Dersimli Gamze Korkmaz'ın öyküsü

Şu an aklıma son bir yıl içinde Tv dizilerinde yıldızı parlayan on genç oyuncu geliyor. Tabii ne kadar yükselirler, nerede kalırlar bunu zaman gösterecek.

Aykut Işıklar Aykut Işıklar

Geçmiş yıllarda manken gibi vücuda yani 90-60-90 ölçülere yaklaşan, en az 1,80 boyunda olan kızlar hep İstanbullu olurdu. Hep onlar karşımıza çıkardı. Nerede mi? Türkiye Güzellik yarışması finallerinde, sinema filmlerinde, TV dizilerinde, tiyatro sahnelerinde podyumlarda, model olarak fotoğraf stüdyolarında…

Çoğu da ya kolej mezunu olurdu, ya da üniversite öğrencisi… Gazetelerde birkaç fotoğrafı çıkınca da şöhret olup, zengin erkeklerin ağına takılırlardı. Çünkü onlara yol gösteren kişiler (modacı, kuaför, fotoğrafçı, klip yönetmeni, magazin gazetecisi) kiminle durmaları gerektiğini iyi bilirdi. Bir tür muhabbet tellalı ama onlara mafya ‘kanal’ derdi.

Güzel kızların hepsinin bir kanalı vardı. Örneğin doğum günleri kanallar için iyi bir fırsat idi. Yılda üç kez doğum günü kutlayan manken veya şarkıcılar tanırım ben. Ne hikmetse bu doğum günlerine hep aynı konuk kızlar ile parası ile çapkınlık yapan, kırmızı spor arabalı zengin delikanlılar olurdu. Son zamanlarda iyi para alan futbolcular da bu sosyeteye girmişti. Bazen Ortaköy'de şimdi kapalı olan bir gece kulübünün özel bölümünde, bazen Kuruçeşme'de bir kulüpte veya Aksaray'da bir diskoda ‘doğum günü kutlaması bahane, yeni arkadaşlar ile tanışma şahane’ denilirdi.

İstanbullu kızlar gazete ve TV'lerin magazin programlarında her Allahın günü karşımıza gelirken… Anadolu kızları üzülerek onları büyük bir ilgi ile izlerdi. Baba-ağabey korkusu ile akşam 17.00'de evde olurlar ‘ah be… onlarınki hayat ise bizimki ne?' derler, neden oyuncu şarkıcı olamadıkları için üzülüp durulardı.

Dersimli Gamze Korkmaz'ın öyküsü - Resim: 1

Oysa son 15 yıldır bu durum tamamen değişti. Anadolu kızları artık İstanbul kızlarına bakıp bakıp üzülmüyor ve hiç kıskanmıyor. ‘Biraz uğraş senin de olsun’ diyorlar. Sosyal medyanın bunda rolü büyük. Her yere ulaşıyorlar, çevrelerini genişletiyorlar. Ve kısa zamanda fark ediliyorlar. Örneğin cast ajansı bulmak için internete girmek yetiyor. Kapı kapı dolaşmak eski devirlerde kaldı. İstanbul'da kaç üniversite öğrencisi var bilmiyorum ama, her konuda büyük bir iş potansiyeli olduğu da kesin. TV dizilerinde her yıl onlarca yeni yüz tanımamızın bir nedeni de bu. Yapımcılar artık şımarık İstanbul kızlarına muhtaç değil. Bazı Anadolu kızları iş görüşmelerine babası ile birlikte geliyor. Babaların dünya görüşü çok gelişti. Bundan 20 yıl önce Türkiye Güzelleri bile mayolu fotoğraf çektirmeye korkardı. Kraliçe olduğunun babasından gizleyen ünlü kızları tanırım.

Yüksek öğrenim için İstanbul’a gelen Anadolu’nun güzel kızları genelde ortak ev kiralıyorlar. Birbirlerine destek oluyorlar. Açıkçası kurtlar sofrasına yem olmuyorlar. Ailesi ile birlikte İstanbul’a gelenler ise… ooo onlar İstanbullu kızlardan daha da şanslı. Çünkü memleketlileri de destek oluyor. Bir de anlayışlı ana-babası varsa, çok güzelse ve de öğrenimine devam edebiliyorsa… İşte böyle pek çok genç kız var İstanbul'da.

Genç oyunculara iş bulan cast ajanslara bağlı, üniversiteye devam eden, ailesi ile yaşayan pek çok genç kız geleceğe umutla bakıyor. Anadolu topraklarında yetişen kızlarımızı her meslekte olduğu gibi fiziksel güzelliğin ön planda olduğu işlerde de yükseliyor.

Şu an aklıma son bir yıl içinde Tv dizilerinde yıldızı parlayan on genç oyuncu geliyor. Tabii ne kadar yükselirler, nerede kalırlar bunu zaman gösterecek. Zirveye çıkmak kolay da orada kalmak zor.

Bugünkü konuma çok uygun genç bir oyuncuyu size örmek göstereceğim. Anadolu’nun tam bağrından gelen, Dersim’den yükselen bir yıldız adayı olan Gamze Korkmaz… Tahmin edeceğiniz gibi Alevi aileye mensup. 1988 doğumlu. Anadolu’nun o kendine özgü tüm güzelliğini yüzünde yansıtıyor. Bir üniversitede ekonomi okuyor.

Kamerayı o ünlü Kösem Sultan filminde tanıdı. Cariye kızlardan biri idi. Küçük rolü vardı ama fark edildi. 7 bölüm sonra ‘Aşk Laftan Anlamaz’ dizisinde daha iyi bir role transfer oldu. Şirket çalışanı rolünde çağdaş kızı rolü de beğenildi. Kördüğüm’ ve Kırgın Çiçekler'de yardımcı oyuncu olarak oyunculuğunu perçinledi. Şimdi bir sinema filminde başrol oynamaya hazırlanıyor.

Tahmin edeceğiniz gibi ‘anavatanı’ Dersim’in gururu. Sanata ve sanatçıya çok destek olan o bölgeden iki kişi ülkemizde doruğa çıktı. Türkiye Güzeli olup şimdi TV'de ana haber spikeri olan Jülide Ateş ile artık klasikleri arasına giren halk müziği yorumcusu Hülya Süer de o bölgenin insanıdır.