AKP'li vekile takipsizlik, Ali'ye tutuklama...

Olabilecekleri görmek için, Fetullahçılıktan tutuklu Ahmet Şık, Kadri Gürsel ve düne kadar Fetullahçıların heykelini dikmeye hevesli, bugünün ‘Fetullah savaşçısı’ olan Rasim Ozan Kütahyalı tablosuna bir bak yeter kardeşim.

İrem Çiçek İrem Çiçek

Referanduma son 15 gün…

Yıllardır güzel ülkemi çekilmez bir hale getiren siyasi davalar varlığını sürdürmeye devam ediyor. Siyaseten güçlü tarafın yönlendirdiği bu davalar, Türk Yargısı için her defasında başarısızlıkla sonuçlanan bir sınav gibi.

Geç gelen adalet adalet değildir söyleminin hakim olduğu bu tip davalardan birinde verilen karar yine, yeniden beni şaşırtmadı.

Bahse konu davanın taraflarından biri AKP Milletvekili, diğeri ise ünlü bir Gazeteci. Milletvekili 107.800 takipçisi olan resmi Twitter hesabından gazeteciye alenen ‘Tam bir gerizekalısın’ diyor. Bunun üzerine troller gazeteciye gerizekalıyı mumla aratacak hakaretler, tehditler sıralıyor.

AKP'li vekile takipsizlik, Ali'ye tutuklama... - Resim: 1

Gazetecinin avukatı olarak suç duyurusunda bulunuyorum. Savcılık önce takipsizlik dediğimiz, hakaret suçu oluşmamıştır yönünde karar veriyor. İtiraz ediyorum. Kabul edilen itirazım üzerine milletvekili hakkında fezleke düzenleniyor. Tam dava açılacak diye beklerken, bir bakıyorum usüle aykırı şekilde 2. kez aynı savcı tarafından bir takipsizlik daha verilmiş!

Gerekçesi ise anlaşılır şekliyle aynen şöyle; 'Her ne kadar şikayete konu Twitter adresinin milletvekili tarafından kullanıldığı, avukatları tarafından daha önce söylenmişse de, milletvekilinin avukatı bu defa hesabı reddetti, bu durumda hesabın aidiyetini tespit edemedik ve şikayetinizi reddettik. Sevgiler!'

Şikayete konu hesabın AKP Milletvekiline ait olduğunu sağır sultan duydu, kendisine sorsalar onun da reddedeceğini zannetmiyorum, ancak savcılık makamı nasılsa tespit edememiş. Eminim, doğrudan vekile sorulmama sebebi reddedemeyecek olmasından kaynaklıdır. Tabi biz ‘anlamıyoruz’ olup biteni! Karara ikinci kez itiraz ettim, bakalım bizi hangi sürpriz karar bekliyor.

Bir de belirtmeden geçmeyeyim, şikayete konu Cumhurbaşkanına hakaret olunca eliyle koymuş gibi bulunup, tutuklanıyor gençler.

Daha geçtiğimiz hafta Referandum için hayır videosu çeken Ali, kendisine ait olmadığını söylediği bir Twitter hesabından dolayı gözaltına alınıp tutuklandı. Yargı aynı yargı, ancak taraflardan biri AKP Milletvekili olunca takipsizlik, Hayır videosu çeken 21 yaşındaki Ali olunca tutuklama!

Bir önceki yazımda, 'Referandumdan evet çıkarsa, seçilen başkan partili olup, bir de üzerine yüksek yargının yüzde 70'ini seçme hakkını alırsa, yargı siyasetin emir eri olmaz mı?' diye sormuştum. Henüz referandum olmadığı halde verilen bu karara bak ve bir kez daha düşün kardeşim. Yol yakınken al aklını başına. Oldu da almadın mı? Bir gün taraf olmadığın için seni de bertaraf edebilirler.

Olabilecekleri görmek için, Fetullahçılıktan tutuklu Ahmet Şık, Kadri Gürsel ve düne kadar Fetullahçıların heykelini dikmeye hevesli, bugünün ‘Fetullah savaşçısı’ olan Rasim Ozan Kütahyalı tablosuna bir bak yeter kardeşim.


16 Nisan Totemi

16 Nisan Referandumunda İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı’nca yapılan kurada Sandık Kurulu Başkanı seçildim. Bana sorarsan sen de sadece oy kullanmakla kalma. Oylarına sahip çık.

Unutma, oy gizli, sayım açık. Saat 17:00 olunca, oy verdiğin sandığa gidip sayımı izleyebilirsin. Tespit ettiğin üsülsüzlükleri tutanak altına alabilir ve yasal haklarının savunucusu olabilirsin.

Balyoz Kumpas Davasında verilen tahliyeler öncesi yazdığım bir tweet üzerine, Totem yaptı tuttu haberleri yer almıştı basında. ‘Yıllar yılı verdiğim hukuk mücadelesi bir toteme bağlandı iyi mi!’ diye düşünmeden gülümsedim habere ve kavuşulan özgürlüğe.

Madem totemler tutuyor, bahsi büyütüp bu defa da yapıyorum. İlk defa Sandık Başkanı olarak görev alacağım bu oylamada sonuç HAYIRLI olacak.

Biz 16 Nisan’da görev başında olacağız, hadi sen de katıl bize.

İrem ÇİÇEK