İYİ Partiye geçen CHP'liler ne yapacak ?

CHP'nin erken seçime gerçekten de hazırlıksız yakalanmadığı ,15 vekilinin İYİ Parti'ye ödünç verilmesiyle ortaya çıktı. Bu hazırlık yaklaşık bir ay öncesine dayanıyor..

Müşerref Seçkin Müşerref Seçkin

İYİ Partinin seçimlere sokulmayacağı bir süredir konuşuluyordu. Yaklaşık bir ay önce bu operasyon başlamış ve milletvekilleri bile o tarihte belirlenmişti. Sır gibi saklanan bu operasyonu 16 Mart tarihinde turkiyegundemi.com'da yazmış ve bilgi kaynağımın da uyarılmasına yol açmıştım.

CHP'nini İYİ Parti ittifak görüşmeleri sürerken bu konu üzerinde de anlaşılmıştı.

Bu operasyonun İYİ Parti tarafını Koray Aydın ve Aytun Çıray CHP tarafını da Bülent Tezcan yürütüyordu.

Devlet Bahçeli'nin "YSK'nın kararı önemli açıklaması", YSK'nın İYİ partinin seçimlere katılamayacağını açıklayacağı şeklinde anlaşıldı ve plan hemen devreye sokuldu.Vekiller dilekçelerini 2 gün önce verdiler..

BUNDAN SONRA NE OLACAK ?

CHP'li vekiller yine kendi partilerinden seçime girecekler. YSK'nin seçime girecek partileri ve Cumhurbaşkanı adaylarını açıklamasının ardından bu vekiller yine CHP'ye dönecek. CHP kontenjanından yeniden milletvekili adayı olacak.

YSK seçime katılma kararını yeniden değerlendiremiyor. Bu nedenle CHP'li vekiller ödünç görevinden sonra yine CHP'ye dönecek.