Terazi burcunu 2015'te neler bekliyor?

Kendinizi farklı ifadelerle ortaya koymaya, çevrenizdekileri şaşırtmaya hazır mısınız?

Gamze Avcu Gamze Avcu

Terazi ve terazi yükselen burca sahip olanlar için 2015, zihinsel ve iletişimsel tavır ve davranışlarında farklı metotları kullanma yoluyla değişimler, yapılandırmaların gerçekleşmesiyle yakın çevrelerindeki değişimler, kendilerini eğitmeleriyle geçecek. Teraziler bir süredir hayatlarında ev ve aile içersinde, yaşamsal alanlarında kontrolü ve düzeni sağlayabilme, kendileriyle ilgili psikolojik olarak eksik gördükleri konuları iyileştirmeye çalışma mücadelesi veriyorlar. İlişkilerinde, birlikteliklerinde, evliliklerinde mesafeler, kopmalar, ilişkileri yok ise bağımsız kalma istekleriyle birlikte kendilerine bir alan yaratmak istiyorlar. Bu stresleri yaşamsal alanlarında oluşturmak istedikleri düzeni de engelliyor olabilir. 2015’te bu streslerini mart ayında son kez yaşayacaklar.

2015’te Saturn yay burcunda ve aralık 2017’ye kadar sürecek yeni bir serüven başlatıyor. 14 mart 2015’te yay burcunda geri gitmeye başlayacak. 15 haziran-2 ağustos 2015’te akrep burcunda geri gitmeye devam edecek. 18 eylul’de tekrar yay burcuna geçtiğinde aralık 2017’ye kadar burada kalacak.

Saturn yay burcunda, teraziler için, iletişim kurduğu yakın çevresiyle, gündelik hayatında karşılaştığı iş yaptığı kişilerle, kardeşleriyle, akrabalarıyla yani hayatlarını etkileyen kişilerle zihinsel olarak paylaşımlarını, paylaşım tarzlarını etkileyecek ve zaman zaman zorlayacak etkileri olacak. Girdikleri gruplardan beklentilerinin gerçekleşmesi, bir çok kişiyle çalışması veya birlikte olması, hayatlarını ve ilişkilerini istedikleri gibi organize edebilmesi için terazilerin düşünme ve iletişim kurma şekillerini değiştirmeleri veya karşılaştıkları engellerde, zorluklarda farklı yollardan çıkış yolunu bulması gerekecek. Başkalarıyla olan iletişimlerinde farklı noktalara da dokunabilmek için kedilerinde eksik gördükleri noktalarla ilgili eğitmeyi, öğrendiklerini sağlam bir temele oturtmayı, belki bu dönemin sonunda kazanacakları somut bir bilgi birikimi elde edecekler. Yay burcunun özelliği kendi sınırlarını bilgilenme yoluyla aşmaktır. Terazilerin de gerçekten kendilerine bilgileriyle, donanımlarıyla, zihinsel aktiviteleriyle güven duymak ve kendilerini göstermek için belli bir disipline girmeleri, tavır ve davranışlarında sabırlı olmaları gereken bir döneme girmiş olacaklar. Mevcut düşünce kalıpları, zihinsel aktiviteleri kendilerini tatmin etmiyorsa araştırmalara girebilirler, projeler yapabilirler, disiplinli çalışmalarda bulunabilirler. Hayatları ancak kendilerine zihinsel olarak güven duyduklarında anlam bulacak. Bazı teraziler din, felsefe, hukuk, psikoloji veya inandığı konularla ilgili bilgi edinme yoluna gidebilir. Fevri veya fanatik olduğu fikir ve düşüncelerine bu dönem sonunda aynı şekilde bakmayabilirler. İş sebebiyle kısa yolculuklar gündeme gelecektir. Kardeşleriyle ilgili sorumluluklar alabilirler. Yakın çevrelerinde örneğin apartmanlarında sorumluluklar almak durumunda kalabilirler. Yakın çevrelerinde kendi istekleri doğrultusunda tavırlar geliştirerek başkalarının istediği yönde davranış biçimlerini terk edebilirler. Yayınlamak, yazmak, her tür yoldan ifade etmek kendileri için disipline edilmesi söz konusu olan konular arasında olacaktır. Belli bir zaman sonra bitecek bir proje, çalışma yapabilirler. Çalıştıkları işlerle ilgili konular değişebilir.

Saturn yay burcunda geri giderken yakın çevresinde değişim sinyalleri olabilir. Bulundukları çevre ile uyumsuz oldukları noktaları fark edebilir ve sorunlar yaşayabilirler. Saturn akrep burcunda geri gittiği dönemlerde maddi konularda, gelir kaynaklarıyla ilgili yaptıkları girişimler veya yaşadıkları kısıtlanmayla ilgili düzenlemeleri yapacaklar. Karşılaştıkları sorunları çözecekler.

Jüpiter aslan burcunda geri hareketinde bulunuyor. Terazilerin girdiği gruplar aracılığıyla, organizasyonlarla ve de arkadaşlarıyla beraber aktiviteleri çevrelerini genişletmelerine destek oluyor. Kabul gördükleri gruplarda beklentilerinin karşılanıp karşılanmadığını değerlendirebilirler. Jüpiter 11 ağustosta başak burcuna geçiyor. Teraziler kendilerine dönecekler ve hayatlarına anlam katan her tür konuyla ilgili değerlendirme yapmaya başlayacaklar. Bu dönemde kurdukları düzenin kendilerini tatmin edip mutlu edip etmediğini düşünebilirler.

Önemli zamanlar

21 ocak-11 şubat 2015’te merkür kova burcunda geri hareketinde olacak. Terazilerin bireysel olarak düşüncelerini ve ifadelerini kabul ettirmek istedikleri konularda çalışmaları için fırsat olabilir. Söyledikleri konularda kendilerini haklı görerek yanlış anlamalara sebep olabilirler. Varsa çocukların eğitimleri ile ilgilenmeleri gerekebilir bu dönemde. Eksik oldukları noktaları araştırıp çocuklarına veya kendilerine destek olacak çalışmaları yapabilirler. Ocak ayında çalışma ortamlarında veya çalıştığı kişilerle beraber çalışmalarını yapacaklar ancak çalıştıkları kişilere tabi olacaklar. Çalışmalarında hedeflerini çalışma ortamlarındaki şartlara göre düzenleyebilirler. İşleriyle ilgili belirsizlikler yeni hedefler koymalarına sebep olabilir.

Şubat ayında ilişkilerde hareketlenme olacak. İkili ilişkilerde girişkenlik ve aşk gündemde olabilir. İlişkilerinde yaratıcı taraflarını gösterme imkanı olacak. Farklı kişilerle fiziksel ilişkiler olabilir.

20 mart 2015’te balık burcunda güneş tutulması meydana geliyor. Teraziler iş ortamları veya gündelik hayatlarıyla ilgili şimdiye kadar kaçtıkları ya da fedakarlık ettikleri konularla ilgili bir düzeltme, konuyu ele alma konusunda dürtü hissedecekler. Bu konu belirsizlik içeriyor da olabilir. Netleşmesi konusunda harekete geçebilirler. Ya da işleriyle ilgili yapmak istekleri ancak erteledikleri konularda harekete geçebilirler. Mart ayında gruplar içersinde tanışacağınız veya birlikte aktivitelerde bulunduğunuz kişilerden gelecek fırsatlarla hayatınızda yeni kapılar açılabilir. Bu fırsatlar sizi gelecekle ilgili amaçlarınızı ve hedeflerinizi gerçekleştirme konusunda destekleyici olabilir. Ancak sizi kurmak istediğiniz düzenle ilgili veya kontrol etmek istediğiniz konularla ilgili zorlayabilir.

4 nisan 2015’te kendi burçlarında ay tutulması meydana geliyor. Teraziler kariyerlerine destek olacak yeni konularla ilgilenme konusunda kararlar verebilirler. Kendilerinin gelişimine etkisi olan bir karar verecekler. Jüpiter 8 nisanda düzgün hareketine geçiyor. Gruplarla olan iletişimleri hızlanıyor. Hedefleri için harekete geçebilirler. Çalıştıkları işler veya kişilerle ilgili konularda başkalarının kaynaklarından yararlanacaklar. Eğer kendileri patron ise çalışanlara maddi kaynaklar sağlayabilirler. Yatırımlar yapabilirler. Plüto 17 nisanda geri hareketine başlıyor. Terazilerin ev ve aile yaşamlarında kontrol altına almaya çalıştıkları konularla ilgili sorunları çözebilecekleri bir dönem olabilir. Ortaklık kurmak istedikleri gruplarla ilgili gecikmeler veya engeller olabilir.

19 mayıs-12 haziran 2015’te Merkür ikizler burcunda geri hareketinde olacak. Merkür 2015’te terazi gibi hava burçlarında geri hareketinde olacak. Bu terazilerin kendilerini zihinsel konularda fikirlerini ve düşüncelerini etkileyen enerjilerin olacağı ve kendilerini geliştireceklerini de gösteriyor. Merkür ikizler burcunda geri giderken Mars gezegeni de ikizler burcunda olacak. Teraziler, kendi gelişimleri olabilir, yabancılar veya başka kültürler, yolculuklar, uzak bağlantılarla ilgili, belki de bilgi eksikliği yanlış anlaşılma yüzünden girişimlerinde, kuracakları bağlantılarda her şeyi kontrol etmeleri gerekebilir. Bazı konuların eksikliği onları bağlantılarıyla ilgili kısıtlayabilir.

Haziranda gruplarla olan aktivitelerinde farklı ilişkiler kuracaklar. Kendilerini kabul ettirecekleri gruplar beklentileriyle ilgili kapılar açacak. Uzak bağlantılarla ilgili çabaları ve gelişimleri için giriştikleri faaliyetlerde yakın çevreleri sebebiyle gecikmeler veya kısıtlanmalar olabilir.

25 temmuz-6 eylül terazilerin yönetici gezegeni Venüs başak burcunun ilk derecesinden aslan burcuna geri dönüş yapacak. Teraziler bu dönemde yönetici gezegenleri geri gittiği için arkadaşları arasında, gruplarda, organizasyonlarda kurdukları ilişkilerde kendilerini ön planda tutacak bir tavır içersinde olurlarsa karşılarındakilerden tepki görebilirler. Bu dönemde gruplar içersinde bozulmuş ilişkilerini düzeltme konusunda çaba göstermeliler. Eski tanıdık gruplarla görüşmeleri, eski arkadaşlarıyla aktiviteler gerçekleştirmeleri mümkün. Temmuz ayında kariyerleriyle ve toplumsal hayatlarıyla meşgul olacak terazi burçları. Bu sebepten aile ve ilişkilere ayıracakları vakit konusunda, kurmak istedikleri düzen konusunda zorlanabilirler. Uranüs 26 temmuzda geri hareketine başlıyor. Venüs’ün de geri harekette olduğu bu dönemde ilişkilerindeki problemleri çözmeleri için fırsat olacaktır. Kariyerleriyle ilgili veya ilişkileriyle ilgili ani kararlar vermeden beklemelerinde fayda var.

2 ağustosta Saturn düzgün hareketine dönüyor ve gruplarla anlaşmalar yapabilirler ve maddi imkanlar sağlayabilirler. İş hayatları için önemli bir adım olacak. Ancak istedikleri şartlarda anlaşabilmeleri için gerçekçi olmaları gerekecektir. Anlaşmanın karşılığını hemen alamayabilirler. 11 ağustosta Jüpiter başak burcuna geçiyor. Teraziler kendilerine dönecekler ve hayatlarına anlam katan, tatmin olamadıkları konuları değerlendirecekler.

13 eylülde başak burcunda güneş tutulması meydana geliyor. Başak burcunda yer alan Jüpiter’le birlikte teraziler hayatlarında başarmak istedikleri, kendilerini göstermek istedikleri konularla ilgili hazırlıklarına başlayabilirler. Kendilerini bu değişimlere hazırlayacakları bir dönem olacaktır. 25 eylülde Mars da başak burcuna girdiğinde mücadele ve istekleri daha fazla artacak ancak bunu dışarıya göstermeyecekler. Kendi içlerinde çaba göstermeleri, çalıştıkları kişilerin ve işlerle ilgili konuların kendilerini belirsizlik ortamına sokmalarına engel olabilir. 17 eylül-9 ekim 2015’te Merkür kendi burçlarında geri gidiyor. Teraziler kendi içlerine dönük olarak amaçlarını ve hedeflerini düşünecekler. Çevreleriyle konuşmalarında yanlış anlaşılmalar olabilir bu dönemde.

Eylül ayında ikinci tutulma 28 eylülde koç burcunda ay tutulması olarak gerçekleşecek. Teraziler bu tutulmayla ortaklıklar ve de birliktelikleriyle ilgili değerlendirmelerini yapabilirler. Bu ortaklıklar içersinde bireysel olarak tavır ve davranışlarını değiştirebilirler. Problemleri çözme yoluna gideceklerdir. Pluto 25 eylülde düzgün hareketine dönüyor ve yaşamsal alanlarıyla ilgili baskı unsurlarıyla ilgili harekete geçebilirler.

10 ekimde Kuzey Ay Düğümü de başak burcuna geçiyor. Teraziler kendileriyle ilgili olarak daha fazla düzene ihtiyaç duyduklarını anlayacakları bir döneme girecekler. Belirsizlikler onları yoruyor bunu anlayacaklar. Hayatlarında pratik olmak, yararlı sonuçlar üretmek için neler yapabileceklerini öğrenmeye başlayacaklar. Kendilerini daha fazla ruhsal konulara verebilirler. Ancak alışageldik fedakar tavırlarını değiştirmeyi öğrenecekler. Aile, ev ve kendileriyle ilgili rahatsız oldukları baskı yapan unsurları çözmeye başlıyorlar.

Kasımda hareketli olacaklar. Yakın çevrelerinde faaliyetlerle veya kendileriyle ilgili aktiviteler yapabilirler. 18 kasımda Neptün düzgün hareketine dönüyor ve işleriyle, çalışmalarıyla ilgili belirsizlikler konusunda araştırmalar yapmaya başlamaları veya bilgi edinmeleri gereken durumlar olabilir. Bundan sonra zaman zaman işleri, projeleri, çalıştıkları kişilerle ilgili fedakarlıklar kendilerini göstermelerine engel olabilir ve kendilerini gösterebilmek ve başarı için ön yargısız, disiplinli, fedakarlığın yerine tolerans göstermeleri gerektiğini ve bunu kendi yollarıyla yapmaları gerektiğini öğrenecekler.

Aralıkta ilişkilerde çekişmeler olabilir. Uranüs 26 aralıkta düz hareketine dönüyor. İlişkilerinde istedikleri özgürlük alanını bulabilecekler.