Show TV bu yaz Ne Münasebet dedirtebilir

Seçim cümbüşünün tüm hızıyla sürdüğü bir yaz başlangıcına doğru yol alırken sürekli aynı konuşmaları yaparak beyinlerimize işleyen siyasilere, mitingimsi açılışlara bolca yer veren televizyon dünyamız da boş durmuyor. Her kanal harıl harıl yeni dizi çabası içinde .

Anibal Güleroğlu Anibal Güleroğlu

Sınavların bitip bir an önce tatilin gelmesini bekleyen öğrenci modundaki kanallarımız, arkada bırakılan sezonun kayıplarını giderme telaşını olanca hararetiyle gün yüzüne çıkarmaya başladılar. Yaz yenileri birer birer tanıtıma çıktıkça, rekabetin ne kadar çetin geçeceğini daha net hisseder olduk. Ama doğruya doğru, şu an için aralarından en cevvali Show TV…

Kış sezonunu orta karar bir tempoyla geçiren kanal, belli ki yaz aylarının sürprizlere açık fırsatından alabildiğince faydalanmayı kafaya koymuş. ‘Acil Aşk Aranıyor’ yaratıcılığıyla ve beklentilerin aksine ‘Asla Vazgeçmem’i kaldırmayıp belini doğrultmasına fırsat tanımasıyla takdir ettiğim Show TV, bu iki dizisinin yanı sıra ‘Yılanların Öcü’ ve ‘Güldür Güldür Show’u da yeni sezona taşıma akılcılığı sergilerken, yaz için de güzel hamleler planlamış sanki.

‘Kapışma’ ve ‘Bir İçeri Bir Dışarı’ isimli iki yarışma programını yaz ekranına çıkartacak olan Show TV’nin Haziran ayından itibaren yayına sokacağı dizi listesinde ‘Tutar Mı Tutar’, ‘Fabrika Kızı’, ‘İlişki Durumu: Karışık’ ve ‘Ne Münasebet’ adındaki yapımlar mevcut. İlk etapta ‘Ne Münasebet’ ve ‘Fabrika Kızı’ dizilerini projelikten çıkartıp kesinleştiren kanalın, Temmuz ayı için bahsi geçen Limon Yapım imzalı ‘Şervan ile Berkcan’ı da var ya hesapta… Lakin onun varlığı, ‘Dur bakalım ne olacak’ durumunda bana göre. Nitekim birilerince duyurulan ve Emre Altuğ’un başrolde yer alacağı söylenen ‘Sahte Polis’ projesinin kof çıkışını unutmamak lazım.

Yani bir şey netleşmeden, her şeyin değişebileceği vurgusuyla yaklaştığımız bu ön süreçte, görünürde dizilerin hepsi de kendince yazın galibi olmada iddialı. Peki, hangisinin daha fazla şansı var, bu iddiasını yerine getirebilme konusunda? İşte asıl mesele de bu. Kuşkusuz kimin ne yapabileceğini ekrana çıktıktan(çıkabildikten) sonra göreceğiz. Ama ön değerlendirmeyle tahmin yürütmek de mümkün… Tabii öykü ve oyunculuk açısından potansiyeline bakarak ve mantıkla irdeleyerek! Dolayısıyla hepsini bir arada geçiştirmek yerine tek tek ele alalım dedik.

‘NE MÜNASEBET’ YILIN ÇİFTİNİ ÇIKARTIR MI?

Show TV’nin dört yaz dizisi içinde ilk ve en çok dikkatimi çeken; ARC Film/Fatih Enes Ömeroğlu imzasını taşıyan, yönetmenliğini Çağrı Bayrak’ın üstlendiği, senaryosu Hakan Haksun, Barış Başar ve Fatih Enes Ömeroğlu tarafından kaleme alınan ‘Ne Münasebet’ oldu.

Neden derseniz, öncelikle daha sonra ele alacağım ‘Fabrika Kızı’ gibi ekrana çıkması büyük ölçüde kesinleşmiş bir iş pozisyonunda olması bunda etken. Adı medyaya düştüğü halde sonrasında bir şekilde sırra kadem basan pek çok yapıma tanıklık eden ekran dünyasının gerçekleri malum… Boşa niye vakit harcayalım değil mi ama!

Bunun dışında Sarp Levendoğlu’nun varlığı, diziye yoğunlaşmamda baş sebep. Şöyle ki; gıcıklığın, cool’luk ve sevimlilikle buluştuğu türden karizmaya sahip bir oyuncu kendisi. Onun bu duruş özelliği de, yer aldığı dizinin konusu için biçilmiş kaftan gibi. Zira oyuncu kimliğinin yanı sıra yönetmenlik özelliği de taşıyan Levendoğlu’nun komediye oldukça müsait bir yapısı var. Hani hiçbir şey yapmasa bile, yüzündeki gülümser tarzdaki ifadeyle, bakışlarıyla karşısındakini pozitiflik aktaracak türden. Zaten geçmişte ‘Emret Komutanım’, sonra Kanal D’nin klasik gün ve saat oynatmalarına kurban verilen ‘Gece Gündüz’ ve nihayet ‘Küçük Ağa’ dizileriyle bu özelliğinin ne derece verimli olabileceğini çok net ortaya koymuştu. Ayrıca aksiyona ve hoppacık romantizme de müsait. Özetle, diziye müşteri çekme kapasitesi yüksek.

Öte yandan kısa süreye sığdırılarak yoğun bir tempoda yaratılan dizilerin kendine doyurucu gelmediğini bir röportajında belirten Sarp Levendoğlu’nun Demir karakteriyle rol alacağı ‘Ne Münasebet’teki partneri Pelin Akil de yabana atılacak bir isim değil. Nil karakteriyle karşımıza çıkacak olan Akil’in tiyatro kökenli oyunculuğunun Levendoğlu’yla uyuşma detayına gelince…

‘Ne Münasebet’in tüm olayı da burada başlıyor zaten. Hukuk Fakültesi’ni baba zoruyla okumuş, sorumsuzluğu ve gününü gün ederek yaşamayı seçmiş doğacı-belgeselci Demir’in zeki ve eğlenceli kişiliği bir yanda… Gerçekleri ortaya çıkartmaya meraklı, adalet düşkünü ve inatçı avukat Nil’in kendini beğenmeyişiyle gelişen dişilik-kişilik problemi diğer yanda…

Kötü bir talih sonucu karşılaşan ve birbirlerine destek olarak yol almak durumunda kalan bu iki zıt karakterin hikâyesini anlatacak olan ‘Ne Münasebet’te, zengin ve macera düşkünü Demir ile idealist ve bağımsız tavırlı hırçın Nil bize ‘yılın çifti’ni sunabilecek mi?

Aynı ortamda yan yana çalışma mecburiyetiyle, hem romantizmi hem de komediyi bir arada yaşatacak olan ‘Ne Münasebet’ dizisinin tanıtımına bakarak bu soruya büyük ölçüde olumlu yanıt vermek mümkün. Çünkü uyumlu bir çift olacaklarını kısacık fragmandaki performansla belli eden ikili, aynı zamanda romantik komedi düşkünlerine hitap etmeyi hedefleyen konu çerçevesinde, hareketli ve eğlenceli bir tablo sunacaklarını da gösteriyorlar bize. Yani şayet senaryosu da bu tabloyu destekler mahiyette profesyonellikle gelişirse, her anlamda eli sağlam olan bir dizi çıkacaktır ortaya. Ayrıca zıtlıklardan gelişen komedi merakı da cabası.

Sonuçta; ‘Ne Münasebet’in başarısı, tüm dizilerde işaret ettiğimiz gibi senaryo-oyuncu-işleniş üçlüsüne bağlı. Şayet bu unsurlar iyi kullanılırsa nasıl ki ‘Küçük Ağa’da, Sinem ile Ali’nin tatlı-sert ilişkisinden verimlilik elde edilmiştiyse, Demir-Nil birlikteliğinden de güzel bir çift doğar. Büyük rağbet görüp yeni sezona da sarkarak yılın çifti olurlar mı bilemem ama yazın epeyce göz dolduracakları kesin. Anlayacağınız bu yaz Show’la birlikte ‘Ne Münasebet’ diyebiliriz!

Anibal GÜLEROĞLU

guleranibal@yahoo.com

www.twitter.com/guleranibal