Alaçatı'yı bitirmek istiyorlar

Eğer gece hayatı tamamen biterse Alaçatı’da, o zaman otellerinize kim gelmesini bekliyorsunuz?

İrem Moralı İrem Moralı

İzzet Çapa’dan yepyeni bir oluşum! Alaçatı Sevenler Derneği

Yıllardır belki de defalarca, eski Çeşme’yi anlatmışımdır köşe yazılarımda. Hatta sanırım tekrar bulup yayınlamalıyım. Özellikle çok ses getiren “hey gidi günler“ başlığıyla yazdığım çok nostaljik bir yazım da olmuştu bir dönem.

Biz İzmirliler zaten doğduğumuzdan itibaren yazlarımızı ailelerimizle beraber Çeşme’de geçiririz. Ve yine bütün İzmir gayet iyi bilir ki; eskiden Alaçatı’nın nasıl yüzüne bakılmazdı, Alaçatı’da oturan bir Allah’ın kulunu tanımamıştık çocukluğumuzda. Ilıca veya Yıldızburnu, Şantiye bizlerin daha çok ikamet ettiği ve gezdiği bölgelerdi.

Sonrasında nasıl Alaçatı Alaçatı oldu, kimlerin büyük katkısı oldu bu denli popüler olmasında, sizlere zaten Medyafaresi TV youtube kanalımızdaki yayınımda kısaca anlattım.

Şimdi Alaçatı artık resmen çığ gibi büyüdü. Herkes yatırım yaptı ve hala da devam ediyor. Bir dolu insan burada sezon boyu ekmek yiyor, ailesine bakıyor.
Fakat bu sene hepimizin bildiği gibi saat 01:00 dan sonra Alaçatı köyiçinde ses yasağı başladı.

Hem de feci başladı.. Öyle ki; saat 01:00 olmadan bile 15-20 emniyet görevlisinin mekanlara girdiğini gözlerimle de gördüm. Tamam olabilir. Bütün mekan sahipleri “Belediye” ile (çünkü yetkili Belediyedir) bir araya gelir, konuşulur, ortak paydada buluşulur ve elbette Alaçatı’nın tercih edilme sebebinin; eğlence hayatı, yeme içme kültürü, olduğu gerçeğinin asla inkar edilemeyeceği bir formülle yapılandırma yapılabilir.

Ben “huzur evine çevrilmek isteniyor Alaçatı” diye Instagramda post attığım Haziran başı. Yine benim gibi otel işleten bazı kişiler tarafından kınandım. O da yetmedi kendilerine ait kurdukları küçük platformlarında hiç işleri yokmuş gibi beni çekiştirdiklerine dair screenshotlar aldım. Gerçekten güldüm geçtim çünkü benim boş işlerle uğraşacak vaktim yok otel dolu Maşallah:)

Ancak tabii ki benim de bir sabrım var. Her gittiğim yerde her konuştuğum arkadaşımdan bana sallamaya devam edildiğini duymak beni de artık güldürmemeye başladı. Gerçi bunu bana ileten kuşlar “yaaa aman boşver yaaa hiç takılma bize neler yaptılar zamanında” diyor olsalar da yine de kurdukları platformlarla baya baya Çeşme yönetimini ele geçirdiklerini düşünen bu zihniyetleri gerçekten anlamış değilim.. Arkadaşlar kendinize gelin lütfen.. Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran’dır!.

Şimdi en acısı ne biliyor musunuz? Benim Otelci bir kaç arkadaşım bana diyor ki; biz sözleşmelerimizi yeniden gözden geçirmeyi düşünüyoruz. Eğer bu şekilde eğlence hayatı bitirilmek niyeti varsa biz gideriz. Neden? Çünkü otellere gelen müşteriler buraya “EĞLENMEYE” geliyor. Niye mekanlarda yer bulmak sorun? Neden happy hourlar bu denli kalabalık? niye restaurantlarda rezervasyon için arandığında yer bulunamadığı zamanlara rastlıyoruz? Çünkü talep var!….

Buraya insanlar tekrar tekrar yazıyorum! “Arnavut kaldırımlarında 2 ileri 1 geri çiğdem çitlemeye gelmiyor!" (siz buralı değilsiniz, bilmezsiniz İzmirliler Çiğdem der)

Neyimiz var bizim ekstradan? Alaçatı’ya gelinme sebebi olan benim göremediğim ne var? Allah aşkına siz bana söyleyin ben de eğer farkında değilsem siz bana saranlardan özür dileyeyim!..

Otellerinize niye çocuk almıyorsunuz? Çünkü otellerinizin gençlerle dolu olduğunu, o gençlerin de eğlenmeye, gezmeye,yemeğe geldiğini farkında olduğunuzdan mı?

Eğer gece hayatı tamamen biterse Alaçatı’da, o zaman otellerinize kim gelmesini bekliyorsunuz? Dürüst olayım ben otelime fazla insan geleceğini düşünmüyorum. Bu kadar çevreme, bu kadar takipçime rağmen!… Çünkü insanlar haklılar. Çünkü insanlar tatilerini keyifle, dolu dolu yaşayarak geçireceği yerleri tercih ederler.

Cahide gerçeği diye bir gerçek var. istanbullu olanlar daha da iyi bilir diyeceğim ama bilmeyen kişi azdır zaten. Cahide gelip açıyor Alaçatı’ya ki bence son derece değişik bir konsept, yine farklı,yine eğlenceli. Hatta bu sene gözüme daha çok görünen, gördüğüm için de mutlu olduğum Yabancı Turistlerin bile son derece ilgisini çekecek bir mekan iken, gerçekten pesss!…

Cahide’nin Alaçatı’ya gelmesi bizler için reklam değeri,basında Alaçatı’nın adının daha da fazla duyurulması açısından bile harika bir durumken hatta bir lütufken, ona bile kepenk kapatıp gitse zil takıp oynayacaksınız neredeyse!..

İzzet Çapa’da artık bu konuya,dayanamadı ve konuyla alakalı tüm muzdarip mekanları, Alaçatı’yı gerçekten seven, gerçekten burası için güzel şeyler yapmak için çırpınan bir sürü Alaçatı sevdalısını bir araya toplamak için @alacatisevenlerdernegi adı altında bir dernek kurma hazırlıklarına girdi. Henüz bir kaç gün evvel Instagram hesabı açılmış olmasına rağmen, 1670 takipçiye ulaştı bile.

Bunun yanında ayrıca daha bir sürü klasikleşmiş veya yeni açılıp gayet güzel iş yapma olanağı bulan mekan var Alaçatı’da. Alaçatı’nın bir dokuzbuçuğu var, Alaçatı’nın Esnaf’ı var, Alaçatı’nın bir Şeşbeş’i var, Limonu var Şerefesi var, House 44’ü var, Hammam’ı La Terna’sı var, Cafe Plaza Bomonti’si var, Bedevisi var. Ve daha bir sürü eğlence yeri var…

Bu insanların hepsi de yönetimin kararlarına elbette saygı duyuyor. “Ama" söz sahibinin sadece “yönetim" olduğunun gerçeğini de gayet farkındalar. Başta İzzet Çapa olmak üzere herkes; sadece "ALAÇATI’YI SEVENLER”olarak elele verip, ortak paydada biraraya gelerek güzel şeylerin saygıyla, huzurla, barış içinde yapılmasını istiyor…

Herkes burada ekmeğinin peşindeyken artık bırakın burayı huzurevine çevirmeyi, gelin huzurlu ve eğlenceli bir Alaçatı’da yaşayalım.. Çamur değil, çiçek atalım birbirimize...

Otelimize gelen misafirlerimizin otele varmadan benden rezervasyonlarını önceden yapmamı rica ettikleri bir dolu mekan var!.. Çünkü neden? sosyal medyadan, basından görüyorlar veya eşinden dostundan öğreniyorlar sonrada geldiklerinde de, doğal olarak gidip eğlencesini yaşamak istiyorlar gece kulüplerinin, restaurantların, beachlerin vb….

Yazık en çok da Emniyet güçlerine üzülüyorum. İnsanları durmadan yoruyorsunuz, sezonda nelerle mücadele ediyorlarken bir de devamlı arayarak, şikayet mi ediyorsunuz?..

Allah onlara da güç kuvvet versin hatta sabır versin..
Buraya, Alaçatı sokaklarında fotoğraf çektiren gelin ve damat görmek için gelen olduğunu veya değirmenlerimizi görmek için gelmek olduğunu pek zannetmiyorum.

Neyse şimdilik ama şimdilik benden bu kadar…
Daha detaylı olarak bu konuyla alakalı fikirlerimi youtube kanalımızdan izleyebilirsiniz.

İyi insanlarla, iyiliklerle, sevgiyle kalın…