Magazin gazetecilerine ev ödevi

Türk sinemasının 50 yıllık 4 çınarı yaşlılık ve hastalıkla savaşıyor. Ama biz günlerdir İrem Derici'nin yoğun bakım macerasını okuyup-izliyoruz.

Aykut Işıklar Aykut Işıklar

Türk sinemasının 50 yıllık 4 çınarı yaşlılık ve hastalıkla savaşıyor. Ama biz günlerdir İrem Derici'nin yoğun bakım macerasını okuyup-izliyoruz.

Bırakın artık İrem Derici' nin uyduruk yoğun bakım haberlerini de... Bu topluma 50 yıl sanat ve sanatçılık adına çok şey kazandıran Türkan Şoray, Fatma Girik, Hülya Koçiğit ve Filiz Akın'ın son günlerdeki sağlık durumlarını merak edin. Onları konuşalım.

Şarkıcı diye İrem Derici'ye takılıp kalan magazin gazetecilerini sıkıştırın. Onlar düşünemiyor siz hatırlatın. Kimi gazetenin ulaştırma servisinden magazin muhabiri oldu, Yandaş medyanın muhabirlerinin çoğu cuma namazında iş buluyor..

İstiklal caddesinde sinemaya bile gitmeden bu gençler magazinci oldular. Sanatçıların geçmişini nereden bilecek ki. Gazetecilik-habercilik deseniz bii haberler. Zaten yönetim katından gelen direktifler doğrulusunda foto-kopi görevi yapıyorlar.

Bu gençlere şimdi ağabeylik yapacağım. Kağıt kalemi alıp not alın. Haberden haber çıkarmayı öğreteceğim.

Türkan Şoray üç ay önce çok önemli bir ameliyat geçirmişti. Sağlığına kavuştu mu? O halde neden on yıl önce Nazan Şoray ile çektirdiği fotograflar sosyal medyada dolaşıyor.

Hülya Koçyiğit Amerika da resmen kanser ameliyatı geçirdi. Yendi mi o zalim hastalığı? Son durumunu bir anlatsanıza.

Aynen Türkan Şoray gibi milyonlarca hayranı vardır Hülya Koçyiğit'in. Öyle iki uyduruk şarkı ile şöhret olmadı.

Peki, 100 yıllık Türk sinemasına 50 yıl hizmet eden ve en çok ödülün sahibi olan Fatma Girik, Bodrum'da bir başına yaşıyor. O da çok kötü günler geçirdi. Bir araştırsanıza. Nasıl durumu?

Filiz Akın'ın meme kanserinden yıllarca neler çektiğini biliyoruz. Amerika'da memesini aldırmıştı. Biz de o günlerde hüngür ağlamıştık. Bir Filiz Akın daha gelir mi bu ülkeye?