Taylor Swift rekor kıran yeni şarkısı Me'yi hangi sevgilisine yazdı?

Son şarkısı Me ile tıklanma rekoru kıran Taylor Swift'ten Benim Gibi Birini Bulamayacaksın göndermesi...

Eylül Kübra Uzun Eylül Kübra Uzun

Son zamanlarda aldığı kilolarla ve aşk hayatıyla sıkça gündemimizi meşgul eden Taylor Swift şimdi de çıkardığı yeni teklisi ile konuşuluyor. Taylor, Brandon Urie (Panic!) ile düet yaptığı “Me” şarkısını “Benliğinize sarılmak ve ona sahip çıkmak” olarak tanımlıyor.

Aynı zamanda Swift şarkının klibinin yardımcı yönetmenliğini de kendisi üstlendi. Ve “Me” ilk 24 saatte 65.2 milyon kere tıklanarak, Ariana Grande’nin “Thank U, Next” şarkısının 55.4 milyonluk tıklanma rekorunu da geçti.

Total Peki, bu yıl 30. yaşını kutlayacak Swift, nasıl onlarca ödüllü, dünya rekorları kıran instagram paylaşımları olan, bu kadar sadık hayran kitlesine sahip, müzik listelerinde üstün başarı gösteren ve pop kültürünü de etkileyen bir yıldız haline geldi?

Taylor Swift rekor kıran yeni şarkısı Me'yi hangi sevgilisine yazdı? - Resim: 1

Henüz 14 yaşındayken ailesi ile Pennsylvania’dan Nashville’e country müzik yapmak için taşındı ve 1 yıl sonra da bir müzik şirketi ile ilk anlaşmasını yaptı. 17 yaşındayken çıkardığı ilk albümü Billboard 200 listesinde 5.sıraya kadar yükseldi.

Ama bu daha başlangıçtı tabii… Asıl patlamasını da 2 yıl sonra çıkardığı Fearless albümü ile elde etti. “Love Story” şarkısı 1 numaraya yerleşti ve sonrasında gelen şarkıları da oldukça başarılı oldu. Fearless, aynı zamanda Swift’e 4 Grammy ve bir de VMA ödülü kazandırdı. 2009 yılı için Taylor’un yılı oldu dersek abartmış olmayız.

2009’da ”You Belong With Me” şarkısı ile VMA’de “En İyi Müzik Klibi” ödülünü almak için teşekkür konuşmasını yapan Taylor’u, Kanye West’in bir anda sahneye fırlayarak bölmesi Taylor için bir dönüm noktası oldu. Kanye, mikrofonu Taylor’un elinden alarak aslında bu ödülü hak etmediğini, Beyonce’nin hak ettiğini söyleyerek o dönem Taylor’u en çok konuşulan isim haline getirdi diyebiliriz.

Sonrasında da Kanye ile arasında sular hiç durulmadı. Hatta Taylor’un Kanye ile savaşına Kim Kardashian da dahil olarak hep birlikte gündem olmaya devam ettiler. Kim’in annesi Kris Jenner’ın “Ailemizin beyni Kanye’dir, ona danışmadan adım atmayız!” açıklaması ve geçtiğimiz günlerde Keeping Up with the Kardashians’ın 16.sezonunun kreatif direktörlüğünü de Kanye’ye devretmesinden sonra, Taylor ile yaşadıkları bana Kanye tarafından planlanmış olabileceğini düşündürdü.

Taylor, izlenme rekorları kıran şarkıları, Kanye ve Kim ile yaşadığı çatışmalar ve aşk yaşadığı ünlüler ile gündemi meşgul ederken, her geçen gün hakkında yeni haber yapılan bir yıldız haline gelmiş oldu. Tabii ki bütün bunların yanında kendi şarkılarının sözlerini yazıp, besteleyebilen ve enstrüman (gitar, piyano, banjo, ukulele) çalabilen Taylor’ın bu özelliklerini de yazmazsak kendisine haksızlık etmiş oluruz. Ayrıca insanların tıbbi, ekonomik ve sosyal standartlarını yükseltmek için her türlü yardımda başı çeken bir filantropist…

Yaşadıklarını, aşk acılarını, terk edilmelerini ve hatta telefon konuşmasında terk edilme şeklini bile açıkça şarkılarına konu ediyor olması gerçekten etkileyici... Belki de Taylor Swift gibi bir yıldızın da terk edilip, acı çektiğini bilmek ve bunu da şarkılarında dile getirmekten çekinmiyor olması, insanlarla Taylor’u birbirine yaklaştıran bir etken oldu. Bir nevi terk edilenlerin sesi oldu. Bu sebeple bence hayranlarının neden bu kadar sadık olduğunu anlayabiliriz. Peki, bu listede Taylor’ın eski sevgililerine hangi şarkıları yaptığı düşünülüyor?

Harry Styles (2012-2013) “Style” “I Knew You Were Trouble” “Out of the Woods”

Connor Kennedy (2012)“Begin Again”

Jake Gyllenhaal (2010-2011)“We Are Never Ever Getting Back Together” “All Too Well” “The Last Time”

Cory Monteith (2010)“Mine”

John Mayer (2009-2010)“Dear John”

Taylor Lautner (2009)“Back to December”

Joe Jonas(2008) “Better Than Revenge” “Last Kiss” “Forever&Always” “Holy Ground”

Son şarkısında Swift, “Benim gibi birini asla bulamayacaksın!” ya da “Seni benim kadar kimse sevemez!” gibi cümleleri acaba hangi eski sevgilisine söylemiştir diye düşünmeden edemedim. Sıralamaya bakınca Calvin Harris ya da Tom Hiddleston olabilir diye düşünüyorum…

Ancak benim için sesi yeterince güçlü olmayan (Christina Aguilera, Beyonce, Ariana Grande gibi güçlü sesler…) ve dans yeteneği olmayan Taylor; bu dezavantajını sanat camiasından birçok güçlü isimle yakın arkadaş olması, sözü ve müziği kendisine ait şarkıları seslendirmesi, samimiyeti ve hayranlarıyla güçlü bir bağ kurabilmesi ile dengeliyor diyebilirim.

Sonuç olarak Taylor Swift, kesinlikle Amerika’nın müzik sektörüne kazandırmış olduğu önemli isimlerden biri ve önümüzdeki yıllarda da ismini sık sık şarkıları, ilişkileri ve yardımseverliği ile duymaya devam edeceğiz…