İkizler burcunu 2015'te neler bekliyor?

İlişkileriniz aracılığıyla olgunlaşmaya hazır mısınız?

Gamze Avcu Gamze Avcu

İKİZLER 2015,

İkizler ve ikizler yükselen burçları için 2015, şimdiye kadar ilişki kurdukları kişilerle ilgili sonuçları gördükleri ve artık ilişkilerde kendi isteklerinin gerçekleşmesi için çeşitli testlerden geçmeye başladıkları bir yıl olacak. Bundan sonra daha fazla toplumsal katılımları olacakları bir döneme girmiş olacaklar. Şimdiye kadar kendilerini çalışma ortamları ve çalıştıkları, hizmet verdikleri kişilerle ilgili konularda yapılandırdılar. Kontrol altında tutmak istedikleri veya güç odaklarının ortasında kaldıkları ortaklaşa işler, başka kaynaklar, bireysel ve bağımsız kalmak istedikleri sosyal yapılar, gruplarda stresler yaşıyorlar. Bağlı oldukları kişiler ve gruplar içersinde, işleriyle ilgili kişilerle yaşadıkları deneyimlerde kendi isteklerini ve başkalarının kendileriyle ilgili tavır ve davranışlarını gördüler.

2015’te Saturn yay burcunda ve aralık 2017’ye kadar sürecek yeni bir serüven başlatıyor. 14 mart 2015’te yay burcunda geri gitmeye başlayacak. 15 haziran-2 ağustos 2015’te akrep burcunda geri gitmeye devam edecek. 18 eylul’de tekrar yay burcuna geçtiğinde aralık 2017’ye kadar burada kalacak.

Saturn yay burcunda iken, ilişkileriyle ilgili daha fazla kendi kimliklerini beslemeyi ön plana almayı öğrenecekler. İkizlerin kendilerini tatmin etmediğini gördükleri ilişkiler, ortaklar yerine kendileri için istedikleri şartları oluşturabilecekleri ilişkiler kurmayı düşünecekler. İlişkide oldukları kişiyle veya evliliklerinde olan sorunları sorgulamalar başlayabilirler. Kendinizi bu birliktelikteki katkılarınız açısından sorgulayabilirsiniz. Onlara otorite gibi gelen ilişkilerden kopmaya başlayabilirler. Değer verdikleri kişilerle ilgili problemleri çözmeleri gerekecektir. İlişkilerde yaşadıkları problemler veya üzeri kapalı konular açığa çıkmaya başlayabilir. Bunlar ikizleri zorlayabilir ve yönünüzü tayin etmeye başlayabilirler. Yetersiz kaldıkları ve bir mantığa oturtamadıkları zamanlar ikizler için zorlayıcı olabilir. Tüm bunlar bu süreçte ilişkilerinin sağlamlaşması için çaba gösterecekleri durumlar olabilir. İlişkiler içersinde her bireyin kendi istek ve yaşamsal yönü olduğunu da bu devrede fark edecekler. İlişkilerde herkesin hakkını alması ve tatmin olması ilişkilerini ayakta tutacak nedenlerden olabilir. Kendilerini ve karşılarındakileri zorlayan, ortaya dökülmeyen rahatsızlıklar gün yüzüne çıkacaktır. Saturn yay burcunda ilişkilerde kendilerine anlam kazandıran değerler ve nedenleri fark etmeleri için ikizlerin farklı yollarla sorumluluklar almalarına sebep olabilir.

Saturn geri gittiği zamanlarda, akrepte iken çalışma ve işleriyle ilgili konularda eksiklerini tamamlamalarına, artık var olan problemler ortaya çıktığına göre çözümler üzerinde tekrar çaba göstermeleri için onlara bir zaman tanıyacaktır. Yay burcunda geri giderken ilişkileri, başkalarıyla olan bağlarıyla ilgili ilk sinyalleri vermeye başlayabilir. Terslikler olabilir.

Saturn ikizler burcunun karşısında yer alacağı için başkalarının ve ilişkilerin test edici, kendileriyle ilgili ortaya koyamadıkları, kabullenmeleri gereken davranışları da ortaya koyacaktır. Bu dönemde ilişkilerinde hem kendi değerlerini sorgulayabilir hem de karşılarındaki kişiler için efor sarfetmelerine gerçekten değip değmedi konusunda yüzleşmelerle karşı karşıya kalabilirler. Sonunda kalıcı olmasını istedikleri ilişkilere sahip olacaklar. İlişkiler konusunda bu açıdan değerli bir dönem olacaktır. Bağlanmak ve daha sonraki dönemde ortaklıklarında ilişkilerini kurma ve sürdürme konusunda deneyimleme ve hazırlık dönemi olacaktır.

Jüpiter aslan burcunda geri gitmeye devam ediyor. İkizler, iletişim kurdukları kişiler, işler, varsa eğitim konularında, kardeşleriyle veya yakın çevreleriyle, yeni ilgilenmeye başladıkları konularla ilgili deneyimler elde etmeye devam ediyorlar. Bu konularla ilgili çözmeleri gerekenler üzerine çalışıyorlar. Çevrelerinde yabancılar veya yabancı kültürler onların kendilerini ortaya koymalarına destek veriyor olabilir. 11 ağustosta Jüpiter başak burcuna geçiyor. Yılın ikinci yarısında ev ve aileleriyle ilgili konularda daha fazla destek almaya başlayacaklar. Yaşam alanları ve kendilerini daha güvende hissedecekleri bağlar kurabilirler. Daha rahat ve zevk alacakları ev ve aile ortamı kurmak isteyebilirler. Hayatlarına bir düzen getirmek için mevcut yaşamsal yerleri ve aktiviteleri ile ilgili eleştirel bir tavırla, daha düzenli ve kendilerini rahat hissedecekleri şartları oluşturmaya çalışacaklar. Aile içersinde problemler var ise çözmek, yaşamsal alanlarıyla ilgili isteklerini gerçekleştirmek için fırsatlar yakalayacaklar. Şartlarını sık eleyip dokudukları yatırımlardan birisi ev veya gayrimenkul olabilir. Yaşamlarında huzur verecek bir düzeni kurmak için onlara anlamlı gelen şartları oluşturmaya çalışacaklar. İlişkileri ve kariyerleri konusunda da bu çabaların sonuçlarını görecekler.

Önemli zamanlar

21 ocak-11 şubat 2015’te yönetici gezegenleri Merkür kova burcunda geri gidiyor olacak. Hayatlarındaki bağlantılar, yabancılar, kendi gelişimleriyle ilgili konularda aktiviteler, görüşmeler, uğraştıkları yeni konularla ilgili düzeltmeler ve değişimler bu dönemde olabilir. Alacakları haberler planlarını değiştirebilir. Uzak mesafede yolculuklarla ilgili gecikmeler olabilir. Bu dönemde kendilerini geliştirecek konular özerinde çalışmaları daha yararlı olacaktır. İş hayatlarıyla ilgili mücadelelerinde kuracakları bağlantıları organize etmek için çalışabilirler. Kendilerini ifade ederken yanlış anlamalar olabilir. Geride durmaları gereken durumlar olabilir. Yönetici gezegenleri Merkür 2015’te, hava burçlarında ters harekette olacak. İkizler bireysel ifadelerinde, kendilerini göstermek istedikleri konularda, hayatlarındaki amaç ve hedefler konusunda kendilerinde eksik gördükleri veya şimdiye kadar ki bakış açılarında işlemeyen tavır ve düşünceleri fark edecekler ve kendilerini düzeltme yoluna gidebilecekler.

Şubat ayında ikinci yarıda gruplarla ve organizasyonlarla ilgilenecekler ve yaratıcı fikirler ortaya koyabilirler. Arkadaşları arasında daha girişken ve enerjik olacaklar. Onlara liderlik edebilirler.

20 mart 2015’te balık burcunda güneş tutulması, kariyer ve iş hayatlarıyla ilgili kaçtıkları problemlerin su yüzüne çıkmasıyla çözmek durumunda kalabilirler. Fedakarlık, vizyonlarıyla ilgili ayaklarının yere basması gereken şartlar düzeltmesi gereken konular arasında olabilir. Mart başında gruplardan, topluluklardan, arkadaşlarından gelecek önemli fırsatlar onlara yeni işlerle ilgili kapılar açabilir. Ancak yeni fırsatların yanında ortaklaşa işleriyle ilgili konularda kontrol edemedikleri durumlar onları zorlayabilir.

4 nisanda terazi burcunda ay tutulması, kendilerini ifade etmek, zevklerini, yeteneklerini ortaya koyacakları bir fırsatı, çevrelerinde kabul görmeleri için yapacakları bir girişimi getirebilir. Sosyalleşmeleri artıyor. Jüpiter’in düz hareketine dönmesiyle etraflarından alacakları kısmetler, işler, eğitim konularında ilerlemeler devam edecek. Gruplar ve organizasyonlarda kendilerini göstermeye başlayacaklar. Yapacakları işleri paylaşabilirler ancak kendi içlerinde çalışmalarını devam ettirecekler. Pluto 17 nisanda geri hareketine başlıyor. Ortaklaşa işler ve başka kaynaklarla ilgili konularda karşılaşacakları engeller de olacaktır.

19 mayıs-12 haziran 2015’te yönetici gezegenleri merkür geri hareketinde olacak. Mayısta ilişkilerde kendilerini kısıtlanmış veya geri itilmiş hissedebilirler. Maddi konularla ilgili kısmetleri olabilir ancak merkür geri hareketinde iken harcamalar konusunda verdikleri kararlara dikkat etmeleri gerekiyor. Maddi konularla ilgili hesaplarını iyi yapmalılar. Bazı kişilerin engellemeleri maddi açıdan onları etkileyebilir.

Neptün 12 haziranda geri hareketine başlayacak, kariyerleri ve toplumsal hayatlarıyla ilgili belirledikleri vizyon onları tatmin etmemeye başlayabilir. Farklı sosyal yardım faaliyetleriyle ilgili çalışmaları, kendileri için ideal olanın ilerlemediğini düşünebilirler. Bazı haksızlıklarla karşı karşıya kalabilirler. Ya da iş hayatlarıyla ilgili belirsizlikleri farkına varabilirler. Ancak girişimler, gruplar içersindeki durumları, büyük fırsatlar, yeni konular ve çevrelerinden gelen yeni kapılar açacak tekliflerle çevrelerini daha fazla genişletme, yeni ilişkiler kurma yoluyla daha fazla alana yayılma olanakları olacak. Yapacakları işler hakkında karar vermek konusunda bekleyebilirler.

Temmuz ayında ilişkiler konusunda attıkları adımlardan sağlayabilecekleri faydalar üzerinde çalışabilirler. Venüs ilişkilerle ilgilidir ve 25 temmuz-6 eylül 2015’te geri hareketinde olacak. Geri hareketinde olduğu dönemde yakın çevrelerinde kurdukları ilişkilerle ilgili yaşadıkları problemleri çözebilirler. Eskiden gelen ilişkiler veya eskiden tanıdıkları kişilerle karşılaşabilirler. Yine ilişkilerinde yakın çevrelerinde kendilerini ve kendi zevklerini ön planda tutma konusunda sorunlar yaşayabilirler.

Bulundukları gruplardaki konumları ve ortaklaşa işlerde onları engelleyen şartlar maddi konularla ilgili mücadele vermelerine sebep olabilir. Uranüs 26 temmuzda geri hareketine başladığında gruplar ve topluluklar içersindeki konumlarını sorgulayabilirler. Fevri olmadan değerlendirmeler yapmaları yararlı olacaktır. Arkadaşlarla olan ilişkilerinde de tüm bağları kestirip atmamalılar. Venüs de geri hareketinde iken var olan sorunları çözmeleri gerekebilir.

Ağustos ayında iş ortamları ve çalıştığı kişiler, projelerle ilgili yapmak istediklerini belirleyecekler. Projeleriyle ilgili maddi konularda istedikleri şartları gerçekleştirebilirler. Ellerine maddi imkanlar geçebilir. Bu konuda ısrarcı olmalarında fayda var. Ancak yeni konularla ilgili daha gerçekçi olmaları ve alabilecekleri kadar sorumlulukların limitlerini belirlemek durumunda kalabilirler.

Eylül ayı ikizler için istedikleri düzeni kurma yolunda, kariyer ve işleri konusunda limitlerini belirleyecekleri, adımlar atacakları bir ay olacaktır. Bazı kişiler düzenlerini kurmaları konusunda onlara engeller çıkartabilir. İstekleri uyuşmayabilir. 13 eylülde başak burcunda güneş tutulması meydana geliyor. Yaşamsal alanlarıyla ilgili ilk adımlarını atma konusunda, rahat edecekleri yerin ve onlar için anlamlı olacak bir düzeni farkına varmaları için yardımcı olacak bu tutulma. 28 eylülde koç burcunda ay tutulması da bundan sonra olmak istedikleri gruplar, bağlanmak istedikleri kişiler, bağ kurmak istedikleri ortamlar ve gelecekte kendilerini nasıl görmek istedikleriyle ilgili kararları almalarına yardımcı olacaktır. Kendileriyle ilgili kararlar alacaklar. Tabii bir de merkür 17 eylül-9 ekim 2015’te geri hareketinde olacak. Alacakları kararları uygulamak için hazırlıklarını yapabilirler. Pluto 25 eylülde düzgün hareketine döneceğinden, ortaklaşa işleriyle ilgili güçlendikleri konularda kendilerini ortaya koymaya başlayabilirler.

10 ekim ayında kuzey ay düğümü de başak burcuna geçmiş olacak. Jüpiter, Mars, Venüs, Kuzey ay düğümü içsel olarak yaşamlarını nasıl bir temele oturtmak, nasıl bir düzen kurmak istedikleri konusunda onlara destek verecek. İlişkilerinde eleştirel, yaşamsal alanlarıyla ilgili faaliyetlerde olabilirler. Kuzey ay düğümüyle hayatlarına yön verdikleri konularda değişimler yaşayabilirler. Yaşamlarında kendilerine daha fazla önem vermeleri, toplumsal hayatın içersindeki fedakarlıklarını azaltma, kaçtıkları problemlerle ilgili daha gerçekçi tavır ve duruşlarda bulunma isteği, düzene koyacakları yaşamlarında kendilerini güvende hissedecekleri şartları tek tek oluşturma yolunda farkına varacakları çok şey olacaktır. Bir şekilde enerjilerini hangi yönde kullanacaklarını belirleyecekler.

18 kasımda Neptün düzgün hareketine dönüyor. Toplumsal hayatları ve kariyerlerinde yapmak istedikleriyle ilgili kararlarını verebilirler. Bireysel olarak kendilerini ortaya koyacakları konular olacak. Bazı ilişkileri onların bu çıkışlarına engel teşkil edebilir. Kasım ayında hayatlarına yeni aşklar girebilir. Zevk alacakları faaliyetler olabilir.

Aralık ayında ise bireysel girişimlerini engellemek isteyen ilişkileri sebebiyle içinde bulundukları gruplar veya ortamlarla ilgili sorunlar çıkabilir. Uranüs düzgün hareketine başlayacağından, kendileri için fayda sağlayacak gruplara girebilirler.