Gençliğin katilleri

Lüks teknelerde konser kulislerinde veya film setlerinde...

Aykut Işıklar Aykut Işıklar

Denize ayağını sokmamış iş adamı 50'sinden sonra neden lüks teknelere merak sardı?

Şayet bu ülkede uyuşturucu kullanan lise öğrencilerinin sayısı giderek artıyorsa…

Bu iğrenç işi ülke genelinde kökünden kazımak için ölümüne savaşan narkotik polislerimiz, canlarını ortaya koymasına rağmen, okul kapılarında birileri uyuşturucu satmaya devam ediyorsa…

İstanbul, Ankara ve İzmir gibi kentlerimizde diskoteklerde dans etmeye giden gençlerin çoğunun sentetik hapını evinde yuttuğu gerçeği var ise.

Ve karanlık salonda kara camlı güneş gözlüğü ile dolaşan bu gençler ellerinde enerji içecekleri ile dolaşıyorsa…

Sabahlara dek onların arasında eğlenen müşteri gibi dolaşan sadece şüphelendiklerini takip eden Narkotik Şubesinin genç polisleri uyuşturucu ile ne kadar savaşırsa savaşsın, kesin zafer çok zor.

Son yıllarda muhteşem sonuçlar alındı. Kilolarca esrar, kokain, eroin yakandı. Ama… sadece eskisi gibi masadan masaya tabak içinde kokain gönderilmesi önlendi. Çoğu yakalanma korkusu ile denizci(!) oldu.

Arnavutköy, Kuruçeşme gibi İstanbul sahillerindeki iskele babalarına halat atmış lüks tekneler istim üzerinde bekliyor. Kaloriferi, jeneratörü devamlı çalışıyor.

Buz dolabında 10 kişiye 10 gün yetecek kadar yiyecek- içecek var. Tekne kaptanı ve ahçı, patronunu her saniye hazır halde bekliyor. Eş dost gelince de Heybeliada’nın arka tarafındaki Çam Limanına doğru yol alınıyor. Veya Karadeniz’e doğru… Orada da rüzgar almayan şirin bir koy var. Teknede kokain peynir ekmek gibi yenmiş-içilmiş kimin haberi olur ki? Bu tekneler işte bu işe yarar.

Dünyanın her tarafında zengin insanlar istediğini yapar. Bu insanlar ne yaparlarsa yapsın. İsterse genç yaşında ölsün. Devletin derdi gençleri uyuşturucu illetinde uzak tutmak değil mi?

Bu konuda binlerce genç polis eğitiyor, çok zor görevler veriyor. Biraz önce söylediğim gibi de son yıllarda çok büyük başarılar kazanıyor.

Ama bir noktadan sonra eli kolu bağlanıyor. Sayıları en fazla 15 olan şöhretli kişiler ile uğraşamıyorlar.

Adamların arkasında devlet büyükleri var, medyanın önde gelen yöneticileri var, milyonlarca hayranları var. Narkotik Şubenin idealist genç polisleri sanatçı olarak ortalarda dolaşan, aslında vatan haini olan bu kişiler ile baş edemiyor. Uyuşturucu bataklığına bulaşmış gençlik düşmanı vatan hainleri her yerde saygı gördükçe ülkemizde uyuşturucu problemi hiç bitmez.

Peki kim bu sanatçılar? Hepsinin müziğine yıllardır ayılıp-bayılıyorsunuz. Onlara özenen binlerce genç şimdi uyuşturucu bataklığında sürünüyor. Hatta bazıları Paris ve Lonrdra cezaevlerinde hücrelerde ölümü bekliyor. Kadıköylü bu gençler kimlerin arkadaşı, kimler uyup da esrar içerek yola çıktılar. Askere gitmemek için Avrupa’yaki misafir ettikleri ünlü müzisyenler kimler?

Hepsi bir sonraki yazımda MEDYAFARESİ.COM'da.