Kocam aldatsın ama haberim olmasın

Sizce bunu bir erkek söyleyebilir mi? “Karım aldatabilir ama haberim olmasın” diyebilir mi? Kadın isterse erkeğin ruhu bile duymaz siz ne diyorsunuz?

Gülman Sumru Somer Gülman Sumru Somer

Erkek için aldatmak bizim düşündüğümüz gibi felaket bir olay değildir. Doğaldır bazıları için. “Ha tuvalete gitmiş, ha aldatmış” fark etmez. Yani o sevse de aldatır. Onların sevme anlayışı farklı.

Yürekten sevip, kaybetme korkusu yaşayan ve gerçekten vicdanı “malum yerinde atmayan” adamlar hariç tabii. Ama öyle adam sayısı ne yazık ki o kadar az ki... Hoş onlara da haksızlık etmek istemem.

Ben asla aldatmam, “arızam” da yok diyenler olabilir. Onlara içimden gülerim. Ben sadık bir adamım diyenleri de duyuyorum ve ben de umarım bir gün o sadakatiniz sınanmaz diyorum.

“Sadık adam yoktur, sadakati sınanmamış erkek vardır” ve o sınavdan geçmenizi kalpten diliyorum. Erkeklerin bazıları “şimdiye kadar karımı aldatmadım” diyebilir, ona da sadece “şimdilik” cevabını veririm.

Eşleriniz sizi aldatıyor, bildiğiniz gibi yani.

Oturup başkalarının ilişkileri hakkında atıp tutuyorsunuz ya siz de aynı durumdasınız. Kusura bakmayın sadece uyarayım dedim. Ama çoğunuz görmezlikten gelme hakkınızı kullanıyorsunuz hepsi o kadar.

ALDATSIN AMA HABERİM OLMASIN

Kadınlar kendi aralarında konuşur. “Kocam aldatacaksa aldatsın ama haberim olmasın”. Yani bir halt yiyecekse gözüme sokmasın diye bunu bile rica ediyoruz eşlerimizden ve sevgililerimizden ne yazık ki.

Evlilik programlarını izledim ve inanın bu kadar çok söylenen bir cümle duymamıştım “kocam aldatsın ama haberim olmasın”.

Sizce bunu bir erkek söyleyebilir mi?

“Karım aldatabilir ama haberim olmasın” diyebilir mi? Kadın isterse erkeğin ruhu bile duymaz siz ne diyorsunuz?

Kadın, erkek gibi eşini ya da sevgilisini aldatabilir ama hissettirmesin.
Doğal mı, kabul edilebilir bir şey mi bu?

Hangi kocadan, hangi erkekten duydunuz aralarında konuşurken şöyle dediklerini; “Karım aldatabilir ama gözüme sokmasın, haberim olmasın, hissettirmesin.”

Ya geçin bunları lütfen...

Ne oldu güçlü kadınlar? Ne oldu eşitlikten bahsedenler? Hadi be. Kesinlikle erkeklerle eşit olmadığımızı biliyorum ve aldatılma konusuna sadece insani olarak bakıyorum.

Ve kimsenin kimseyi aldatmaya hakkı olduğunu düşünmüyorum. Neden bu hakları olduğunu düşünüyor ve düşündürüyorsunuz bu adamlara. Hayatta söylemem eşime “aldatacaksan aldat ama hissettirme” diye. Aldatan adam benim hayatımdan defolup gider.

Erkekler de, “eşlerimiz haklı, aldatacaksak en azından onların gözlerine sokmadan aldatalım” diyorlar ve erkek hak buluyor kendinde.
Sadece dikkat etse yeter.

Zaten umurunda bile olmuyor karısı. Evli ama bekâr gibi yaşıyor adamların çoğu. Erkeklerin bazıları aldatacakları için artık yapacak bir şey yok diyoruz ve farkında olmamak kaydıyla kabulleniyoruz. Kesinlikle hayat böyle geçmez