Balık burcunu 2015'te neler bekliyor?

Kariyer ve toplumsal hayatınızda yeni sorumluuklara veya kendinizi ispat etmeye hazır mısınız?

Gamze Avcu Gamze Avcu

Balık ve balık yükselenler için 2015, kariyerlerinde ve toplumsal hayatlarında yeni görevler, sorumluluklar alarak kendilerini ispatlama, toplum içersinde kendi istedikleri konumu elde edinebilme konusunda yaşayacakları değişimleri görmeye başlayacakları bir yıl olacaktır. Balıklar topluluklar, gruplar içersinde kendilerini dönüştürecek deneyimler yaşıyorlar. Belli güçler zaman zaman onların gruplar içersinde yer bulmaları konusunda engeller çıkarıyor olabilir. Ya da girdikleri ortamlar ve gruplar içersinde kontrol etme, kendisine bağlama istekleri zaman zaman stresler yaratıyor olabilir. Gruplar içersinde krizler onları dönüştürüyor. Geleceğe dönük planlarını değiştirmesine sebep oluyor. Maddi konularda oynak zemin üzerindeler. Zaman zaman gelir kaynakları artıyor, bazen de kayıplar yaşıyorlar. Kazanç yollarını farklılaştırma istekleri bu oynak zemini hazırlıyor olabilir. Topluluklar içersindeki konumlarının değişmesi, güç kazanabilmek için verdikleri mücadele, geleceklerini güven altına alma konusundaki korkuları, maddi konularla ilgili değişimler balıklar için mart ayında son kez stres kaynağı olacaktır.

2015’te Saturn yay burcunda ve aralık 2017’ye kadar sürecek yeni bir serüven başlatıyor. 14 mart 2015’te yay burcunda geri gitmeye başlayacak. 15 haziran-2 ağustos 2015’te akrep burcunda geri gitmeye devam edecek. 18 eylul’de tekrar yay burcuna geçtiğinde aralık 2017’ye kadar burada kalacak.

Saturn yay burcunda olduğu dönem balıkların hayatlarındaki amaçları ve hedefleri doğrultusunda çabaladıkları dönemin ürünlerini toplama dönemi olacaktır. Hayatlarındaki amaç ve hedefler doğrultusunda gelişimlerini tamamladıkları konuları artık iş ve kariyerlerinde ya da toplumsal yaşamda kendilerini gösterecekleri şekilde deneyimleyerek yaşayacaklar. Başarılı olmak için çok çalışacak ve başarıyla hayatlarına yeni bir anlam katacaklar. Alacağınız sorumluluklar heyecan duyduğunuz sorumluluklar olmayabilir ancak sizin kendinizle ilgili gelişiminizde ve toplumsal konularda otorite olmanıza sebep olacaktır. Kariyerinizde ve toplum içersinde kendinizle ilgili eksiklik duyduğunuz konularla ilgili yeni bir yapılanmaya girebilirsiniz. Kendi isteklerinize göre amaçlarınızı gerçekleştirmek için çalışacaksınız. Bu dönemde kariyerleri ile ilgili sağlam temeller atmaya çalışacaklar.

Saturn geri olduğu dönemlerde, amaçlarıyla ilgili çalışmalarını tamamlayabilir ve kariyerlerinde, toplumsal yaşamda alacakları sorumluluklarla ilgili kendilerini sorgulayacakları dönemler olacaktır.

Jüpiter aslan burcunda geri hareketinde ve balıklar çalışma ortamlarını, çalıştıkları kişileri, yaptıkları işleri organize etme peşinde araştırmadalar. Hizmet verdikleri konularda geri dönüşler onlar için prestij oluyor. 11 ağustosta Jüpiter başak burcuna geçiyor. İlişkiler konusunda şanslı bir döneme girecekler. Ancak bu şans yeterli olmayacak ve ilişkilerinde ve onlara destek çıkacak kişilerle aralarında bir düzen ve süreklilik talep edebilirler.

Önemli zamanlar

21 ocak-11 şubat 2015’te Merkür kova burcunda geri hareketinde olacak. Balıklar 2015’te hava burçlarında geri hareketlerinde olması sebebiyle kendi içlerindeki, içsel olarak hissettikleri bağ kurma, kendilerini anlama yönünde düzeltme ve mantık çerçevesinde bakabilmeyi deneyimleyecekler. Kova burcunda geri giderken Merkür balıkların kendi içlerine dönük olarak toplumsal fayda sağlayacak konularda veya bireysel farklılıklarını koyabilecekleri konularda araştırmalar yapmaları için destekleyebilir. Kendilerini farklılaştıracak knuları farkedebilirler. Kendilerini değerlendirecekler. Ocak ayında sanatsal veya yaratıcı konularla ilgilenebilirler. Gruplarla ilgili yeni hedefler belirleyebilirler. Planlar yapabilirler.

Şubat ayında maddi konularda adımlar atabilir, cazip tekliflerle karşılaşabilirler.

20 mart 2015’te kendi burçlarında Güneş tutulması meydana geliyor. Kendileriyle ilgili yapmayı ancak adım atmadıkları durumu gerçekleştirebilirler. Kaçtıkları bir konuyla ilgilenmek durumunda kalabilirler. Mart ayında bulacakları veya hizmet edecekleri kişi ve konulardan gelir kaynakları oldukça iyi olacak. Bu fırsatı kaçırmamalılar. Saturn 14 martta geri hareketine başlıyor. Kariyer ve toplumsal yaşamlarında alacakları sorumluluklarla ilgili zorluklar olabilir. Gruplar içersinde maddi konularda engeller olabilir.

4 nisan 2015’te terazi burcunda ay tutulması meydana geliyor. Jüpiter 8 nisanda düz hareketine dönüyor. Balıklar ortaklaşa işler alabilir, anlaşmalar yapabilirler. Ortaklaşa çalışmalarda kaynaklar, iş ortamları ve yaptıkları projelerin ya da müşterilerinin devamı olarak gelebilir. Pluto 17 nisanda geri hareketine başlıyor. Grupsal çalışmalarında, topluluklarla beraber faaliyetlerinde engeller ortaya çıkabilir. Ancak görüşmelerle bu konuda çözüme ulaşabilirler.

19 mayıs-12 haziran 2015’te Merkür ikizler burcunda geri hareketinde olacak. Balıkların ev ve aile konularında konuşmaları ve çözmeleri gereken pürüzler olabilir. Evlerindeki aletlerde bozulma yaşayabilirler. Aileleriyle ilişkilerinde yanlış anlaşılmalar olabilir. Bu dönemde evlerinde çalışma ve bilgilenme araştırma dönemi olarak geçirebilirler. Evlerinde arızalar ve tamiratlar artacaktır ancak işleriyle ilgili sorumlulukları onları ev ve aileleriyle ilgilenmeleri konusunda kısıtlayabilir. Özel hayatlarında ise aşık olacakları kişiyle karşılaşabilirler.

12 haziranda Neptün geri hareketine başlıyor. Balıkların çevreleriyle kurdukları ilişkilerinde kendileriyle ilgili fedakarlıklar bekleyecekleri ancak ilgilerini kendilerine yoğunlaştırdıklarında yaratıcılıklarını geliştirecekleri bir dönem olabilir. Haziran ayında evleriyle ilgili konularda isteklerini gerçekleştirecekler. Maddi imkanları bulacaklar.

Hatta ayaklarına kadar gelecek maddi kaynakları kaçırmamalılar.

25 temmuz-6 eylül 2015’te Venüs başak burcunda geri giderek aslan burcuna dönecek. Balıklar bu dönemde çalıştıkları kişilerle, projelerle, yaptıkları işlerle ilgili konularda kendisine beklediği desteği bulamayabilir veya ilişkilerinde bekledikleri ilgiyi abartabilirler. Bu dönemde ilişkilerinde var olan sorunları çözmek yararlı olacaktır. Aşk hayatlarıyla ilgili de istedikleri güveni sağlamaya çalışacaklar. Uranüs 26 temmuzda geri hareketine başlıyor. Ellerindeki maddi imkanlarla ilgili dikkatli olmaları gerekiyor. Eski gelir kaynakalrıyla anlaşmalar için çaba gösterebilirler.

2 ağustosta Saturn düz hareketine başlıyor. Gelişimleriyle ilgili, uzak bağlantılar, amaçlarıyla ilgili konularda aldıkları sorumlulukları yerine getirecekler ve sonuçlarını görecekler. Hizmet verdikleri konularda yapabileceklerinin üzerinde girişimler için verdikleri sözleri tutamayabilirler. Bireysel mücadeleleriyle kurdukları bağlantıların sonuçlarını alabilecekler. 11 ağustosta Jüpiter başak burcuna geçiş yapıyor.

13 eylülde başak burcunda Güneş tutulması meydana geliyor. Mars 25 eylülde başak burcuna geçiş yapıyor. Jüpiter’le birlikte balıkların hayatlarında ilişkiler konusunda kısmetler, hareketlenmeler olacaktır. Güneş tutulması birliktelikleriyle ilgili adımlar atmalarına neden olabilir. Hayatlarına yeni birisi girebilir balıkların. Bu ortak bulma anlamında fayda sağlayabilir. 17 eylül-9 ekim 2015’te Merkür terazi burcunda geri hareketinde olacak. Ortakları veya ilişkilerinde şanslı olacak balıkların ortaklaşa işlerde, başka kaynaklarla ilgili araştırmaları gereken bir dönem olacaktır. 28 eylülde koç burcunda ay tutulması meydana geliyor. Bazı gelir kaynaklarıyla ilgili konular sonuçlanabilir. Başkalarının kaynaklarıyla ilgili gelişmeler yaşayabilirler. Birliktelikleri ile ilgili beklentilerinde gerçekçi olurlarsa hayal kırıklıklarını yaşama konusunda önlemlerini almış olacaklar. Balıkların bir şekilde ortaklaşa konularla ilgili yapacaklarını ve çalışmalarını, Pluto 25 eylülde düz hareketine başladığında başlatabilirler.

Ekim ayında Kuzey Ay Düğümü 10 ekimde başak burcuna geçiyor. Balıklar birlikteliklerinde ortaklıklarında diğer kişilerle beraber ortak fayda yaratacakları çalışmalar veya aktivitelerle çabalarını gösterecekler. Artık çevrelerine gösterdikleri fedakarlıklarla ilgili kendilerine sınırlar koyabilirler. İlişkilerinde bir düzen kurarak daha mutlu olacaklarını anlayacaklar. Birlikte oldukları kişi veya ortaklıkları onların gruplar veya topluluklar içersinde güçlenmesine destek olacak.

Kasım ayında ortaklıklarıyla ilgili konularda isteklerini kabul ettirebilirler. İş hayatlarında aldıkları sorumluluklarla ilgili çalışmaları olacak. Bundan sonraki dönemde balıklar için zaman zaman stres kaynağı, dağılmadan, fedakarlıklarda kaybolmadan iş hayatlarında aldıkları sorumlulukları gerçekleştirm konusunda olacaktır.

Aralık ayında ortaklıkları veya ortaklaşa işleriyle, başka kaynaklarla ilgili zorlanabilirler. Uranüs 26 aralıkta düz hareketine başlıyor. Gelir kaynaklarını bu dönemden sonra oluştruma konusunda ilerleyebilirler.