Ünlüler ve sosyal medya

Dünyada olduğu gibi ülkemizdeki ünlülerin sosyal medya ile imtihanı bir hayli zor geçiyor..

Tuğrul Yılmaz Tuğrul Yılmaz

Sosyal medya artık hayatımızın vazgeçilmezi….

Tam olarak neler paylaşılması gerektiğini nerede nasıl cevap vereceklerini bilemedikleri için bir çok ünlü kişi / kişiler bu durumdan dolayı bir hayli şikayetçi..

Konuyu özetleyecek olursak ; bu sorunun tamamı ile kesin cevabı bu konunun uzman kişilerinden danışmanlık almaları olacaktır…

Ünlü olanların ünsüz olan kişilerinde aynı platformda buluşuyor olması nerede nasıl davranılması gerektiğini tam olarak bilemediklerinden kaynaklanıyor…

Artık bir çok ünlü sanatçının sosyal medya da para kazandığını da işin içine katacak olursak bu konuda kesinlikle profesyonel kişilerden yardım almaları bir şart gibi geliyor….

Bu konu ile ilgili yazı yazmadan önce işimizin de bir gereği olduğu için bir çok sanatçı ve ünlünün sosyal medya hesaplarını inceledim….

Tabi ki sosyal medyayı gerektiği gibi kullanan bir çok ünlü olmasına rağmen çoğu ünlünün de iyi kullanamadığını görmüş bulunuyoruz…

Öncelikle Sanatçıların ticari reklam yaptığı hesaplarının farklı kendi kişisel sayfalarının ise farklı olması gerektiğini düşünüyorum. Bu yapılan yanlış çalışmaların ünlü sanatçıların toplum gözün de markalarına zarar verdiği kanısındayım…

Bununla ilgili olarak bazı gazetelerde röportajlarım da bahsettim samimiyet ile samimiyetsizlik arasında çok ince bir çizgi bulunmakta..

Gözden kaçan ve unutulmaması gereken bir diğer mevzu ise TV izleyicisi ile İnternet sosyal medya izleyicisi tamamı ile birbirinden iki ayrı profil olarak karşımıza çıkmış olması…

FRANSADA EYFEL ZAFERİ

Bilindiği gibi Eyfel Kulesi, Euro 2016 Avrupa Şampiyonasının yapıldığı Fransa'nın en önemli sembolü durumunda. Eyfel Kulesi'nin ülke takımının renklerine bürünebilmesi için şöyle bir yöntem takip ediliyor.

Eyfel Kulesi'nin o gün hangi renge bürüneceği ile ilgili her gün sosyal medyada, Twitter, Instagram ve Facebook üzerinden gelen sonuçlara bakılıyor. Günün sonunda maçı en çok paylaşılan ve destek alan ülkenin renklerine boyanıyor. Ülkenin renkleri, son maç bitiminden 10 dakika sonra Eyfel Kulesi üzerinde aydınlatılıyor.

Türkiye'nin Hırvatistan ile maç yaptığı gün, Kuzey İrlanda-Polonya ve Almanya-Ukrayna maçları vardı. Gün boyunca yapılan etkinlikler hesaplandı. Türk taraftarlar, açık arayla öteki takım taraftarlarını geçerek milli takımlarına sosyal medya üzerinden, "#TUR" ve "#BizBittiDemedenBitmez" hastagleriyle, en çok destek veren taraftar oldu.

Yapılan hesaplamalar sonrasında sosyal medyada maç günü atılan mesajların yüzde 40'ına yakınını alan Türkiye için, 400 bin'e yakın tweet atıldı.

Türkiye Avrupa Kupası’ndan elense de turnuva sayesinde Türkiye’nin Twitter’da hayli güçlü olduğu tescillendi. Twitter tarafından yayınlanan istatistiklere göre Türkiye, hakkında en çok tweet atılan takımlar arasında ikinci sıraya yerleşti. Türkiye’nin @MilliTakimlar hesabından Hırvatistan’ın @HNS_CFF hesabına atılan bir yanıt ise retweet rekoru kırdı.

Sosyal medyanın önemi bir kez daha kanıtlanmış oldu…

Herkese sağlıklı Sosyal medyalı günler…