Oğlak burcunu 2015'te neler bekliyor?

Kendinizi yeniden keşfetmeye ve inzivaya hazır mısınız?

Gamze Avcu Gamze Avcu

Oğlak ve oğlak yükselenler için 2015, kendilerini dış dünyadan sınırlamaya başlayacakları, şimdiye kadar hayatlarındaki unsurların, kurdukları anlamların kendileri için çalışmadığını düşünecekleri bir yıl olacak. Oğlaklar, bir süredir yaşamsal alanları, aile ve evleriyle ilgili konularda değişimler yaşıyorlar. Evlerini değiştirmiş olabilirler. Bir yerde uzun süre kalamıyor olabilirler. Yaşamlarındaki deneyimlerle eski bağlardan ve hayatlarındaki köklerden koptuklarını hissediyor olabilirler. Kendi yaşamsal dünyalarında bir alan yaratmak isteğiyle aile ve beraber yaşamı paylaştıkları kişilere karşı başkaldırıyorlar. İçsel ve bilinçaltı dünyalarına ait konuların gündeme gelmesiyle kendileriyle ilgili mücadele veriyorlar. Bu konuda yaşamlarındaki kişilerden direnç görebilirler. Diğer yandan kendileriyle ilgili çözmeye başladıkları yoğun kontrol etme isteği, etraflarında olan biteni kontrol alma istekliliğini çevresine gösteren bir kişi olarak çevrelerinde de zorluklarla karşılaşıyorlar. Çevresel etkileri kontrol edememek de onları zorluyor. Çevresel etkiler sebebiyle oğlaklar kendilerini geride tutuyor olabilirler. Çünkü dış müdahaleler karşısında kendilerine karşı müdahale edildiğini, istila edildiklerini hissediyor olabilirler. Yaşadıkları herşeyi derinden yaşıyorlar. Bir yandan dış dünyaya kendi iç dünyalarını kapatmaları diğer yandan yaşamsal alanlarındaki iç dünyaları için başkaldırıları oğlakların streslerinin sebebi olabilir. Mart ayında bu stresi son kez yaşayacaklar.

2015’te Saturn yay burcunda ve aralık 2017’ye kadar sürecek yeni bir serüven başlatıyor. 14 mart 2015’te yay burcunda geri gitmeye başlayacak. 15 haziran-2 ağustos 2015’te akrep burcunda geri gitmeye devam edecek. 18 eylul’de tekrar yay burcuna geçtiğinde aralık 2017’ye kadar burada kalacak.

Saturn yay burcunda olacağı dönemde oğlaklar yaşamlarında şimdiye kadar kurdukları düzenin ve zihinsel yapılarının işe yaramadığını düşünerek, kendi içlerinde hayatlarına anlam katacak unsurları belirleyecek ve onları zorlayan işe yaramayan unsurları, değerlerden kurtulmak isteyecekler. Eski bağlardan ve köklerinden kopmaları, dış dünyadan gelecek etkenleri engelleme ve kontrol etme istekleriyle birlikte, kendileri için daha anlamlı ve daha yararlı olacak değerleri, inançları oluşturmaya çalışacaklar. Zor olacak durum sınırlarını belirleyemeyeceklermiş gibi hissetmeleri olabilir. Bir çeşit inziva ve kendilerini daha sonrasında kendi isteklerine göre oluşturacakları döneme hazırlık olacaktır. Bu dönemde sadece kendilerine odaklanıp ne isteyip neyi hayatlarında istemedikleri ile ilgili değerlendirme olacaktır. Kendilerini yargılamamalılar. Kendilerini yeniden ifade edecekleri ve istedikleri gibi yaşam yönlerini saptayacakları döneme daha sonra geçecekler.

Saturn geri gittiği zamanlar için kendi içlerinde sorgulama dönemi başlayabilir. Hayatlarıyla ilgili amaçlarını organize etmek, düzenlemek ve içinde bulundukları gruplarla ilgili değişimleri gerçekleştirmek için kurdukları yapılanmayı sürdürebilirler. İsteklerini karşılayan gruplar içersinde olma konusunda çalışacaklar. Sağlık konularında kendilerini iyileştirecek yöntemler için çalışabilirler.

Şans ve herşeyi büyüten gezegen Jüpiter aslan burcunda geri hareketinde. Jüpiter, oğlakların ortaklaşa işleri sürdürmelerine, bağlı bulundukları kaynaklar, eşlerden gelen maddi desteklerin artmasına ve kişisel dönüşümün olumlu olaylarla gerçekleşmesine destek vermesi, yatırımlarla ilgili risk alma konusundaki cesaretlendirme, krizlerin bir şekilde iyi sonuçlanmasıyla ilgili destek sağlıyor. Başkalarının desteğiyle veya aracılığıyla elde edilen gücü, güveni sağlıyor. Bu dönemde geri hareketinde iken bu konularda yenilik yapmak yerine var olan düzen içersindeki unsurlara inanmayı devam ettirebilirler. Jüpiter Oğlakların bu dönemde kurdukları ortaklıklardan veya başkalarından gelen kaynaklarını çoğaltmasına yardım ediyor. 11 ağustosta başak burcuna geçiyor. Oğlakların hayata bakış açılarıyla ilgili değişimler olacaktır. Somut ve pratik hedefler, amaçlar belirleyecekler. Yabancılarla, başka kültürlerle, kendilerini geliştirecekleri konularla ilgilenecekler. Akademik konularda eğitim vermeyi, kendi bilgi ve kültürleriyle ilgili yazdıklarını yayınlamayı yani somut sonuçlar alacakları faaliyetlerde paylaşımda bulunmak için çalışmayı düşünecekler.

Önemli zamanlar

21 ocak-11 şubat 2015’te Merkür kova burcunda geri hareketinde olacak. 2015’te Merkür hava burçlarında geri hareketini gerçekleştirecek ve oğlakların da iş, kariyer, gelir kaynaklarıyla ilgili düzeltmesi gereken durumlar olacak. Merkür kovada geri hareketindeyken maddi konularda yeni kararlar vermek veya değişiklik yapmak yerine Venüs’le gelecek olan yeni kısmetleri değerlendirmek daha verimli olacaktır. Oğlaklar bütçeleriyle ilgili düzenleme yapabilirler. Oğlaklar kendileriyle ilgili konuları sorgulamaya başladıklarından yakın çevrelerinde yanlış anlaşılabilirler. Kendilerini doğru anlatamayabilirler. Yaratıcı konularla ilgili kendilerini eğiten oğlaklar için dış yaşama karşı sert tutumları yumuşatıcı olacaktır. Yakın çevrelerinde güven duyacakları ilişkiler geliştirmeleri kendilerini daha rahat ifade etmelerine yardımcı olacaktır.

Şubat ayında ev ve aile içersinde geçirecekleri zamandan hoşnut olacaklar. Kendi içlerine dönğk ve dış dünyadan soyutlayan tarzları sebebiyle daha zevk alacakları zamanlar geçirebilirler. Evleriyle ilgili dekorasyon, güzelleştirme faaliyetlerini yapabilirler.

20 mart 2015’te balık burcunda Güneş tutulması meydana geliyor. Oğlaklar şimdiye kadar dikkate almadıkları fikirler ve inançlar, spiritual ve öğrenmekten kaçtıkları konularda ya da farkında olmadıkları ve çevrelerinde gelişen olaylarla karşılaşma, yüzleşmeleri gerekebilir. Mart ayında oğlaklar ev veya gayrimenkul yatırımları ile ilgili supriz fırsatlarla karşılaşacaklar. Aileden gelen ve aniden ortaya çıkan kaynaklar da olabilir. Bir farklılık yaratıp kendilerini cesaretle ortaya koyacakları bir aktivite ile başkalarından gelen kazanç kaynakları olabilir ancak bu ortaya çıkış kontrol etme dürtüleriyle çatışacaktır.

4 nisan 2015’te terazi burcunda Ay tutulması meydana geliyor. Oğlaklar kariyer veya toplumsal hayatlarında paylaşımlarda bulunmaya karar verebilirler. Bu paylaşımlarında düşünce ve inandıkları konularla ilgili kendilerine bir düzen kurmak isteyebilirler. 8 nisanda Jüpiter düzgün hareketine başlıyor. Başka kaynaklar ve yatırımlar konusunda adımlar atabilir, ortaklaşa işler yapabilirler. 17 nisanda Pluto geri hareketine başlıyor. Bu dönemde kendilerine dönik olarak kontrol alanlarıyla ilgili streslerini azaltmak için çalışabilirler. Dışarıya karşı kurallarını gösterebilirler. Bireysel çalışmalarla kendilerini çözecekleri konular olabilir.

19 mayıs-12 haziran 2015’te Merkür ikizler burcunda geri hareketinde olacak. Oğlakların gündelik hayatlarında, çalıştıkları projelerde duraklama dönemi olabilir. Ancak projelerinde, çalışma ortamlarını düzenleme ve hazırlık dönemi olarak kullanmalarında fayda var. Sağlık konularında da karışıklık yaşanabilir. Mayıs ayında oğlaklar sağlık konularıyla ve çalışma ortamlarıyla, hizmet verdikleri konularla ilgilenecek ve bilgi toplayacaklar.

Haziran ayı başkalarıyla ortak çalışmaları verimli geçebilir. Başka kaynaklar, çalıştıkları veya hizmet verdikleri konularda yeni müşterilerden gelebilir. Vergi veya resmi kaynaklarla ilgili kazanç sağlayacaklar. Evleriyle ilgili yatırımlar, aileden gelen destekler karşılarına tekrar çıkıyor. Neptün 12 haziranda geri hareketine başlıyor. Yakın çevrelerinde kendilerini doğru ifade edemeyebilir veya kardeşlerle ilgili, yakınlarıyla ilgili hayal kırıklıklarının olacağı durumlar yaşayabilirler.

25 temmuz-6 eylül 2015’te Venüs başaktan geri hareketiyle aslana dönüyor. Oğlaklar ortaklaşa işleriyle ilgili başkalarına güvenmekte zorluk çekebilir. Ortaklıklar var ise sorunların giderilmesi konusunda fırsat olacaktır. Eşlerinden gelen kaynaklarda veya yatırımlarda gecikmeler olabilir. Ortaklarıyla veya ilişkilerinde onlardan çok şey öğrenecekleri kişilerle karşılaşabilirler. Ancak kendilerini açma ve paylaşma konusunda ketum olabilirler ve bu kişilere güven duyma konusunda zorluk çekebilirler. Bazı durumlarda ilişkilerinde sanatsal konularla veya spiritual konularla ilgili paylaşacakları çok şey olabilir. Venüs geri gittiği zamanlarda maddi kaynaklarla ilgili alacakları bilgiler aldatıcı olmaya müsait olacaktır.

2 ağustosta Saturn düzgün hareketine dönüyor. Gruplar içersindeki sorumluluklarını tamamlayabilir ve kendilerini ait gördükleri gruplarla, organizasyonlarla veya topluluklarla paylaşımlarda bulunabilirler. Ortaklaşa işlerde veya başka kaynaklarla ilgili konularda paylaşımlarında beklentilerini minimum tutmak isteyebilirler. Ya da ortaklıklarıyla ilgili geleceğe dönük olarak sorumlulukları paylaşmak durumunda kalabilirler.

17 eylül-9 ekim 2015’te Merkür terazi burcunda geri hareketinde olacak. Oğlakların kariyer hayatları ve toplumsal yaşamlarında herkesle paylaşımda bulunmadan önce hazırlanmaları ve eksiklikleri gidermek için çalışmaları gerekebilir. Başkalarının fikir ve düşünceleriyle de ilgilenmeleri gerekebilir. 13 eylül 2015’te başak burcunda Güneş tutulması meydana geliyor. Oğlaklar hayata bakış açılarıyla ilgili düzenlerini yeniden kurma isteğinde olacaklarını farkedebilir. İnandıkları konularda başkalarına faydalı olacak paylaşımlarda bulunmak istediklerini farkedebilirler. Kendilerini başka açılardan bakabilme, verimli ve pratik sonuçlar çıkarabilecekleri ve ideallerindeki düşünceler yerine gerçeklerle daha fazla ilgilenmek isteyeceklerini farkedebilirler. Bazen akılları karışabilir. Uzak yolculuklar, yabancılarla ilgili konular veya akademik konular gündemlerine girebilir. Pluto 25 eylülde düzgün hareketine dönüyor. Kendileriyle ilgili bir dönüşüm yaşamaya veya keşiflere başlayabilirler.

Ekim ayında amaçları ve hedefleri için mücadele edecekler. Kuzey Ay Düğümü 10 ekimde başak burcuna geçtiğinde hayatta inandıkları değerlere daha büyük çerçeveden bakmayı deneyecekler. Amaçlar ve hedefler koyup, başkalarına da faydalı sonuçlar üretmeye, bildiklerinden ve öğrendiklerinden kaçmamayı öğrenmeye başlayacaklar. Hayatlarında inandıkları değerler değişebilir bu dönemde. Ya da ilahi olanı hep öğrenme aşamasında olan Oğlakların artık bu bilgilerini somut sonuçlarla ortaya koyma isteklerini dengeli yapmaları gerekecek. Paylaşımlarını çeşitli araçlarla yapabilecekler ve bu konu kendilerini de rahatlatacak ve güç kazanacaklar.

Kasımda kariyer ve toplumsal hayatlarıyla ilgili mücadeleler olabilir. Toplumla uyum sağlamak veya isteklerini gerçekleştirmek kendilerine ve hayatlarına anlam katacak güven duygusunu getirebilir. Neptün 18 kasımda düzgün hareketine dönüyor. Yakın çevreleriyle ve sanatsal konularla ilgili idealize ettikleri ortamı sağlayabilirler. Oğlaklar için bundan sonraki dönemde zaman zaman stres kaynağı olacak konu ilahi veya sanatsal olarak ilham veren konularda öğrendikleriyle hayatlarında kendilerine anlam katacak unsurların çatışması olabilir. Gerçekten kendilerini besleyen konuların ne olduğu konusunda kafaları karışabilir.

Aralıkta iş ve toplumsal yaşamlarında mücadele verdikleri konular çevresel faktörleri konrol etmeleri veya kendilerini dışa açmaları konusunda ve bireysel çıkışlarında zorlayabilir. Uranüs 26 aralıkta düzgün hareketine dönüyor. Yaşamsal alanlarında kişisel yaşamlarına dair başkaldırdıkları konularda daha fazla sonuçlar alabilecekler.