5-11 Ekim 2015 haftalık burçlar

41. haftada sizi neler bekliyor?

Gamze Avcu Gamze Avcu

KOÇ

Kendinizi göstermek istediğiniz veya özel zevkleriniz konusunda kalıcı adımlar atabilirsiniz. Bu konuda yabancılar veya yabancı kültürler işin içinde olabilir, iş için uzak yolculuklar yapmanız mümkün. Bu konularda görüşmeleriniz olabilir. Üzerinizde baskı olan kişi ve konuları artık geçmişte bırakmak isteyebilirsiniz. İlişkilerinizde baskı unsuru olan konularda temizlik yapabilirsiniz. Çalıştığınız konu ve kişilerle ilgili yönünüzü belirlemekte zorlanabilir veya başkalarına hizmet için çalışmalarınız olabilir. Venüs başak burcuna geçiyor. Bu dönemde çalıştığınız kişiler veya konular hakkında ilişkilerinizden destek göreceksiniz. Eleştirel yaklaşımlarınız olabilir. Ancak isteklerinizi yapma konusunda tüm koşullar sizin lehinize olabilir. Çalışma şartlarınız iyileşebilir. Sağlık konusunda olumlu sonuçlar alabilirsiniz. Merkür terazide düzgün hareketine başlıyor. İlişkilerinizde sözleriniz etkili olmaya başlayacak ve görüşmelerinizden sonuç alabileceksiniz. Bireysel işlerinizle ilgili anlaşmalar yapabilirsiniz. Ay düğümleri başak-balık ekseninde ilerlemeye başlıyor. Bu dönemde çalıştığınız konularla ilgili daha eleştirel, ayakları yere basan, ya da hizmet ettiğiniz konularda kabiliyetlerinizi ortaya koyacağınız bir döneme giriyorsunuz. Artık fedakarlıklarınız konusunda daha seçici olmalı, herhangi bir zorlukta içinize kapanmamalısınız.

BOĞA

Aile, ev veya yaşamsal alanınızla ilgili yatırımlar, ortaklaşa işler konusunda adımlar atabilirsiniz. Merkür terazi burcunda düzgün hareketine başlıyor ve görüşmeleriniz olumlu geçecektir. Çalışma şartlarınız, uğraş verdiğiniz konularda tarzınız değişebilir ve eskiden yaşadığınız zorlukların değişmesi konusunda çabalarınız olacaktır. Bireysel istekleriniz ve kendinizi ortaya koymak istediğiniz konularda içinde bulunduğunuz gruplarda cesaretiniz olmayabilir. Ancak kendi amaçlarınızı gerçekleştirme konusunda karşınıza fırsatlar çıkacaktır. Venüs başak burcuna geçiyor. Özel zevklerinizle uğraşmak isteyeceğiniz, yetenekleriniz konusunda destekler göreceğiniz ancak uğraş vereceğiniz bir dönem olacaktır. Aşkta eleştirel yaklaşımınız sizi zorlayabilir. Ay düğümleri başak-balık ekseninde ilerlemeye başlıyor. Gruplar içersindeki fedakarlıklarınızı, başkaları için yaptığınız faaliyetlerin üzerinde düşünmeli ve bireysel yeteneklerinizi kullanmaya ve bu konuda cesaret göstererek ön plana çıkmayı öğrenmelisiniz.

İKİZLER

İlgilendiğiniz yeni konularda heyecanınız ilişkiler geliştirmenize yardımcı olabilir. Kendinizi ortaya koymak istediğiniz konularda başkalarıyla görüşmeler yapabilirsiniz. Ortak sahibi olabilirsiniz. Bireysel girişimleriniz geçmişte ortaklaşa işler yaptığınız kişiler veya başka kaynaklar konusunda geçmişte bırakmanız gereken durumları da gündeminize taşıyacaktır. Bireysel fikirleriniz merkürün terazi burcunda düzgün hareketine başlamasıyla birlikte kabul görmeye başlayacaktır. İş hayatınızda veya toplumsal yaşamınızda başkaları için yaptığınız fedakarlıklar kendi isteklerinizi veya yaşamınızdaki hedeflerinizi engellemeye yönelik olabilir. Ay düğümleri başak-balık ekseninde ilerlemeye başlıyor. İş hayatınızda yaşadığınız belirsizlikler, yaptığınız fedakarlıkları geride bırakmalı daha fazla kendi isteklerinizi yapmaya, detaylarıyla yeniden yapılar kurmaya başlamalısınız. Gerçekten ne istediğinizi düşünerek, organize olmaya başlayabilirsiniz. Hayatınızın yönünü belirlemeye başlayarak harekete geçebilirsiniz.

YENGEÇ

Çalıştığınız konularla ilgili şartlarınız sizi zorlasa da maddi konularla ilgili harekete geçmeniz ya da karşınıza çıkacak fırsatlar iş hayatınızda beklenmedik kazançlara sahip olmanıza yardımcı olacaktır. İlişkilerinizle ilgili yaşadığınız baskı ve zorlukları kendi kendinize ve de ailenizden gelen destekle eskide bırakmak için çaba gösterebilirsiniz. Terazi burcunda merkür düzgün hareketine başlıyor. Yaşamınıza, şartlarınıza dair veya kendinizle ilgili fikirleriniz ilişkilerde yaşadığınız zorlukları geride bırakmanız için itici güç olabilir. Yakın çevrenizdekiler ve de iletişim tarzınız ilişkilerde sizi zorlayan konuları da düzene koyacaktır. Özellikle iş ortamınız, çalıştığınız kişi ve konularla ilgili yapılanmalarınız olumlu yönde olacaktır. Ilgilendiğiniz yeni konular, kendinizi eğitmek istediğiniz konularda cesaretinizi kıracak bakış açıları olabilir veya genel anlamda kabul görmüş faaliyetleri değiştirme konusunda sizi engelleyen durumlar olabilir. Ay düğümleri başak-balık ekseninde ilerlemeye başlıyor. Hayata genel anlamda başkalarına hizmet olarak baktığınız durumları artık bırakmalı ve kendinizi eğiteceğiniz, yeni konularla adım atmayı öğreneceğiniz, genel kuralları yıkabileceğiniz bir döneme giriyorsunuz. Öğrendiklerinizle verimli olmayı öğreneceğiniz, zihinsel konularda detaylara önem vereceğiniz ve de yetenekler kazanma yönünde amaçlarınızın olacağı bir dönem olacaktır.

ASLAN

Kendinizi göstermek istediğiniz konular, zevklerinizi ciddi çalışmalara çevireceğiniz girişimlerde bulunabilirsiniz. Yakın çevrenizdeki kişilerle görüşebilir veya yeni bir konu ile ilgilenmeye başlayabilirsiniz. Kısa yolculuklarda veya yakın çevrenizde görüştüğünüz kişilerle zorluklar yaşayabilirsiniz. Maddi konularda kendiniz gelir kaynakları yaratmak istiyorsunuz ancak başka kaynakları kullanarak veya birilerine bağlı kazanç yollarını yaratmak durumunda kalabilirsiniz. Başkaları için çalışmanız size zor gelebilir. Venüs başak burcuna geçiyor. Maddi konularda kısmetleriniz olacağı gibi kendinizi göstermek istediğiniz konulardaki girişimler harcamalarınızı arttırabilir. Merkür terazi burcunda düzgün hareketine başlıyor. Görüşmelerinizle ilgili sonuçlar almaya başlayacaksınız. Ay düğümleri başak-balık ekseninde ilerlemeye başlıyor. Bu dönemde maddi konularınızla ilgili değişimler yaşayabilirsiniz. Kendi istediğiniz konularla ilgili kazanç sağlamak için çaba gösterebilirsiniz. Başkalarının kaynaklarıyla ilgili gelirler size belirsizlik getirebilir ancak kendi kaynaklarınızı yaratma konusunda yeteneklerinizi kullanmayı öğreneceksiniz veya deneyimleyeceksiniz.

BAŞAK

Hayatınızla ilgili adım atmak istediğiniz konularda planlarınızı yapıyor ve de maddi konularla ilgili görüşmeler yapıyor olabilirsiniz. Merkür terazi burcunda düzgün hareketine başlıyor. Görüşmelerinizden anlaşmalar çıkabilir. İmzalar atılabilir. Maddi kazançlarınızla kendinizi ortaya koymak sizin için önem kazanıyor ancak özel hayatınızı zorlayacak etkiler yaratabilir. İlişkilerinizde yaptığınız fedakarlıklar, idealize ettiğiniz kişiler için verdiğiniz mücadeleler konusunda kendinizi değerlendirebilir ve artık kendi isteklerinizi yapmayı, kendiniz için yapmayı düşünüyor olabilirsiniz. Venüs burcunuza geçiyor. Çevrenizle kuracağınız ilişkilerde eleştirel tavırlarınız olabilir ancak yeni ilişkiler kurmak kendinizi ortaya koymanız için önemli olacaktır. Bu dönemde faaliyetler içersinde herkesin beğenisini kazanabilirsiniz. Ay düğümleri başak-balık ekseninde ilerlemeye başlıyor. Kuzey ay düğümü burcunuza geçiyor. İlişkilerinizde gösterdiğiniz çabalar, verdiğiniz öncelikler konusunda kendinizi sorgulayacağınız bir dönem olacaktır. Kendinizi ön plana koymak isteyebilirsiniz. Yeteneklerinizle veya kendinizi göstereceğiniz konularla ön plana geçebilirsiniz.

TERAZİ

Yakın çevrenizde yaşadığınız değişimler, ilgilenmek durumunda kaldığınız konuları yapılandırırken gruplar içersinde faaliyetlerinizde size destek olacaklar. Görüşmeleriniz grupları organize etmenizde size yardımcı olacaktır. Fikir ve düşüncelerinizi kabul ettireceksiniz. Merkür burcunuzda düzgün hareketine başlıyor. Yaptığınız görüşmlerin sonuçlarını almaya başlayabilirsiniz. Dışa dönüklüğünüz ve hareketliliğiniz evinizle ilgili konularda sizi zorlayabilir. Venüs başak burcuna geçiyor. Sizin için ilişkilerinizin üzerinde değerlendirme yapma, değer verdiğiniz konular üzerinde düşünme fırsatı sunacaktır. Ancak yakın çevrenizle ilgili zorluklarda kendi isteklerinizi anlayabileceksiniz. Ay düğümleri başak-balık ekseninde ilerlemeye başlıyor. Çalıştığınız şartlarda, kişi ve konularla veya gündelik yaşamınızda oldukça vericisiniz. Kendinizden verdikleriniz için artık yeter diyebilirsiniz. Biraz da hizmet ettiğiniz konularla ilgili kendinizi düşünerek hareket etmeniz sizin için öğrenmeniz gereken konular olacaktır. Kendiniz için ortaya kyacağınız hizmetlerle ilgilenmeli ve sağlığınız konusunda daha dikkatli olmalısınız.

AKREP

Bu aralar kendi içinize dönük olabilirsiniz. Kendinizi bir takım şeylere hazırlıyor olabilirsiniz. Maddi konularda yapılanmaya gidiyorsunuz ve iş hayatınızdaki faaliyetlerinizle bu yönde kendi isteklerinizi düşünerek, kendinizi değerlendirerek yapacaksınız. Yakın çevrenizin değişimiyle de zorluklar yaşıyor olabilirsiniz. Merkür terazi burcunda düzgün hareketine başlıyor. Sizin için ters giden konularda sonuçlar almaya, kendinizi netleştirmeye başlayacaksınız. Kendi içinize dönük çalışmalar yapabilirsiniz. Venüs başak burcuna geçiyor. Bu dönemde girdiğiniz gruplarda, organizasyonlarda gözönünde olabilir veya arkadaşlarınız arasında ilgi duyulan kişi olabilir, hatta aşkı bulabilirsiniz. Gruplar içersindeki faaliyetlerinizin bütçenizi zorlama ihtimali yüksek. Ay düğümleri başak-balık ekseninde ilerlemeye başlıyor. Kendi zevkleriniz, aşk konularındaki vericiliğiniz, çocuklarınız varsa bu konudaki fedakarlıklarınız kendinizi ortaya koymanıza engel olmuş olabilir. Bu dönemde gruplar içersinde veya gruplarla beraber organize olacak ve hareket etmeyi isteyebilirsiniz. Kendinizi gruplar içersinde yapılandıracağınız, isteklerinizi kabul ettireceğiniz bir dönem olacaktır.

YAY

Hayatınıza yön vermeniz gereken bir dönemde, kendinizi kısıtladığınız ve de sorumluluk aldığınız zamanlardasınız. Kendinizi yapılandırırken planladığınız konular, yabancılarla bağlantılar, kendinizi gelişiminizle ilgili attığınız adımlar gruplar içersinde organizasyonda yerlmanıza veya gruplarla beraber hareket etmenize yardımcı olacaktır. İş hayatınız veya toplumsal yaşamınızda kendinizi istediğiniz şekilde ortaya koyma çabasındasınız. Merkür terazi burcunda düzgün hareketine başlıyor. Gruplarla olan faaliyetlerinizden sonuçlar almaya başlayacaksınız. Anlaştığınız gruplarla imzalar atabilirsiniz. Maddi kaynaklarınızı oluştururken değişimler sizi gruplar içersinde zorlayabilir. Venüs başak burcuna geçiyor. İş hayatınızda yeni bağlantılar kuracak, çalışmalarınızda mükemmeli arayacağınız şartları oluşturmaya çalışacaksınız. Ay düğümleri başak-balık ekseninde ilerlemeye başlıyor. Şimdiye kadar yaşamsal alanınız ve aileniz için yaptığınız fedakarlıkları artık biraz da kendiniz ve kariyeriniz, toplum içersindeki konumunuz için yapmaya yöneleceksiniz.

OĞLAK

Kendinizi sorguladığınız, isteklerinizle uyuşmayan, sizi zorlayan şartları, kendinizi kısıtladığınız konuları hayatınızdan atmak konusunda değerlendirme yaptığınız bu dönemde sesinizi veya fikirlerinizi toplum içersinde sunma ihtiyacındasınız. Bunu da başka kaynaklardan yararlanarak yapabilirsiniz. Merkür terazi burcunda düzgün hareketine dönüyor. İş ve toplumsal hayatınızda görüşmeleriniz artıyor. Fikirlerinizi ve de düşüncelerinizi kabul ettireceğiniz ya da sonuçlarını alabileceğiniz bir döneme giriyorsunuz. Toplumsal yaşamınız veya iş hayatınızda kendinizi göstermeniz, ön planda olmanız çevrenizle kendi aranıza koyduğunuz sınırlar sebebiyle sizi zorlayabilir. Yakın çevrenizle ilgili değişimlerden kaynaklanan belirsizlik, kesinlik kazanmayan kardeşlerle olan konular, çevrenizdeki ilişkiler kendinizi göstermek istediğiniz konularla ilgili girişimlerinizi yavaşlatabilir. Kendi gelişiminizle ilgili konularla ilgilenmek isteyebilirsiniz. Venüs başak burcuna geçiyor. Kendinizi geliştirmek istediğiniz ve paylaşmak istediğiniz konularla ilgili yeni kişiler hayatınıza girebilir. Yabancılarla ilişkilerinizi yapılandırabilir geliştirebilirsiniz. Ay düğümleri başak-balık ekseninde ilerlemeye başlıyor. Sürekli öğrenme döneminden çıkıp artık kendinizi göstereceğiniz, paylaşımlarınızı herkese kabul ettirebileceğiniz bir döneme giriyorsunuz. Büyük resme bakmayı tercih etmeye başlayacaksınız. Daha az eleştirel ve de daha esnek olduğunuzda daha rahatlayacağınızı göreceksiniz.

KOVA

Sosyal gruplar, organizasyonlar içersinde konumunuzu yapılandırmaya başlıyorsunuz. Bir bakıma geleceğinizi şekillendireceğiniz bu dönemde ilişkileriniz aracılığıyla planlar yapacak bağlantılar kuracaksınız. Planlarınız veya görüşmeleriniz başka kültürleri de içeriyor olabilir. Merkür terazi burcunda düzgün hareketine başlıyor. Planlarınızdan sonuçlar almaya başlayabilirsiniz. Yazılı veya yayınlama aracılığıyla sesinizi, düşüncelerinizi duyurmaya paylaşmaya başlayabilirsiniz. Maddi kaynaklarınızı oluştururken kendi kaynaklarınız, yaptığınız fedakarlıkların belirsizliğe yol açması sizi ortaklaşa işlere yöneltebilir. Venüs başak burcuna geçiyor. Ortaklaşa işlerden, başka kaynaklardan gelecek kısmetler, destekler olabilir. Ay düğümleri başak-balık ekseninde ilerlemeye başlıyor. Kendi gelir kaynaklarınızı oluşturma konusunda belirsizlikler olmuş olabilir. Kendi kendinize kazanç sağlama konusunda gerçekçi olmamış olabilirsiniz. Bu dönemde başka kaynakları kullanma konusunda cesaretli olmalı, ortaklaşa işlerde, paylaşım konusunda esneklik geliştirmeli, eleştirel yaklaşımlarınızı olumlu kılmalı, çabalarınızla başkalarının da varlığını kabullenmeyi, ortaklaşa hareket etmeyi öğrenmelisiniz.

BALIK

İş hayatınızda veya toplumsal yaşamınızda aldığınız sorumluluklar veya kurmaya çalıştığınız yapılar sizi zorlasa da ortaklaşa işler veya başka kaynaklar konusunda araştırmalarınız, fikir ve düşüncelerinizi diğerlerine kabul ettirmeniz sizi rahatlatacaktır. Ortaklaşa işlerle ilgili projeler konuşabilir planlayabilirsiniz. Merkür terazi burcunda düzgün hareketine başlıyor. Yatırımlarınızın sonuçlarını almaya başlayabilirsiniz. Ortaklıklar kurabilirsiniz. Ortaklaşa işlerde kararlar alınabilir. İlişkilerinizde, fazlasıyla fedakarlık yapan biri olarak karşınızdaki kişiyle, birlikte olduğunuz kişi veya ortağınızla mücadele edemez bir durumda hissedebilirsiniz. Venüs başak burcuna geçiyor. İlişkilerinizde kendi isteklerinizi de gerçekleştirebileceğiniz bir yapılanmaya gidebilirsiniz. Birlikteliklerinizde sizin için önemli olanın ne olduğunu anlayabilirsiniz. Ay düğümleri başak-balık ekseninde ilerlemeye başlıyor. Kendi fedakarlıklarınızı veya fazlasıyla ideal eş, ortak, kişi olmaktan, ilişkiler içersinde eleştirileri yapıcı olarak ifade eden, kendi isteklerinizi de karşınızdaki kişilere gösteren kabul ettiren ve gerçekçi, ayakları yere basan kişi olmaya başlayabilirsiniz.

Gamze Avcu