Türkiye'nin ilk ajan filmi: Çiçero

Bugün size güzel bir film önerisiyle geliyorum. Çiçero…

Ferda İskitoğlu Ferda İskitoğlu

Türkiye’de ilk kez denenen bir tür. İlk kez ajan filmi çekilmiş. Ben değil Erdal Beşikcioğlu Uniq İstanbul’da geçtiğimiz haftalarda gerçekleşen “ÇİÇERO”nun galasında söyledi bunu.

Galanın girişini filme uygun tasarlamışlardı. İçeri girerken adeta nazi kampına giriş yapıyormuş gibi hissediyor insan. Serdar Akar’ı tekrar tekrar tebrik ediyorum. Kendisi güzel bir işe imza atmış.

Başrollerinde Erda Beşikcioğlu, Burcu Biricik, Ertan Saban, Tamer Levent ve Murat Garipoğlu’nun yer aldı filmin konusu ise 2. Dünya Savaşı sırasında savaşın seyrini değiştirecek gizli belgeleri Alman hükümetine sızdıran İlyas Bazna’nın kod adıyla Çiçero’nun akıllara durgunluk veren yaşam hikâyesinden alınmış.

Özellikle gerçek bir hikayelerden esinlenerek bir film yapılması beni oldukça etkiliyor. Sizi de etkilemiyor mu?

Serdar Akar’dan sonra ise ikinci tebrik sanat yönetmenine… Yavuz Fazlıoğlu’nu canı gönülden kutluyorum. Keza kostüm ve tasarım içinde Baran Uğurlu’yu. Mekan ve dekorlar tam o dönemi yansıtıyor. Helal olsun!

Türkiye'nin ilk ajan filmi: Çiçero - Resim: 1
Çiçero filminin afişi

Senaryoya gelecek olursak maalesef olay döngüsünde sıkıntı var azıcık. Böyle bir cast varken hikayenin başında kim nedir onu anlamaya çalışıyorsunuz yarım saat. Filmin son dakikaları ise zorlama bir bitiş gibi gözüküyor.

Oyuncuların aksanın da pek oturduğu söylenemez. Bir de söylemeden geçemeyeceğim Grease filmini andıran 1-2 sahnesi var ki cidden zorlama olmuş. O bölümlere ne gerek vardı?

Ama Beşikcioğlu’nun dediği gibi bu bir ilk ☺ Umarım devamı gelir. Herkese iyi seyirler…