Yay burcunu 2015'te neler bekliyor?

Kendinizi, hayatınızla ve dış dünya ile baş etme metodlarınızı değiştirmeye yani yeni bir sorumluluğu almaya hazır mısınız?

Gamze Avcu Gamze Avcu

Yay veya yükselene sahip olanlar için 2015, yaşamlarıyla ilgili istemedikleri unsurları temizlemeye başlayacakları, bir sorumluluk alarak, dış dünyadan gelen herşeye farklı metotlarla tepki verecek bir değişime girecekler. Hayatlarına yeni bir yön vermeye başladıklarını görebilirler. Yaylar, bir süredir bireysel olarak farklı konularla, farklı yöntemlerle kendilerini ifade etme isteği içerisindeler. Teknolojik konularla ilgili yetenek ve kabiliyetlerini geliştirmek, aşk konularında rutin dışı kişilerle olmak, varsa çocuklarının yeni teknikler, metotlarla gelişimini sağlamak konusunda çabaları devam ediyor. Bireysel olarak farklılaşmak istiyorlar. Riskler alıyorlar. Bu riskler kumar konularında da olabilir. Bireysel gelişimleriyle ilgili farklı bir çizgiden yürümek istiyorlar. Ancak maddi konularda, gelir kaynaklarında yıkımlar değişimler kednilerini farklı çizgiye taşımaları konusunda stres kaynağı olabilir. Hayatlarında maddi manevi değer verdikleri konular değişim geçiriyor. Eski değerlerinin onlar için faydalı olmadığını düşünerek kendilerini güçlendiren, hayatlarına düzen getiren değerler katmak istiyorlar. Ancak bireysel olarak farklılaşmak ve değişim konusundaki çabaları bu değerleri kurmaları konusunda kaygan bir zemin oluşturuyor veya kararsızlık yaratıyor olabilir. Bu stresi mart ayında son kez yaşayacaklar.

2015’te Saturn yay burcunda ve aralık 2017’ye kadar sürecek yeni bir serüven başlatıyor. 14 mart 2015’te yay burcunda geri gitmeye başlayacak. 15 haziran-2 ağustos 2015’te akrep burcunda geri gitmeye devam edecek. 18 eylul’de tekrar yay burcuna geçtiğinde aralık 2017’ye kadar burada kalacak.

Saturn de kendi burçlarında ayrı bir zorluk getirebilir. Ne olmak nasıl olmak konusunda kendilerine yeni yön çözmeleriyle ilgili deneyimlerden geçmelerini sağlayacak. Yayların özelliklerindendir hayatı iyimser karşılamak, herşeyi deneyimleyerek içselleştirmek ve farklı bilgilerle, deneyimlerle keşiflere çıkmak. Saturn burçlarına girdiğinde gelişme ve genişleme deneyimlerini organize etmek ve ciddiye almak durumunda kalacaklar. Kendilerini kısıtlanmış ve sorumluluk almış bulabilirler. Şimdiye kadar hayatlarında kendi deneyimleriyle oluşturdukları unsurlar anlamını yitirdi ve bunların neler olduğu konusunda kendilerini sorguladılar. Bu yeni dönemde hayata bakışlarıyla ilgili daha sorumlu, daha ciddi hal ve tavırlar içersinde gelişimlerini tamamlayacaklar. Etraflarındaki onlara vakit kaybettiren, anlamını kaybeden her unsur, kişi veya dış etkenler kendilerini uzaklaştırmalarıyla birer birer son bulacak. Yeni sorumlulukları olacak. Uranüs onlara beklenmedik biçimde bebek sahibi olmaları için fırsat sunabilir. Hayatlarının anlamı birden değişebilir. Bireysel olarak farklılaşmak istedikleri konularda kendilerini ifade edecekleri bir yaşam tarzına dönebilirler. Bir görevi yerine getirmek gibi deneyimler yaşayabilirler. Hayatlarına yeni bir yön katmak anlamında başkalarına göre değil kendi istekleri doğrultusunda bir imaj yaratabilirler. Kilo vermek için ve sağlıklarıyla ilgilenmek için verimli ama zorlanacakları bir dönem olacak. Artık yaylar kendi sorumluluğunu üstlenecek değişimlere giriyorlar.

Saturn geri gittiği dönemlerde yayların kendileriyle ilgili keşfedeceği ve aslında zorlandığı ancak önemsemediği şartlarını anlama ve çözme, ilgilenme durumunda kalacaklar. Kendilerinde eksik gördükleri konuları farkına varabilirler.

Jüpiter aslan burcunda geri hareketine devam ediyor. Saturn yayların kendilerini geliştirecekleri yeni hedef ve amaçları uğrunda çaba sarfetmelerine sebep oluyor. Yayların hayatlarında yabancılar, başka kültürler her zaman vardır. Jüpiter kendilerine bakış açılarını genişleten, cesaret ve güven veren konularla ilgilenmeleri konusunda destek sağlıyor. Bu konuda sık sık uzak yolculuklar yapıyor olabilirler. Hayatlarını yönlendirme konusunda kendilerine destek olan kişilerle karşılaşmış olabilirler. Amaç ve hedeflerini yeniden belirlemeye çalışıyorlar. Bu konular içersinde akademik konular, gelişim için danıştıkları kişiler, varsa hukuksal konular, yayıncılık ve de onlara itibar getirecek sanatsal yetenekler olabilir. 11 ağutosta Jüpiter başak burcuna geçtiğinde toplum önünde gelişim gösterdikleri konularla ilgili çalışmaları, kendilerini gösterecekleri zamanları olacak.

Önemli zamanlar

21 ocak-11 şubat 2015’te Merkür kova burcunda geri hareketinde olacak. Yaylar bu sene gruplar, ilişkiler, yakın çevreleriyle ilgili kişilerle fikir ve düşüncelerini paylaşım konusunda problemler yaşayabilir ve çözmek için fırsat olarak kullanabilirler. Merkür kova burcunda geri hareketinde iken yakın çevreleri, kardeşleri, kısa yolculuklarda ve varsa eğitim konularında duraksama yaşayabilir, yanlış anlaşılabilirler. Kendileriyle ilgili eksik noktalarını tamamlama konusunda çalışmalar, öğrenme konusunda toplumsal konuları içeren araştırmalar yapabilirler bu dönemde. Yakın çevrelerinde ve işlerini yaparken onların fikirlerine de önem vermeleri gerekecek. Sosyal faaliyetler amacıyla kısa yolculuklar yapabilirler. Evleriyle ve aile içersinde problemlerle ilgilenmek durumunda kalabilirler. Evlerinde tamirat gibi işlerde maddi imkanları uygun olacaktır.

Şubat ayı sanatla uğraşan yaylar için çok yaratıcı olabilir. Eğlence ve sosyal faaliyetler onları memnun edecektir. Aşk konularında kalıcı olmayan ani fiziksel beraberlikler yaşamaları mümkün.

20 mart 2015’te balık burcunda güneş tutulması meydana geliyor. Yaylar evleri ve yaşamsal alanlarıyla ilgili hayal kırıklıkları olan konular veya fedakarlık yaptıkları konularla ilgili üzerine düşmedikleri bir konuyla ilgilenmek ve çözmek durumunda kalacaklar. Sadece kendilerine ait bir dünyanın dışına çıkmak durumunda kalabilirler. Hayatlarına yabancı kültürlerin gireceği veya kendileriyle ilgili yolculuklar, başka kültürler, zevk ve hobilerinden doğan girişimlerden mutlu olacakları fırsatları yakalayacaklar. Önemli bir sosyal olay yaşayabilir, herkesle paylaşımda bulunacakları bir sunumda veya medya ortamında yer alabilirler. Yazıları var ise kendilerini gösterebilecekleri teklifler alabilirler. Saturn 14 martta geri hareketine başlıyor. Hayatlarına yön verecekleri sorumluluklarla ilgilenecekler. Maddi konular yine bireysel hareket etmeleri konusunda stress yaratabilir.

4 nisanda terazi burcunda ay tutulması meydana geliyor. Gruplarla uzlaşmaları, ortak çalışmaların daha faydalı olabileceğini düşünmeleri ve paylaşımlarda bulunmaları gerektiğini düşünebilirler. Jüpiter düzgün hareketine 8 nisanda dönüyor. Bazı yaylar evlilik, ilişkilerde adımlar atma gibi geleceğe dönük planlar yapabilirler. Pluto 17 nisanda geri hareketine başlıyor. Maddi konularda düzeltilmesi ve işe yaramayan yapıların giderilmesi için uygun olacaktır. Bazı yaylar için maddi anlamda değişim için hazırlık olabilir.

19 mayıs-12 haziran 2015’te merkür ikizler burcunda geri hareketinde olacak. Bir birlikteliğe adım atan yaylar ilişkilerindeki sorunları çözebilir. Ortaklarıyla ilgili yapılması gereken çalışmaları tamamlayabilirler. Mayıs ayında yaylar aile ve ev konularında, ilişkilerindeki streslerden dolayı zorlanabilirler. Merkür geri hareketinde olduğu zamanlarda geri dönüşü olmayan konuşmalardan çekinmeliler. Nisan ve mayısta yaylar için ilişkiler gündemde ancak bu sefer zorluk çıkaran kendileri olabilir. Mayıs ayında ortaklaklaşa işler yapabileceğiniz kişilerle karşılaşabilirler. Yatırımlar konusunda da fırsatlar olacaktır.

12 haziranda Neptün geri hareketine başlıyor. Ailevi ve yaşamsal alanlarıyla ilgili yolunda gitmeyen sorunları ele almaya başlayabilirler. Haziran ayında yurtdışı seyahatlerinde veya yabancılarla bağlantılarında ilişkilerinde karşılarına hoşlanacakları kişiler çıkabilir. Tanıştıkları kişilerle ortaklık kurma konusunda adımlar atabilirler. Saturn 15 haziranda akrep burcuna geri dönüyor. Yaşamlarıyla ilgili kontrol altına alamadıkları konularla ilgili sorgulamalar yapabilirler.

25 temmuz-6 eylül 2015’te Venüs geri hareketinde olacak. Başak burcundan aslan burcuna geri dönecek. Yaylar bu dönemde yabancılarla kurdukları bağlar, yabancı aşklar veya kendi gelişimleri ile ilgili bağ kurdukları kişilerle sorunları olabilir. Yolculuklarında bazı tatsızlıklar olabilir. Keyif alacakları faaliyetler konusunda engellerle karşılaşabilirler. Temmuzda ortaklıklarda, başka kaynaklar ve yatırımlarla ilgili çaba göstermeleri gereken durumlar olacaktır. Ortaklıklarda kendilerine uygun şartları oluşturmakta zorlanacaklar. Uranüs 26 temmuzda geri hareketine başlıyor. Bireysel istek ve amaçlarıyla ilgili müdahale edemedikleri pozisyonlarda kalabilirler.

2 ağustosta Saturn düzgün hareketine dönüyor. Yaylar kontrol edemedikleri ve onları zorlayan konularla ilgili kendilerine güven kazandıracak girişimlerde bulunabilirler. Ailevi bağlılıkları ile ilgili konularda adım atabilirler. 11 ağustosta Jüpiter başak burcuna geçtiğinde yaylar kariyer ve toplumsal hayatlarında sahip oldukları bilgileri paylaşmaya ve parlamaya başlayacaklar. Çalışmalarında bir düzen oluşturup başarılarını gösterecekler. Yükselişe geçecekler.

17 eylül-9 ekim 2015’te Merkür terazi burcunda geri hareketinde olacak. Yaylar girecekleri gruplarla paylaşımlarda bulunmaları ve birlikte hareket edecekleri organizasyonlarda kendilerini ön planda tutmaları sorunlar yaratabilir. Gruplarla birlikte hareket etmenin istedikleri gruplara girmenin yollarını arayacaklar. 13 eylül 2015’te başak burcunda güneş tutulması meydana geliyor. Kariyer ve toplumsal hayatlarında Jüpiter’in de desteğiyle kendilerini gösterme imkanını bulacakları ve yeni teklifler alarak gruplarla çalışma imkanı bulacakları bir dönem olacaktır. Pluto 25 eylülde düzgün hareketine dönüyor. Maddi imkanlarla ilgili güç kazanma istekleri artacak. İş hayatlarında mücadele ederken bir düzen kurma çabalarında zorlanabilirler.

Ekimde iş ve ev hayatlarıyla ilgili konuları dengelemeleri gerekiyor. 10 ekimde Kuzey Ay Düğümü de başak burcuna geçiyor ve başakta olduğu dönemde, ev ve aile konularında hayal ettikleri ortamı beklemekle iş hayatlarında mücadele, çaba ve çalışmayla yükselme imkanı arasında gidip gelebilirler. Artık kariyer hayatlarında çalışma, düzen kurma, herkes için fayda sağlama konusunda kendilerini eğitecekler. Yyalar ekim ayında maddi kaynaklarını oluşturma konusunda çok büyük fırsat yakalayıp kendilerini güçlendirebilirler.

Kasımda gruplarla olan bağlantılarını kurabilirler. Sosyal aktivilere katılabilirler. Neptün 18 kasımda düzgün hareketine dönüyor. Ev ve aileleriyle ilgili konularda istekleri konusunda harekete geçebilirler. Bir dönem evleriyle ilgili belirsizlikler hayatlarına yön vermek isteyen yayları zorlayacaktır.

Aralık ayında gruplar içersinde karşılaştıkları zorluklar kendilerini ortaya koymalarını engelleyebilir. Uranüs 26 aralıkta düzgün hareketine dönüyor. Yaylar kendileriyle ilgili fark yaratmak istedikleri faaliyetleri ortaya koyabilirler.