2048'e gerçekten hazır mıyız?

Peki gerçekten 2048’e hazır mıyız? Bence biz değişimden korkan insanlarız.

Ferda İskitoğlu Ferda İskitoğlu

Bugün Soho House üyelerine özel bir oturum düzenlendi Platin Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Oya Yalıman küratörlüğünde “2048 Geleceğe Hazır Mısın?” adlı kitabının yazarı Emre Sayer konuktu.

Ben de severek, koşa koşa gittim. Kitap o kadar konuşuluyor ki çok merak ettim yazarının kim olduğunu.

Emre Sayer aslında bir iş adamı ve bu kitabı yazmaya bir uçak yolculuğunda karar vermiş. Kitapta bir aşk hikayesi bulunuyormuş.

Özel etkinlikte dijital çağa ne kadar ayak uydurduğumuzu, yapay zekaya ne kadar aslında yakın olduğumuzu, dijitalleşmeyle gelen korkularımızı ve dijitalleşmenin getirdiği olumlu sonuçları tartıştık.

2048'e gerçekten hazır mıyız? - Resim: 1

O kadar sıcak bir ortamdı ki soru-cevap şeklinde geçen son dakikalarda yazarın babasından da sorular geldi. Bugün merak ettiğim kitabı imzalatma fırsatı da yakaladım.

Kapak beni al, oku diyor☺ Bugün okumaya başlıyorum. Kafamda deli sorularla?

Peki gerçekten 2048’e hazır mıyız? Bence biz değişimden korkan insanlarız.

Ama yeni nesil o kadar hızlı geliyor ki… Bomba gibi hepsi. Bugün de anladım.

Oturumda 10 yaşında bir çocuk da vardı. Konuşmasıyla elindeki ıpadi ile bizden daha profesyonel duruyordu. Kitaba eleştiriler de gelmiş okuyanlardan sevenlerde mail atmış yazara... Eleştirilere çok açık bir kişi olduğu belli.

Çünkü olumlu olumsuz tüm soruları cevaplamaya çalıştı. Bana da kitabı okumak kaldı. Emre Sayer emeğine ve ellerine sağlık.

Kitap için bir ipucu: Kitabın sonunu okuyucu belirliyor. Önümüzdeki günlerde yazarla yapacağım röportajı da yayınlayacağız. Şimdilik kendinize iyi bakın.