Şöhretli kadınlar neden erkek seçemiyor?

Şöhret gözlerine sis perdesi çekince erkek seçemiyorlar.

Aykut Işıklar Aykut Işıklar

Ne tarihçiyim, ne belgeselci… Araştırmacı gazeteci hiç olmadım . Kitaplarda okuduğunu başka bir kitaba veya Tv programına aktarmayı da ‘araştırmacı’ lık sanmam. Hele gariban muhabirlerin; işten kovulmamak için tüm koşulları zorlayarak, oradan buradan topladığı onaylanmamış, yalan yanlış bilgileri’ Büyük haberci’ diye millete satanlardan hiç olmadım. Avrupa da yüksek lisans yapan toplum bilimcisi filan da olamadım. Psikolog olmanın yanından geçmedim. Tam 49 yıl boyunca çok insan tanıdım, çok şey gördüm. Onları sizle paylaşmam da yanlış olmaz sanırım.

Bu bilgiler ışığında şu anlamsız ve kimsenin işine yaramayan bu yazıyı okurken, isterseniz her satırına karşı gelin. Nasıl olsa karşılaşmayacağız. Düşünmeniz ve isyan etmenizle kalırsınız. Ama iyi düşünün. Hiç olmazsa beyin jimlastiği yapmış olursunuz.
Diyorum ki ; sinema filmlerindeki, Tv dizilerindeki , konser sahnelerindeki, albümlerdeki kendine göre ünlü ve güzel kızlarımızın büyük çoğunluğu erkek seçmesini bilmiyor. Seçtikleri erkekler de çok kısa zamanda fos çıkıyor. Onları taşıyamayan, maddi açıdan zarar veren ve tırnakları ile kaza kaza geldikleri yerden inmelerine çalışan erkekler ile evleniyorlar veya beraber oluyorlar. Kabul ediyorum, gönül bu. Aka da konar, boka da. Ama kendine zarar veren ilişkileri görememek de iş değil. Gençlik ve güzellik bitince şöhret ve şimdi çuval ile gelen paralar da bitecek. O zaman tek başına kalıp ‘Ben ne yapmışım’ diye duvarlara kafa vurmak, çağdaş kadınların sonu olmamalı.
Ünlü kadınlar dünyasındaki aşk haberlerini tarafsız gözle inceliyorum. Çoğu zaman da ‘bu jokey bu ata binemez’ diyorum. Binemiyor gerçekten de. Bugün çok sevdiğini sanabilir. Seksinden çok hoşlanabilir ama beş on yıl sonra hayatın diğer gerçekleri mutlaka ortaya çıkacaktır. Belki erkek, komplekslere kapılıp kadının şöhretini kıskanacaktır. Belki çok erkek tarafından beğenilmesini istemeyecektir. Tam tersi de olur. Güzel kadınlara meraklı erkekler genelde narsist ruhlu oluyor. Kadının yanında kendini mutlu ediyor. Veya bir şey sanıyor. Kadının havası kaçınca hemen başka havalı kadınların peşine takılan çok erkek tanıyorum. Patlayan balon gibi sönüyorlar.
Ne anlatıyor bu adam diyenlere küçük hatırlatmalar yapacağım.
Türkan Şoray, Ajda Pekkan, Emel Sayın, Sezen Aksu, Nilüfer,Nükhet Duru gibi çok popüler şarkıcıların doğru seçim yaptığını söylüyor musunuz? Aşık oldukları erkeklerle beraber oldular iyi güzel de..hayat bir maraton koşusu. Şimdi neden çoluk-çocuk- seven eş ile tamamlanan bir yuvaları yok. Demek zamanında doğru erkeklerle doğru yerde buluşmamışlar.
Aman sakın yanlış anlamayan. Konum, her ünlü kadını kapsamıyor. Bir kamyon erkekle yatıp-kalkmış, orası burası sarkıp eski itibarı görmeyince…’Artık evlenip anne olmak istiyorum’ diyen kadınlar değildir. Böyle kadın çok. Anne olunca geçmişine sünger çekip pırıl pırıl olduğunu sanıyorlar. Bizim millet balık hafızası olduğu için, her şey çok çabuk unutuluyor. Bu ülkede asker kocasını bir gayrımüslüm sübyan ile aldatırken yakalanan ünlü kadın hala el üstünde tutuluyor. Mafya mensupları ile yıllarca beraber olduktan sonra anne olan, ne iş yaptığın çözemediğim bir ünlü kadına ‘yılın annesi’ ödülü verilmedi mi? Eee böyle kadınlar tabii ki çıkarına göre arabaya biner. Onların erkek seçimini asla tartışmam. Koşullar gereği verilen kararlardır bunlar. ‘Bula bula bu herifi mi buldu’ demeyin. Başkasını bulsa tabii ki üzerine atlardı. Ayrıca çok para ile yaşamaya alışmışsa, maymun bile olsa tercih eder.
Ben şimdi gençlere veya orta yaşlılara bakıyorum. Kararı da siz verin. Geçen yıl ‘Cesur ve Güzel’ dizisi ile milyonlarca erkeğin rüyasına giren Tuba Büyüküstün’ü düşünün. Kendinden 4 yaş küçük bar işletmecisi layık mı? Bu ilişkiyi ne kadar taşır? Evlense veya birlikte yaşasa hiç fark etmez. Tuba hanımdan hep alıp götürür. Niye ayrıldığı eşi Onur Savlak’ ı sevenler giderek artıyor.
Son bir yıl içinde meslektaşlarına fark atan Sıla da aynı durumda. Ahmet Kural asındaki komedyan delikanlıyı ço seven kişi olabilir. Bu delikanlı çok bilgili-sağlam karakterli de olabilir. Ama Sıla ile yan yana geldiği zaman hemen garip sesler yükseliyor. Çünkü Sıla’ yı hiçbir erkekle paylaşmak istemeyen hayranı çok fazla. Bunu konserinde gözlerimle gördüm
Bir zamanlar bu duruma Meryem Uzerli e düşmüştü. Türk milletinin ‘Hürrem Sultan’ diye bağrına bastığı günlerde, Can Ateş adında bir borsacıyı ortaya çıkardı. Sonra ne oldu? Borsacı paraları ile yok oldu, Meryem Hanımın da şöhreti yerlerde sürünüyor. Bu gruba zirvede iken Cem Özer ile evlenen ve bebek yapan Nurgül Yeşilçay’ ı da ilave edebiliriz. Kenan Doğulu sempatik ve işinde çok başarılı bir adam. Ama Beren Saat ile evlenince hem kendine hem eşine zarar verdi. Demek ki hayranları ikisini de paylaşmak istemedi. Ben Gülşen’ nin yuvasının da yakınlarda çatırdayacağını düşünüyorum. Bir pop şarkıcısı hele Gülşen gibi çılgın biri, daha ne kadar kucağında bebeği ile poz verecek? O hep, hayranı gençlerin karşısına mini eteği ile a çıktı. O cıvıl cıvıl şarkılarını birlikte söyledi.. Şimdi aklıma geldi. Demet Akalın istediği kadar iyi anne ve eş olsun. Bunu medyada her fırsat da duyursun. İşe yaramaz. Demet artık yaşını başını almış bir şarkıcı. Çok şanlı ki son istasyonda trene binebildi. Eşi bana göre milli piyangonun en büyük ikramiyesidir.
Hadise aptal mı? Bütün ilişkilerini gizliyor. Bazen hakkında lezbiyen dedikodusu çıkmasın diye bir sevgili ortaya atıyor. İki gün sonra inkar edip o erkeği siliyor. Şebnem Bozuklu nun gazeteci sevgilisi de iyi bir seçim değil. Çünkü karşılarında onlarca Tv kanalı, gazeteden oluşan bir yandaş medya var. Eninde sonunda ilişki yıpratırlar. En azından yıllar boşuna geçer. Böyle boşuna zaman geçiren Bengü yü görüyorum. Hele bir galerici seçimi vardı ki olacak iş değil. Adam bütün ünlü kadınlara saldırmış uyanık biri. Bengü bunu okumuyor mu? Bakın şimdi havası yok.
Şu sıralar en popüler kadın oyunculardan biri olan Burcu Biricik de çok acele etti. Sanki evlenmek için şöhret olmayı bekliyormuş gibi. Sanırım bu yol gösterenlerin olmaması. Veya hatalı düşünüyorlar. ‘Kızım daha dün bir, bugün iki. Tv dizisi beğenildi, sen sevildin ama daha ismini bilmeyen milyonlarca insan var. Sevebilirsin, hayatının erkeği sanabilirsin. Her şeye eyvallah da… Bir iki yıl flört edip başarını perçinlesen daha mantıklı olmaz mı? diyen galiba çıkmadı. Evlendiği gün erkek hayranlarını da kaybetti. Bu vizyon eksikliği yüzünden oluyor. Genç kızlar hayatlarına giren ilk erkeğin ‘en mühiş olduğunu sanıyorlar. Sanki ondan başka erkek de bu zevki veremez. Seks ile aşkı karıştıran çok oluyor. Yazık oldu Biricik’ e…
Ben Irmak Ünal’ın da çocukları veya spor salonundaki pozlarına da kaşıyım. Çünkü güzel ve yetenekli bir kadın. Neden oyunculuğun geliştirmiyor? Çevresi de var, öyle gariban kızı değil. Genç yaşta evlenmiş ve sanki her şeye set çekmiş gibi. Oyunculuğun içine daha çok girmeli.. Düne kadar çok popüler olan Melis Birkan son zamanlarda sadece rock konserlerinde görülüyor. Son filminde yardımcı oyuncu olmuştu.
Çok hırslı, star olmak için her şeyi yapmaya hazır Belçim Bilgim de ise durum tam tersi. Elindeki Yılmaz Erdoğan kozu iyi olduğu kadar zararlı da oluyor. Her başarısını ardında eşinin parmağı aranıyor. Oysa kendi ayakları üzerinde yürüyebilecek yeteneğe ve bilgiye sahip kadın. Güzellik dışında pek çok özelliği var. Sempatik, insancıl, arkadaş canlısı olması gibi.
Parlaması ile sönmesi bir olan Ahu Türkpençe de bana göre uygun zamanda uygun kişilerle buluşamadı. Bunu anlayan Özgü Namal belki den isabetli kararı alan oyuncu oldu. Mutlu yuvası, eşi, çocuğu. Şöhret de olmaz olsun.
Yanlış erkek seçimi yüzünden hak ettiği yere gelemeyen daha pek çok oyuncu var. Bunlar benim şimdi aklıma gelenler. Demek ki şöhret ve para birden gelince gözleri boyanıyor, erkekleri daha net göremiyorlar.