Deniz Seki cezaevinde bavul toplarken

Deniz'in işi şimdi daha zor. Sadece gün sayıp, çıksam şunu yapacağım, deyip kendini avuturken... Binlerce insanın arasında yalnızlığı yaşamak kolay değil.

Aykut Işıklar Aykut Işıklar

Uyuşturucu kullanmak, hele arkadaşlarıyla paylaşmak gibi suçlardan ceza yiyen ünlü sanatçılar, genelde çok çabuk unutulurlar. Çünkü 'aman bana da bulaşır' diye bir korku vardır. Çok yakın arkadaşı bile olsa cezaevine giren kişilerden kaçarlar. Sanki hiç tanımıyormuş gibi davranırlar. Bir rivayete göre polisin dinlediği söylenir.

Ancak Deniz Seki'de tam tersi oldu. Özellikle tahliye olmasının yaklaştığı şu günlerde cezaevine girdiği günlerden daha popüler. Hayranları da çoğaldı. İnternet ortamında her gün değişik fotografları servise konuluyor.

Bunların bazıları 'ne kadar da güzel kadınmış' dedirtiyor. Halk 10 yıl önceki pozlar olduğunu nereden bilsin ki...

Deniz Seki en zor günlerini çok iyi değerlendirdi. Çünkü eşi dostu hep yanında oldu. Meslektaşları sık sık ziyaretine gitti, bestelerini albüm yaptı, kitaplar yazdı, medyaya mektuplar gönderdi. Kameralara karşı çok güzel ağladı.

Özetle kriz yönetimini fırsata çevirip iyi kullandı. Bu arada nişanlısı ve menejerinin katkısı çok büyük oldu. Kamuoyunda genel kanı, 'haksız yere cezaevine girdi, pek çok ünlü şarkıcı gibi sadece içici, dışarıda tedavi olması gerekirdi. Büyük haksızlık yapıldı' oldu.

Tabii 'Madem bu mereti içiyordu. herkes gibi cezasını çekti' diyenler de küçümsenmeyecek kadar fazla. O, polisten kaçıp saklandığı günlerde kötü puan almıştı. Özellikle günlerce peşinden koşan polisler, Deniz Seki'yi hep güzel(!) duygularla anacaklar.

Peki, Deniz Seki 5 Haziran günü özgürlüğüne kavuşunca ne olacak?

Eskisi gibi işlerine sarılacak mı? Daha çok para kazanan bir şarkıcı mı olacak? İşte bu çok tartışılacak bir konu.

Türk halkı mağdurların yanında olmayı sever. Dışarı çıkınca Deniz'e eskisi gibi acımayacaklar. Hiçbir kötü durumuna üzülmeyecekler. Başka bir deyişle yardım eden çok az kişi olacak. Cezaevine kameralar eşliğinde gidenler birer birer çevresinden yok olacak.

Hatta pek çok eski arkadaşı telefonuna bile çıkmayacak. Deniz Seki ismi hep uyuşturucu ile birlikte anılacak. İsim vermek istemiyorum, pek çok ünlü kişi bu psikoloji yüzünden yok oldu. İçlerinde kadın gazeteciler de var, ünlü gazeteci eşleri de... 'Ha o mu? hani uyuşturucu kuryesi' damgasını alnında taşıyan kişileri hatırlayın.

Özetle Deniz'in işi şimdi daha zor. Sadece gün sayıp, çıksam şunu yapacağım, deyip kendini avuturken... Binlerce insanın arasında yalnızlığı yaşamak kolay değil. Nişanlısının maddi durumunu bilmiyorum. Kalben çok iyi insan olan çok da duygusal olan Deniz hemen evlenip anne olursa, bundan sonra daha kötü bunalıma girer.

Ne uyuşturucu, ne kumar da keser artık...