Anne olmuş ama, önüne gelen adamla yatıyor

Anne olmuş ama önüne gelen adamla yatmayı marifet bilen nesillerin çocukları büyüyor ortalıkta. Ne halde o çocuklar görüyoruz.

Gülman Sumru Somer Gülman Sumru Somer

Ben bir “ANNEYİM” diye diye bayağı sakladı kendini bazılarınız.

Eee SONRA..

Anne OLMUŞ ama önüne gelen adamla yatmayı marifet bilen nesillerin çocukları büyüyor ortalıkta. Ne halde o çocuklar görüyoruz. Mümkünse OLMA

GÜÇLÜ KADIN OLMAK

Gerçekten güçlü olan kadınlar, işte onları çok ayrı tutuyorum. Çünkü onlar güçlerini nerede kullanmaları gerektiğini zaten hep bildiler ve hep fark edildiler. Fark edilmek için uğraşmaları bile gerekmedi o kadınların.

Güçlü kadın, kendi değerini bilen, kendini kolay, kolay teslim etmeyen, ayakları üstünde tek başına duran, kendini bile bile ikinci kadın konumuna sokmayan, en önemlisi hemcinslerine saygı duyan, her şekilde kendine güvenen kadın güçlü kadındır bence.

Hayatı istediği gibi yaşamak güçlü kadın olmak değildir

Anne olmuş ama önüne gelen adamla yatmayı marifet bilen nesillerin çocukları büyüyor ortalıkta. Ne halde o çocuklar görüyoruz.

Anne olunca anlarsın. “Annelik çok özel bir duygu, çocuğun yok konuşuyorsun” diyen anneler var bildiğim ve o anneler çocuğu nerede kalıyor ve ne yapıyor haberi bile yok.

Madem anne oldun güçlüsün de, o zaman öyle yaşa. “Anne oldum diye yaşamayacak mıyım, her istediğimi yaparım, çocuk büyüyüp gidecek, ben yalnız kalacağım” diyorsun, haklısın.

Ama...

Evlat yetiştirmek çok ayrı bir şey;

Yaşamak istediklerini ona örnek olacak şekilde yaşamak, anne olarak daha yakışık olur. Çevre için değil, evladın için. Çünkü sen onun tek örneğisin ve onun rol modelisin. En azından onun için dikkat etmelisin.

Erkek arkadaşlarınla evlenmeyi ciddi ciddi düşünmüyorsan, mümkünse evladınla tanıştırma. Adamların da kız arkadaşlarını tanıştırmasından yana değilim.

Çünkü biten her ilişkinin ardından başlayan diğer ilişkide tekrar aynı şeyleri yaşamak, hem kız hem erkek evladınız için iyi bir örnek olmayabilir.

Çünkü her istediğini yapma hakkınızı kullanmak belki de başkalarını mutsuz edecek, ya da olumsuz etkileyecektir.. O yüzden hayata bir kez geldim ne dersem o, ne istersem o derken, en azından sınırlarını bil.Ya da münkünse anne-baba olma..

...devamı kitabım MA’AT’ta..