Kaderin böylesine yazıklar olsun

Milyonların gözü Tuba Büyüküstün’ün üzerinde ama… Kadıköy'deki bir otelde yaşayan yalnız bir kadın… 5 yaşındaki ikizlerini bile göremiyor.

Aykut Işıklar Aykut Işıklar

Perşembe akşamları Star Tv'de ekrana gelen ‘Cesur ve Güzel’ dizisinin kadın başrol oyuncusu Tuba Büyüküstün, meslektaşlarına fark atmaya başladı. Bu benim kişisel görüşüm değil, birçok kamu araştırmasının sonucu.

Dizi başlayana dek yarış; Nurgül Yeşilçay, Beren Saat, Fahriye Evcen, Merve Uzerli ve Tuba Büyüküstün arasında geçiyordu. Şimdi tüm sonuçlarda Tuba Büyüküstün önce gözüküyor. En beğenilen, en güzel, en popüler falan filan…

Büyüküstün, dizi ile birlikte bir adım öne çıktı. Doğrusunu isterseniz özel yaşamı yani evliliği de gazetecilerin merakını kabartacak gibi.

Aylardır boşandı-boşanacak gibi haberler magazin dünyasında en tepelerde dolaşıyor. Eşi Onur Saylak’ın da aktör olması gazetecilerin haber hevesini artırıyor.

Çiftin her adımı ‘olay haber’ gibi halka sunuluyor. Peki araları nasıl? Gerçekten yazıldığı gibi kötü mü? Ayrılacaklar ama uygun zaman mı arıyorlar? Yoksa şu yazılıp-çizilenlerin hepsi yalan ve iftira mı?

Sanırım bu durumu önlemek için yasal haklarını kullanmayı en uygun yöntem olarak gördüler. Medyanın gözünü korkutmak için bir gazeteye 50 bin liralik maddi tazminat davası açtılar.

Dava dilekçesinde "Tuba Saylak eşi Onur Savlak’a ihanet etmemiştir. Boşanmak için vekalet vermemiştir. Mal paylaşımında bulunmamıştır." denildi.

Yani bir gazeteye açılan dava ile tüm medya yalanlamış oldu. 2011 yılında evlenen çiftin 5 yaşında ikiz kızları olduğu da ısrarla hatırlatıldı.

Çiftin bir basın toplantısında gerçekleri medyaya anlatmamasını bir kenara koyuyorum. Mahkemeye verdikleri dilekçeyi basın toplantısında da okuyabilirlerdi. Yaptığınız tüm haberler yalan. Biz görüldüğü gibi beraberiz, ayrılmıyoruz’ diyebilirlerdi.

Bunu yapmadılar. Susmayı tercih ettiler. Şimdi daha da ileri gidiyorum.

Tuba Büyüküstün şimdilerde nerede yaşıyor? Eşinin ve çocuklarının olduğu eve mi gidiyor , yoksa Kadıköy limanında bulunan çok yüksek beş yıldızlı bir oteli mi mesken tuttu? Her gün çekimlerden sonra bu otele gelip, odasına mı kapanıyor?

Yakınlarından gelen bilgilere göre, aylardır eşiyle birlikte onu otelde gören kimse yok.

Ne film galasına giderken, ne ekiple birlikte yenilen akşam yemeklerinde özetle hiçbir yerde onları yan yana gören yok.

Kadıköy'deki oteli tercih etmesinin nedeni ise ‘Cesur ve Güzel ‘dizisinin tüm çekimlerinin İstanbul’un Anadolu yakasında olmasından.

Genelde çekimler Belma Simavi’nin Polonezköy'deki saray yavrusu gibi evinde, Haydarpaşa limanında, Şile sahillerinde ve Çekmeköy'de yapılıyor. Böylece boğaz geçilmiyor, köprü trafiği işkencesi yaşanmıyor. İş bitince de Tuba Büyüküstün otel odasında, Topkapı Sarayı ve Atasofya’yı gören odasında uyuyor. Geceleri Kadıköy'de paparazzilerin olmaması da ayrı bir güzelliği…

Cesur ve Güzel’in bu hafta 17. bölümü ekrana geldi. Bu sezon 32.bölümde sezon finali yapılacak. Ama önümüzdeki yıl küçük değişiklik ile devam edecek. TV dünyasının harika yazarı Ece Yörenç bu yıl ki 32 bölümün senaryosunu bitirip, önümüzdeki yılı yazmaya başladı.