Gölge Başbakan Binali Yıldırım

1 Kasım'da yeniden seçilen ama beklediği "bakanlık" görevini kıl payı kaçıran Ak Partili millletvekiliyle sohbet ediyoruz. Anlattıklarını şöyle özetleyebilirim.

Müşerref Seçkin Müşerref Seçkin

Sayın Davutoğlu için üzülüyorum. Yumuşak bir mizaca sahip, sert gözükeceğim diye çaba gösterirken hatalar da yapıyor. Rus uçağının düşürülmesinin ardından " pilotlara emri ben verdim" demesi, Saray'ı çok rahatsız etti. Yanlış bir diplomatik dil oldu ayrıca. Sonra hemen Cumhurbaşkanı bu konuda öne çıktı ve Davutoğlu'nun bu konuda konuşmaması tavsiyesinde bulundu.
Cumhurbaşkanı'nın asıl gözdesi Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım. Binali Bey her konuda Başbakanı atlayarak Cumhurbaşkanı ile görüşüyor.
Milletvekili,Ulaştırma bakanının, 64'üncü hükümetin ilk Bakanlar Kurulu toplantısına katılmak yerine Cumhurbaşkanı'nın Bayburt gezisine katılmasına dikkat çekiyor. Yıldırım'ın Bayburt'la ne ilgisi var. Kendisi Erzincanlı, halen de İzmir milletvekili.
Peki ne olacak diye soruyorum. Ahmet Davutoğlu kendisini daha fazla ezdirmez. Ya rest çeker ( ki çok zayıf ihtimal) ya da bir bahaneyle çekilir.
İddialı bir gözlem ama anlattıkları da çok yabana atılır değil. Hele aktardığı bir olay var ki, bir başka kaynaktan doğrulamadan yazamayacağım. Herkesi çok şaşırtacak. İpucu vereyim. First Lady'lerle ilgili...
SEVGİLİ CAN..
Meslektaşım ve sevgili dostum Can Dündar, Erdem Gül ile birlikte Tutuklandı ve Silivri'ye atıldı. Türkiye'de basının geldiği nokta ve geleceği konusunda yeni bir olumsuz karar. Çok üzgünüm. Biran önce serbest kalmalarını diliyorum...