Artık adaletten kaçmak imkansız

Küresel köy adaleti de etkiliyor. Bakınız Reza Zarrab konusu. Artık yerel ilişki ve küçük oyunlarla adaletten kaçmak imkansız.

İsmail Küçükkaya İsmail Küçükkaya

Hep beraber #durdemeli

Dünya artık bir köy. Küreselleşme dedikleri bu. Her şey ve herkes birbirine bağlı. Ulaşım ve iletişim imkanları sayesinde dünya küresel bir köy haline geldi.

Bunu en çok ve en açık terörizmde görüyoruz. Sadece Ortadoğu değil; Afrika, Avrupa ve Amerika da terör belasıyla uğraşıyor. Sebebi dünya çapındaki adaletsizlikler. Kültürlerin birbirini dışlaması kitlesel öfke yaratıyor. O da işsiz, geleceksiz ve umutsuz gençleri canlı bomba yapıyor. Bugün yaşadıklarımızın Filistin'le, Irak'la, Suriye ve Afganistan'la ilgisi yok mu? İç savaşlar, dış müdahaleler, satılan silahlar... Yoksul kalan milyonlar...?

Avrupa liderlerine bakıyorum da Brüksel ile Ankara, Paris ile İstanbul bombalarını ayırıyorlar. Tam da terörün istediğini yapıyorlar.

İngiltere dışında Türkiye'ye hak veren ve stratejik düşünen ülke yok.

Bakın AB şuanda mültecileri kendinden uzak tutmak için her şeyi yapıyor. Bütün yük Türkiye'nin üzerine yıkılıyor. İlerde bu milyonlarca insandan neler çıkar acaba? Kimler çıkar?

Çözüm entegrasyon. Yani bütünleşme. Yakınlaşma. Gelir ve refahın yayılması.

Huzur ya her yerde ya da hiçbir yerde.

Bu söylediklerim Türkiye için de geçerli. Hem dışarıda hem içeride.

Demokrasiyi de refahı da her yere yaymaktan başka şansımız yok.

Küresel köy adaleti de etkiliyor. Bakınız Reza Zarrab konusu. Artık yerel ilişki ve küçük oyunlarla adaletten kaçmak imkansız. Neye inandığımı biliyorsunuz; tam demokrasi, evrensel haklar ve standartlar.

Ekonomide dışa açılma ve dünyayla entegrasyon, bunun için de hukukun üstünlüğü. Dış ilişkilerde barış ve yumuşama. Dünya artık bir köy. Herkes birbirini tanıyor. Kimse saf değil. Ya hep beraber huzur içinde yaşayacağız, ya da birbirimizi yiyip duracağız.