5-11 Ocak 2015 haftalık burçlar

Bu hafta sizi neler bekliyor?

Gamze Avcu Gamze Avcu

KOÇ

Pazartesi yengeç dolunayı koçların iş ve ev meselelerini etkiliyor. Bu dolunay ay düğümleri ile etkileşimde olduğundan ilişkilerinde bazı gerçekler açığa çıkabilir ve koçları sorgulamaya itebilir. Yaşamsal alanları olsun, kendilerine dönük olsun ilişkileriyle ilgili cevapları yine kendi içlerinde bulacaklar. Cevaplar arkadaşları veya içinde bulundukları gruplar aracılığıyla gelebilir. İş seyahatleri, gruplar ve organizasyonlarda görevler alabilirler. İşleriyle ilgili konularda tembellik hissedebilirler veya güçlü bir değişim etkisi, iş hayatlarıyla ilgili konularda onları zorlayabilir. Bireysel olarak kendilerini göstermek isteyebilirler. Cuma günü yolculuklar, yolculuklardaki beslenme şekilleri koçlara zorluk yaşatabilir. Hafta sonu özel yaşamlarından ziyade toplum önünde faaliyetlere katılmak durumunda kalabilirler. İş konularıyla ilgili de olabilir. Ancak pazar günü gruplar veya arkadaşlar içersindeki samimiyetten zevk alacaklar. Yeni ilişkiler kurabilirler.

BOĞA

Pazartesi günü yengeç burcunda dolunay meydana geliyor. Boğa burçları çalışma koşullarında, gündelik yaşamlarında, hizmet ettikleri konularda paylaşımı ve diğer kişileri de dinlemek ve anlamak gerektiğini dolunayla anlayacaklar. Paylaşımda bulunduklarında, ancak uzlaşmacı olduklarında birlikte hareket ettikleri kişilere güvenebileceklerini anlayacaklar. Kendilerine güven duyulmasını sağlayacaklar. İş hayatlarında bu hafta oldukça faal olacaklar. Ortaklaşa işlerde, başkalarından gelen kaynaklar konusunda görüşmeler yapabilir ve maddi konularda kısıtlamalar yapma konusunda anlaşma sağlayabilirler. Aldıkları ortak işlerle ilgili çalışmalarını sunabilirler. Veya şartlarını düzenleyecekler. Çarşamba günü yolculuklar, amaçları doğrultusunda katılacakları organizasyonlarla ilgili planlarındaki değişiklik evleriyle ilgili konularda onları zorlayabilir. Aile içersinde beklenmedik bir kutlama faaliyetlerini etkileyebilir. Hafta sonu toplumsal faaliyetlere katılabilir ancak zevk almayabilirler. Ancak yolculuklarda, kendi gelişimleriyle ilgili konularda kendilerine vakit ayıracaklar.

İKİZLER

Pazartesi yengeç burcundaki dolunay ikizlerin güvence altına almak istedikleri veya güven duymak istedikleri gelir kaynaklarıyla ilgili bazı kararlar almak durumunda kalabilirler. Kendi yetenek ve becerilerini başkalarını da düşünerek ortaya koymaları gerekiyor. Diğerleriyle paylaştıkları bireysel çabalarına mı ve gruplar içersinde bireysel olarak kendilerini ortaya koymaları mı ağır basacak ve maddi kaynaklarını kendilerinin yaratmak istemesiyle başkalarının kaynaklarından sağlamak istemeleri gibi karşıtlıklar içersinde kalabilirler. Kendi gelir kaynaklarını oluşturma konusunda bir karara varabilirler. Yabancılarla bağlantılar kurabilirler. İlişkilerinde tıkanan bazı konularda, yeni paylaşımlarla kendilerini ifade edecekler. Yeni konularla ilgili işlerinde girişimleri artabilir. Ortaklıklarındaki değişimlerin etkisiyle ise yeni işlerinde cesaret ve girişimciliklerini kullanacaklar. Hedef ve amaçları için bir düzen oluşturmaları konusunda stres yaşayabilirler. Hafta sonu bağlı oldukları kaynaklar, ortaklaşa işlerle ilgili konuları organize etmek isteyebilirler.

YENGEÇ

Pazartesi kendi burçlarında dolunay meydana geliyor. İlişkilerindeki onları zorlayan şartlar artıyor. Kendileriyle ilgili ne yapmak istediklerine karar verebilirler. Bu karar iş hayatlarında bireysel çıkış yapma istekleriyle, ev ve aile hayatlarında başkalarını da düşünerek hareket etmeleri konusunda ikilemde kalmalarını tetikleyecektir. İş ortamları ve yaptıkları işleriyle ilgili başkalarından teklifler alabilirler. Ortaklaşa işlerle ilgili kalıcı teklifler olabilir. Bu hafta gelir kaynakları yakalayacaklar. Ancak ilişkileriyle ilgili ani kopmalara dikkat etmeliler. Paylaşımda bulundukları kişilerin farklı tavırlarıyla karşılaşabilirler. Hafta sonu ilişkilerindeki problemleri çözebilirler.

ASLAN

Pazartesi yengeç burcunda dolunay meydana geliyor. Aslanlar yaptıkları işler, çalıştıkları ortam veya sağlık konularında müdahele edemedikleri durumlar için kendilerini güvensiz hissettiklerini düşünebilirler. Bazı alışkanlıklarını, kendilerini açtıkları ve ilgi bekledikleri konularda kararlar alabilirler. Bu dolunay aslanların yakın çevreleriyle paylaşımda olmalarıyla onlardan çok şey öğreneceklerini, diğer yanda hayatlarına anlam katan konularda ise bireysel ve bağımsız olma isteklerini bırakamayacaklarını düşünmelerine sebep olacak. Bu iki hissiyatlarını dengelemeleri gerekecek. Bireysel konularda kendi gelişimleri için kuracakları ilişkilerden destek alabilirler. Cesaret ve girişimlerini göstermek istedikleri konularda bu hafta adımlar atabilirler. Kendileriyle ilgili keşiflerde bulunacaklar. Eksiklikleriyle ilgili adımlar atabilirler. İşlerinde onları zorlayacak kişiler ve önlerini kesecek güçler olabilir. Hafta sonu maddi konularda düzenlemeler yapacaklar ve işleriyle ilgili ya da çalışma ortamlarıyla ilgili sorunların maddi yönlerini çözebilirler.

BAŞAK

Pazartesi yengeç burcunda meydana gelen dolunay başakların gruplar içersinde güven duymak istedikleri konularla ilgili kararlar alabilirler. Bireysel güçleriyla ilgili kendilerini kontrol etmeyi öğrenecekler. Gruplar içersinde güven duydukları bağları oluşturmak için adım atarken maddi kaynaklarını paylaşımlar yoluyla oluşturabileceklerini görebilir ve başka kaynaklardan sağladıkları gelirlerden de kopmak isteyebilirler. Geleceğe dönük güvence oluşturmak ve içinde bulundukları gruplar içersinde kendilerine güvence sağlamak için iki unsuru da deneyimleyecek ve kendi gelir kaynaklarını oluşturmaktan kaçmamayı, başka kaynakları dayanmamaları gerektiğini düşünecekler. Gündelik hayatlarını ve yaptıkları işleri hayatlarında yeni temeller atmak istedikleri şekilde düzenlemek isteyebilirler. Yeni ilişkiler geliştirebilir. Evleri ve yaşamsal alanlarıyla ilgili konularda ne yapmak istediklerini ve beklentilerini gözden geçirebilirler. Hafta sonu bireysel güçlerini ortaya koyacakları faaliyetler yapabilirler. Kontrolü ele almak isteyecekler.

TERAZİ

Pazartesi günü yengeç burcunda meydana gelen yengeç dolunayı terazilerin kariyer ve toplumsal hayatlarıyla ilgili konularda bir sonuç elde edeceklerini gösteriyor. Teraziler için bu dolunay, kendilerini ve ilişkilerinde yaşadıkları bağımsız kalma isteklerini de harekete geçirecek. Kendileriyle ilgili paylaşımda bulunmaları çevrelerindeki olan bitenle ilgili diğerlerinin de bakış açılarını farketmeleri gerektiğini anlayabilirler. İlişkilerindeki mesafeyi korumak her zamanki durumları ancak biraz daha uzlaşmacı ve başkalarının fikirlerini alarak toplum içersindeki güven ihtiyaçlarını karşılayabilirler. Bunlar bir olayın sonucunda gerçekleşebilir. Yakın çevreleri ve öğrenim görmeleri gereken bir konuda kendilerini geliştirmek için harekete geçebilirler. Varsa çocuklarıyla ilgili konularda görüşmeleri yakın çevrelerinde bir olayı düzenlemelerini gerekli kılabilir. Ya da çocuklarıyla herşeyi açıkça konuşmaları gerektiğini anlayacakları olaylar olabilir. Gruplar içersinde gelişen olaylardan alacakları cesaretle kendilerini ortaya koymak isteyecekleri sosyal yararı olan bir faaliyete girmek isteyebilirler. Hafta sonu evleriyle ve aileyle konularla ilgilenip kontrolü ele alabilirler.

AKREP

Pazartesi yengeç burcunda dolunay akreplerin kendilerini zihinsel faaliyetlerde gösterme istekleriyle ilgili geliştirmeleri gereken konular olduğunu farkedebilirler. Hayatlarında gelişimleri ve bakış açılarıyla ilgili bir sonuca varabilirler. Kendilerine güven duyacakları bir girişimde bulunmaya karar verebilirler. Bu karar akreplerin gündelik hayatlarında veya çalışma ortamlarında işlerinde bireysel faaliyetlerinin yanında, paylaşımlara kendilerini açmaları konusunda tetikleyici olabilir. Kontrol edemedikleri konularda paylaşım göstermeleri ve uzlaşma sağlamaları gerektiğini farkedecekler. Maddi konulardaki kaynaklarını korumak için gerçekçi planlar yapmaları gerekebilir. Toplumsal fayda sağlayacak ilişkiler kurmaları gerektiğini düşünebilirler. Maddi konularda konuştuklarında evlerinden ve ailelerinden destek göreceklerini de farkedebilirler. Kariyer ve toplumsal hayatlarında cesaretlerini ortaya koyup girişimde bulunabilirler. Hafta sonu arkadaşları veya içinde bulundukları gruplarla faaliyetleri yakın çevrelerinde güç kazanmak istedikleri konulara destek olacak.

YAY

Pazartesi yengeç burcunda dolunay yayların maddi olarak başkalarının kaynaklarıyla ilgili bir sonuca ulaşacaklarını gösteriyor. Başka kaynaklar, ortaklaşa işler ve bağlı bulundukları kişi ve durumlarla ilgili kendi güvencelerini koruma adına kararlar alabilirler. Alacakları karar gruplar içersinde paylaşımcı olma gerekliliğini getirebilir. Bireysel girişimleriyle ilgili konuları da azaltmaları veya kendilerine riske atmamaları gerektiğini anlayacakları olaylar gelişebilir. Yakın çevrelerinde yapacakları görüşmeler ve ilişkiler hayatlarına yön vermek istedikleri konularda iyi birer tavsiye veya destek olabilir. Yabancılarla bağlantılar, ticaret yapma konusunda girişimler, kendi gelişimlerini destekleyecek cesaret gösterileri olabilir. Hafta sonu ise toplumsal yaşamlarında kendilerine güç kazandıracak maddi imkanlarla ilgili destek bulabilirler.

OĞLAK

Pazartesi yengeç burcunda dolunay meydana geliyor. Oğlakları ilişkileriyle ilgili konularda kararlar vermelerine veya bir sonuca ulaşmalarına sebep olabilir. İlişkilerinden bekledikleri güven duygusunun gerçekleşip gerçekleşmediğini düşünerek bu doğrultuda kararlar verebilirler. Kendilerini bağımsız olacakları tavırlarla bireysel olmakla beslemek yerine biraz da paylaşımcı ve diğerleriyle ortak hareket ederlerse kariyer ve toplumsal hayatlarında daha mutlu olacaklarını anlayabilirler. İlişkilerinde güven isteği onların iş eve yaşamsal koşullarını da etkileyecektir. Maddi konularda bütçeleriyle ilgili çıkış yollarını görüşmeler yardımıyla bulacaklar. İstedikleri ve sahip olmak istedikleri şeyleri tekrar değerlendirecekler. Eskiden sahip olmak istedikleri şeyler şimdi anlamsız gelebilir. Bu hafta başka kaynaklar yaratacaklar veya başkalarından gelen teklifler, yatırımlar, ekstra gelirler olabilir. Hafta sonu ilgiyi üzerlerine çekecekleri faaliyetlere katılacaklar.

KOVA

Pazartesi yengeç burcunda meydana gelecek dolunay kova burçlarının gündelik hayatlarında, çalıştıkları işlerle, çalışma ortamları ve hizmet verdikleri konularda içlerinin rahat, samimi ve güven duyacakları şekilde olması doğrultusunda kararlar alabilirler. Alışkanlıklarıyla ilgili kendilerini sorgulayabilirler. Bu dolunay çevreleriyle ilişkilerinde bireyselliklerini daha aza indirgeyip kendilerini ifade etmek istediklerde paylaşımcı ve bütünleşen tavırlarını ortaya koymaları gerektiğini düşünmelerine sebep olabilir. Kovalar bu hafta sosyal gruplar yararına bazı organizasyonları düzenleyebilirler. Kovalar bu hafta ilişkileriyle ilgili adımlar atmayı düşünebilirler. İlişkilerden beklentilerini sorgulayabilirler. Hafta sonu başkalarıyla ilişkileri sabebiyle veya ortaklaşa işler faaliyetler aracılığıyla kontrol etmek istedikleri konuları farkedecekler.

BALIK

Pazartesi günü yengeç burcunda meydana gelen dolunay balıkların bireysel yetenekleriyle kendilerine güven duymaları yönünde veya iyileştirici, başkalarını koruyucu, hislerini doğru yönlendirecekleri olabilecekleri tavırlarla kendilerini ortaya koyma konusunda kararlar alabilirler. Kendilerini çevrelerine bu özellikleriyle göstermek istediklerini düşünebilirler. Bu şekilde bireysel faaliyetlerle maddi konularda da değişimler için adım atmış olacaklar. Bireysel olarak yapmak istedikleriyle, başka kaynakları harekete geçirebileceklerini fark edebilirler. Kendi kurdukları kaynaklar onlara bağımsız ancak zaman zaman kesilen kaynaklar yaratıyor ancak ortaklıklarda paylaşımcı ve başkalarını da işe dahil ederek kazanç yolları bulmayı öğrenecekler. Samimi ve içten olduklarında ortaklıklarında kendilerini ortaya koyabileceklerini anlayabilirler. Kariyer ve toplumsal hayatlarında alacakları sorumluluklarla ilgili yazılar, planlar, programlar hazırlayacaklar. İş ortamları, müşteriler ve projeleriyle ilgili gelişmeler olabilir bu hafta. Hafta sonu arakdaşlarıyla veya içinde bulundukları gruplarla faaliyetleri ilişkilerini geliştirmeleri için fırsat olacak.

Gamze Avcu