Atatürksüz Çanakkale olmaz

Ortadoğu'yu bugün de bölmek istiyorlar. Sınırları değiştirmeye çalışıyorlar. Suriye, Irak... Ve Türkiye... Bizi de bölmek.

İsmail Küçükkaya İsmail Küçükkaya

#kaybetmeyelim

Bugün 18 Mart. Millet olabilmemizin en önemli nişanelerinden birinin yıldönümü.

Çanakkale Zaferimizin üzerinden 101 yıl geçti. Bugün, en çok ihtiyaç duyduğumuz o ruhun bulunduğu tarih. Çanakkale ruhu.

Yenilmez olduğumuzu hatırladığımız... Bu güzel topraklara, vatanımıza hep beraber sahip çıktığımız... Hiçbir ayrım gözetmeksizin, birlikte saf tutup savaştığımız gün...

Bu ruhu #kaybetmeyelim diyoruz. Daha doğrusu o ruhu hatırlayalım. Yeniden bulalım.

2016 Türkiye’sinde ihtiyacımız var.

Ortadoğu'yu bugün de bölmek istiyorlar. Sınırları değiştirmeye çalışıyorlar. Suriye, Irak... Ve Türkiye... Bizi de bölmek. Amaçları bu. Birlikte yaşama azmimizi ve kararlılığımızı kaybetmeyelim. Birbirimize düşersek çok acılar çekeriz. Ağır bedeller öderiz. Ben tarih okuyan biriyim, bilirsiniz. Bugün en az o zamanlarki kadar zor bir dönemden geçiyoruz. Uyanık olmalıyız.

Birbirimize karşı duyarsızlaştık mı? Ayrımcılığa mı başladık? Birbirimizin acısını duymuyor muyuz? Ortak bir geleceğimiz yok mu? Ortak hayallerimiz?

Bugün 18 Mart. Çanakkale Zaferinin 101. yıl dönümü. Anavatan topraklarını savunduğumuz gün.

Mustafa Kemal Paşa'nın bir askeri deha olarak tarihe yazıldığı gün.

Ki; Atatürk'e giden yolun şanlı başlangıcı...

Atatürksüz Çanakkale Zaferi ve tarihi düşünülemez bile.

Bugün kardeşliğin zaferinin yıl dönümü. İşte o duyguyu #kaybetmeyelim. Gerçekten de bu ülke Çanakkale'de doğdu.

Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere... Bütün kahramanlarımızı, şehitlerimizi, gazilerimizi ve yakınlarını şükranla anıyoruz.

Ruhları şad olsun...