Bu ülkede Göksel gibi müzisyenler de var

Bestesini yapıyor, en uygun sözleri yazıyor ve stüdyoda seslendiriyor. Sonra da tabii ki sahnelerde hayranları ile paylaşıyor. Ömrü stüdyoda ve evinde geçen müzisyen....

Aykut Işıklar Aykut Işıklar

Lüks mağazaların olduğu AVM'lerde onu çok az görürsünüz. Hele elinde torbalar ile imkansız. Nişantaşı veya Akaretler yokuşundaki cafelerde hiç. Hele hele sabaha karşı gece kulübü kapısında paparazilere de hiç yakalanmaz. Çünkü oralara gitmez ki.

Özel yaşamı, adı üstünde özeldir. Kimse ile paylaşmaz. Sen söylemezsen medyanın nereden haberi olur ki... 'Bak seni sevdiğim için söylüyorum. sakın kimseye söyleme' demezsen. Yani yazılsın çizilsin diye malzeme verip sonra inkar etmezsen.

Her zaman besteci gibi, yani dibine kadar duygusal kalır. Üzüntü ayrılık, terk edilmek gibi olumsuz her kelime onu besler. Özetle tam anlamıyla bir müzisyen veya halk dili ile sanatçıdır GÖKSEL..

Bu ülkede Göksel gibi müzisyenler de var - Resim: 1

Biyografisini de bilmez hayranları. Oysa Boğaziçi Üniversitesi felsefe bölümünde okudu. Bilgili ve donanımlı çağdaş bir Türk kadını. Hayatının akışını değiştiren kişinin rahmetli Onno Tunç olduğunu az kişi bilir. Çünkü ilk albümün yapan kişi rahmetli Onno....

Peki Seven Aksu' ya sahnede vokal yaptığını biliyor musunuz.

1992 yılından beri profesyonel olarak çalışan Göksel ortaya çok çıkmadığı, 'ben' demediği için hep yeni şarkıcı gibi tanınır. Oysa yaklaşık 20 yıldır onlarca ödülün de sahibi. Aradan kaç yıl geçti hatırlamıyorum. Ama 'Depresyondayım' şarkısı hala sabaha karşı en çok söylenen ve dinlenen şarkılardan biri.

Bugün bu asil kadını size farklı bir penceremden anlatmak içimden geldi. Gazeteci hep olumsuz şeyler yazacak diye bir kural mı var? Konserlerine dolu dizgin devam ediyor. Ve bu arada yeni albümü için de uykuları kaçıyordur.

2015 yılında piyasaya çıkan son albümü 'sen Orda Yoktun'u aşmak veya en az onun kadar başarılı olmasını istediğine eminim. Bu muhteşem albüm başucumda durmaya devam ediyor. Çünkü bütün şarkıları sanki beni anlatıyor. Geçmişime götürüyor, üzüyor ve duygulandırıyor. Fazla deşmeyin işte...

Çok şükür allahıma.... Varoş kızlarının şarkıcı diye ortalarda dolaştığı, fanları tarafından tıklanınca 'en çok dinlenen ve beğenilen' sayıldığı bir ortamdayız. Sayıları çok az olan Göksel gibilerini gözümüz gibi korumak zorundayız.

Yoksa.. müzik dünyası da Aleyna gibilere kalacak.