Çeşme eğlenceleri ev partilerine doğru kayıyor

Dün gece Bedevi'deydim. Yine Emniyet görevlileri geldiler ve tabii ki müzik kapandı, ışıklar yakıldı, dışarıdan müşteri girişi yasaklandı ve artık gece bitti.

İrem Moralı İrem Moralı

Öncellikle benim için bir manâsı olmasa da hepinize sevdiklerinizle beraber, eksiksiz, tam kadro nice mutlu bayramlar dileyerek yazıma başlıyorum.

Haftalardır benim yazmaktan bıktığım, sizin de okumaktan belki de bıktığınız ALAÇATI'daki ses sıkıntısı, asılsız ihbarlar, emniyet güçlerinin nefes alacak vakitleri olmadan çalışması. Kapatılan mekanlar, yenilen cezalar ve bitmeye çok az kalmış "yazık oldu Çeşme'ye" dedirten bir sezon.

Bizlerin çocukluğunda bile 02:00'de kapanırken her yer, şimdi bırakın gece 01:00'i, neredeyse 12:00'de bitecek hal aldı.

Dün gece Bedevi'deydim. Yine Emniyet görevlileri geldiler ve tabii ki müzik kapandı, ışıklar yakıldı, dışarıdan müşteri girişi yasaklandı ve artık gece bitti. Çıkmadan evvel traji komik bir olaya şahit oldum. Mekanın sahibi Fahri bey, bir emniyet görevlisiyle konuşuyordu.

Tam o sırada polise bir ihbar geldi. Gelen ihbar "Bedevi'de bıçaklı adam yaralama olayı oldu acil gidiniz" şeklindeydi. Memur bey "biz zaten Bedevi'deyiz böyle bir durum yok o nereden çıktı? diyor. Ve sonra hep beraber sinir bozukluğunun da etkisiyle kahkaha atıyoruz. Çünkü tabii ki "ASILSIZ İHBAR" olduğu ortaya çıkıyor.

Bunu yapanlar kimlerdir bilinmez, (tahmin edilir tabi o ayrı) AMA, sabahlara kadar görev başında oradan oraya ailelerinden uzaklarda canları çıkıp görevlerini yapmaya çalışan Emniyet görevlilerini boş yere, kendi egonuzu tatmin etmek için rahatsız ederken bile asla vicdanları sızlamayan duyarsız insanları gerçekten anlamakta güçlük çekiyorum.

Kapatılan her mekan sonrasında yavaş yavaş artık Çeşme eğlencelerinin "ev partilerine" doğru kaydığı gerçeğini de görmezlikten gelmemeliyiz. Bu da burada küçük bir not olarak dursun.

Bu arada Alaçatı'da hersey de kötü gitmiyor. Giden güzel şeyler, başlayan güzel oluşumlar da var. "ALAÇATI SEVENLER DERNEĞİ" için de kollar sıvandı.
Alaçatı için gerçekten güzel şeyler yapılması adına elbirliğiyle "mavi kalp" sembolleriyle bir çok insan harekete geçti.

İlk projelerinden birisi de ; Alaçatı'daki ilkokulun ağaçlandırma çalışmaları için yardım toplamak olan bu güzel oluşumun, Alaçatı fotoğraf yarışması, ve en önemlisi Alaçatı spor kulübünün ihtiyacı olan desteği görmesi adına elele vererek bir sürü proje için start veren derneğin en önemli amacı; hiç bir menfaat gözetmeksizin sadece Alaçatı için en güzel şeyleri yapıp, Ülke Turizminde adından daha da gururla bahsedilmesinin sağlanması.

Ben de, bu güzel oluşumun içerisinde yer aldığım için ne kadar gururlu olduğumu size tarif edemem. Dilerim Sevgili İzzet Çapa öncülüğünde başlatıla bu güzel oluşum tüm Çeşme'ye güzel dokunuşlarla imzasını atar.

Şimdilik benden bu kadar. Artık hazırlanmam gerek, akşama Grande Cabaret'de canım dostum Cenk Eren'i dinlemeye gideceğim. Oradan da yayın yapıp size youtube kanalımız olan medyafaresitv'de kısa bir müzik ziyafeti de sunabilirim.

İyilikle kalın, iyilikte kalın...
Twitt_perisi