Venüs geri gidiyor.. Hangi burçları ne bekliyor?

Medyafaresi.com astroloji uzmanı Gamze Avcu'dan benzersiz yorumlar..

Gamze Avcu Gamze Avcu

23 Aralık 2013, pazartesi

Venus gezegeni, dünyanın hızının gerisinde kalarak geride kalma hareketine 21 Aralık 2013 - 31 Ocak 2014 arası devam edecek.

KOÇ

İş hayatınızda ve toplum önünde olacağınız bir döneme geçtiniz. Haftaya iş yerinizde çalışanlarla, çalışma ortamınızla, yaptığınız projelerin üzerinden çalışarak ve sizi yanıltan, sizden beklenen tıkanmaları gidereceğiniz çalışmalar yaparak girebilirsiniz. Sonuca odaklanma değil, detaylara inerek toparlama zamanı.

Venüs gezegenin geri gitmesi, iş hayatınızda ilişkilerinizle ilgili düzeltmeler, ilişki kurduğunuz kişilerden beklentilerinizi değerlendirdiğiniz bir dönem ve kurduğunuz ilişkilerin sınırlarınızı zorlamalarından duyduğunuz rahatsızlıklar gibi konular gündeminize gelecektir. Sizi toplum önünde yükseltecek kişiler, konular, ilişkilerinizi geliştirebilmek için önce kendi içinizde değerlendirmeniz gereken bir dönemdir.

BOĞA

Haftaya kolayca akan ancak üzerinde çalışmanızı gerektiren konularla başlıyorsunuz. Bir dönem yayınlamak, duyurmak istediğiniz konular üzerinde ciddi çalışmalarla geçebilir. Kendinizi gösterme zamanı olabilir. Yetenekleriniz, şansınız size yardım edecek.

Venüs gezegeninin geri gitmesi, seyahatlerinizle ilgili aksaklıklar, bavulunuzun vb kaybolması, karışması, istediğiniz ortamları bulamamanız, tad alamamanız, fazla masraf yapmanız gibi konuları gündeminize getirir. Yayıncılık, akademik konularda da gecikmeler, tekrar etme ihtiyaçları doğabilir. Hayatınıza giren yabancıların, kurduğunuz uzak bağlantıların sizin ihtiyaçlarınızı karşılayıp karşılamadıkları hakkında kendi içinizde tahliller yapabilirsiniz.

İKİZLER

Çalışma ortamınız, yaptığınız işlerle ilgili toparlama dönemini ortaklıklarınızla ilgilenerek yapacaksınız. Yeni ortaklıklar, eskilerle ilgili düzenlemeler istediğiniz şekilde olması için çalışmalar yapabileceğiniz bir haftaya giriyorsunuz. Eskiden kalma alışkanlıklarınızın bazılarını değiştirmeniz gerekebilir.

Venüs geri giderken, başka kaynaklardan gelen gelirlerle ilgili gecikmeler yaşayabilirsiniz. Ortaklaşa işleriniz hakkında ters giden durumları farkeder bunun üzerinde düşünerek çözüm yolları arayabilirsiniz. Maddi konularda yeni yatırımlar yapma, borç alma zamanı değildir ancak kendinizi bu konuda organize etme zamanıdır. Psikolojik olarak değer verdiğiniz bağlandığınız kişilerle ilgili özeleştiri yaparsınız. Sizin güvendiğiniz ilişkiler size ne katıyor bu konuda ihtiyaçlarınızı tespit edersiniz. Bazı ortaklıklarınızı bitirme isteği olabilir. Harekete geçme zamanı değil, içsel olarak maddi ve psikolojik bağlı olduğunuz herşey hakkında değerlendirme ve ihtiyaçlarınızı farketme zamanıdır.

YENGEÇ

İletişiminizin yoğunlaşacağı bir haftaya giriyorsunuz. İkili ilişkiler, görüşmeler bir süre gündeminizi meşgul ediyor. Zihinsel faaliyetleriniz bu hafta fazlasıyla sizi meşgul edecektir. Yanlış gördüğünüz konular, size gelen yanıltıcı tepkiler olabilir. Bunları çalışarak detaylarıyla anlayıp öğrenerek bertaraf edebilirsiniz. Yeteneklerinizi yeni konularda kullanmak hoşunuza gidebilir.

Venüs geri giderken, bu dönemde karşılaştığınız kişiler sizing ihtiyaçlarınıza karşılık veriyormuş gibi gelir ama daha sonra bunun böyle olmadığını anlarsınız, ilişki tarzı, sınırlarınızı aşmaları sizin toleranslarınızı olumsuz kullanmaları bitmesine sebep olabilir. Eskiden yaşadığınız ilişkiler gündeme gelebilir. Sizden taleplerinin bitmediğini görebilirsiniz. Yaşadığınız ilişkilerdeki, ortaklıklardaki eksikleri görmek, ne kadar istediğinizi anlamak, değer verdiğiniz ilişkileri test etmek, egolarını sizin için terkedip etmediklerini görmek için uygun zamandır. İlişkilerinizde duygularınızı istediğiniz şekilde ifade edemeyebilirsiniz.

ASLAN

Maddi konuları içerem, iş ortamınızla ilgili düzenlemeleri yapabileceğiniz ve kendinizi çalışanlara, müşterilerinizle olumlu planlı görüşmelerinizle akıcı bir şekilde anlatabileceğiniz bir havada haftaya başlıyorsunuz. Kendinize güvenerek işleri toparlamanız gerekiyor.

Venüs geri giderken, iş ortamınızdaki ilişkilerden gördüğünüz faydanın duraklaması, kurduğunuz müşteri bağlantılarının size dönüşlerinin olmaması, olsa da bazı pürüzleri düzeltme gerekliliği, gündelik hayatınızda görüştüğünüz kişilerle ilgili sizi artık beslemeyen, kurallarınızı aşmaya çalışan kişilerin varolduğunu düşünmeniz gündeme gelir. Anlaşma görüşmeler üzerine konuşabilirsiniz ancak henüz sonuca götürmeyebilir. Eskilerden gelen kişiler, konular sizi tekrar uğraştırabilir. En iyisi ofisiniz, çalıştığınız kişiler, sağlınız, alışkanlıklarınızla ilgili kendi içinizde faydalı olmadığını düşündüğünüz herşey hakkında bir özeleştiri yapabilmeniz.

BAŞAK

Sosyal ortamlarda yapıcı sizi motive eden, kendinizi göstermenize olanak veren, geliştirici ilişkiler kuracaksınız. Haftanız zevkaldığınız konulara zaman ayırarak başlayabilir. İstediğiniz düzenlemeler için gözünüzden kaçmayan detaylarla, karşınızdakileri avucunuza alacak ataklarla ikna edici olabilirsiniz. Fikirlerinizi geliştireceğiniz bağlantılar kurabilirsiniz.

Venüs geri giderken, siz de hayatınızda değer verdikleriniz, gerçekleştirmek istediğiniz konulara dair bakış açınızla ilgili kendinizi nasıl ortaya koyabileceğinizi, doğru tavırlar içersinde olup olmadığınızı sorgulama zamanınız geldiğini anlayabilirsiniz. Akitiviteleriniz hoşunuza gidiyor mu, zevaldığınız konular değişti mi, kendinizi istediğiniz gibi ifade edebiliyor musunuz, bu konular zihninizi meşgul edecektir.

TERAZİ

Nihayet evinize vakit ayırabilirsiniz. Daha çok herkes size gelmeye başlıyor, misafir ağırlayacaksanız hazırlıklarınız olacak. Gelenler için keyifli zaman olabilir evinizde ağırlamanız. Evinizle ilgileneceğiniz zamanlar başlıyor bu hafta sizin için.

Venüs geri giderken, siz e evinizde yeterli otoriteyi kuramadığınızı düşünebilirsiniz. Söylediklerinizin tersi yapılıyor olabilir. Evdekilerle veya aileyle olan ilişkilerinizde eskisi gibi sabırlı davranamayabilirsiniz. Kendi içinizde evinizi soyut ve somut anlamda nasıl görmek istediğinizi, evinizde en rahat nasıl olabileceğiniz hakkında düşünebilir ve düzenlemelere gidebilirsiniz. Evinizde eskiden yaşayan birisi tekrar gelmek isteyebilir. Dekorasyon gibi yenilikler için uygun dönem değildir. Masraflarınız gereksiz fazla olabilir. Ektiğiniz bitki bile istediğiniz gibi çıkmayabilir.

AKREP

Arkadaşlarınızla ilgili bazı problemleri, hayal kırıklıklarınızı iletişimle çözebileceksiniz. Gruplarla ilişkilerinizi gözden geçirebilir ve sizin isteklerinizi gerçekleştirmediğini düşündüğünüz kişilerle ilgili farklı düşüncelere girebilirsiniz. Ortaklıklarınız varsa bazıları bitebilir.

Venüs geri giderken, yakın çevrenizde, kısa yolculuklarda aksaklıklar gecikmeler, yanlış anlamalar sonucu ilişkilerinizde kopmalar olabilir. Herkes etrafınızdayken şimdi sizden uzaklaştıklarını düşünebilirsiniz. Ancak bu sizing tercihiniz olacaktır. Biraz daha kendinizi faydalı olacak ilişkiler için ne istediğiniz nasıl bir çevre istediğinizle ilgili içinize dönebileceğiniz bir dönem olacaktır.

YAY

İş hayatınızda gösterdiğiniz çabaların sonucunu hemen almasanız da toparlama düzenleme dönemine girdiniz. İşlerinizi faaliyetlerinizle ilgili detayları da anlatma gösterme olanağı bulacaksınız. Bu sizin sonrasında maddi durumunuzla ilgili size kısmetleri de getirecektir.

Venüs geri giderken, maddi durumunuzla ilgili konuları tekrar gözden geçirmeniz gerekebilir, harcamalarınız gereksiz yere değeri o kadar etmeyen satınalmalara gidebilir. Bütçenizi aştığınızda iş işten geçebilir ve bir sure sonra pişman olabilirsiniz. Pazarlıklar istediğiniz gibi gitmeyebilir. Birlikte olduğunuz kişiler, ilişkilerde maddi çıkarlar sonradan vuku bulabilir. Siz de maddi açıdan birliktelik isteyebilirsiniz. Gerçekten ihtiyacınız olan maddi manevi şeylere kaynaklarınızı ayırmanız iyi olur. Arkadaşlarınıza vereceğiniz borçları geri almanız gecikebilir.

OĞLAK

Grupsal çalışmalarınızı herkese duyurmak için uygun bir durumda haftaya başlıyorsunuz. Kurduğunuz bağlantılardan, yapmak istediğiniz planlardan olumlu sonuçlar alabilirsiniz. Tek başınıza değil diğerleriyle beraber faaliyetler yapmalısınız. Bu konudaki çalışmalarınızı bu hafta toparlayabilirsiniz.

Venüs geri giderken, kendi burcunuzda geri gittiği için kendinizi yanlış ifade edebilirsiniz. İlişkilerinizi kurmak isterken sizi ilerisi olmayan ilişkilere sürükleyecek kişileri çekebilirsiniz. Sizin ciddi duruşunuza, geleneksel tavırlarınıza, tutarlı olma prensibinize yakışmayan kişilerle muhattap olabilirsiniz. Anlaşmalar yapacağınız kişilerle şartlar uymayabilir. Sadece projeler hakkında konuşmanız daha sonra projeleri hayata geçirmeniz iyi olacaktır. İlişkiler kurmak yerine mevcut ilişkilerinizde nasıl davranmak istediğiniz konusunda kendinizi dinleyebilirsiniz.

KOVA

Ortaklıklarla ilgili, başkalarıyla beraber yaptığınız yatırımlar, faaliyetler gündeminizi meşgul edecek. Bu konuda diğerlerine güvenebilirsiniz. Sizin arka planda kalmanız sonuca ulaşmayacağı anlamına gelmiyor. Sadece çalışmalarınızı paylaşmanız ve diğerlerinin de bunu ortaya koyması için uygun dönemdir.

Venüs geri giderken, ilişkileriniz platonik olabilir ve bununla ilgili kararsızlıklar yaşayabilirsiniz, sorgulama döneminden geçebilirsiniz. İlişkilerinizde yardımcı olmak isterken bir türlü ilerleme kaydedemeyebilirsiniz. Sevdiğiniz kişilerle problemleriniz su yüzüne çıkmıştır ancak çözdüğünüzü zannederken tekrar aynı problemlerin ortasına düşebilirsiniz. Problemler iş hayatınızdaki zorluklara eklenebilir. Evinizdeki kişileri idare etmenizde de kendini gösterebilir. Bir diğer etki kendinize uygun birisi olmadığı için hayıflanırken, şimdi kimseyi beğenememe sebebinizle ilgili okları kendinize çevirebilirsiniz, kendinizi sorgulayabilirsiniz.

BALIK

Gruplar içersinde sizden beklentileri olan kişilerle ilgilenmek durumunda olabilirsiniz. Büyük resme bakarsanız yapacağınız işler, kuracağınız ilişkiler sizi istediğiniz sonuca götürecektir. Paylaştığınız zaman ise kendinize yeni kapıların açıldığını fark edebilirsiniz.

Venüs geri giderken, arkadaşlarınızla olan ilişkilerinizde, gruplar içinde tanıştığınız kişilerle, sizin saygınlık kazandırdığını düşündüğünüz iş toplantıları-faaliyetlerde kuracağınız ilişkilerde bazı problemler ortaya çıkabilir. Kendinizi yanlış ifade edebilirsiniz. İlişkiler ve faaliyetler maddi düzeyde kalabilir ve sizin için uzun dönemli olmayabilir. Arkadaşlarınızdan gelen kısmetler konusunda azalma gecikmeler yaşayabilirsiniz. Size yardımcı olamayabilecekleri pozisyonda kalabilirler. Siz de aynı şekilde geleceğe dönük olarak planladığınız ilişkileriniz hakkında neler istiyorsunuz, değer veriyor musunuz gibi düşüncelerle sorgulamaya başlayabilirsiniz kendinizi.