konularda, hayatınızdaki değişimleri yönlendiren kişilerle ilgili yaşadığınız streslere bir çıkış yolu, yeni bir method geliştirebilirsiniz. Yaşamınızdaki düzen için yeni kurallar, yeni bir düzen, hayatınıza yarar sağlayacak somut gelişmeler için yeni durumlar meydana gelebilir. Salı günü Saturn ekim 2012’den beri ilerlediği akrep burcundan çıkıyor ve yay burcunda aralık 2017’ye kadar sürecek yeni bir serüven başlatıyor. Bu hafta varsa yabancılarla, akademik konularla, yolculuk planlarınızla veya kendi gelişiminizle ilgili konularda yepyeni bir düzen için kapı açılabilir ve saturn ortaklaşa işler, başkalarıyla olan yatırımlarınız, başkalarının kaynakları, resmi kaynaklardan gelecek olanlar ile ilgili bir düzene girmenizi gerektirecek bir döneme girmiş olacaksınız. Varsa eşinizin kaynakları veya başkalarından gelen kaynaklarla ilgili kısıtlamalar yoluyla bazı önlemler almanız gerekebilir. Bu dönemde yatırımlarınızı kısmanız gerekebilir. Ortaklarınızla veya birebir ilişkilerinizle ilgili kararlarınızı vermiş ve kendi başınıza ayakta durmayı öğrenmek durumunda kalmış olabilirsiniz. Ortaklaşa işlerinize bir düzen, gerçekçi bir bakış açısı getirmeniz gerekecek. Maddi olarak başkalarından gelen kaynaklarda kısıntı olabilir. Manevi olarak da kayıplarınızı başkalarını dayanak olarak gördüğünüzde yaşayabilirsiniz. Sizi dönüştürecek engellemeler olabilir, başkalarının sorumluluklarını almanız gerekebilir. Bu dönemde atacağınız temeller başkalarının değerlerini kabulleneceğiniz, kendi yeterliğiniz, başkalarının sizin için anlamını fark etmek üzerine olabilir. Bu temel atacağınız konular ödül olarak daha sonra kendinizi geliştirme ve kabiliyet kazanma yönünde motive edebilir. Bu hafta iş hayatınızla ilgili faaliyetleriniz girişimleriniz olabilir. Hafta sonu arkadaşlarınızla veya gruplarla geçebilir.

İKİZLER

Ortaklaşa işlerinizle ilgili konularda, oğlak burcunda pazartesi günü yeniay meydana geliyor. Girdiğiniz gruplarla ilgili ortaklaşa işlerden gelen baskılar sizi zorluyor. Gruplar, organizasyonlar, arkadaşlar içersinde bağımsız kalma isteğinizde kendinizi baskı altında hissediyor olabilirsiniz. Yeniay ortaklaşa işlerinizde üzerinizde yük olan konuları hafifletme fırsatı, yeni ortaklıklar, yeni başka kaynaklar yakalamanıza yardımcı olacaktır. Başkalarının kaynakları, resmi kaynaklarla ilgili yeni bir durum ortaya çıkabilir. Ortaklaşa işlerinize yeni bir düzen, yeni bir maddi güvenlik fırsatı sağlayacağınız durumlar olabilir. Salı günü Saturn ekim 2012’den beri ilerlediği akrep burcundan çıkıyor ve yay burcunda aralık 2017’ye kadar sürecek yeni bir serüven başlatıyor. Bu dönemde kurduğunuz veya kuracağınız ilişkilerinizle ilgili çeşitli zorluklardan geçeceksiniz. Ortaklaşa işlerinizde size faydalı olacak yeni ilişkilerin temelleri atılabilir. Aynı zamanda hayatınızda sizi kısıtlayan, zorlayan ve gereksiz gördüğünüz ilişkiler bitecektir. İlişkilerinizi sorgulayacaksınız. Size anlam katan, sizi aşağı çekmeyen ilişkiler öncelikli olacaktır. Hayatınızda var olan yakın ilişkilerde kendi isteklerinizin karşılanıp karşılanmadığını, sizin katkıda bulunduğunuz ilişkilerde karşınızdaki kişiye değip değmediği konusunda sorgulama yapabilirsiniz. İlişkilerinizde özgürce hareket etmeyi seviyorsunuz ve bu dönemde bu kadar özgür kalamayabilir, ilişkiler kurduğunuz kişilerle ilgili sorumluluklarınız olabilir. Kendinizde ilişkiler konusunda bazı eksikleri farkına varabilirsiniz. Karşınızdaki kişiyle ilgili önyargılarınızı kırmayı öğreneceksiniz. Bu dönem sonunda sizin ödülünüz kalıcı ilişkiler olacaktır. Bu hafta uzak yolculuklar yapabilir, kendi gelişiminizi ilgilendiren faaliyetlerde bulunabilirsiniz. Hafta sonu toplumsal hayatınızda hareketlenme artıyor.

YENGEÇ

Bu hafta ilişkileriniz çok ön planda olacaktır. Kariyer veya toplumsal hayatınızda bağımsız kalma isteğiniz ilişkilerinizde gerilimlere yol açıyor olabilir. Ortaklarınızla ilgili konularda üzerinizde yük hissettiğiniz konular olabilir. Pazartesi oğlak burcunda yeniay meydana geliyor. İlişkilerde, ortaklar, varsa eşinizle ilgili yeni durumlar ortaya çıkabilir. İlişkilerde yaşadığınız stresi azaltabileceğiniz yeni çıkış yolları, yeni bir düzen, yeni bir ilişki ortaya çıkabilir. Tavrınızda değişimler olabilir. Kendinizi ilişkilerde ortaya koyma şekliniz değişebilir. Salı günü Saturn ekim 2012’den beri ilerlediği akrep burcundan çıkıyor ve yay burcunda aralık 2017’ye kadar sürecek yeni bir serüven başlatıyor. Şimdiye kadar kendi gelişiminiz, bireysel kabiliyetleriniz konusunda çalıştınız ve zorlandınız. Artık saturn yay burcunda ilerledikçe size bu yetenekleri kullanacağınız, kendinizi bu şekilde hizmet vermeye başlayacağınız bir durumda bulabilirsiniz. İş ortamınızı, çalıştığınız kişileri, hizmet verdiğiniz konuları artık hayata geçirmenin yollarını bulmanızı sağlayacak zorlu bir çok çalışma dönemi sizi bekliyor. Bunu yaparken de ilişkiler geliştirme konusunda hazırlıklarınız olacak. Bu konularda bazı sorunlar zorluklar yaşayabilirsiniz ancak hayatınıza anlam katacak hizmetlerde bulunmaya başlayacaksınız. İş ve toplumsal hayatınızda sizi daha sonrasına hazırlayacak orijinal veya bağımsız kılacak projeler üretebilirsiniz. Ancak bunun için çaba göstermeniz gerekecek. Diğer yönden sağlığınızla ilgili dikkat etmeniz gereken durumlar ortaya çıkabilir. Kemik hastalıkları sizi zorlayabilir. Bu dönemin size ödülü kazandığınız kabiliyetlerle ortaya çıkmanız için hazırlanmanız olacaktır. Kendinizi yapacaklarınızı bir düzene koyarak gösterebileceksiniz. Yapacaklarınızla ve hizmetlerinizle ilgili yapılanma döneminiz olacaktır. Kendi istediğiniz çalışma ortamını düşünerek, başkalarının sizden beklentilerinden ziyade sizi tatmin eden ve eksiklik gördüğünüz ve yapmanız gerektiğini düşündüğünüz konulara odaklanmalı ve çalışmalısınız. Artık alışkanlıklarınızı aşmayı öğrenecek ve gerçekten sizi geliştirecek ve fayda sağlayacak tarzda yaşamınızı idealleştirmeli ve anlam katmalısınız. Bu hafta ortaklaşa işler veya başkalarından gelen talepler konusunda enerjinizi harcayabilirsiniz. Hafta sonu kendi gelişiminiz veya yolculuklarınızla ilgili konular faaliyetler gündemde olabilir.

ASLAN

Hayatınızdaki planlar, beklentiler değişiyor, yolculuklar, uzak bağlantılar veya gelişiminizi, bakış açınızı değiştiren konular sizi gündelik hayatınızda etkiliyor olabilir. Üzerinizde yük olarak hissettiğiniz çalışma ortamına, çalıştığınız kişilere, hizmet verdiğiniz konularda kendinizi ve sağlığınızı zorluyor olabilirsiniz. Gündelik hayatınızda da ilişkiler ve görüşmeler bu hafta hız kazanacaktır. İş ortamınız, çalıştığınız konular, kişilerle ilgili evinizde, oğlak burcunda, pazartesi günü yeniay meydana geliyor. Streslerinizle ilgili yeni çıkış yolu bulmanıza yardımcı olabilir. Yine bu konularda size yeni şartlar, yeni bir düzen getirebilir. Yeni müşteriler size farklı yollar sunabilirler. Sağlık konularında problem varsa yeni bir tedavi almaya başlayabilirsiniz. Salı günü Saturn ekim 2012’den beri ilerlediği akrep burcundan çıkıyor ve yay burcunda aralık 2017’ye kadar sürecek yeni bir serüven başlatıyor. Aile ve ev konularında aldığınız sorumlulukların, yapılanmanın sonuna geldiniz. Bu dönemde artık kendinizle ilgili konular daha fazla gündemde olmaya başlayacak. Kendinizle ilgilenmek durumunda kalacaksınız. Belki yeni kabiliyetler kazanmanız gerekecek. Bireysel olarak ayakta durabilmek için kendinizi yeni ifade yolları bulma konusunda çalışırken çaba harcarken bulacaksınız. Varsa çocuklarınızla ilgili konularda zorlanabilirsiniz. Risk alma konusunda kısıtlanabilirsiniz. Eğlenme ve zevkleriniz için vakit ayırma konusunda kısıtlanabilirsiniz. Kendi yönünüzü saptama konusunda artık kararlar alma ve deneyimler kazanma konusunda yapmanız gereken faaliyetler olacak. Hayatınızda istediğiniz duruşa erişmek ve başkalarının sizi istediğiniz şekilde kabullenmesi için yapılanma geçireceksiniz. Bu dönemde yalnız kendi kabiliyetlerinize güvenebilirsiniz. Bunları da çaba göstererek elde edebilirsiniz. Aşk konularında sizden yaşça büyük kişiler hayatınıza girebilirler. Hamilelik konusunda şartları zorlamadan ama hazırlık yaparak sonuca gidebilirsiniz. Bu dönemin sonunda ödülünüz kendinize güvenmek ve istediğiniz şekilde kendinizi göstermek, bu şekilde hayatınıza anlam katmak olacaktır. Bu hafta ilişkilerde faaliyetler, karşınızdaki kişiler için mücadele söz konusu olabilir. Hafta sonu bağlı bulunduğunuz kişilerle beraber faaliyetler hoş olabilir.

BAŞAK

Ortaklaşa işler, başkalarına bağımlı olmaktan kurtulmak, kendinizi ifade edeceğiniz konularla ilgili dönüşümleriniz, içinizdeki istek ve zorlanma sizi bir süredir etkiliyor. Hayatınızda bireysel anlamda çaba gösterdiğiniz aynı zamanda yakın çevrenizde kendinize göre koşullar, şartlar oluşturmaya çalıştığınız bir dönemdesiniz. Pazartesi günü oğlak burcunda yeniay meydana geliyor. Kendinizi ifade etmek istediğiniz konularla ilgili yeni bir çıkış yolu, yeni bir kabiliyet kazanmak için çalışmaya başlayabilirsiniz. Ekonomik bağımsızlığınızı bireysel çabalarla sürdürmenin peşinde yeni fikirler ve düzen ortaya çıkarabilirsiniz. Bireysel olarak başarı sizin için önemli. Ortaklaşa işler veya başka kaynaklara bağımlı olma durumlarını doğal karşılıyor olsanız da kendi kabiliyetlerinizi, yaratıcılığınızı kullanarak başarma arzunuz da içinizde devam ediyor. Salı günü Saturn ekim 2012’den beri ilerlediği akrep burcundan çıkıyor ve yay burcunda aralık 2017’ye kadar sürecek yeni bir serüven başlatıyor. Saturn yay burcuna girdiğinde kendi kabiliyetleriniz ve yetenekleriniz ve bunları kullanma konusunda ilerlemeniz için içsel hazırlıklarınız olabilir. Siz kendinizle ilgili yeni temeller atmaya başlayacaksınız. Hayatınızı, ev ve aile konularında sorumluluk alarak, yaşamsal alanınızda işinize yaramayan, sizin isteklerinize göre olmayan şartları yok ederek ve de kendi bilincinizdeki engellerin neler olduğunu ortaya koyarak ve netleştirerek değiştireceksiniz. Hayatınızın temellerini atmaya başlarken kendinizi sorgulayabilirsiniz. Gerçek isteklerinize göre şekillenmeye başladığınızda kabiliyetlerinizi şekillendirmeye veya yaşamda nasıl görünmek istiyorsanız ona göre hareket etmeye başlayacaksınız. Mevcut durumdan memnun iseniz kabullendikleriniz kalacak kendinizle ilgili, memnun değilseniz sizi kısıtlayan, isteklerinize engel olan konularda temizlik yapacaksınız bu dönemde. Bu hafta kendinizle ilgilenebilirsiniz. Başkalarının da yararına olacak işleriniz kendi isteklerinize göre gerçekleştirmek üzere yoğun olacaktır. Varsa çocuklarınızla ilgili konular gündemde olabilir. Sağlığınızla ilgili de bir girişimde bulunabilirsiniz. Hafta sonu beraber olduğunuz kişiye vakit ayırabilir romantik zamanlar geçirebilirsiniz.

TERAZİ

İlişkilerinizde, hem manevi hem de maddi olarak da bağımsız kalma konusunda kendi başınıza ayakta kalmayı öğrenmek durumunda kalıyorsunuz. Kendinizle ilgili bilmediğiniz yönleriniz ortaya çıkarken bir yandan da zorlandınız. Ev ve aile konusunda tüm yük omuzlarınızda gibi hissediyorsunuz. Pazartesi günü oğlak burcunda yeniay meydana geliyor. Ev ve aile konularında, sizi zorlayan şartlar konusunda yeni bir çıkış yolu bulabilir veya kendinize yeni bir rota, zorlamayacak bir düzen kurma çabasına girişebilirsiniz. Ev ve aile konularında da yeni bir düzene kavuşmak isteyebilirsiniz. Herkes sizi kurallarınızla görüyor olabilir ancak siz onlara yeni bir düzenle daha verimli zaman geçirebileceğinizi göstereceksiniz. Sizin kurallarınız size güç olabilir. Salı günü Saturn ekim 2012’den beri ilerlediği akrep burcundan çıkıyor ve yay burcunda aralık 2017’ye kadar sürecek yeni bir serüven başlatıyor. Maddi konulardaki engelleriniz, kısıtlamalarınız kalkıyor. Saturn yay burcuna geçtiğinde yakın çevreniz, kardeşlerle ilgili konularda, işlerinizle ilgili konular, iletişim şekliniz sizi zorlayabilir. Bu dönemde yakın çevrenizle ilgili düzenlemelere gidebilir ve kendinize göre bir tavır belirleyebilirsiniz. Kendi taleplerinizi öne sürebilir, sizi zorlayan kişilerden uzak durmaya karar verebilirsiniz. Kendi gelişiminiz için bir şekilde eğitim almaya karar verebilirsiniz. Çevrenizdeki kişilere tahammül seviyeniz düşük olabilir. Komşularınızla problemleriniz ortaya çıkabilir. Yakın çevrenizle olan ilişkilerinizde sabırlı olmanız ve çözüm için sorunun üstüne gitmenizde fayda var. Çözmediğinizde sorunlar peşinizi bırakmayabilir. Bu dönemde kendinizle ilgili çok şeyi farkına varabilirsiniz. Biraz daha sabırlı olmayı öğrenebilirsiniz. Etrafınızda olan biteni farklı değerlendirmeye almanız iyi gelebilir. Bu hafta kendinize vakit ayırabilir veya bireysel çalışmalar yapabilirsiniz. Hafta sonu etrafınızdakilerin davetleriyle faaliyetlerde bulunabilirsiniz.

AKREP

Yakın çevrenizde yaşadığınız zorluklar, görüştüğünüz kişilerle ilişkilerinizdeki problemleriniz gündelik hayatınızı da değişime zorluyor. İş ortamınız, çalıştığınız kişiler veya işlerinizle ilgili bağlı kalmak istemediğiniz şartlar ve oynak zemin sizi de stress altında bırakıyor. Pazartesi günü oğlak burcunda yeniay meydana geliyor. Yakın çevreniz, varsa kardeşleriniz, çevresel şartlar üzerinizde yük oluşturmuş olabilir. Yeniay bu yüklerinizi hafifletmeniz konusunda size yeni bir çıkış yolu gösterebilir. Kendinizle ilgili farkedeceğiniz özellikler veya kuracağınız yeni düzen rahatsız olduğunuz konuları azaltabilir. Yakın çevrenizde değişim olabilir. Salı günü Saturn ekim 2012’den beri ilerlediği akrep burcundan çıkıyor ve yay burcunda aralık 2017’ye kadar sürecek yeni bir serüven başlatıyor. Kendinizle ilgili konularda hayatınıza yeni bir yön vermeye çalıştınız. Hayatınıza yeni sorumluluklar girmiş olabilir. İstemediğiniz kişiler uzaklaşmış olabilir. Kendi isteklerinize göre yaşamaya yaşam kurmaya çalıştınız. Sağlık problemleri olmuş olabilir. Artık maddi konular daha fazla gündeme gelmeye başlıyor bu dönemde. Belki bir yatırım, belki yakın çevre değişikliği hayatınızda maddi yönden kendinizi kısıtlamanıza sebep olacaktır. Maddi manevi sizi destekleyen koşulları devam ettirecek, desteklemeyenleri hayatınızdan çıkaracaksınız. Gelir kaynağı yaratmanız bu dönemde zor olabilir. Harcamalarınızla ilgili aşırı ve gereksiz olanları terk edebilirsiniz. Bu dönemde maddi harcamalarınıza daha fazla dikkat edeceksiniz. Artık daha fazla kazanma ihtiyacı veya endişesi sizi daha fazla çalışmaya sevk edebilir. Bu dönemin sonunda ödülünüz maddi manevi gerçek isteklerinizin ne olduğunu anlamak ve hayatınıza anlam katacak şeylere sahip olmak olacaktır. Finansal konularda kendinize çeki düzen vereceksiniz. Bu hafta görüşmeleriniz artabilir. Hafta sonu ailenize ve evinize vakit ayırmak isteyeceksiniz.

YAY

Bireysel çalışmalarınızda, zevklerinizde, kendinizi ortaya koyma biçiminizde varsa çocuklarınızla ilgili müdahele edemediğiniz değişimlerde zorlanıyorsunuz. Maddi kaynaklarınızın değişimi, gelir oluşturmada yaşadığınız zorluklar sizi strese sürüklüyor olabilir. Pazartesi oğlak burcunda yeniay meydana geliyor. Maddi kaynaklarınızı yeni bir yoldan yapılandırma fırsatını yakalayabilirsiniz. Zorluklarınızın üstüne gidebileceğiniz yeni bir durum olabilir. Salı günü Saturn ekim 2012’den beri ilerlediği akrep burcundan çıkıyor ve burcunuzda aralık 2017’ye kadar sürecek yeni bir serüven başlatıyor. Bu dönemde hayatınızda yapmak istedikleriniz, hayatınıza yeni yön vermek için harekete geçmeniz gerekecek. Kendinizi yapılandıracağınız, bir nevi kimliğinizi, imajınızı belirleyeceğiniz bir dönem olacak. Bu dönemde yeni sorumluluklar alabilirsiniz. Sağlığınızla ilgili konulara dikkat etmeniz gerekebilir. Kendi isteklerinize göre hayatınızı farklı bir düzene sokmak isteyebilirsiniz. Sizi zaman zaman zorlayan yeni bir dönem başlıyor. Yaşamınızda sizi engelleyen, kısıtlayan konuları hayatınızdan çıkarma yoluna gidebilir. Farklı bir şekilde sorumlu olacağınız, kendi isteğinize göre yaşamınızı şekillendireceğiniz bir zaman. Yeni amaçlar ve hedefler koymanız faydalı olacaktır. Bu hafta yakın çevrenizle ilgilenmeniz gerekebilir. Kısa yolculuklar olabilir. Hafta sonu ailenizle vakit geçirmek size iyi gelebilir.

OĞLAK

Etrafınızdaki olan biteni kontrol altında tutma isteğiniz sizi yoruyor. Kendinizle ilgili konularda, yaşamınıza yön veren konularda zorlandığınız zamanlar oluyor. Eviniz ve yaşam alanınızla ilgili sizi değişime zorlayan şartlar da yaşamınızı rutine oturtmanız konusunda sizi zorluyor olabilir. Pazartesi burcunuzda yeniay meydana geliyor. Kendinizle ilgili konularda yenilik yapabilirsiniz. Kontrolünü sağlayamadığınız konularla ilgili değişimler yapmaya karar verebilirsiniz. Tavrınız, bakış açınız stresinizi azaltacak şekilde değişebilir, etrafınızla farklı şekilde ilgilenmek sizing için daha az yorucu olabilir. Bir düzen altına girebilirsiniz. Periyodik bir çalışma içersine girebilirsiniz. Salı günü Saturn ekim 2012’den beri ilerlediği akrep burcundan çıkıyor ve yay burcunda aralık 2017’ye kadar sürecek yeni bir serüven başlatıyor. Saturn sizin yöneticiniz ve bilinçaltınız, arka planda kendinizle ilgili inançlar, fikirler konusunda sizi hayata karşı değişiminizi, yaklaşımınızı farklılaştıracak etkileri olacaktır. Bu dönemde kendinizle ilgili sizi kısıtlayan, hayatınızdan çıkarmak istediğiniz konuları belirleyebilirsiniz. Hayatınıza anlam katan kişiler veya durumlar değişecektir. Kendinizle ilgili nasıl bir yaşam istediğinize karar verebilirsiniz. Yaşamın getirdiği koşulları değiştirebilmek için hazırlık dönemine gireceksiniz. Bu dönemin size hediyesi sonunda yaşamınıza nasıl bir yön vermek istediğinizi anlamakla ilgili olacaktır. Bazı konularda genişleyemediğinizi, umudunuzu yitirdiğinizi düşünebilirsiniz. Ancak bu dönem size yarar sağlamayan, isteklerinizin gerçekleşmesine engel olan konuları temizleyerek geçirmenizde veya problem gördüğünüz kısıtlamalara çözüm aramanızda fayda var. Dışarıdan gelen etkileri kısıtlayarak kendi içinize dönebilirsiniz. Bu dönemin sonunda hayatınızda yeni bir devir başlayacaktır. Bu haftayı etrafınızla meşgul olabilir ve hareketli geçirebilirsiniz. Madi konularda bir girişiminiz veya harcamanız olabilir. Hafta sonu kısa yolculuklar olabilir. Yakın çevrenizde faaliyetlerle geçirebilirsiniz.

KOVA

Hayatınızda istediğiniz şartları oluşturabilme, kontrol altına alamadığınız konularla ilgili stresleriniz olabilir. Geçmişle ilgili konularda temizlemek istediğiniz veya yüzleşmek istemediğiniz konularla ilgili zorlanıyor olabilirsiniz. Yakın çevrenizdeki değişimler, rutine oturtamadığınız çevreniz veya günlük yaşadığınız olaylar bazen sizi şaşırtıyor olabilir. Kontrolü ele alabilme isteğinizi arttıran durumlarda müdahele edememeniz stress yaratıyor olabilir. Pazartesi oğlak burcunda yeniay meydana geliyor. Yeniay ile beraber belki geçmişten gelen bir konuyla ilgilenmek, çözmek isteyebilirsiniz, kabullenmeniz veya yüzleşmeniz bakış açınıza, hayatınıza getirmek istediğiniz düzene bağlı olabilir. Veya hayatınızda müdahale edemediğiniz konularla ilgili konuları tanımlama, ortaya koyma ve nedenini farkedeceğiniz yeni fırsatlar olabilir. İçsel olarak kabullenme yaşayabilirsiniz. Belki de bu sizin için doğal hale gelecektir. Yeniayla beraber kendinize bir çıkış yolu bulabilir, hayatınızdaki zorlukları çözeceğiniz farkındalıklar yaşayabilirsiniz. Çözülecek bir takım düşünceler olabilir. Salı günü Saturn ekim 2012’den beri ilerlediği akrep burcundan çıkıyor ve yay burcunda aralık 2017’ye kadar sürecek yeni bir serüven başlatıyor. Saturn yay burcuna geçtiğinde kendinizi gelecekle ilgili değişimlere hazırlamaya başlayacaksınız. Amacınızı belirleyebilir, şu andaki amaçlarınızın ne kadar işe yaradığıyla ilgilenebilirsiniz. Gireceğiniz gruplarda sorumluluklar alabilir ve kendinizle ilgili gruplar aracılığıyla yeni şeyler fark edebilirsiniz. Bu konuda ilerleme sağlamanız için gruplar, organizasyonlarda yani toplulukların ihtiyaç duyduğu konularda kendinizi nasıl hazırlayacağınız veya yardım etmek isteyeceğinizle ilgili sorgulama yapabilirsiniz. Hedeflerinizi bu yönde belirleyebilirsiniz. Bundan sonraki dönemde kendinizle ilgili istemediğiniz kişi ve durumları temizlemeye başlayacaksınız. Daha fazla gruplarla iletişim kurmanız ve bazı görevlerinizi yerine getirmek durumunda kalabilirsiniz. Ters düştüğünüz konularda eğer amaçlarınız doğrultusunda ise oluşan problemleri çözmeniz gerekecek. İşlerinizle ilgili aldığınız sorumlulukları gerçekleştirmişseniz artık gruplarla paylaşılması konusunda çalışmanız gerekecektir. Bu hafta kendinize içe dönük şekilde çalışabilir, yalnız kalma isteğinde olabilirsiniz. Ancak spor yapacak, etrafınızla ilgilenecek enerjiniz yüksek olacak. Hafta sonunda maddi konularınızla ilgilenebilirsiniz.

BALIK

Gruplar içersindeki pozisyonunuz sizin için zorlayıcı olabilir. Maddi konulardaki değişimler içinde bulunduğunuz topluluklarla ilgili düşünce ve fikirlerinizi değiştirmeniz yönünde zorlayabilir. Pazartesi günü oğlak burcunda yeniay meydana geliyor. İçinde bulunduğunuz topluluklar, gruplarla ilgili farklı ve yeni faaliyetlere girme fırsatınız doğabilir. Kendinize yeni amaçlar edineceğiniz şartlar ortaya çıkabilir. Salı günü Saturn ekim 2012’den beri ilerlediği akrep burcundan çıkıyor ve yay burcunda aralık 2017’ye kadar sürecek yeni bir serüven başlatıyor. Gruplarla ilgili değişimler sizi farklı yollara yöneltebilir ve kariyer hayatınızda farklı sorumluluklar almaya başlayabilirsiniz. Alacağınız sorumluluklar kariyerinizi yeniden yapılandırmanıza sebep olabilir. Amaçlarınızın değişimi ile kariyeriniz için çok çalışacağınız bir dönem olabilir. Uzun dönemde kendinizi geliştirmek, daha özgür olmak ve gelişmek için bu dönemi çok çalışarak geçirebilirsiniz. Ödülünüz ise dönemin sonunda farklı yetkinlikler ve herkese göstereceğiniz başarılar olacaktır. Kariyerinizle ilgili temeller atıyorsunuz. Bu hafta kendi başınıza çalışmalar ve hazırlıklar yapabilirsiniz. Hafta sonu etrafınızla ilgileneceğiniz ortamlara girmenizde fayda var.

Gamze Avcu