Atatürk'ü inkar eden Başakşehir şampiyon olsa ne yazar?

Hani bir zamanlar Jet Fadıl'nın milyonlar saçtığı Siirtspor vardı. Nerede şimdi?

Aykut Işıklar Aykut Işıklar

18 mart da Türk milleti dünya tarihine destan yazan 'Çanakkale Zaferi'ni iliklerine kadar titreyerek kutlarken,

250 bin kahraman şehidimize göz yaşları içinde dualarınımızı gönderirken... ki o şehitler arasında henüz 14 -15 yaşında lise öğrencileri de vardır. Onların sınıflarında bugün tek bir öğrenci yoktur. Galatasaray-İstanbul Erkek Lisesi gibi...

özetle milyonlarca vatanını seven Türk vatandaşı anlatılmaz duygular içinde yaşarken...

İstanbul'un bir semt takımı daha çok belediye çalışanlarının götürüldüğü tribüne dev bir pano asmışlardı. Çok ilginç bir kompozisyon ile 18 Mart şehitlerimizi anıyorlardı.

O dev panoda herkes-herşey vardı ana zaferin kahramanı
MUSTAFA KEMAL ATATÜRK yoktu. Nedense... unutulmuş olabilir mi? yoksa başka bir şey mi?

Atatürk'ü inkar eden Başakşehir şampiyon olsa ne yazar? - Resim: 1

Ön planda ise Türk futbol severlerinin hiç ama hiç sevmediği iki Başakşehirli futbolcu ARDA TURAN ile EMRE BELÖZOĞLU vardı.

Başakşehir yarın Galatasaray'ı yenebilir. Hatta Beşiktaş'ın da üstüne çıkıp Şampiyon olabilir. Ama federasyona göre 'şampiyon' olabilir.

Çünkü Türk halkının kalbinde hiçbir zaman 80 milyonun temsilcisi olarak alkışlanmayacak. Çünkü spor kulübü olarak benimsenmeyecek. Kime ve niye hizmet ettiğini bu millet biliyor. Üç beş yıl sonra da bu saltanat bitecek ve İstanbul amatör kümede olacak.

Taraftarı yani camiası olmayan 'kulüp' olamaz. Bu saatten sonra da taraftarı olamaz. Galatasaray, Beşiktaş ve Fenerbahçe taraftarı kafasını kessen kulüp değiştirmez. Anadoludan gelenler üç büyük kulüp ile kentinin takımından vazgeçmez.

Kasımpaşa, Beykoz Paşabahçe, Kartal, Maltepe, Tuzla , Eyüp, Ümraniye gibi semtlerdeki futbol severler de üç yıllık mazisi olan Başakşehir'de 15 dairesi olsa bile değişmez. Para ile büyük transferler ile taraftarr toplansa idi Sergen Yalçın 'ı bile transfer eden İstanbuspor bugün Süper ligde olurdu. Hani bir zamanlar Jet Fadıl'nın milyonlar saçtığı Siirtspor vardı. Nerede şimdi?

Sovyetler Birliği dağılınca yaklaşık 30 ülkedeki kulüplerin durumun gözünüzün önüne getirin. Yugoslavya dağılınca Kızılyıldız efsanesi asker-polis takımları neden dağıldı? Dinamo Kiev Sovyetler Birliği milli takımına her maç 7 futblcu verirdi.

Lokomotif Moskova, Dinamo Bükreş, Steau Bükreş,gibi kulüpler iş adamlarına satıldı.

Sonuç belediye çalışanlarını belediye otobüsü ile ne daha ne kadar maça götüreceksin ki? Ya seçimleri AKP yerine başka parti kazanırsa... Başına beyaz örtü takılan, eline bayrak verip 'salla' denilen maçları gördük.

Son maçlarında okullardan öğrenci getirtilip kapalı tribünü doldurma çabası da komik. Maç başlarken bomboş olan tribünler 20 dakika sonra doldu. Bak Başakşehir 'in son maçları... Şampiyonluğa oynayan takımım sahaya çıkarken tribünden ses gelmiyordu.