Ünlü kadın şarkıcılar neden galerici sever?

Sonuçta bunlar sadece benim bildiklerim. Veya açık seçik ortada olanlar. Gizli ilişkiler deşilse… kimbiir ne yasak aşklar ortaya çıkar.

Aykut Işıklar Aykut Işıklar

Ünlü kadın şarkıcılar neden galericilere meraklı?

‘Onun arabası var, gider mi gider.’ Bunca meslek varken, ünlü şarkıcılar neden araba alım satımı yapan kişilere daha yakın (!) oluyorlar.

Aradaki araba mı etkili oluyor?

Pek çok şarkıcının gizli sevgilisi özel(!) şoförü oluyor. Ya da sık sık araba alıp-verdiği galericiler oluyor. Şöyle bir düşününce aklıma bakın kimler geldi.

Aslında bu gerçeği bana Muazzez Ersoy hatırlattı. Bu kadar da tesadüf olmaz diye Ersoy söyletti. Mutlaka okudunuz veya duydunuz... ‘Devlet Sanatçımız’ sıfatı ile uçaklara VİP kapısından binen Ersoy’un son sevgilisi şoförü imiş. Aynı zamanda özel koruması.

Hakan Saraç adındaki genç Muazzez’in yanına şoför olarak girmiş ama bir kaç olayda yakın koruması olmuş. Şimdi de iyice yakından koruyormuş. Bu benim değil bazı gazetelerin sayfalarına yansıyan magazin haberi.

Hatta 20 yıldır basın danışmanı olan Sertip Gücün bu işe çok bozulmuş, işini bırakmaya karar vermiş. Muazzez geçmişte yine bir oto galeri sahibi olan Fatih Gökçen ile kısa süreli bir aşk macerası yaşadı.

Kerem Alışık’ın büyük aşkı ve oğlu Sadri’nin annesi olan Sibel Turnagöl de bir otomobil galerisi sahibi olan Mehmet Çelik ile evlidir. Arada bir kavga gürültü olsa da kimse bu kadar süre mutlu giden bir evlilik beklemiyordu.

‘Küçük Ceylan’ olarak tanınan türkücü Ceylan’ın yanılmıyorsam üçüncü eşi de galerici bir delikanlı idi. Gücal Tanören adındaki genç hakkında galericiler hiç iyi şeyler anlatmaz. Ne yapıyorsa artık...

Bir galeri sahibine kalbini ve gençliğini veren ilk şarkıcı olarak Jale’yi tanıtım. Henüz 17 yaşında iken, Fenerbahçe de Japon otomobili satan Hanefi Mutlu ile birlikte yaşamaya başladı. Bu ilişkiyi Hanefi’nin eşi ve çocukları da biliyordu.

Yolda karşılarına çıkan gazetecilere ‘Jale’ nin servet avcısı ve yuva yıkan kadın’ olduğunu söylerlerdi. Öyle böyle derken bu ilişki tam 18 yıl devam etti. Aynı evi aynı hayatı paylaşan sanki karı-koca gibi devam eden bir yaşam.

O büyük ekonomik kriz sırasında Hanefi Mutlu hayatını top yekün değiştirdi. Eşinin yanına döndü, oğlu ve oğlunun kayınpederi ile ortak oldu, beş vakit namaz kılmaya başladı. Sakal bıraktı, hacı oldu falan filan. Jale de sahneye döndü. Gençken yapamadığı şarkıcılığa devam ediyor. Kısa saçlar ve mini eteği ile küçük kız gibi sahnelerde zıplayıp duruyor. Yaşı 50'ye yaklaşmıştır.

En son TRT'nin Türk müziği solistlerinden Mehsem Özşimşir’i Kavacık'ta bir oto galeride görüyorum. Meğerse nişanlısı araba alım-satım işleri yapıyormuş.
Pop şarkıcısı Bengü’nün de sondan bir önceki sevgilisi galerici idi. Ama bu işi telefonla yapıyormuş. Belli bir iş yeri yokmuş. Bu delikanlı Bengü gibi birkaç şarkıcı ile gönül eğlendirdi.

Sonuçta bunlar sadece benim bildiklerim. Veya açık seçik ortada olanlar. Gizli ilişkileri bir deşsek kim bilir ne yasak aşklar ortaya çıkar.

Mankenlerin, TV dizi oyuncularının dolaştığı 200 bin dolarlık dört çekerli araçların gerçek sahiplerini trafik kayıtları bilir. Ortaköy'deki ünlü gece kulübü Reina tarih olmadan önce kırmızı spor otomobil meraklısı kızların buluşma noktası idi.

Bu kızlar arasında ünlü bir film yıldızının kızı da vardı. Kapıda görüp beğendikleri kırmızı spor arabaların sahipleri diye, içerde barında da veya pistte dans ederken tanışırlardı. Zaten bu tanışma işine bakan pek çok aracı kişi vardır.

Ancaaak. Bazen de tatsız süprizler olurdu. ‘Arabanın sahibiyim’ diye ortalarda dolaşan kişilerin çok büyük üç kağıtçı olduğu ortaya çıkardı. Meğerse galerici genç satılsın diye bırakılan otomobillerle ‘benim’ diye dolaşırlarmış. Böyle araba kiralama işi yapanlar da var.

Bir milyon değerindeki otomobili 500 liraya kiralayıp ortalarda dolaşanlar var, gençler dikkat. Onlar daha çok kenar mahallenin çok gelişmiş dizi yıldızı kızlarına olta atıyorlar. Çok da yakaladıkları oluyor.

Ne olacak... bir gecelik aşka, bir gecelik otomobil normal değil mi?