9-15 Haziran 2014 haftalık burçlar

2014'ün 24. haftasında sizi ve burcunuzu neler bekliyor?  

Gamze Avcu Gamze Avcu

KOÇ

Merkür geri gidiyor, ilginiz eviniz, aileniz, kendinizle ilgili konulara kayabilir, iş hayatınız veya ortaklaşa konularla ilgili halletmeniz gereken konular olabilir, konu üzerinde problemli kısımları çalışma ve anlatma fırsatı yakalayabilirsiniz. Bu hafta güçlü gördüğünüz kişilerden maddi konularda destek alabilirsiniz. Evinizle alakalı yatırım planlarınızı çarşamba günü yapabilirsiniz. Bağlı olduğunuz kişiler veya durumlarla ilgili ailenizden perşembe günü destek görebilirsiniz. Yolculuk planlarınız var ise perşembe günü birlikte olduğunuz kişiye isteklerinizi kabul ettirebilir, şartları siz belirleyebilirsiniz. Yabancılarla beraber olabileceğiniz ortamlarda zevkli ve hareketli zaman geçirebilirsiniz. Perşembe ve Cuma bir hazırlık, plan yapma, karar verme günleri olabilir sizin için. Cuma günü maddi konularla ilgili bir kısıtlanma yaşayabilirsiniz. Harcamalarınızı gözden geçirmeniz gereken dış etkenler olabilir. Toplumsal hayatınıza dair faaliyetlere katılmak isterken ailenizle ilgilenmeniz ve sizinle konuşmak isteyenleri dinlemeniz gerekebilir. Cumartesi güçlü veya otoriter kişilerle yapmanız gerekenler sizi sıkabilir, güç bir şeyi başarmanız gerekebilir veya ilişkilerinizle ilgili konularda gerilimler olabilir. Pazar günü harcamalarınız olabilir.

BOĞA

Size kalıcı planlarınızla ilgili güçlü kişilerden, otorite gördüğünüz kişilerden destek gelebilir. Gruplarla ilgili konularda kendinizi bazen kurban durumunda hissedebileceğiniz bir döneme giriyorsunuz. Gruplar içersinde ilişkilerinizdeki beklentilerinizi veya karşınızdaki kişiyle olan ilişkilerinizi bir düzeye getirebileceğiniz, standartlar koyabileceğiniz bir zaman. Sorumluluklarınızı idealize ettiğiniz hale getirmek için çalışabilirsiniz. İlişki tarzınızla ilgili karşınızdaki kişilerden baskı görmeniz de mümkün. Çarşamba günü ortaklaşa işlerinizle ilgilenmeye başlayabilirsiniz. Yaptığınız işlerin, görüşmelerin sizing beklentilerinize karşılık vermesi için problemlerin, yakın çevrenizle olan görüşmelerin, iletişimde yaşadığınız gecikmelerin üzerinde çalışabilir ve eksikleri giderebilirsiniz. Perşembe ve cuma günleri ortaklaşa işleriniz, bağlı olduğunuz kişi ve durumlarla ilgili bazı kararlar almanız ve bir takım işleri tamamlamanız mümkün. İş ortamınızdaki kişilerden de destek alabilir ve beklemediğiniz konuları da açığa çıkarabilirsiniz. Yatırımlarınız için de kararlar almak için harekete geçebilirsiniz. Cuma günü birlikte olduğunuz kişi veya eşinizle ilgili durumlar sizin dışadönük olmanızı, hareketli olmanızı engelleyebilir. Cumartesi planlarınız, yolculuklar, yabancılarla ilgili konularda daha kararlı olmanızı gerektirecek durumlar oluşabilir. Bazı haberler sizi sıkabilir ancak arkadaşlarınızdan destek alabilirsiniz. Yolculuklar veya yabancılarla ilgili konularda, kendinizi hazırladığınız konular varsa bazı durumlar sizin mücadele etmenizi uğraşmanızı gerektirecek hale gelebilir. Pazar günü daha keyifli, sosyal faaliyetlerle geçirebilirsiniz.

İKİZLER

Ortaklaşa işlerinizle ilgili konularda, bağlı olduğunuz kişi ve durumlarla ilgili konularda beklemediğiniz kişilerden destek gelebilir. Salı günü iş hayatınızda maddi konuları içerren yapılacak bazı fırsatları farkedebilirsiniz. Ya da maddi olarak kazanç elde edebileceğiniz işlerinizi tamamlayabilirsiniz. Aldığınız sorumlulukları tamamlayabilirsiniz. Perşembe ve cuma günü ilişkileriniz hakkında karar vereceğiniz, aranızdaki durumlara göre tavrınızı ortaya koyabileceğiniz durumlar olabilir. Gruplar içersinde kendinize yeraçma, daha bağımsız davranma konusunda kendi isteklerinizi gruplar içerisndeki kişilerle görüşerek çözebilirsiniz. Cumartesi bağlı olduğunuz kişi ve durumlarla ilgilenmeniz gerekebilir. Ortaklaşa işlerinizle ilgilenmeniz zorunlu hale gelebilir. Projeleriniz veya çalıştığınız konular veya kişiler sizi çalışmak durumunda bırakabilirler. Pazar günü kendinizle ilgili konularda başkalarından ilgi bekleyebilirsiniz. Ayın sonuna kadar maddi konuları iyice araştırmadan, konuşmadan harekete geçmemeniz yerinde olur. Geri giden merkür size bu konularda gecikmeler yaşatabilir ve geçmiş konularla ilgili de getirisi olabilir. Ancak bu getirisi düze döndüğü zaman elinize geçebilir.

YENGEÇ

Gruplar ve arkadaşlarınla aranızda oluşabilecek bağlar kalıcı olacaktır. Yeni tanışacağınız kişiler hayatınızda uzun dönemli olabilir. Salı günü kendinizi tutarlı, gerçekçi bir şekilde ifade edebileceğiniz ortamlarda bulunabilirsiniz. Kendi isteklerinizi ifade etmeniz gruplar içersinde bazı karşıtlıklarla karşılaşmanıza sebep olabilir. Ancak yine de sizin için keyifli geçecek ortamlara gireceksiniz. Perşembe ve cuma günü iş ve ev hayatınızdaki faaliyetleriniz konusunda çalışarak koşturarak dengeyi bulabilirsiniz. Cuma günü arkadaşlarınız veya gruplar içersinde bazı kişilerin sizden beklentileri artabilir ve kendinizi sorumlu hissedeceğiniz durumlar olabilir. Zorunlu olarak yapmanız gereken işler olabilir. Çalıştığınız işleri bitirebilirsiniz. Cumartesi evinizde veya yaşam alanınızda, ailenizde sizi zorlayan tavırlar olabilir. Tartışmalar gerçekleşebilir. Kararlı olmanız çözüme gidebilmenizi kolaylaştıracaktır. Pazar günü gruplar içersinde yeralabilir, arkadaşlarınızla birlikte olabilir ve üzerinizdeki gerilimi atabilirsiniz.

ASLAN

Aklınızdaki konularla ilgili çalışmalarınız, evinizle ve ailenizle ilgilenmenizi gerektiren sorumluluklarınız haftabaşında sosyal faaliyetlerinizi kısıtlayabilir. Ortaklaşa işlerle ilgili konularda hatalarınızı, yaptığınız fedakarlıklarınızı tartacağınız bir döneme giriyorsunuz. Çarşamba günü aile konularınızda sorunlar varsa çözümleri bulabileceğiniz bir gün olacaktır. Perşembe ve cuma günü iletişim kurduğunuz kişilerde, eğitim konularında, yakın çevreniz olan ilişkilerinizde isteklerinizi, başkalarına aktardığınız konularda, kendinize kazandırmak istediğiniz özelliklerde, çabalarınız size açılımlar getirebilir. Cuma günü çocuklarla ilgili konularda, bireysel yaptığınız işler veya hobilerinizle ilgili bazı kararlar verebilirsiniz. Ortaya koymak isteğinizi artık herkes görebilir. Bağlantı kurduğunuz kişiler, planlarınız veya yabancılarla ilgili konularda cumartesi günü güçlü kişilerin müdahelesiyle harekete geçebilirsiniz. Pazar günü sosyal faaliyetleriniz artacaktır.

BAŞAK

Sizi dönüştürecek, değiştirecek kişilerle biraraya gelebilir ve uzun dönemli kalıcı ilişkiler kurabilirsiniz. Gruplar içersinde yakın arkadaşlarınızla olan görüşmelerle zamanınız geçebilir. Eskiden tanıdığınız kişilerle olan pürüzleri konuşarak çözüme kavuşturabilirsiniz. Eskilerden konuşarak farkında olmadığınız konuların iç yüzünü anlayabilirsiniz. Gruplar içersinde yeni konularla ilgilenmeye başlayabilir. Yeni işler için uzun dönemli adımlar atabilirsiniz. Gruplar içersinde sizing sorumluluğunuzda olacak işlerle ilgili teklifler gelebilir. Çarşamba günü evinizle, ailenizle ilgili konular gündeminize gelebilir. Sizin yanlış anlayacağınız durumlar meydana gelebilir. Ya da bazı tavırlara karşı kızabilirsiniz. Ailevi konular maddi olabilir. Harcamalarınızla borçlarınızdan kurtulabilmenin yollarını arıyor olabilirsiniz. Maddi konularda dengeyi bulabilmeniz için ailenizden destek alabilirsiniz veya siz onlara yol gösterici olabilirsiniz. Cuma günü yabancılar, kurduğunuz bağlantılar, kendi gelişiminiz için kurduğunuz ilişkiler kendi işleriniz sebebiyle kısıtlanabilir. Eviniz ailenizle ilgili yaşamsal alanınızla ilgili konularda bir bitiş, tamamlanma yaşayabilirsiniz. Karar alma duruma geçebilirsiniz. Toplumsal hayatınızla ilgili değişime de etki edecektir kararlarınız. Cumartesi maddi kaynaklarınızla ilgili konular sizin isteklerinizi, bireysel hareketinizi kısıtlayabilir. Pazar günü ise özel hayatınızda zevk aldığınız konularla ilgili faaliyetleriniz olabilir.

TERAZİ

Yatırımlarınızla ilgili konularda şansınız olabilir. Evinizle ilgili yatırımlar olabilir. Sizinle ortaklaşa işleri olan kişiler size destek olabilirler. İş ortamınızdaki fedakarlıklarınız üzerinde tekrar düşünmeye ve yaratıcı konularla kaynak sağlama çalışmalarınız olabilir. Ancak maddi konularda size destek olan, ortaklaşa iş yapanları da ikna yoluna gitmeniz gerekebilir. Çarşamba günü işlerinizle ilgili kazanç sağlayabileceğiniz uzun dönemli anlaşmalar yapabilirsiniz. Anlaşmalar önceden konuşulan konular üzerine olursa yapılabilir. Yepyeni konular ise merkür geri gittiği için başlangıç yapılan konularla ilgili düzeltmeler gerekebilir, anlaşmayı iyi incelemek gerekir. İş hayatınızda eski konularla ilgili düzeltmeler, üzerinde çalışmalar ve görüşmeler yapabilirsiniz. Perşembe günü yakın çevreniz, yaptığınız işler, iletişim kurduğunuz kişilerle olan ilişkilerinizi geliştirebilir ve koşturduğunuz konuları çözmenize yardımcı olabilir. Cuma günü ilgilendiğiniz konular, yaptığınız işlerle ilgili bir sonuca varabilirsiniz. Beklediğiniz haberler sonunda gelebilir. Haftasonu evinizde ailenizde zorlandığınız konular olabilir. Bazı kişilerle tartışma durumları olabilir. İsteklerinizi yaptırmakta zorlanabilirsiniz. Maddiyatı içeren konularla anlaşmazlıklar yaşanabilir. Pazar günü bağlı olduğunuz kişilerle beraber ortak faaliyetler hoşunuza gidecek.

AKREP

İlişkilerinizle ilgili gelişmeler yakın çevrenizi kalıcı olarak değiştirmenize sebep olabilir. Belki de sevdiğiniz, evlendiğiniz kişi ile başka bir çevrede yaşamaya başlayabilirsiniz. Özel hayatınızda yaptığınız fedakarlıklarla ilgili kendinizi sorgulama, ya da göremediğiniz ayrıntılarla ilgilenme dönemine giriyorsunuz. Yabancılarla, başka kültürlerle ilgileneceğiniz, böyle ortamlara girebileceğiniz veya uzak yolculuklar planlayacağınız, yurt dışına yerleşme planları da dahil hayatınızdaki planları uzun dönemli değiştirebileceğiniz sorumluluklar alabilirsiniz. Tüm planlarınızı kendi istediğiniz şekilde yaparsanız birlikte olduğunuz kişiyi ikna etmeniz gereken durumlar olabilir. Çarşamba günü maddi konular gündeme geliyor. İş ortamınızda yapmak istediğiniz değişimlerle ilgili maddi konularınıza istediğiniz desteği bulabilirsiniz. Cuma günü ilişkilerinizle ilgili konular sizi kısıtlayabilir. Gelirinizle ilgili konularda beklediğiniz bir konu sonuca ulaşabilir. Cumartesi yakın çevrenizle arkadaşlarınızla olan durumlar sizin canınızı sıkabilir. Etrafınızdaki canınızı sıkan kişilerden uzaklaşarak bu durumu çözebilirsiniz. Pazar günü evinizde geçirmeniz sizi rahatlatabilir.

YAY

Haftaya kendi başınıza çalışarak başlayabilirsiniz. Evinizle ilgili isteklerinizi tekrar gözden geçireceğiniz bir döneme gireceksiniz. Şimdiye kadarki yaşam alanınızda sizi hoşnut etmeyen konuları düzeltmek için uğraşacağınız bir döneme giriyorsunuz. İş ortamınızdakiler, çalıştığınız kişiler veya pozisyonunuz maddi kaynaklarınızla ilgili kalıcı değişimlere sebep olabilir. Çarşamba günü daha dışadönük olacaksınız. İhtiyaç duyduğunuz ilgiyi veya cevapları ortaklaşa işlerinizle ilgili, bağlı olduğunuz kişilerden görebilirsiniz. Gruplar içersindeki pozisyonunuz veya isteklerinizle, kendinizi bağımsız hissetme konusundaki çatışmayı kendinizi ifade ederek çözebilirsiniz. Kontrol isteğiniz konusunda ileri giderseniz size destek olan kişiler size karşı durabilirler. Cuma günü kendinizle ilgili bir karar verebilir veya isteklerinizle ilgili bir sonuca ulaşabilirsiniz. Haftasonu maddi konularda zorlanabilirsiniz. Kendi bireysel çalışmalarınızla herkesten farklı olmak istemeniz, gruplar içersindeki pozisyonunuzu da etkileyebilir. Merkür geri giderken ortaklaşa işlerinizle ilgili, yatırımlarınız ve başka kaynaklarla ilgili konularda yeni başlangıçlar yerine eskiden gelen konular üzerinde durmanızda fayda var.

OĞLAK

Sizi önemseyecek veya aşk yaşayacağınız o özel kişiyle tanışabilirsiniz. Hayatınıza girecek kişi sizi değiştirebilecek kadar hayatınızda önemli bir yeri olabilir. Gruplar içersinde aldığınız sorumluluklar ilişkilerinizi geliştirmenize ve sizi yükseltecek ilişkiler kurmanıza yardımcı olacaktır. Kendi başınıza yapacağınız faaliyetler veya atacağınız adımlar iş hayatınızda isteklerinizi, ev ve aile yaşantınızda da istediğiniz değişimleri dengelemenizi sağlayacak. İş ortamınızı veya hizmet verdiğiniz kişileri konuları da etkileyecek kararlar alabilirsiniz. Gruplar içersinde aldığınız sorumluluklar ve attığınız adımlar özel yaşantınızı veya bireysel ilişkinizi etkileyebilir. Merkürün geri gitmesi sebebiyle sizin etrafınızdan beklentileriniz ilişkilerinizde pürüzlere yolaçabilir. Karşınızdaki kişilere isteklerinizi doğru aktardığınızı veya onları doğru anladığınızdan emin olmanız iyi olur. Haftasonu karamsar tutumunuz kendinizi istediğiniz yerde görmemeniz ve ev aile yaşantınızla ilgili de değişimlerin sizi zorlamasına sebep olacak durumlarla karşılaşmanıza sebep olabilir. Bu durumu yumuşatabilmek için aldığınız sorumlulukların arkasında durmalısınız.

KOVA

Eviniz aileniz sizin için keyif alacağınız, arkanızı yaslayacağınız varlıklar. Bunu bir kez daha anlayacağınız bir durum yaşayabilirsiniz. İş hayatınızda çarşamba günü alacağınız sorumluluklar, atacağınız adımlar size uzun dönemde yapıcı getirileri olacaktır. Size bir ünvan getirebilir. Ancak maddi konularda eksik gördüğünüz ve fedakarlıklarınızın olduğu durumlarla ilgilenmeniz, ne istediğinize dair düşünmeniz gereken bir döneme giriyorsunuz. Aldanmamanız gereken durumlar olacaktır. Hayallere kapılmadan önce iyice düşünerek adımlar atın. Özellikle perşembe günü gruplar içersinde ya da yeni görüşmeye başladığınız gruplarda maddi konularda aldanabilirsiniz. Çalışma konusunda istediğiniz gruplarda yeralabilir, geleceğe dönük planlarınızı oluşturmak için harekete geçebilirsiniz, teknolojik konularla ilgilenebilir, kendinizi geliştirme konusunda da gruplar içersinden yardımlar alabilirsiniz ancak maddi konular sizi yanıltabilir. Gruplarla olan ilişkilerinizde bitişler yaşamanız veya belli konuların olgunluğa ermesi mümkün. Bazı kararlar vermeniz mümkün. Bu kararları almadan içiniz rahat etmeyebilir. İş hayatınızla ilgili çözmeniz gereken sorunlar sizin evinizde geçireceğiniz zamanlardan çalacaktır. İş ortamınızda, çalıştığınız kişilerden gelecek haberler merkür geri gittiği için yaşanan aksamalar veya gecikmeler haftasonu sizi karamsarlığa itebilir.

BALIK

Kendi gelişiminiz olabilir, yaptığınız planlar, yolculuk planları, başkalarıyla olan faaliyetlerinizde ya da başkalarının da bilgilendirileceği herkese hitap ettiğiniz konularda aldığınız sorumluluklar sizi haftabaşında zorlayabilir. İletişim konusunda yeni kişilerle bağlantı kurma veya gelişim konusunda size vakit bırakmayabilir. Siz kendinizde olanı diğerlerine duyurma aşamasında olabilirsiniz. Ancak bu adımı atarsanız ve sorumluluğunuzu gerçekleştirirseniz bireysel olarak kendinizi ortaya koymanız ve kabul ettirmeniz kolaylaşacaktır ve kalıcı olacaksınız. Çarşamba günü iş ve toplumsal hayatınız hareketleniyor. Siz maddi kaynaklarınızı yaratma ve bağlı olduğunuz kaynaklardan talep ettiklerinizi gerçekleştirebileceğiniz bir adım atabilirsiniz. İş hayatınız veya toplum içersinde ne yapmak istediğinizle ilgili bir karar verebilirsiniz. Sizin için birtakım işlerin tamamlanması sözkonusu olacaktır. Haftasonu bireysel kararlarınızı fikirlerinizi uygulayamadığınız ve gruplar, arkadaşlar tarafından zorlanacağınız taleplerle geçirebilirsiniz.

gamze avcu