2015 burç yorumları.. Sizin burcunuzu neler bekliyor?

Yeni yılda sizi neler bekliyor?

Gamze Avcu Gamze Avcu

KOÇ 2015, Hayatınıza yeni bir boyut katmaya hazır mısınız?

Koç burcu ve koç yükselene sahip kişiler için 2015 kendisini geliştirmek istediği, bireysel çabalarında ve yeteneklerinde, inandığı konularda değişimlerin olacağı bir yıl olacak. Hayatınıza yön verecek amaçlar ve inançların yapılandırılması, çalıştığı işlerin, çalışma ortamının, hizmet verdiği konuların planlanması ve organizasyonu vurgulanacak konular. Ortaklaşa işleriyle ve bağlı oldukları kişilerle, kaynaklarla ilgili mücadele verdiler. İş hayatlarında güç kazanmaya devam ediyorlar. Kendileri ile ilgili bağımsız kalma isteğiyle, cesaret ve riskler almaya devam ediyorlar. Yeni deneyimlerle kendilerindeki değişimi görüyorlar.

2015’te Saturn yay burcunda ve aralık 2017’ye kadar sürecek yeni bir serüven başlatıyor. 14 mart 2015’te yay burcunda geri gitmeye başlayacak. 15 haziran-2 ağustos 2015’te akrep burcunda geri gitmeye devam edecek. 18 eylul’de tekrar yay burcuna geçtiğinde aralık 2017’ye kadar burada kalacak.

Saturn yay burcunda ilerlerken, hayatlarına anlam katacak yeni arayışlara girebilirler. Hayatınıza bakış açınıza dair yeni anlam arayışıylarıyla ilgili yapılanma geçirecekler. Hayatınızlarında kendileriyle ilgili inandıkları konular doğrultusunda eksik gördükleri, artık onları beslemeyen konularla ilgili bitişler yaşayabilirler. Kendi gelişim yöntemlerini, amaçlarını ve ideallerini değiştirecekler. Koç olarak yeni deneyimlerle kendilerini geliştirmek, hayatlarına başka anlamlar katmak için içsel istekler ve kendilerini kısıtlayacak deneyimleri olacak. Bundan sonrasında gerçek beklentileri için mücadele edecekler. Hayatlarına gelişmek, anlam katmak, yeniye açık olmayı istedikleri konularda deneyimlerle ve zor yollardan bakış açılarını değiştirecekler. Şimdiye kadar onlarıbir yere götürmeyen problemli düşünce ve inandıkları doğrularla ilgili adımlar atmak, çözmek için içsel istek duyacaklar. Hayatlarındaki idealleri bir üst noktaya taşımak isteyecekler. Yay burcunda ok yüksek idealleri sembolize eder. Yay da ilahi güçten alınan destektir. Yeni inançlar geliştirebilirler. Ancak bunları yaparken Saturn, yay burcunun bekledikleri ve alışık oldukları özgürlüğün kısıtlanmasını, sınırlarını genişletebilmeleri için öncelikle yargılardan kurtulma konusunda testlerden geçmeyi, toleranslarını genişletmeyi, başkalarının fikir ve düşüncelerini de göz önüne almayı öğrenmelerini sağlayacaktır. İnandıkları, hayatlarına yön verdikleri konuların kendileri için artık anlamı olup olmadığı konusunda sorgulamaya başlayabilirler. Yeni anlamlar katma çabalarını farkında olurlarsa bu dönemin sonunda toplumsal ve kariyer anlamında konumlarıyla ilgili hazırlıkları başarıyla tamamlamış olacaklar. Bakış açılarını değiştirmek, hayatlarına yeni anlamlar katmak, gerçekten kendileri için kuracakları idealleri açıkça görmek için somut sonuçlar elde etmeleri ve çabaları gerekecek. Hayatlarına yeni bir yön verecekleri, yapılanma geçirecekleri ve sonunda somut sonuçlar elde edebilecekleri konular, akademik konular da olabilir. Kendilerini eğitim verirken bulabilirler.

Yabancılar, yabancı kültürler hayatlarında daha fazla ilgilenecekleri ve şimdiye kadar kendileri için nasıl bir değer taşıdığı ile ilgili konulardan olabilir. Yaşamlarını yabancı bir yerde sürdürüyorlarsa, onları burada zorlayan konuları fark edecekler ve çözmedikleri sürece karşılarına engel olarak duracaktır. Uzak yerlere sık sık iş seyahatleri yapmaları gerekebilir. Varsa hukuksal meseleler hayatlarında problem yaratabilir. Yayıncılıkla ilgili konular varsa bu konularda da zorlu şartlar ortaya çıkabilir.

Bazı koçlar için ruhsal olarak anlam arayışı olabilir. Neptün 12.evlerinde balık burcunda ruhsal ihtiyaçlarını çözme, hayatın ruhsal olarak ne kadar tatmin ettiği konusunda kendilerine yeni bir ruhsal, zihinsel, felsefi konuları öğrenmek, kendisine inanç yaratma, dayanak yaratma doğrultusunda önce inandığı konularda engellerle karşılaşabilirler. Sonrasında kendilerini eğitecek sürece girebilirler.

Saturn yay burcuna giriş yaptığı için koç burcu bu değişimlerin zihinsel ve amaçları doğrultusunda farkına varmaya başlayacaklar. Geri gittiği dönemlerde bu konularla ilgili hazırlıkları, duraksamaları, engelleri yaşayabilirler. Akrep burcuna geri döndüğünde 15 haziran-2 ağustos 2015 döneminde ortaklaşa işlerinde, bağlılık yaşadıkları ve başka kaynaklarla ilgili mücadele verdikleri konularda kalıcılığı sağlamak üzere son düzenlemelerini yapabilirler. 18 eylülden sonra artık başkalarıyla beraber, başka kaynaklarla ilgili yaşadıkları yüzleşmelerin, istek ve bağlılıkların kendisi için ne anlama geldiğini görüp istemediklerini hayatlarından çıkarmış ve kendi yönlerini çizmeye başlamış olacaklar.

Hayatlarında yeni amaçlara odaklanmış olacaklar. Başkalarının onların önemine ve gerekliliğine bir kez daha inandırmak amacıyla çok çalışacaklar. Uranus onların bireyselliğini ortaya koymalarına destek verecek.

Ağustos ayında ortaklaşa işleri, bağlı bulundukları kaynaklarla ilgili bireysel isteklerini daha fazla sorgulayabilirler. Bu durum kendilerine çizecekleri yolu oluşturmaları için tetikleyici olabilir. Yıl sonunda ise inandıkları, dayanak oluşturmak istedikleri, ruhsal olarak tatmin olmadıklarını anlayacakları problemler zorlayabilir. Bir anlamda güvensiz hissetme durumu daha sonra da amaçları doğrultusunda karşılarına çıkarak planlarını ve yapmaları gerekenleri düşünmelerine sebep olacak.

Jüpiter aslan burcunda, bireysel kabiliyet ve yetenekleri konusunda güven kazandıracaktır ancak gerçek amaçlarını belirledikleri zaman. Kendileriyle ilgili aldıkları risklerin üstesinden gelmelerine yardımcı oluyor. Bireysel yetenekleriyle kendilerini ifade ederken büyük zevkler, büyük şanslar, yüksek enerjilerle kendilerini ifade etmelerine yardımcı oluyor ve eğleniyorlar. Yaratıcılıklarını ortaya koyuyorlar. Jüpiter 2015’e girerken aslan burcunda geri hareketinde olacak. 8 nisanda düz hareketine devam edecek. Mart başında kendilerini ifade edebilecekleri yeni fırsatlar ortaya çıkacaktır. Eskiden yapmadıkları konularda alamadıkları bir riski almak isteyebilirler. Jüpiter istedikleri özgürlüğü sağlayan aşkın kapılarını açabilir. Bu aşk eskilerden gelen birisi olabilir. Kendileriyle ilgili gelişimlerinde, bireysel olarak yapmak istedikleriyle ilgili hazırlıkları devam ediyor bu dönemde. Kariyerleriyle ilgili bağımsız kalma isteklerinde zorlanmalar, inançlarına dair ve ruhsal olarak kendilerini etkileyecek olan 20 martta balık burcundaki güneş tutulması, bireysel istekleriyle ilgili kararlarında etkili olacaktır. Yine Jüpiter’in etkili olacağı 22 haziran, radikal kararlar, ani girişimlerde bulunmak için harekete geçebilirler.

Ağustos ayında Jüpiter’in Saturn’le zorlu açısı, hayatlarına anlam katmak istedikleri ve kendileriyle ilgili yatırımları için girişimlerde bulundukları konularla ilgili gerçekçi adımlar atmanıza sebep olacaktır. Jüpiter 11 ağustosta bir yıl kalmak üzere başak burcuna geçtiğinde iş ortamlarıyla, çalıştıkları kişilerle, varsa müşterileriyle ilgili, gündelik hayatlarına dair ve de sağlıklarını ilgilendiren konularla ilgilenmelerini ve organize etmelerini sağlayacak. Pozitif gelişmeler bekleyebilirler. Yılın son döneminde çalışma koşullarında, yapacakları işlerle ilgili detaylarla ilgilenmeye başlayacaklar. Başak burcundaki Güneş tutulması ve Kuzey Ay Düğümünün ve Mars’ın da bu burca girmesiyle teknik anlamda değişimlerin olacağı, yararlı olmak adına kendilerini ortaya koyarak hizmet verecekleri ve kendilerini geliştirme konusunda yapacaklarını belirlemeye başlayacakları ve çok çalışacakları bir düzene geçecekler. Alacakları projeler olabilir ve çok detaylı çalışmalarla başarı ve prestij sağlayacakları, daha iyisini gerçekleştirmek isteyecekleri bir düzene geçecekler. İş ortamlarında övgüler alabilir, sıfat kazanabilirler veya daha iyi çalışma koşulları elde edebilirler. Bu dönemde yaptıklarını başkalarıyla paylaşma zamanı gelene dek, eylül 2016’ya kadar sürecektir. Sağlık konularıyla ilgili çözümler için gerekli kaynaklara sahip olacaklar.

Önemli zamanlar

Merkür 21 ocak-11 şubat 2015’te kova burcunda geri hareketinde olacak. Koçlar için 2015’te Merkür’ün hava burçlarında geri harekette olması yakın çevrelerinde, topluluklar ve gruplar içersinde, ikili ilişkilerinde kendilerini ifade etmeleriyle, zihinsel paylaşımları konularında düzeltmeler veya anlayış kazanmaları için destek olacaktır. Kendilerindeki eksikleri görme fırsatları olacak. Ocak ayında enerjilerinde düşüş yaşayabilecekleri gibi arkadaşlar, gruplar, organizasyonlar içersinde yanlış anlamalar, fikirlerini ve düşüncelerini tam olarak anlatamama konusunda problemler olabilir. Aynı zamanda da gruplar içersinde var olan problemleri çözmek için fırsat olacaktır. Önceden çalıştıkları konular üzerinden paylaşımlarda bulunabilirler ve çalışmalarını derinleştirebilirler. Topluluklar içersinde yararlı olabilecekleri zihinsel aktivitelerde yer alabilirler.

Şubat ayında yaratıcılıkları ve çekicilikleri ön planda olacak. Cesaretli ve girişken tavırları dikkat çekecek.

20 martta balık burcunda gerçekleşecek Güneş tutulması müdahale edemedikleri, kaçtıkları, çözüm bulamadıkları içsel veya ruhsal konuları fark etmelerine ve bu konularda bir inanca dayanma, bir inancı yüceltme isteklerini tetikleyecektir. Mart ayında otoritelerle ilgili, iş ve toplumsal hayatlarında kazanmak istedikleri güç ile ilgili zorlayıcı zamanlar olacak.

Nisan ayında onları zorlayacak olan, arkalarından çevrilen işler ve bireysel istekleriyle ilgilenmek durumunda kalacaklar. 4 nisanda terazi burcunda Ay tutulmasıyla ilişkileriyle ilgili şimdiye kadarki durumun artık son aşamasına, beklentilerinin gerçekleşip gerçekleşmediğine, mutlu olup olmadıklarına bakarak durumlarını değerlendirecekler. Maddi harcamaları nisan ayında artabilir. Gelir kaynakalrını korumak için mücadele edebilirler. İş hayatlarında ve toplumsal hayatlarıyla ilgili konularda kendilerini etkileyen Pluto 17 nisanda geri hareketine başlıyor. Kontrol etmek istedikleri durumlarla ilgili problemleri çözmeleri gerekebilir.

19 mayıs-12 haziran 2015’te Merkür ikizler burcunda geri gidiyor. Yakın çevreleriyle, işlerindeki yazışmalar ve görüşmelerde, kısa yolculuklarda problemler çıkabilir. Elektronik aletlerinde bozulmalar olabilir. Ayrıca kendilerini ifade etmek istedikleri konuları düzenleyebilir. Varsa eğitim konularında da çalışmalar yapabilirler. Zihinsel faaliyetleri etkileniyor. Haziranda Neptün geri hareketine başlıyor. Bilinçaltında kendilerini tatmin etmeyen, fedakarlık gerektiren konulara dair kendilerini değerlendirecekler. Aşk hayatları, zevk aldıkları faaliyetler artabilir.

25 temmuz-6 eylül 2015’te Venüs başak burcundan aslan burcuna geri dönecek. Bu dönemde koç burçları eski aşklarıyla karşılaşabilirler. İlişkilerinde kendilerini ön plana çıkarma isteği tepki görebilir. Temmuz ayında aile ve ev konularında hareketlenme, ve isteklerini kabul ettirme konusunda mücadele olacaktır. Aile içersinde gelişen konularla veya evleriyle ilgilenmeleri gerekebilir. Venüs’ün geri gittiği süreçte bireysel zevkleri varsa çocuklarla ilgili durumlarda davranışlarını tartmaları gereken pozisyonlarda kalmalarına sebep olabilir. Uranüs 26 temmuzda geri hareketine başlıyor, yıl sonuna kadar devam ediyor. Bu dönemde kendileriyle ilgili özgürleşme istekleri, fiziksel değişimlerle ilgili konularda pürüzler olabilir. Risk almaktan kaçınmalılar. Çevrelerinden bağımsız olma ve kendileriyle ilgili istedikleri değişimlerin neler olduğu konusunda değerlendirme ve şartlarına uyum sağlama zamanı olarak değerlendirebilirler.

Ağustos ayında, Jüpiter detaylarla uğraşacakları, zor tatmin olacakları ama her tür işini belirgin bir şekilde organize edip düzene koyacakları şartları getiren başak burcuna girmeden önce ortaklaşa işleri ve bağlı oldukları kaynaklarla ilgili konularda gerçekçi olmalarına sebep olacaktır. İsteklerini, ideallerini gerçekleştirme konusunda sağlanan kaynakların yeterli olup olmadığını sorgulayabilirler.

Eylül ayında hizmet ettikleri konuları, çalışma ortamlarını, çalıştıkları kişilerle ilgili ve yaptıkları işlerin organizasyonu ile ilgili konular gündemlerini meşgul edecek. Eylülde iki tane tutulma olacak. 13 eylülde başak burcunda Güneş tutulması, Mars ve Jüpiter’in başak burcunda hareketleri yeni bir düzene geçeceklerini gösteriyor. Gerçekçi yani yapabileceklerinden fazlası konusunda sınırlar koyacakları çalışmalarını oluşturmaya, yapacakların detaylandırıp, çalışmalarına başlayacaklar. Yaptıkları çalışmalarda daha eleştirel olabilirsiniz. Çalıştığınız kişiler bu sebeple zorlanabilirler. Plüto düz hareketine döneceğinden iş ve toplumsal hayatlarında elde ettikleri gücü arttıracak veya otoriteler, güç kullanmak isteyen kişilerle problemlerini çözecekler. Eylül ayı iş hayatlarında kendilerini destekleyecek yapıyı oluşturmaaları için çalışma şekillerini düzenlemeleri için başlangıç zamanı olabilir.

Ekim ayında Kuzey Ay Düğümü başak burcuna, Güney Ay Düğümü de balık burcuna geçiş yapıyor. Artık kendilerini daha somut şekilde çalışmalara adayıp, çalışmayla ortaya koyacakları somut sonuçları elde etmeye yönelik faaliyetler yapmaya başlayacaklar. Artık işlerinde ve çalışmalarında, gündelik hayatlarında sınırlar koymaları gerekecek. Pratiklik ve ustalık kazanacaklar, başkalarına faydalı sonuçlar üretecekleri ve konumlarında yükselecekleri pozisyonlara geçecekler. Ancak yine Kuzey Ay Düğümü başak ve Saturn yay burcunda olduğu süre içersinde başkalarının fikirlerine, başka felsefelere karşı oldukça eleştirel tavırları çalışma ortamlarını etkileyecek. Saturn bu konuda ön yargılarıyla yaklaşımlardan uzaklaşmanız için zorlayıcı etki olacaktır. Ekim ayında kariyer ve toplumsal hayatlarında kişisel güçlerini, değişimler için güçlü iradelerini ortaya koyacaklar.

Kasım ayında ilişkileriyle ilgili konular gündeme geliyor. İlişkilerde veya birlikteliklerde, evliliklerinde yaratıcı faaliyetler ilişkilerinde gelişmelere sebep olacaktır. Yeni ve cazip kişiler hayatlarına girebilir. Neptün 18 kasımda düzgün hareketine dönüyor. Kendi içlerine dönük ruhsal arayışlarında farkına vardıkları problemlerin su yüzüne çıktığını görebilirler.

Aralık ayında ilişkilerinde isteklerini ortaya koyamadıkları durumlar onları rahatsız edebilir ancak 26 aralıkta Uranüs düzgün hareketine döndüğünde içlerindeki cesareti ortaya koyabilecekler.

BOĞA 2015, Başkalarının kaynaklarından vazgeçmeye, kendinizi değiştirmeye hazır mısınız?

Boğa ve yükselen boğa burcuna sahip olanlar için 2015, bağlandıkları herşeyle ilgili hayatlarında bazen krizlerle dönüşüm yaşayacakları bir sene olacak. Boğa burçları için ayaklarının altındaki zeminin sağlam olması, uzun dönemli kalıcı ve değişim olmayan şartlar önemlidir. Ancak hayatlarındaki inandıkları sistemler, toplumsal olarak kabul edilmiş konularda kendi bakış açılarıyla ilgili yaşadıkları dönüşümlerle, belki de kendilerini toplumda duruşuyla kabul ettirmek ve saygı uyandırmak için girdikleri sosyal, politik ortamlarla değişiyor. Bu konuda kendilerini zorlayan kontrol altına alamadıkları sistemlerle mücadele halindeler. Kendileriyle ilgili bir şeyi farkına varıyorlar. Kendilerini ortaya koyabileceklerini farkına varıyorlar ancak bir boğa konumunun ve durumunun bozulmasına kolay alışamaz. Stresler ve gerilimler yaşıyor olabilirler.

2015’te Saturn yay burcunda ve aralık 2017’ye kadar sürecek yeni bir serüven başlatıyor. 14 mart 2015’te yay burcunda geri gitmeye başlayacak. 15 haziran-2 ağustos 2015’te akrep burcunda geri gitmeye devam edecek. 18 eylul’de tekrar yay burcuna geçtiğinde aralık 2017’ye kadar burada kalacak.

Saturn’un yay burcuna geçmesiyle boğalar hayatlarında ortaklaşa işlerde, başka maddi kaynaklarla ilgili, manevi bağlılıkları ve isteklerini başkaları aracıyla gerçekleştirmek istedikleri konulari kısıtlanmalar ve krizler yaşayarak deneyimleyecekler. Bu dönemde vergiler, ikramiyeler, emlak konularında yatırımlar, miras veya eşlerinden gelen kaynaklar, ruhsal ve ölüm konularında da kendilerini yeniden yapılandırmaları gereken bir dönem olacaktır. Boğalar için cinsel konular, dokunma ve diğer duyu organlarıyla zevk almak önemlidir maddi dünyada. Huzur ve güveni bu arzu ve isteklerini koruyabildiklerinde hissederler. Ancak 2015’te hayatlarını yaşama şekillerini değiştirebilirler. Saturn yay burcunda hayatta bağlandıkları, istek ve arzularını tatmin edecek zevklerin farklı yollarla veya sahip olduklarıyla olabileceğini öğreneceklerdir. Ruhsal veya zihinsel konularda başkalarıyla yaşadıkları deneyimler veya krizler sonucu düşünce ve inançlarını farklı zeminlere oturtmak durumunda kalabilirler. Yabancılarla ortaklıklarda engellerle karşılaşabilirler. Ortaklıklar bitebilir. Yeni ortaklıklar farklı şartlarda kurulabilir ancak bu dönemde çok da rahat olamayabilirler. En önemlisi başka kaynaklarla veya eşleriyle ilgili maddi konularda kısıtlanmalar olabilir. Dayanak gördükleri ve bağlılık duydukları konularla ilgili çeşitli stresler olabilir. Boşanmalarda ve miras konularında maddi imkanlar kısıtlı olabilir. Bu dönemde yapmaları gereken maddi manevi başkalarının kaynaklarıyla ilgili kısıtlanacak olacaklarını farkına varmalı ve daha sonrasında hayatlarına yön verecekleri zamana hazırlanmak için şimdiden limitlerini bilmeleri buna göre beklentilerini organize etmeleridir. Saturn akrep burcunda geri gittiği zamanlarda ikili ilişkilerinde veya ortaklarıyla olan problemleri çözmeleri, kozlarını paylaşmaları veya ilişkilerde isteklerinin gerçekleşip gerçekleşmediğine bakmaları gerekiyor. 18 eylülden sonra geri dönüşü olmayacaktır. Başkalarından beklentilerini sorgulamaya başlayacaklar.

Jüpiter onları ev ve aile konusunda, yaşamsal alanlarıyla ilgili desteklemeye devam ediyor. 11 ağustosta başak burcuna geçtiğinde kendilerini geliştirecekleri bir dönem başlayacak. Ortaklıklar, başka kaynaklarla ilgili krizler, bağlılıkları ile ilgili değişimler kendi kaynaklarıyla ilgili gerçek limitlerini göreceklerinden, Jüpiter’in eylül 2016 ‘ya kadar başak burcunda kalmasıyla kendi başlarına ayakta durmayı öğrenecekleri ve kendilerini belki de maddi konularla ilgili geliştirmeye çalışacaklardır. Kendi çabalarıyla yaşamlarına devam etmek için önce yapabilecekleriyle ilgili bir düzen kurmak, maddi manevi onları tatmin edecek güven verecek çalışmalar yapacaklar. Daha fazla çalışabilir, yeteneklerini geliştirebilirler.

Önemli zamanlar

21 ocak-11 şubat 2015’te merkür kova burcunda geri hareketinde olacak. Merkür 2015’te hava burçlarında geri hareketinde olacağından, boğalar gelir kaynakları, çalışma ortamları ve kariyer, toplumsal hayatlarıyla ilgili düzenlemeler, çalışmalar, duraklamalar yaşayabilirler. Merkür geri gittiği zamanlarda bu konulardaki eksiklerini görmelerine yardımcı olacaktır. Merkür kova burcunda geri hareketindeyken kariyer ve toplumsal hayatlarında, topluluklar içersinde sözleri veya düşünceleri yanlış anlaşılabilir veya kendilerini ifade etmekte zorluk çekebilirler. Bu dönemde çalışmalarında veya görüşmelerinde her şeyi iki kere kontrol etmelerinde ve yapacakları görüşmelerden sonuç almak için Merkür’ün düzelmesini beklemelerinde, hazırlık yapmalarında fayda var. Gruplar içersinde başkalarının kendilerine karşı çıkabileceği durumlar olabilir. Daha çok planlarını ve hedeflerini organize etme, yönetme konusunda çalışmaları daha yararlı olacaktır.

Şubat ayında ortaklıkları veya başka kaynaklarla ilgili işlerine yarayacak bilgiler edinebilirler.

20 mart 2015’te balık burcunda güneş tutulması meydana gelecek. Gruplarla olan işlerde geri çekildikleri konuları ele almalarına sebep olacak şekilde etkileyebilir. Gizli yollardan edinecekleri bilgiler sayesinde atacakları adımlarda aileleri ve beraber yaşadıkları kişilerden destek alacaklar. Bu adımların sonuçları ev ve aile konularına da yansıyabilir. Hedeflerini değiştirmek için tetikleyecek bir unsur olabilir.

4 nisan 2015’te terazi burcunda ay tutulması meydana geliyor. Çalışma şartlarında, çalıştıkları kişilerle ilgili konular, hizmet verdikleri konularla ilgili bir sonuca ulaşabilirler. Maddi konularla ilgilenecekler. Değer verdikleri şeylere sahip olmak için girişimleri olabilir. Jüpiter nisanda düz hareketine dönüyor. Aile içersinde veya evle ilgili konularda isteklerini gerçekleştirmeye başlayabilirler.

19 mayıs-12 haziran 2015’te Merkür ikizler burcunda geri gidiyor. Mars ikizler burcuna giriyor. Gelirleriyle, bütçeleriyle ilgili düzenlemeler yapabilirler, gelir kaynakları araştırmaları için uygun bir dönem. Harcamalarıyla ilgili dikkatli olmaları yararlı olacaktır. Başka kaynaklarla ilgili kısıtlanmalar, problemler yaşayabilirler.

Haziran ayı evleriyle ilgili harcamalarda daha uygun şartlar olabilir. Ani fırsatlar, yabancılarla ilgili konulardan gelen kısmetler olabilir. Neptün 12 haziranda geri gitmeye başlayacak. Gruplarla olan ilişkilerinde, organizasyonlarda ve çalışmalarında fedakarlıklar yapmaları gerekebilir, hayal kırıklığı yaşayabilecekleri durumlar olabilir. Kendilerine olan güvenlerini yitirmemeleri ve gruplar içersindeki konularda belirsizliğin geçmesini beklemelerinde fayda var.

Yönetici gezegenleri Venüs 25 temmuz-6 eylül 2015’te başak burcundan aslan burcuna geri hareketiyle dönüş yapacak. Evleriyle ilgili yenilemelerinde, bitmeyen işlerinizi bitirebilecekleri bir dönem. Ailede ters giden konuları düzeltme imkanını bulacaklar. Eskilerden tanıdıkları kişilerle karşılaşabilirler ve misafir edebilirler. Gruplar içersinde yolunda gitmeyen konuları tekrar ele alabilirler. Uranüs 26 temmuz 2015’te geri hareketine başlıyor. Kısa yolculuklarda kazalara veya dikkatsizliklere ve de hedefleriyle ilgili konularda baskılara karşı kendilerini stres altında bulabilirler.

Ağustos ayında ilişkilerinde kritik zamanlar olabilir. Gerçekçi bakış açısıyla gerek aile gerekse ikili ilişkilerinde değerlendirmelerini yapmaları için harekete geçebilirler. Bazı tatsız durumlar onları bu duruma getirebilir. Ancak kendilerini zorlayan ilişkilerini bitirme veya devam etme konusunda kendilerini sorgulayacaklar.

Eylül ayı gezegenler oldukça hareketli olacak. 17 eylül-9 ekim 2015’te Merkür terazi burcunda geri gidiyor olacak. Yapmakta oldukları işleri, müşterileri, iş ortamları, hizmet verdikleri konularla ve sağlıklarıyla ilgili durumlarda duraklama yaşayabilir veya yanlış bilgi edinebilirler. Bu dönemi araştırmalarla ve görüşmelerle geçirerek kendi şartlarını belirlemekle geçirebilirlerse faydasını görecekler. 13 eylülde başak burcunda Güneş tutulması, Jüpiter’in başakta bulunması ve Mars’ın başak burcuna geçişi ile bir hazırlık, düzenleme aşamasına girecekler, kendilerini geliştirecekleri konulara adım atacaklar. Gruplar içersinde idealize ettikleri ortamların ve konuların kendilerine fayda getirmediğini görebilirler. Kendi gelişimlerine hız verebilirler. Bireysel girişimleri olabilir. Bu ay içersinde başka kaynaklarla ilgili de kısıtlanma veya engellemeler yaşayabilirler. Hayatlarının yönünü belirlemelerine, hedeflerinizi oluşturmalarına sebep olan Pluto düz hareketine dönecek ve yaşamlarına anlam katan konularla toplumsal hayatlarında güç kazanmaya devam etmelerini sağlayacak. 28 eylülde koç burcunda Ay tutulması gerçekleşecek. Boğalar için cesaret ve girişkenlikleri ile ilgili hareket etme ve bazı alışkanlıklarının sonlanması için etkisi olacaktır.

Ekim ayında ise hayatlarına düzen getirmeleri, bu düzeni bireysel çalışmalarla, kendi yeteneklerini ön planda tutarak, kendilerine olan inançlarını pekiştirerek ve çok çalışarak yapmalarına sebep olacak etkiler var. Kendilerini eleştirmeye ve yetersiz görmeye başladıkları konuları saptamaya başlayabilirler. Bir nevi yeni beceriler ve yetenekler geliştirmeliler. Gruplarla olan yolunda gitmeyen konular enerjilerini dağıtabilir ancak genel olarak bireysel ifadelerini ortaya koyabilecekleri düzenlemelere gidecekler. Kuzey ay düğümü de başak burcuna geçecek. Artık kaçmadan, gerçekten ustalıklarını gösterecekleri çalışmalar içersine girecekler.

Kasımda Neptün düz hareketine başlıyor. Artık gruplar ve topluluklardan beklentilerini veya yapmak istedikleri fedakarlıkların şekli değişebilir ve içinde bulundukları gruplarla ilgili başka vizyonlar belirlemelerine yardımcı olmaya başlayacaktır. Kasım sonunda boğaları zaman zaman karışıklığa ve krizlere itecek olan etkiler olacaktır. Ortaklaşa işler, başka kaynaklarla ilgili konularda, gruplar içersindeki konumları sebebiyle zorluklar, belirsizlikler yaşayabilirler.

Aralık ayında ise çalışma düzenleri ve gündelik hayatlarıyla ilgili konularda, başkalarının mücadele verdikleri konularda pasif bırakabilecek etkileri olabilir. Bu gibi durumlarda uzlaşmacı olup, kendi bireysel duruşlarını da kaybetmemelerinde fayda var.

IKIZLER 2015, İlişkileriniz aracılığıyla olgunlaşmaya hazır mısınız?

İkizler ve ikizler yükselen burçları için 2015, şimdiye kadar ilişki kurdukları kişilerle ilgili sonuçları gördükleri ve artık ilişkilerde kendi isteklerinin gerçekleşmesi için çeşitli testlerden geçmeye başladıkları bir yıl olacak. Bundan sonra daha fazla toplumsal katılımları olacakları bir döneme girmiş olacaklar. Şimdiye kadar kendilerini çalışma ortamları ve çalıştıkları, hizmet verdikleri kişilerle ilgili konularda yapılandırdılar. Kontrol altında tutmak istedikleri veya güç odaklarının ortasında kaldıkları ortaklaşa işler, başka kaynaklar, bireysel ve bağımsız kalmak istedikleri sosyal yapılar, gruplarda stresler yaşıyorlar. Bağlı oldukları kişiler ve gruplar içersinde, işleriyle ilgili kişilerle yaşadıkları deneyimlerde kendi isteklerini ve başkalarının kendileriyle ilgili tavır ve davranışlarını gördüler.

2015’te Saturn yay burcunda ve aralık 2017’ye kadar sürecek yeni bir serüven başlatıyor. 14 mart 2015’te yay burcunda geri gitmeye başlayacak. 15 haziran-2 ağustos 2015’te akrep burcunda geri gitmeye devam edecek. 18 eylul’de tekrar yay burcuna geçtiğinde aralık 2017’ye kadar burada kalacak.

Saturn yay burcunda iken, ilişkileriyle ilgili daha fazla kendi kimliklerini beslemeyi ön plana almayı öğrenecekler. İkizlerin kendilerini tatmin etmediğini gördükleri ilişkiler, ortaklar yerine kendileri için istedikleri şartları oluşturabilecekleri ilişkiler kurmayı düşünecekler. İlişkide oldukları kişiyle veya evliliklerinde olan sorunları sorgulamalar başlayabilirler. Kendinizi bu birliktelikteki katkılarınız açısından sorgulayabilirsiniz. Onlara otorite gibi gelen ilişkilerden kopmaya başlayabilirler. Değer verdikleri kişilerle ilgili problemleri çözmeleri gerekecektir. İlişkilerde yaşadıkları problemler veya üzeri kapalı konular açığa çıkmaya başlayabilir. Bunlar ikizleri zorlayabilir ve yönünüzü tayin etmeye başlayabilirler. Yetersiz kaldıkları ve bir mantığa oturtamadıkları zamanlar ikizler için zorlayıcı olabilir. Tüm bunlar bu süreçte ilişkilerinin sağlamlaşması için çaba gösterecekleri durumlar olabilir. İlişkiler içersinde her bireyin kendi istek ve yaşamsal yönü olduğunu da bu devrede fark edecekler. İlişkilerde herkesin hakkını alması ve tatmin olması ilişkilerini ayakta tutacak nedenlerden olabilir. Kendilerini ve karşılarındakileri zorlayan, ortaya dökülmeyen rahatsızlıklar gün yüzüne çıkacaktır. Saturn yay burcunda ilişkilerde kendilerine anlam kazandıran değerler ve nedenleri fark etmeleri için ikizlerin farklı yollarla sorumluluklar almalarına sebep olabilir.

Saturn geri gittiği zamanlarda, akrepte iken çalışma ve işleriyle ilgili konularda eksiklerini tamamlamalarına, artık var olan problemler ortaya çıktığına göre çözümler üzerinde tekrar çaba göstermeleri için onlara bir zaman tanıyacaktır. Yay burcunda geri giderken ilişkileri, başkalarıyla olan bağlarıyla ilgili ilk sinyalleri vermeye başlayabilir. Terslikler olabilir.

Saturn ikizler burcunun karşısında yer alacağı için başkalarının ve ilişkilerin test edici, kendileriyle ilgili ortaya koyamadıkları, kabullenmeleri gereken davranışları da ortaya koyacaktır. Bu dönemde ilişkilerinde hem kendi değerlerini sorgulayabilir hem de karşılarındaki kişiler için efor sarfetmelerine gerçekten değip değmedi konusunda yüzleşmelerle karşı karşıya kalabilirler. Sonunda kalıcı olmasını istedikleri ilişkilere sahip olacaklar. İlişkiler konusunda bu açıdan değerli bir dönem olacaktır. Bağlanmak ve daha sonraki dönemde ortaklıklarında ilişkilerini kurma ve sürdürme konusunda deneyimleme ve hazırlık dönemi olacaktır.

Jüpiter aslan burcunda geri gitmeye devam ediyor. İkizler, iletişim kurdukları kişiler, işler, varsa eğitim konularında, kardeşleriyle veya yakın çevreleriyle, yeni ilgilenmeye başladıkları konularla ilgili deneyimler elde etmeye devam ediyorlar. Bu konularla ilgili çözmeleri gerekenler üzerine çalışıyorlar. Çevrelerinde yabancılar veya yabancı kültürler onların kendilerini ortaya koymalarına destek veriyor olabilir. 11 ağustosta Jüpiter başak burcuna geçiyor. Yılın ikinci yarısında ev ve aileleriyle ilgili konularda daha fazla destek almaya başlayacaklar. Yaşam alanları ve kendilerini daha güvende hissedecekleri bağlar kurabilirler. Daha rahat ve zevk alacakları ev ve aile ortamı kurmak isteyebilirler. Hayatlarına bir düzen getirmek için mevcut yaşamsal yerleri ve aktiviteleri ile ilgili eleştirel bir tavırla, daha düzenli ve kendilerini rahat hissedecekleri şartları oluşturmaya çalışacaklar. Aile içersinde problemler var ise çözmek, yaşamsal alanlarıyla ilgili isteklerini gerçekleştirmek için fırsatlar yakalayacaklar. Şartlarını sık eleyip dokudukları yatırımlardan birisi ev veya gayrimenkul olabilir. Yaşamlarında huzur verecek bir düzeni kurmak için onlara anlamlı gelen şartları oluşturmaya çalışacaklar. İlişkileri ve kariyerleri konusunda da bu çabaların sonuçlarını görecekler.

Önemli zamanlar

21 ocak-11 şubat 2015’te yönetici gezegenleri Merkür kova burcunda geri gidiyor olacak. Hayatlarındaki bağlantılar, yabancılar, kendi gelişimleriyle ilgili konularda aktiviteler, görüşmeler, uğraştıkları yeni konularla ilgili düzeltmeler ve değişimler bu dönemde olabilir. Alacakları haberler planlarını değiştirebilir. Uzak mesafede yolculuklarla ilgili gecikmeler olabilir. Bu dönemde kendilerini geliştirecek konular özerinde çalışmaları daha yararlı olacaktır. İş hayatlarıyla ilgili mücadelelerinde kuracakları bağlantıları organize etmek için çalışabilirler. Kendilerini ifade ederken yanlış anlamalar olabilir. Geride durmaları gereken durumlar olabilir. Yönetici gezegenleri Merkür 2015’te, hava burçlarında ters harekette olacak. İkizler bireysel ifadelerinde, kendilerini göstermek istedikleri konularda, hayatlarındaki amaç ve hedefler konusunda kendilerinde eksik gördükleri veya şimdiye kadar ki bakış açılarında işlemeyen tavır ve düşünceleri fark edecekler ve kendilerini düzeltme yoluna gidebilecekler.

Şubat ayında ikinci yarıda gruplarla ve organizasyonlarla ilgilenecekler ve yaratıcı fikirler ortaya koyabilirler. Arkadaşları arasında daha girişken ve enerjik olacaklar. Onlara liderlik edebilirler.

20 mart 2015’te balık burcunda güneş tutulması, kariyer ve iş hayatlarıyla ilgili kaçtıkları problemlerin su yüzüne çıkmasıyla çözmek durumunda kalabilirler. Fedakarlık, vizyonlarıyla ilgili ayaklarının yere basması gereken şartlar düzeltmesi gereken konular arasında olabilir. Mart başında gruplardan, topluluklardan, arkadaşlarından gelecek önemli fırsatlar onlara yeni işlerle ilgili kapılar açabilir. Ancak yeni fırsatların yanında ortaklaşa işleriyle ilgili konularda kontrol edemedikleri durumlar onları zorlayabilir.

4 nisanda terazi burcunda ay tutulması, kendilerini ifade etmek, zevklerini, yeteneklerini ortaya koyacakları bir fırsatı, çevrelerinde kabul görmeleri için yapacakları bir girişimi getirebilir. Sosyalleşmeleri artıyor. Jüpiter’in düz hareketine dönmesiyle etraflarından alacakları kısmetler, işler, eğitim konularında ilerlemeler devam edecek. Gruplar ve organizasyonlarda kendilerini göstermeye başlayacaklar. Yapacakları işleri paylaşabilirler ancak kendi içlerinde çalışmalarını devam ettirecekler. Pluto 17 nisanda geri hareketine başlıyor. Ortaklaşa işler ve başka kaynaklarla ilgili konularda karşılaşacakları engeller de olacaktır.

19 mayıs-12 haziran 2015’te yönetici gezegenleri merkür geri hareketinde olacak. Mayısta ilişkilerde kendilerini kısıtlanmış veya geri itilmiş hissedebilirler. Maddi konularla ilgili kısmetleri olabilir ancak merkür geri hareketinde iken harcamalar konusunda verdikleri kararlara dikkat etmeleri gerekiyor. Maddi konularla ilgili hesaplarını iyi yapmalılar. Bazı kişilerin engellemeleri maddi açıdan onları etkileyebilir.

Neptün 12 haziranda geri hareketine başlayacak, kariyerleri ve toplumsal hayatlarıyla ilgili belirledikleri vizyon onları tatmin etmemeye başlayabilir. Farklı sosyal yardım faaliyetleriyle ilgili çalışmaları, kendileri için ideal olanın ilerlemediğini düşünebilirler. Bazı haksızlıklarla karşı karşıya kalabilirler. Ya da iş hayatlarıyla ilgili belirsizlikleri farkına varabilirler. Ancak girişimler, gruplar içersindeki durumları, büyük fırsatlar, yeni konular ve çevrelerinden gelen yeni kapılar açacak tekliflerle çevrelerini daha fazla genişletme, yeni ilişkiler kurma yoluyla daha fazla alana yayılma olanakları olacak. Yapacakları işler hakkında karar vermek konusunda bekleyebilirler.

Temmuz ayında ilişkiler konusunda attıkları adımlardan sağlayabilecekleri faydalar üzerinde çalışabilirler. Venüs ilişkilerle ilgilidir ve 25 temmuz-6 eylül 2015’te geri hareketinde olacak. Geri hareketinde olduğu dönemde yakın çevrelerinde kurdukları ilişkilerle ilgili yaşadıkları problemleri çözebilirler. Eskiden gelen ilişkiler veya eskiden tanıdıkları kişilerle karşılaşabilirler. Yine ilişkilerinde yakın çevrelerinde kendilerini ve kendi zevklerini ön planda tutma konusunda sorunlar yaşayabilirler.

Bulundukları gruplardaki konumları ve ortaklaşa işlerde onları engelleyen şartlar maddi konularla ilgili mücadele vermelerine sebep olabilir. Uranüs 26 temmuzda geri hareketine başladığında gruplar ve topluluklar içersindeki konumlarını sorgulayabilirler. Fevri olmadan değerlendirmeler yapmaları yararlı olacaktır. Arkadaşlarla olan ilişkilerinde de tüm bağları kestirip atmamalılar. Venüs de geri hareketinde iken var olan sorunları çözmeleri gerekebilir.

Ağustos ayında iş ortamları ve çalıştığı kişiler, projelerle ilgili yapmak istediklerini belirleyecekler. Projeleriyle ilgili maddi konularda istedikleri şartları gerçekleştirebilirler. Ellerine maddi imkanlar geçebilir. Bu konuda ısrarcı olmalarında fayda var. Ancak yeni konularla ilgili daha gerçekçi olmaları ve alabilecekleri kadar sorumlulukların limitlerini belirlemek durumunda kalabilirler.

Eylül ayı ikizler için istedikleri düzeni kurma yolunda, kariyer ve işleri konusunda limitlerini belirleyecekleri, adımlar atacakları bir ay olacaktır. Bazı kişiler düzenlerini kurmaları konusunda onlara engeller çıkartabilir. İstekleri uyuşmayabilir. 13 eylülde başak burcunda güneş tutulması meydana geliyor. Yaşamsal alanlarıyla ilgili ilk adımlarını atma konusunda, rahat edecekleri yerin ve onlar için anlamlı olacak bir düzeni farkına varmaları için yardımcı olacak bu tutulma. 28 eylülde koç burcunda ay tutulması da bundan sonra olmak istedikleri gruplar, bağlanmak istedikleri kişiler, bağ kurmak istedikleri ortamlar ve gelecekte kendilerini nasıl görmek istedikleriyle ilgili kararları almalarına yardımcı olacaktır. Kendileriyle ilgili kararlar alacaklar. Tabii bir de merkür 17 eylül-9 ekim 2015’te geri hareketinde olacak. Alacakları kararları uygulamak için hazırlıklarını yapabilirler. Pluto 25 eylülde düzgün hareketine döneceğinden, ortaklaşa işleriyle ilgili güçlendikleri konularda kendilerini ortaya koymaya başlayabilirler.

10 ekim ayında kuzey ay düğümü de başak burcuna geçmiş olacak. Jüpiter, Mars, Venüs, Kuzey ay düğümü içsel olarak yaşamlarını nasıl bir temele oturtmak, nasıl bir düzen kurmak istedikleri konusunda onlara destek verecek. İlişkilerinde eleştirel, yaşamsal alanlarıyla ilgili faaliyetlerde olabilirler. Kuzey ay düğümüyle hayatlarına yön verdikleri konularda değişimler yaşayabilirler. Yaşamlarında kendilerine daha fazla önem vermeleri, toplumsal hayatın içersindeki fedakarlıklarını azaltma, kaçtıkları problemlerle ilgili daha gerçekçi tavır ve duruşlarda bulunma isteği, düzene koyacakları yaşamlarında kendilerini güvende hissedecekleri şartları tek tek oluşturma yolunda farkına varacakları çok şey olacaktır. Bir şekilde enerjilerini hangi yönde kullanacaklarını belirleyecekler.

18 kasımda Neptün düzgün hareketine dönüyor. Toplumsal hayatları ve kariyerlerinde yapmak istedikleriyle ilgili kararlarını verebilirler. Bireysel olarak kendilerini ortaya koyacakları konular olacak. Bazı ilişkileri onların bu çıkışlarına engel teşkil edebilir. Kasım ayında hayatlarına yeni aşklar girebilir. Zevk alacakları faaliyetler olabilir.

Aralık ayında ise bireysel girişimlerini engellemek isteyen ilişkileri sebebiyle içinde bulundukları gruplar veya ortamlarla ilgili sorunlar çıkabilir. Uranüs düzgün hareketine başlayacağından, kendileri için fayda sağlayacak gruplara girebilirler.

YENGEÇ 2015, Yetenekleriniz aracılığıyla gerçek hayatla başetmeyi öğrenmeye hazır mısınız?

Yengeç ve yengeç yükselenler için 2015’te, iş ortamlarını, yapacakları işleri, hizmetler konusunda kendilerini sınayacakları, sağlık konusunda önlemler almaları gerektiğini farkedecekleri bir yıla giriyorlar. Yengeçler uzun bir süredir iş hayatlarında bağımsız kalmanın veya otoriter olmadan toplumsal hayata karışmanın, kariyerlerinde baskı unsurları olmadan var olmanın mücadelesini veriyorlar. Bu konudaki çabaları kendi istekleri olmadan da meydana gelmiş olabilir. Bu durum ilişkilerine de yansıyor. Yengeçler güven duyacakları kişilerle olmak isterler. Ancak uzun bir süredir ilişkilerinde yaşadıkları deneyimler onların tekrar tekrar kendilerine aradıkları güveni ve kontrol isteğini yanlış kişilerle test ettiklerini düşünüyor olabilirler. Toplumsal ve iş hayatlarındaki ilişkiler de onları test ediyor ve zorluyor.

2015’te Saturn yay burcunda ve aralık 2017’ye kadar sürecek yeni bir serüven başlatıyor. 14 mart 2015’te yay burcunda geri gitmeye başlayacak. 15 haziran-2 ağustos 2015’te akrep burcunda geri gitmeye devam edecek. 18 eylul’de tekrar yay burcuna geçtiğinde aralık 2017’ye kadar burada kalacak. Şimdiye kadar hayatlarındaki duruşları ve ilişkilerdeki zorlukları aşmak için kendi gelişimlerini, bireysel yeteneklerini geliştirmek durumunda kaldılar. İçlerindeki kendi başına yeterli ve bireysel olarak ayakta kalabilme dürtüsünü bağlanma konusunda ve dayanak edinme konusunda yaşadıkları derslerle yapılandırmak durumunda kaldılar. Saturn yay burcunda olduğu dönemde bireysel gelişim konusundaki çabalarını, ortaya koyacakları ortamlarda değerlendirmeleri gerekecek. Bu ortamlar, iş ve çalışma ortamları, çalıştıkları kişiler, hizmet edecekleri konular dahilinde olacaktır. Gündelik hayatlarına da yeni bir düzen ve kısıtlama gelecektir. Çalışmak onlar için ustalık getirecek ancak hayatlarına bir disiplin getirmeleri gerekecektir. Bu dönemde geliştirmek durumunda kaldıkları yeteneklerin kalıcı olanlarını belirleme ve iş ortamlarını organize etme durumunda kalacaklar. Bir sonraki dönemde kuracakları ilişkilerin kalıcı olmasını sağlayacakları için bu dönemde gündelik hayatlarında olsun, çalışacakları kişilerle ilgili olsun ilişkileriyle ilgili durumları açıkça görmeye başlayacaklar. Kararlarını daha sonraki dönemlerde verecekler. Alışkanlık kazandıkları konularda zorluklar çekebilir ve alışkanlıklarını bırakma yönünde disipline olabilirler. Sağlık için beslenme alışkanlıklarını değiştirme, sigarayı bırakma, spora başlama gibi yeni düzenleri olabilir. Bu dönemde kendileriyle ilgili geliştirdikleri ancak gündelik hayatlarında yaşamak istedikleri düzeni anlama, hayatlarına anlam verecek konularda çalışma konusunda çalışmaları olacak. Şimdi yapacakları onların ilerde toplumsal yaşamlarında kalıcı olarak devamını sağlayacakları bir düzen, yaşayışı sağlayacaktır. Kendilerini geliştirdikleri konularla ilgili testlere tabii olacaklar ve bu durum faydalı geliştirici tatmin edici özellikleri kazanıp kazanmadıkları konusunda düşünmeye sevk edecektir. Gündelik yaşamlarındaki ön yargılarından kurtulmaya çalışırlar ve başkalarına faydalı olma konusunda kendilerine anlamlı gelen faaliyetleri yapmaya başlarlarsa dönemin sonunda çekecekleri zorlukların üstesinden gelebilirler. İş ortamları ve çalışacakları işlerde yabancılar veya yayıncılıkla, hukukla, başka kültürlerle ilgili deneyimler onların gelişiminde gerçekten ne istediklerini anlama konusunda farkındalık getirecektir.

Saturn geri gittiği dönemlerde kendilerini ortaya koymak istedikleri konular hakkında çalışmalarına yardımcı olabilir. Veya engellerle karşılaşmaları kendileriyle ilgili mücadelelerin tamamlanmasına yardımcı olabilir. Geri durdukları konuları belirleyebilirler.

Jüpiter aslan burcunda geri gidiyor. Maddi konularla ilgili yavaşlama, gelirleriyle ilgili çıkış yolları bulma konusunda ilerleme olmayabilir veya yeni yollar araştırıyor olabilirler. Akıllarında büyüttükleri kazançlar ile ilgili gerçekçi düşünmeleri yararlı olacaktır. 11 ağustosta Jüpiter başak burcuna geçiyor ve yılın ilk yarısında maddi konularda fırsatları yakalamaları gerekiyor. İkinci yarıda yaşamlarına anlam katacak iş ortamı ve çalışma şartlarıyla ilgili kendilerini yetiştirmeleri gereken eğitimler, yeni konular, işlerle ilgili bağlantılar sağlayacakları fırsatlar olacaktır.

Önemli zamanlar

21 ocak-11 şubat 2015’te Merkür kova burcunda geri hareketinde olacak. Yengeçler başka kaynaklardan gelenleri, var olan maddi imkanlarını ocak başında korumaya çalışacaklar. Venüs 3 ocakta kova burcuna geçtiğinde ise başka kaynaklarla ilgili kısmetler olabilir. Ay sonuna kadar maddi kaynak bulmak için görüşmeler yapabilirler ve anlaşabilirler ancak merkür yine başka kaynaklarla ilgili evlerinde geri gideceğinden, anlaşmaya imzalarını 21 ocak öncesinde atmalılar. Merkür geri giderken bağlı oldukları kişilerle, ortaklaşa işlerde bazı pürüzlerin düzeltilmesi veya ortaklıklarla ilgili çalışmaların devam etmesi daha faydalı olacaktır. Merkür 2015’te hava burçlarında geri gidiyor ve yengeçler aslında bilinçaltında, müdahale edemedikleri konularda ve başkalarıyla olan bağlantılarında eksikliklerini fark edebilir ve kendi içlerine dönük düşünebilirler.

Şubat ayında yengeçlerin kariyer ve toplumsal hayatlarında hareketlenme başlıyor. Herkesin gözü önünde olabilirler. Cazip ilişkiler toplum önünde yaşanabilir. İş ortamları ve yaptıkları işlerde yeni adımlarını atacaklar.

20 martta balık burcunda güneş tutulması yaşayacaklar. İş ve kariyerle ilgili, toplum içersindeki durumlarıyla ilgili şimdiye kadar kaçtıkları veya ilgilenmedikleri konularla ilgili yeni durumlar karşılarına çıkabilir. Yapmayı düşünmedikleri zorlandıkları bir konuda girişimde bulunup para kazanabilirler. Yani bu şekilde bir türlü ilgilenmedikleri bir faaliyeti bu şekilde çözmüş olacaklar. Mart başında girişimleri, cesaretleriyle ani maddi kaynaklar bulabilirler. Bu şansı bir de haziran ayında yaşayacaklar. Bulacakları iş maddi yönden kuvvetli olabilir. Kapılarını açık tutsunlar, görüşmeleri kaçırmasınlar. Bu işte maddi imkanlar yüksek ancak lider olabilecekleri veya bağımsız kalabilecekleri fırsatlar az olabilir. İş hayatlarında kendilerine öncelik vermeleri ilişkilerinde sorunlar yaratabilir. Ancak bir süredir iş hayatlarında kopmalar yaratan, yaşadıkları kariyer-ilişkiler arasında stresli durumlarından kurtuluyorlar.

4 nisanda terazi burcunda ay tutulması, yengeçlerin ev ve aileyle ilgili konularda veya kendileriyle ilgili olarak ilişkilerinde bazı kopmalar yaşayabilirler. Kendilerini göstermek uğruna bazı ilişkilerden vazgeçmeleri gerektiğini anlayabilirler. 8 nisanda Jüpiter düz hareketine başlayacağından maddi olarak da rahatlayacaklar. Kazançları gelmeye başlıyor. Plüto 17 nisanda geri hareketine geçiyor. İlişkileriyle ilgili problemleri çözme zamanı ve ilişkilerde neyi yanlış yaptıklarını araştırma zamanları olacaktır.

Mayıs ayında Merkür 19 mayıs-12 haziran 2015’te ikizler burcunda geri hareketinde olacak. Yengeçler bu dönemde içlerine dönebilir, yazı yazıyorlarsa tekrar gözden geçirebilir veya planları ile ilgili hazırlık ve araştırmalar yapabilirler. Kendi kendilerini dinleyecekler. Etraflarındaki kişilerden kendileriyle ilgili sözler duymak iyi gelebilir.

12 haziranda Neptün geri hareketine başlıyor. Yengeçler için hayatta yapmak istedikleriyle ilgili kendilerini tartma, neleri feda edebilecekleri konusunda düşünme zamanı olabilir. Ancak maddi imkanlar yakalayacaklar. İşlerinden maddi kazançlar gelebilir. Bir şans yardımıyla gelir kaynağı elde edebilirler. İş teklifi alabilirler. Bunu da 25 temmuza kadar değerlendirmelerinde fayda var.

25 temmuz-6 eylül arasında Venüs başak burcundan geri dönüp aslan burcuna girecek ve geri hareketinde olacak. Maddi konularda gecikmeler, hatalı alışverişler olabilir. Bir şeyi gereğinden pahalıya satın alma gibi hatalar olabilir. Kendilerini bir şekilde savunma durumunda bulabilirler. Uranüs 26 temmuzda geri hareketine başlıyor. Elde ettikleri imkanlarla veya iş teklifleriyle ilgilenmeleri ve araştırmaları, kendilerine dönük olarak isteklerini sorgulayabilirler.

Ağustos ayında Saturn düzgün hareketine dönüyor ve bireysel çabalarıyla ilgili hak ettiklerini alamama durumunda kalabilirler. Ancak mücadeleden vazgeçmeyip kendilerini göstermeye devam etmeliler. 20 marttaki güneş tutulmasıyla yaptıkları girişimlerinin sonuçlarını alabilirler. Jüpiter 11 ağustosta başak burcuna geçtiğinde çalışma koşullarını oluşturmak için yeni konularla ilgili ilk adımları atabilecekler. Belki bir eğitim veya yakın çevreden gelen destek onları hareketlendirebilir.

Eylül ayında iki tane tutulma olacak. 13 eylülde başak burcunda güneş tutulması, hayatlarına giren yeni konular ve kişilerle ilgili çalışmalar getirecek, yeni fırsatlar işler isteklerine uygun olabilir. 28 eylülde ise koç burcunda ay tutulması gerçekleşiyor. Yengeçler kariyer ve toplumsal hayatlarıyla ilgili kararlara varacaklar. İşleriyle ilgili ne istediklerine karar verebilirler. Beklentilerini ve yapmak istedikleriyle ilgili gerçekçi olmaları ve kendilerini eğitmeleri gerektiğini düşünebilirler. Kendilerini yetersiz gördükleri konularda tamamlamalılar. Pluto 25 eylülde düzgün hareketine dönüyor ve ilişkilerinden güç almaya başlayabilirler. 17 eylül-9 ekim 2015’te Merkür terazi burcunda geri hareketinde olacak. Aile içersinde konuşmalara dikkat edilmeli. Bu dönemde yanlış anlaşılmalar olabilir. En iyi değerlendirme yolu evlerinde araştırmalar ve çalışmalarla zaman geçirmek olabilir. Evle ilgili konularda bozulan aletlerin olabileceğini de akıldan çıkarmamak gerekir.

Ekim ayında Mars, Venüs, Jüpiter başak burcunda olacak. Varsa kardeşleriyle ilgilenmek ve yakın çevreleriyle sosyal faaliyetler yengeçler için çok olumlu olabilir. Kısa yolculuklardan büyük zevk alabilirler. Kuzey ay düğümü de 10 ekimde başak burcuna geçiyor. Yengeçler hayatlarında kendilerini geliştirmek isteyecekleri yeni konularla ilgilenmeye başlıyorlar. Artık eksik gördükleri konularla ilgili çabalayacaklar ve bir düzen geliştirecekler. Yakın çevrelerinde kendilerine güç kazandıracak bir olay yaşayabilirler. İlişkilerinde güç kazanacaklar. Belki bir ortakla beraber yeni konularda adımlar atabilirler. Fikirlerini ve düşüncelerini aktarmanın yeni yollarını öğrenecekler. İletişim kurmanın farklı yollarını deneyimleyebilirler. Yazı yazmak da bu yollardan birisi olabilir. Kendilerini eğitirken yeni metodlar keşfedebilirler.

Kasımda aileleriyle veya evleriyle ilgilenecekler. Aile veya ev konularında isteklerini ve arzularını yaparken hayatlarında ilerlemek istedikleri konularla ilgili sorunlar olabilir. İş ortamları, çalışma koşullarını veya gündelik hayatlarında yapmak istedikleri konularda zorlanabilirler.

Aralıkta başkalarının, özellikle ev ve ailede yaşayanlarla ilgili engeller iş hayatınız ve ilişkilerinizde stresler yaratabilir. Uranüs 26 aralıkta düz hareketine dönüyor ve kariyerinizle ilgili ilerleme başlıyor olacak.

ASLAN 2015, Yeteneklerinize inanarak kendinizi gerçekleştirmeye hazır mısınız?

Aslan ve aslan yükselenler için 2015, kendilerini daha ciddiye alacakları, hayatlarında kendilerini başarılı olduklarında tatmin olacakları ancak bireysel gelişim için çaba gösterecekleri bir yıl olacaktır. Gündelik hayatlarındaki yükler, kendilerini hizmetleriyle sosyal yaşamda kabul ettirmeye çalışan ancak diğer yanda hayat amaçlarını daha bağımsız ve rutinin dışında yaşamak isteyen aslanlar zorlanıyorlar.

2015’te Saturn yay burcunda ve aralık 2017’ye kadar sürecek yeni bir serüven başlatıyor. 14 mart 2015’te yay burcunda geri gitmeye başlayacak. 15 haziran-2 ağustos 2015’te akrep burcunda geri gitmeye devam edecek. 18 eylul’de tekrar yay burcuna geçtiğinde aralık 2017’ye kadar burada kalacak.

Aslan burçları için canlı, heyecanlı zamanlar daha çok kendilerini geliştirmeleri gereken, bireysel olarak kabul ettirmeye çalıştıkları konularda çok çalışmakla geçebilir. Saturn yay burcunda, kendilerine ve yeteneklerine olan inançlarını yeniden kazanmak konusunda, başarılarını başkalarının değil kendilerinin yaratabileceklerine olan inançlarını sağlamak için baskı yapabilir. Aslanlar Saturn yay burcunda olduğu dönem boyunca kendilerini geliştirme konusunda uğraştıkları yetenek veya çalışmaları daha profesyonelce kullanmak için çalışabilirler. Kendilerini tekrar ortaya koymak için bu kişisel gelişim yolunda çeşitli engeller veya zorluklarla karşılaşabilirler. Ancak girişimciliklerini gösterebilirler. Dönemin sonunda çalışmalarının karşılığı olan alkışları alabilirler. Yaratıcılıklarını ortaya koymaları için disiplinli çalışmaları gerekecektir. Edinecekleri hobiler ve zevkler bile aslanlar için ciddiyetle uğraş verecekleri konular olacaktır. En önemlisi kendilerine anlam katacak, kendilerini ispat edecekleri uğraşlar hayatlarında eğlenceye yer ayırmalarını zorlaştıracak. Varsa çocuklarla ilgili eğitim veya başka konularda sorunlar veya sorumluluklar ortaya çıkabilir. Sabrı öğrenmek durumunda kalıp sorunları ciddiyetle ele almaları gerekebilir. Kendilerini tekrar ispat etmek için başkalarına karşı ön yargılarını kırmalı ve uğraş verecekleri ve kendilerini yetersiz gördükleri konularda söylenenleri dikkate almalılar. Dönemin sonunda kendilerini tekrar yaratabilirler.

Saturn’ün geri gittiği zamanlarda kendileriyle ilgili daha çok şeyi farkına varacaklar. Gerçekten olmak istedikleri kişi için hazırlanacaklar. Akrep burcunda geri giderken içsel olarak hayatlarında temel atmak istedikleri konumu ve yaşamsal güvenceyi elde etme ve kalıcı hale getirme yolunda düzenlerini kurabilirler.

Jüpiter burçlarında geri gidiyor. Aslanlar 2015’in ilk yarısında kendilerine olan inançlarının iyimserlikle devam ettiğini görebilirler. Kendilerine dönük olarak öz güvenlerini daha da yükseklere taşıyacakları ve değer görecekleri yönlerinin neler olduğunu araştıracaklar. Çevresel faktörler aslanlara yardımcı olacak ve kendi yönlerini tayin etme konusunda rahat olacaklar. Hayatlarına anlam katacak faaliyetler ayaklarına gelebilir. 11 ağustosta Jüpiter başak burcuna geçtiğinde maddi kaynaklar oluşturmak ve kendilerine güvence sağlayan düzeni kurmak için çeşitli fırsatlarla karşılacaklar. Bu fırsatları değerlendirip çaba gösterirlerse maddi manevi güvencede olacakları kaynakları yaratmış olacaklar. Maddi olarak rahatlama fırsatları bulacaklar.

Önemli zamanlar

21 ocak-11 şubat 2015’te merkür kova burcunda geri hareketinde olacak. İlişkilerinde yanlış anlaşılmalar, geciken görüşmeler olabilir. Bu dönemde danışılacak konular olabilir. İlişkilerdeki sorunlar çözülmeye çalışılabilir. Ocak ayında aslanlar yeni bir birlikteliğe adım atabilirler. Birlikte oldukları kişiyle olan sorunları çözüp ilişkilerini başka boyutlara taşıyacaklar. Merkür geri gittiği için eski aşklarıyla aralarını düzeltme imkanı bulabilirler. Ancak ortaklaşa işler, yatırımlarla ilgili aldanmalar olabilir. Başkalarının kaynaklarıyla ilgili önemli kararlar vermeden önce beklemeleri iyi olacaktır. Başkalarının şartlarına uymak durumunda kalabilirler. Kendi konumlarını güçlerini koruyabilmek için başkalarının şartlarıyla hareket etmek durumunda kalabilirler. Ancak merkür geri gittiği için karşılarındaki kişiden tüm detayları öğrenmeleri gerekiyor.

Şubat ayında bireysel çıkışlar yapabilirler. İnandıkları konuları savunabilecekleri bir ay olabilir. Yabancılarla olan temasları, uzak yolculuklar keyifli geçebilir. Kendilerine inanacakları bir çıkış yapabilirler. Kişisel gelişimleri ile ilgili marjinal fırsatlar yakalayabilirler.

20 mart 2015’te balık burcunda güneş tutulması gerçekleşiyor. Ortaklaşa işler ve başka kaynaklarla ilgili konularda kaçtıkları bazı durumları düzeltmek için uğraş vermeleri, fedakarlık yapmaları gerekebilir. Maddi kaynaklarla ilgili önemsemedikleri bir konuyu ele almaları gerekebilir. Mart ayında kendilerini heyecanlandıracak, yabancılarla bağlantılı, gelişimleriyle ilgili fırsat yakalayacakları olumlu durumlar olabilir. Yurtdışı konularında gelişmeler olabilir. Bir anda başkalarıyla paylaşımda bulunacağı ortamlarda bulabilirler kendilerini. Eğitim konuları var ise yabancı üniversitelere kabul edilebilirler. Hukuksal konularda cevaplar alabilirler. Hayatlarının yönü değişebilir. Önemli fırsatlar olacağı gibi çalıştıkları ve hizmet verdikleri konularla ilgili bağlayıcı etkiler de söz konusu olabilir.

4 nisanda terazi burcunda ay tutulması gerçekleşiyor. Bir eğitim konusu sonuçlanabilir. Yakın çevrelerindeki konularda kararlar alabilirler. Yakın çevreleriyle ilişkilerinde uzalşamacı tavırlarıyla ve girdikleri çevrenin etkisiyle toplum içersinde ilişkilerini genişletecek konuma gelecekler. 8 nisanda Jüpiter düzgün hareketine döndüğünde etraflarındaki desteği tekrar farkına varmaya başlayacaklar. Nisan ayında iş ve toplumsal hayatlarında istek ve arzularını gerçekleştirecekleri zamanlar olacak. Plüto geri hareketine başlıyor. İş ortamlarında, çalıştıkları konularla ilgili yükleri çalışarak hafifletebilecekler. İş ortamlarıyla ilgili gerçekleştirmek istedikleri değişimlere hazırlanabilirler.

19 mayıs-12 haziran 2015’te Merkür ikizler burcunda geri hareketinde olacak. Bulundukları gruplar içersinde, geleceğe dönük planlarında, gruplarla olan çalışmalarında pürüzler, gecikmeler yaşayabilirler. Ancak gruplarla beraber çalışmalara devam edebilirler. Yapacaklarıyla ilgili konuları gruplara aktarma konusunda çalışmalar yapabilirler. Fikirlerini ve düşüncelerini gruplar aracılığıyla toparlama fırsatları bulabilirler. Kendilerine vakit ayırmaları konusunda zamanları kısıtlanabilir.

Haziran ayında gruplarla, organizasyonlarda, arkadaşlarıyla olan faaliyetlerde sosyal ortamlarda bulunacaklar. İlişkilerini geliştirecekler. Çeşitli fırsatlarla kendilerini gruplar içersinde ortaya koyacaklar. Göz önünde olacaklar ve itibar kazanacaklar. Yine yabancılarla olan bağlantılardan, gelişimleri doğrultusunda akademik konularla, yolculuklarla ilgili büyük fırsatlar yakalayabilirler. Neptün 12 haziranda geri hareketine başlıyor. Dayanak gördükleri kişileri ve bağlılık hissettikleri durumları gözden geçirme ve idealize ettikleri bağlılıkları ile ilgili inceleme fırsatı bulacakları bir dönem olacaktır. Aldanmış hissettikleri konuları tekrar gözden geçirip önlem almaları için fırsat olabilir.

25 temmuz-6 eylül 2015’te Venüs geri hareketinde olacak. Bu dönemde kendileriyle ilgili güzelleştirici faaliyetlerde yeni kararlar yanıltıcı olabilir. Kalıcı makyaj yaptırıp sonrasında pişman olabilirler örneğin. Önceden karar verdikleri değişimlerle ilgili hareket edeceklerse ertelemek daha faydalı olacaktır. İlişkilerde tavırları ve davranışları egosal olabilir ancak bunu farkında olmayabilirler. Kendilerine dönük olarak ilişkilerdeki hal ve tavırlarını tartma olanağı bulabilirler. Temmuzda kendi içlerine dönük olabilirler. Uranüs 26 temmuzda geri hareketine başlıyor. Hayatlarındaki amaçlarıyla ilgili duraklamalar, planlarındaki değişimleri gerçekleştirmelerinde gecikmeler bir süre aslanları durdurabilir.

Ağustosta ev ve aile konularındaki sorumlulukları kendileriyle ilgili konularda onları kısıtlayabilir. 11 ağustosta Jüpiter başak burcuna geçtiğinde maddi konular gündeme gelmeye başlayacak. Başkalarından bekledikleri kaynakları kendileri oluşturmaya başlayacaklar. Bu konuda bir düzen sağlamak için çaba gösterecekler.

Eylül ayında yabancılardan gelen, kendi gelişimlerini ilgilendiren fırsatları değerlendirme konusunda harekete geçebilirler. 13 eylülde başak burcunda güneş tutulması meydana geliyor ve maddi kazanç sağlayacakları çok önemli yenilikler olabilir. Gruplar aracılığıyla ve de geleceğe dönük olarak kendileriyle ilgili farkına varacakları becerileri ve istekleri ortaya çıkabilir. Pluto 25 eylülde düzgün hareketine başlıyor ve çalışma ortamları, şartları ile ilgili konularda kendilerini daha güçlü hissetmeye başlayabilirler. 28 eylülde koç burcunda ay tutulması ortaklaşa hareket ettikleri kişilerden fayda sağlamadığını görüp bitirmelerine sebep olabilir. Kendilerine güvenmeleri ve eksiklerini tamamlama konusunda çaba göstermeleri gerektiğine karar verebilirler. 17 eylül-9 ekim 2015’te Merkür terazi burcunda geri hareketinde olacak. Bu dönemde eksiklerini görme, kendileriyle ilgili kuşku duydukları veya yetersiz gördükleri konuları belirleme konusunda fırsat olabilir. Kısa yolculuklarda sorunlar olabilir, kullandıkları elektronik araçlarla ilgili bozulmalar gerçekleşebilir. Yakın çevrelerinde fikirsel ve düşünsel farklılıklar veya anlaşmazlıklar olabilir.

Ekim ayında maddi olarak bağlılıkları olan kaynaklara karşı mücadele edebilirler. Kuzey ay düğümü başak burcuna geçiyor ve aslanlar kendilerine gelir sağlayacak kaynakları oluşturmayı ve maddi güveni elde etme konusunda düzeni sağlamayı öğrenecekler. Başkalarıyla ortaklaşa kaynaklardan kopmayı, fedakarlıklardan vazgeçmeyi ve kendi başlarına yaratacakları kaynakları elde etme konusunda çalışıp çabalamayı öğrenecekler. Bunun için yeteneklerini geliştirmeyi, bireysel hareket etmeyi öğrenecekler.

Ekim ayında iş ortamları, çalıştıkları ve hizmet verdikleri kişilerden aldıkları güçle maddi kaynaklar yaratabilecekler. Varsa müşterilerden gelen maddi imkanlar çok iyi olacaktır. Harcamalarını da dengelemeliler. Gelir elde edebilecekleri kaynakları iyi belirlemeliler.

Kasım ayında maddi kaynaklar yaratabilmeleri açısından gruplarla işbirliği olabilir. Yakın çevrelerinde faaliyetlerle organizasyonlarını yapabilirler. Neptün düzgün hareketine dönüyor. Başka kaynaklarla ilgili, yatırımları ilgilendiren konularda kendilerini düzenleyebilirler. Bundan sonraki dönemlerde ortaklıklardan gördükleri zararlar konusunda, kendi bireysel çabalarını oluşturma konusunda faaliyetleri aslanları zaman zaman zorlayan etkiler arasında olabilir. Kendilerine güven konusunda testlerden geçebilirler.

Aralık ayında kendilerini fark etme ve yeniden keşfetme yolunda verdikleri mücadelede çalışma şartları ve hayatlarındaki planları gerçekleştirme çabaları aslanları zorlayabilir. 26 aralık 2015’te Uranüs düzgün hareketine dönüyor. Hayatlarındaki amaçlarını gerçekleştirme doğrultusunda ilerleme sağlayabilecekler.

BAŞAK 2015, Hayatınızda yeni temeller atmaya hazır mısınız?

Başak ve başak yükselenler için 2015, Jüpiter sayesinde her detayda daha fazla takılacakları, ancak daha fazla şanslı olacakları ve dileklerinin daha rahat gerçekleşeceği, öte yanda ev, aile, yaşamsal istekleri hakkında gerçekçi temeller atmaya başlayacakları bir sene olacaktır.

Başaklar hayatlarında bireysel özellikleriyle, varsa çocukları, özel zevkleri ve kabiliyetleriyle güçlerini kazanmakla, kendilerini ortaya koyma isteğiyle, diğer yanda bağlı oldukları kişiler ve şartların onlar üzerindeki değiştirici etkisinden kurtulabilme, bağımsız kalma arasında stresler yaşıyorlar. Hayatlarına müdahele edemeden başkaları aracılığıyla değişim geçiriyor olabilirler.

2015’te Saturn yay burcunda ve aralık 2017’ye kadar sürecek yeni bir serüven başlatıyor. 14 mart 2015’te yay burcunda geri gitmeye başlayacak. 15 haziran-2 ağustos 2015’te akrep burcunda geri gitmeye devam edecek. 18 eylul’de tekrar yay burcuna geçtiğinde aralık 2017’ye kadar burada kalacak.

Saturn yay burcunda olduğu süreçte başaklar kendilerine dönüp bakacaklar. Kendileriyle ilgili hayatlarında yeni temeller atacakları bir dönemde olacaklar. Yaşamsal alanları, ev, aile konuları bu hissettikleri eksikliklerle ilgili konular olacak. İstedikleri yaşamı oluşturmak için kendilerine anlam katacak şekilde ev, aile düzeni oluşturmaya çalışacaklar. Bir bakıma aileye ve yaşamsal düzenlere bakış açıları değişebilir. Yabancı ülkelerde zorluk çekebilirler ancak ait olduklarını hissettikleri yeri belirlemek için prolemleri çözmek durumunda kalacaklar. Bu günden yaşamlarına anlam katan düzeni kurduklarında daha sonraki safhalarda toplum içersindeki konumlarını da belirlemek için temeller atmış olacaklar. Yaşadıkları yaşam ve yaşamsal alanlarla ilgili eksiklikler hissedebilirler. Artık rahatsızlıkları gün yüzüne çıkacak veya başkalarının değil kendi isteklerine göre yaşayacakları şartları telafuz etmeye başlayacaklar. Aile içersinde sorumluluk alması gereken kişiler veya durumlar aracılığıyla daha disiplinli ve düzenli olmaya karar verebilirler. Evleriyle ilgili tamiratlar, yaşamak istedikleri düzene göre ayarlamalar hem zamanlarını alabilecek hem de anlam kazanacak şekilde organize etmek için çaba sarfedecekler.

Saturn geri hareketinde olduğu zamanlarda kendi içlerinde olmak istedikleri yer ve durumla ilgili sorgulama yapabilirler. Aile içersinde sorumluluk almaları gereken bir durumla ilgili de kendilerini na yapmaları konusunda düşünebilirler. Akrep burcunda geri giderken yakın çevreleri ile iletişimlerinde kendilerini istekleri doğrultusunda ifade etmenin yollarını arayacaklar. İsteklerine göre çevrelerini şekillendirmeye çalışacaklar. Varsa eğitim konularında gecikmeler ve çalışma dönemleri olabilir.

Jüpiter aslan burcunda geri hareketine devam ediyor. Başaklar kendileriyle ilgili yapmak istediklerini farkına varacakları zamanlar geçiriyorlar. 11 ağustosta Jüpiter kendi burçlarına geçiş yapacak. Şansları, etraflarından aldıkları destek daha fazla olacak. Kendileriyle ilgili girişimlerde kapılar açılacak. Kendilerine herşeyi yapabileceklerine dair güvenleri yerine gelecek. Başaklar herşeyi detaylarıyla inceler, bakar ve organize eder. Kendilerini hayatlarının akışına göre düzene sokacaklar. Aktiviteleri artacak. Hayatlarına anlam katan konularla ilgilenmeye başlayacaklar. Kendilerini geliştirecek ve çalıştıracak konular hayatlarına girecek. Yapabileceklerini farkedecekler. Bir şeylere hizmet, sağlığa dikkat etme konularında abartılı olabilirler. Kilo alma eğilimi olabilir. Bu konuda dikkatli olmaları gerekir.

Önemli zamanlar

21 ocak-11 şubat 2015’te yöneticileri Merkür kova burcunda geri hareketinde olacak. Gündelik işlerinde, çalıştığı kişiler ve işlerle ilgili, sağlık konularında sonuç alamayabilirler, gecikmeler yaşayabilirler. Ancak bu dönemde çalıştığı kişilerle veya yaptığı işlerdeki sorunları çözme anlama konusunda çalışabilirler. Sorunların kaynağını araştırabilirler. Neyi nasıl yapacakları konusunda çalışabilirler. Ocak ayında çalışma ortamlarında ilişkileri iyi olacak. Müşterilerle olan görüşmelerinde fırsatlar karşılarına çıkabilir. Hayatlarındaki değişim başlangıcı ilişkilerinde kısıtlayıcı etki yaratabilir. İlişkilerinde karşı tarafın istekleri doğrultusunda fedakarlık yapmaları gerekebilir. Ancak yine de kendilerini güçlü görmek istedikleri konularla ilgili ilişkilerinden ilham alabilecekler.

Şubat ayında cazip ilişkiler hayatlarına girebilir. Bazı başaklar evlilik veya birliktelik için adımlar atabilirler. Şubat sonunda ortaklıklar, bağlılıklarıyla ilgili adımlar atma cesaretine kavuşacaklar. Başka kaynaklarla ilgili konularda girişimleri olabilir. Hayatlarındaki dönüşüme pozitif bakabilecekler. Yatırımlarla ilgili de cazip fırsatlar yakalayabilirler.

20 mart 2015’te balık burcunda güneş tutulması ilişkilerinde açıklamaktan veya uygulamaktan hep kaçtıkları konulara eğilmeleri gerektiğini hatırlatacak. Hayatlarıyla ilgili temelleri yeniden kuracak olan başaklar amaçları ve hedefleri doğrultusunda kendilerini ilişkiler içersinde nasıl görmek istediklerini farkına varacaklar. Mart başında ortaklaşa işleriyle veya başkalarından gelecek ani fırsatlarla kendilerini daha rahat hissedebilir, üzerlerindeki baskıyı azaltabilirler. Kendileriyle ilgili girişim fırsatları yakalayabilirler. Varsa borçlarından kurtulma yollarını keşfedebilirler. Mart sonunda uzun süredir ortaklaşa işlerindeki rutinlerden çıkma isteğiyle gelen baskıların ve bireysel yetenekleriyle güçlenme isteğinin oluşturduğu stresler konusunda son kez krizlerle veya zorluklarla karşılaşabilirler.

4 nisan 2015’te terazi burcunda ay tutulması meydana geliyor. Maddi konular gündemde olacaktır. Gelir kaynaklarıyla ilgili kararlar alabilirler. Başaklar kendileri için önemli olan değerleri anlayabilirler. Maddi konularda bir sonuca ulaşmış olacaklar. Jüpiter düzgün hareketien 8 nisanda dönecek. Kendileriyle ilgili yapmak istedikleriyle ilgili cesaretlerini arttıracaklar. Yurt dışı girişimleri veya yabancılarla olan konularda, akademik konularda girişimlerde bulunabilirler, yeni ilişkiler kurabilirler. Toplumsal hayatlarında daha göz önünde olacaklar. Pluto 17 nisanda geri hareketine başlıyor. Bireysel çabalarıyla ilgili kendilerini zorlayabilirler. Güçlerini gösteremeyebilirler. Varsa çocukları ile ilgili meselelerle ilgilenebilirler. Kontrol altına alma isteklerinde baskın olmamalılar. Amaç ve hedefleri doğrultusunda çalışabilirler. Kendileri veya aşk konularında pes etmeye meyilli olabilirler.

19 mayıs-12 haziran 2015’te yönetici gezegenleri Merkür ikizler burcunda geri hareketinde olacak. Toplumsal yaşamlarında, kariyerleriyle ilgili konularda araştırmalar yapabilirler, kendilerini ifade ve düşüncelerini kabul ettirme konusunda hazırlık aşaması olarak bu fırsatı değerlendirebilirler. Ev ve aile konuları onların iş hayatlarında kısıtlayıcı unsure olabilir. İlişkilerinde anlayış geliştirmeleri gerekebilir.

Haziranda yabancılar, amaçları ve hedefleri doğrultusunda kendilerine güvenebilecekleri yeni fırsatlarla karşılaşacaklar. İş ve toplumsal hayatlarıyla ilgili isteklerini gerçekleştirmeye başlayacaklar. Bilgilerini paylaşabilir ve kendilerini isteklerini toplumsal hayatları içinde kabul ettirebilirler. Kariyerleri için çok önemli fırsatlar yakalayacaklar. Uzak yolculuklar yapabilirler. Bu yolculuklar isteklerini gerçekleştirme fırsatları sunabilir. Neptün 12 haziranda geri hareketine başlıyor. İlişkilerindeki idealize ettikleri konuları ve birlikteliklerinde yücelttikleri kişiler hakkında kendilerine dönük değerlendirmeleri olabilir. İlişkilerinde belirsiz konuları çözme konusunda mücadele edebilirler.

25 temmuz-6 eylül 2015’te Venüs kendi burçlarına girdiğinde geri hareketine başlayarak aslant burcuna geri dönecek. İlişkiler konusundaki isteklerini ve beklentilerini belirleme konusunda kendi içlerine dönebilirler. Bu dönemde yanlış adımlar atmamak için ilişkileriyle ilgili sorunlarını çözme yoluna gidebilirler. Temmuzda içinde bulundukları gruplarda veya organizasyonlarda ilişkilerinde istedikleri gerçekleşecek ancak bireysel faaliyetlerinde kontrolü ellerinde tutma konusunda zorluklar olabilir. Başkalarıyla ortaklaşa konularla ilgili risk almaları tehlikeli olabilir. Uranüs 26 temmuzda geri hareketine başlıyor. Ortaklaşa konular, başkalarıyla olan bağlar, yatırımlar, ortaklıklarda kendilerini bireysel olarak ortaya koymanın yollarını arayacaklar.

Ağustos ayında bulundukları çevreden ayrılma durumunda kalabilirler. Kendilerini göstermek istedikleri konuları bulundukları çevrede yapamayacaklarını düşünebilirler. Farklı çevreler ve gruplar içersinde isteklerini gerçekleştirebilirler. Jüpiter 11 ağustosta başak burcuna geçiyor. Başaklar kendilerini daha iyi hissedecekler, başarma güçleri ve kendilerini düzene sokmaları konusunda çevresel koşullardan destek görecekler.

Eylül ayında iki tutulma gerçekleşiyor. 13 eylülde kendi burçlarında güneş tutulması gerçekleşiyor. Kendileriyle ilgili yenilikler, girişim istekleri artacaklar. Kendileriyle ilgili değişim istekleri artacak. 28 eylülde koç burcunda ay tutulması gerçekleşiyor. Başakların ortaklaşa işler başka kaynaklarla ve yatırımlar konusunda kendilerini kısıtlayan ve bağlayan şartlarla ilgili bitişler veya tamamlanma, karar verme zamanı gelmiş olacak. 17 eylül-9 ekim 2015’te yönetici burçları Merkür terazi burcunda geri hareketinde olacak. Koç burcunda ay tutulması ve başka kaynaklarla ilgili konuların gündeme gelmesiyle Başaklar gelir kaynaklarıyla ilgili konuları düzenleyerek ve araştırarak değerlendirebilirler. Pluto 25 eylülde düzgün hareketine dönüyor. Mars başak burcuna geçiyor. Saturn yay burcuna tekrar giriş yapacak. Eylül ayı birçok yönden başaklar için ortaklaşa kaynaklarını düzenleme, kendileriyle ilgili yapabileceklerini ortaya koyma ilişkilerinde isteklerini gerçekleştirme konusunda idealize ettiği durumları değerlendirme ve hayatlarına yön verme konusunda da kısıtlanabilecekleri bir ay olacak.

Ekim ayında çevreleriyle ilişkilerini geliştirebilecekler. İlişkiler kuracaklar. İlişkilerde eleştirel yaklaşabilecekler. Kuzey aydüğümü de burçlarına geçiş yapıyor. İlişkilerde şimdiye kadar idealize ettikleri kişilerle ilgili daha gerçekçi olmayı veya fedakarlıkların yeterli olduğunu ve kendileri için düzen kurmaları gerektiğini öğrenecekleri bir döneme girecekler. Başaklar ekim ayında kendi güçlerini kullanabilecekleri, başarma duygusuyla beraber harekete geçecekleri durumlarla karşılaşacaklar. Başaklar hayatlarında düzen isterler ve bu değişimler onlar için tekrar düzene oturtmaları gereken fırsatlar olacak. Yaşamlarını istedikleri şartlara göre oluşturmaları ve anlam bulmaları çok kolay olmayacak. Belli aşamalarla yeni temelleri atabilecekler.

18 kasımda Neptün düzgün hareketine dönüyor. İlişkileri konusunda ileriye dönük planlarını uygulamaya başlayabilirler. Gelir kaynaklarıyla ilgilenecekleri bir ay olacak. Kalıcı gelir kaynaklarını oluşturma konusunda fırsatları olacak ancak haracamalar konusunda da dikkatli olmaları gerek. Bundan sonra bazı zamanlarda yaşamsal değişimlerini gerçekleştirirken, yolunda gitmeyen ev ve aile konularıyla ilgili aldıkları sorumluluklar sebebiyle ilişkilerinde belirsizlikler yaşayabilirler. Kasım ayında ilişkilerinde hayal kırıklıkları ileri dönük istekleri ile ilgili harekete geçmelerine sebep olabilir.

Aralık ayında gelirleriyle ilgili mücadeleler olabilir. Kendilerini engellenmiş hissedebilirler. Uranüs düzgün hareketine dönüyor. Yatırımlar, başkalarından gelen kaynaklar, bağlı oldukları kişiler ve durumlarla ilgili konular duraklama döneminden çıkacak.

TERAZİ 2015, Kendinizi farklı ifadelerle ortaya koymaya, çevrenizdekileri şaşırtmaya hazır mısınız?

Terazi ve terazi yükselen burca sahip olanlar için 2015, zihinsel ve iletişimsel tavır ve davranışlarında farklı metotları kullanma yoluyla değişimler, yapılandırmaların gerçekleşmesiyle yakın çevrelerindeki değişimler, kendilerini eğitmeleriyle geçecek. Teraziler bir süredir hayatlarında ev ve aile içersinde, yaşamsal alanlarında kontrolü ve düzeni sağlayabilme, kendileriyle ilgili psikolojik olarak eksik gördükleri konuları iyileştirmeye çalışma mücadelesi veriyorlar. İlişkilerinde, birlikteliklerinde, evliliklerinde mesafeler, kopmalar, ilişkileri yok ise bağımsız kalma istekleriyle birlikte kendilerine bir alan yaratmak istiyorlar. Bu stresleri yaşamsal alanlarında oluşturmak istedikleri düzeni de engelliyor olabilir. 2015’te bu streslerini mart ayında son kez yaşayacaklar.

2015’te Saturn yay burcunda ve aralık 2017’ye kadar sürecek yeni bir serüven başlatıyor. 14 mart 2015’te yay burcunda geri gitmeye başlayacak. 15 haziran-2 ağustos 2015’te akrep burcunda geri gitmeye devam edecek. 18 eylul’de tekrar yay burcuna geçtiğinde aralık 2017’ye kadar burada kalacak.

Saturn yay burcunda, teraziler için, iletişim kurduğu yakın çevresiyle, gündelik hayatında karşılaştığı iş yaptığı kişilerle, kardeşleriyle, akrabalarıyla yani hayatlarını etkileyen kişilerle zihinsel olarak paylaşımlarını, paylaşım tarzlarını etkileyecek ve zaman zaman zorlayacak etkileri olacak. Girdikleri gruplardan beklentilerinin gerçekleşmesi, bir çok kişiyle çalışması veya birlikte olması, hayatlarını ve ilişkilerini istedikleri gibi organize edebilmesi için terazilerin düşünme ve iletişim kurma şekillerini değiştirmeleri veya karşılaştıkları engellerde, zorluklarda farklı yollardan çıkış yolunu bulması gerekecek. Başkalarıyla olan iletişimlerinde farklı noktalara da dokunabilmek için kedilerinde eksik gördükleri noktalarla ilgili eğitmeyi, öğrendiklerini sağlam bir temele oturtmayı, belki bu dönemin sonunda kazanacakları somut bir bilgi birikimi elde edecekler. Yay burcunun özelliği kendi sınırlarını bilgilenme yoluyla aşmaktır. Terazilerin de gerçekten kendilerine bilgileriyle, donanımlarıyla, zihinsel aktiviteleriyle güven duymak ve kendilerini göstermek için belli bir disipline girmeleri, tavır ve davranışlarında sabırlı olmaları gereken bir döneme girmiş olacaklar. Mevcut düşünce kalıpları, zihinsel aktiviteleri kendilerini tatmin etmiyorsa araştırmalara girebilirler, projeler yapabilirler, disiplinli çalışmalarda bulunabilirler. Hayatları ancak kendilerine zihinsel olarak güven duyduklarında anlam bulacak. Bazı teraziler din, felsefe, hukuk, psikoloji veya inandığı konularla ilgili bilgi edinme yoluna gidebilir. Fevri veya fanatik olduğu fikir ve düşüncelerine bu dönem sonunda aynı şekilde bakmayabilirler. İş sebebiyle kısa yolculuklar gündeme gelecektir. Kardeşleriyle ilgili sorumluluklar alabilirler. Yakın çevrelerinde örneğin apartmanlarında sorumluluklar almak durumunda kalabilirler. Yakın çevrelerinde kendi istekleri doğrultusunda tavırlar geliştirerek başkalarının istediği yönde davranış biçimlerini terk edebilirler. Yayınlamak, yazmak, her tür yoldan ifade etmek kendileri için disipline edilmesi söz konusu olan konular arasında olacaktır. Belli bir zaman sonra bitecek bir proje, çalışma yapabilirler. Çalıştıkları işlerle ilgili konular değişebilir.

Saturn yay burcunda geri giderken yakın çevresinde değişim sinyalleri olabilir. Bulundukları çevre ile uyumsuz oldukları noktaları fark edebilir ve sorunlar yaşayabilirler. Saturn akrep burcunda geri gittiği dönemlerde maddi konularda, gelir kaynaklarıyla ilgili yaptıkları girişimler veya yaşadıkları kısıtlanmayla ilgili düzenlemeleri yapacaklar. Karşılaştıkları sorunları çözecekler.

Jüpiter aslan burcunda geri hareketinde bulunuyor. Terazilerin girdiği gruplar aracılığıyla, organizasyonlarla ve de arkadaşlarıyla beraber aktiviteleri çevrelerini genişletmelerine destek oluyor. Kabul gördükleri gruplarda beklentilerinin karşılanıp karşılanmadığını değerlendirebilirler. Jüpiter 11 ağustosta başak burcuna geçiyor. Teraziler kendilerine dönecekler ve hayatlarına anlam katan her tür konuyla ilgili değerlendirme yapmaya başlayacaklar. Bu dönemde kurdukları düzenin kendilerini tatmin edip mutlu edip etmediğini düşünebilirler.

Önemli zamanlar

21 ocak-11 şubat 2015’te merkür kova burcunda geri hareketinde olacak. Terazilerin bireysel olarak düşüncelerini ve ifadelerini kabul ettirmek istedikleri konularda çalışmaları için fırsat olabilir. Söyledikleri konularda kendilerini haklı görerek yanlış anlamalara sebep olabilirler. Varsa çocukların eğitimleri ile ilgilenmeleri gerekebilir bu dönemde. Eksik oldukları noktaları araştırıp çocuklarına veya kendilerine destek olacak çalışmaları yapabilirler. Ocak ayında çalışma ortamlarında veya çalıştığı kişilerle beraber çalışmalarını yapacaklar ancak çalıştıkları kişilere tabi olacaklar. Çalışmalarında hedeflerini çalışma ortamlarındaki şartlara göre düzenleyebilirler. İşleriyle ilgili belirsizlikler yeni hedefler koymalarına sebep olabilir.

Şubat ayında ilişkilerde hareketlenme olacak. İkili ilişkilerde girişkenlik ve aşk gündemde olabilir. İlişkilerinde yaratıcı taraflarını gösterme imkanı olacak. Farklı kişilerle fiziksel ilişkiler olabilir.

20 mart 2015’te balık burcunda güneş tutulması meydana geliyor. Teraziler iş ortamları veya gündelik hayatlarıyla ilgili şimdiye kadar kaçtıkları ya da fedakarlık ettikleri konularla ilgili bir düzeltme, konuyu ele alma konusunda dürtü hissedecekler. Bu konu belirsizlik içeriyor da olabilir. Netleşmesi konusunda harekete geçebilirler. Ya da işleriyle ilgili yapmak istekleri ancak erteledikleri konularda harekete geçebilirler. Mart ayında gruplar içersinde tanışacağınız veya birlikte aktivitelerde bulunduğunuz kişilerden gelecek fırsatlarla hayatınızda yeni kapılar açılabilir. Bu fırsatlar sizi gelecekle ilgili amaçlarınızı ve hedeflerinizi gerçekleştirme konusunda destekleyici olabilir. Ancak sizi kurmak istediğiniz düzenle ilgili veya kontrol etmek istediğiniz konularla ilgili zorlayabilir.

4 nisan 2015’te kendi burçlarında ay tutulması meydana geliyor. Teraziler kariyerlerine destek olacak yeni konularla ilgilenme konusunda kararlar verebilirler. Kendilerinin gelişimine etkisi olan bir karar verecekler. Jüpiter 8 nisanda düzgün hareketine geçiyor. Gruplarla olan iletişimleri hızlanıyor. Hedefleri için harekete geçebilirler. Çalıştıkları işler veya kişilerle ilgili konularda başkalarının kaynaklarından yararlanacaklar. Eğer kendileri patron ise çalışanlara maddi kaynaklar sağlayabilirler. Yatırımlar yapabilirler. Plüto 17 nisanda geri hareketine başlıyor. Terazilerin ev ve aile yaşamlarında kontrol altına almaya çalıştıkları konularla ilgili sorunları çözebilecekleri bir dönem olabilir. Ortaklık kurmak istedikleri gruplarla ilgili gecikmeler veya engeller olabilir.

19 mayıs-12 haziran 2015’te Merkür ikizler burcunda geri hareketinde olacak. Merkür 2015’te terazi gibi hava burçlarında geri hareketinde olacak. Bu terazilerin kendilerini zihinsel konularda fikirlerini ve düşüncelerini etkileyen enerjilerin olacağı ve kendilerini geliştireceklerini de gösteriyor. Merkür ikizler burcunda geri giderken Mars gezegeni de ikizler burcunda olacak. Teraziler, kendi gelişimleri olabilir, yabancılar veya başka kültürler, yolculuklar, uzak bağlantılarla ilgili, belki de bilgi eksikliği yanlış anlaşılma yüzünden girişimlerinde, kuracakları bağlantılarda her şeyi kontrol etmeleri gerekebilir. Bazı konuların eksikliği onları bağlantılarıyla ilgili kısıtlayabilir.

Haziranda gruplarla olan aktivitelerinde farklı ilişkiler kuracaklar. Kendilerini kabul ettirecekleri gruplar beklentileriyle ilgili kapılar açacak. Uzak bağlantılarla ilgili çabaları ve gelişimleri için giriştikleri faaliyetlerde yakın çevreleri sebebiyle gecikmeler veya kısıtlanmalar olabilir.

25 temmuz-6 eylül terazilerin yönetici gezegeni Venüs başak burcunun ilk derecesinden aslan burcuna geri dönüş yapacak. Teraziler bu dönemde yönetici gezegenleri geri gittiği için arkadaşları arasında, gruplarda, organizasyonlarda kurdukları ilişkilerde kendilerini ön planda tutacak bir tavır içersinde olurlarsa karşılarındakilerden tepki görebilirler. Bu dönemde gruplar içersinde bozulmuş ilişkilerini düzeltme konusunda çaba göstermeliler. Eski tanıdık gruplarla görüşmeleri, eski arkadaşlarıyla aktiviteler gerçekleştirmeleri mümkün. Temmuz ayında kariyerleriyle ve toplumsal hayatlarıyla meşgul olacak terazi burçları. Bu sebepten aile ve ilişkilere ayıracakları vakit konusunda, kurmak istedikleri düzen konusunda zorlanabilirler. Uranüs 26 temmuzda geri hareketine başlıyor. Venüs’ün de geri harekette olduğu bu dönemde ilişkilerindeki problemleri çözmeleri için fırsat olacaktır. Kariyerleriyle ilgili veya ilişkileriyle ilgili ani kararlar vermeden beklemelerinde fayda var.

2 ağustosta Saturn düzgün hareketine dönüyor ve gruplarla anlaşmalar yapabilirler ve maddi imkanlar sağlayabilirler. İş hayatları için önemli bir adım olacak. Ancak istedikleri şartlarda anlaşabilmeleri için gerçekçi olmaları gerekecektir. Anlaşmanın karşılığını hemen alamayabilirler. 11 ağustosta Jüpiter başak burcuna geçiyor. Teraziler kendilerine dönecekler ve hayatlarına anlam katan, tatmin olamadıkları konuları değerlendirecekler.

13 eylülde başak burcunda güneş tutulması meydana geliyor. Başak burcunda yer alan Jüpiter’le birlikte teraziler hayatlarında başarmak istedikleri, kendilerini göstermek istedikleri konularla ilgili hazırlıklarına başlayabilirler. Kendilerini bu değişimlere hazırlayacakları bir dönem olacaktır. 25 eylülde Mars da başak burcuna girdiğinde mücadele ve istekleri daha fazla artacak ancak bunu dışarıya göstermeyecekler. Kendi içlerinde çaba göstermeleri, çalıştıkları kişilerin ve işlerle ilgili konuların kendilerini belirsizlik ortamına sokmalarına engel olabilir. 17 eylül-9 ekim 2015’te Merkür kendi burçlarında geri gidiyor. Teraziler kendi içlerine dönük olarak amaçlarını ve hedeflerini düşünecekler. Çevreleriyle konuşmalarında yanlış anlaşılmalar olabilir bu dönemde.

Eylül ayında ikinci tutulma 28 eylülde koç burcunda ay tutulması olarak gerçekleşecek. Teraziler bu tutulmayla ortaklıklar ve de birliktelikleriyle ilgili değerlendirmelerini yapabilirler. Bu ortaklıklar içersinde bireysel olarak tavır ve davranışlarını değiştirebilirler. Problemleri çözme yoluna gideceklerdir. Pluto 25 eylülde düzgün hareketine dönüyor ve yaşamsal alanlarıyla ilgili baskı unsurlarıyla ilgili harekete geçebilirler.

10 ekimde Kuzey Ay Düğümü de başak burcuna geçiyor. Teraziler kendileriyle ilgili olarak daha fazla düzene ihtiyaç duyduklarını anlayacakları bir döneme girecekler. Belirsizlikler onları yoruyor bunu anlayacaklar. Hayatlarında pratik olmak, yararlı sonuçlar üretmek için neler yapabileceklerini öğrenmeye başlayacaklar. Kendilerini daha fazla ruhsal konulara verebilirler. Ancak alışageldik fedakar tavırlarını değiştirmeyi öğrenecekler. Aile, ev ve kendileriyle ilgili rahatsız oldukları baskı yapan unsurları çözmeye başlıyorlar.

Kasımda hareketli olacaklar. Yakın çevrelerinde faaliyetlerle veya kendileriyle ilgili aktiviteler yapabilirler. 18 kasımda Neptün düzgün hareketine dönüyor ve işleriyle, çalışmalarıyla ilgili belirsizlikler konusunda araştırmalar yapmaya başlamaları veya bilgi edinmeleri gereken durumlar olabilir. Bundan sonra zaman zaman işleri, projeleri, çalıştıkları kişilerle ilgili fedakarlıklar kendilerini göstermelerine engel olabilir ve kendilerini gösterebilmek ve başarı için ön yargısız, disiplinli, fedakarlığın yerine tolerans göstermeleri gerektiğini ve bunu kendi yollarıyla yapmaları gerektiğini öğrenecekler.

Aralıkta ilişkilerde çekişmeler olabilir. Uranüs 26 aralıkta düz hareketine dönüyor. İlişkilerinde istedikleri özgürlük alanını bulabilecekler.

AKREP 2015, maddi konularınızı yeniden yapılandırmaya, değerlerinizin değiştiğini görmeye hazır mısınız?

Akrep ve akrep yükselene sahip olanlar için 2015, maddi manevi sahip olduklarıyla ilgili değerlendirmeler, ellerinden gidenler olabileceğinden, onlar için neyin değerli olduğunu tekrar düşünecekleri, değerlerinin değişmeye başlayacağı bir yıl olacaktır. Akrepler bir süredir yakın çevrelerinde, işlerini yaptıkları alanlarda, varsa kardeşleriyle ve kendi düşünce sistemlerinde, gündelik yaşamlarında iletişim kurma yollarıyla ilgili yaşadıkları zorlu deneyimler aracılığıyla kendilerini anlamaya ve bu zorlukları aşmaya çalışıyorlar. İş ortamları, iş yaptığı kişiler, varsa müşteriler, hizmet verdikleri konularda değişimler de onları zorluyor. Bu konularda faaliyetlerinde bağımsız kalabilmek ve daha rahat olabilmek için tarzlarını veya iş yapış metodlarını değiştirmiş olabilirler. Akrepler 2012 ekimden beri de Saturn gezegenin ciddiyeti altındaydı. Kendilerine hayatlarında yeni bir yön çizmiş olabilirler. Sorumluluklar almış olabilirler. Kendilerini ifade ve gündelik hayatlarındaki rutinden çıkma isteği ile ilgili stresler 2015 mart ayında son kez yaşayacaklar.

2015’te Saturn yay burcunda ve aralık 2017’ye kadar sürecek yeni bir serüven başlatıyor. 14 mart 2015’te yay burcunda geri gitmeye başlayacak. 15 haziran-2 ağustos 2015’te akrep burcunda geri gitmeye devam edecek. 18 eylul’de tekrar yay burcuna geçtiğinde aralık 2017’ye kadar burada kalacak.

Saturn yay burcunda aldıkları sorumlulukları gerçekleştirdikten sonra maddi olarak da kendilerini yapılandırmaları için onları disipline edecek. Maddiyat bir akrep için en önemli konu olmaktan bu dönem sonunda çıkabilir. Akrepler toplumsal ve kariyer hayatlarında basamak atlamış olabilirler. Toplum içersinde kendilerini daha üst düzey konuma çıkarmış olabilirler. Bazı akrepler yeni toplumsal konumlarının da etkisi ile maddi anlamda yapılandırma ihtiyacı duyabilirler. Saturn yay burcunda iken tasarruf etmeyi düşünecekler. Bilgileriyle kendilerini toplumsal düzeyde kabul ettirmek istedikleri konumlar olabilir. Kimlikleriyle ilgili ve hayatlarına verdikleri yönü belirledikten sonra onlar için daha fazla kazanç sağlamak ve başarılı olmak daha anlamlı gelebilir. Bir yandan finansal olarak kısıtlanacaklar, diğer yandan maddi kaynaklarını tasarrufa dönüştürmeye çalışacaklar. Yaşamda ayakta kalmak için maddi olarak kendi kaynaklarını yaratmanın zorunluluğunu hissedebilirler. Sahip oldukları değerlerin anlamıyla ilgili deneyimler yaşayabilirler. Bu sadece maddiyat ise işleri daha zor olacaktır. Değer verdikleri maddi manevi konularda kendilerini sorgulamaya başlayabilirler. Hayatlarına anlam verecek değerleri ve ihtiyaçları araştırmaya başlayabilirler. Eski değerler onları tatmin etmeyebilir. Maddi kaynaklar için ise çok çalışmaya başlayabilirler. Bazen ek iş bile yapma durumları gündeme gelebilir. Kısaca maddi manevi sahip olduklarıyla ilgili endişeler duymaya başlayabilirler.

Saturn geri gittiği dönemlerde bu kaynaklara olan ihtiyaçlarını değerlendirebilirler. Kendilerine çizdikleri yön, aldıkları sorumluluklarla ilgili çalışmalarını yerine getirebilirler.

Jüpiter aslan burcunda geri hareketine devam ediyor. Akrepler Jüpiter’in kendilerine kariyer ve toplum içersindeki konumlarıyla ilgili getirdiği kısmetler konusunda, yüksek beklentileri ile ilgili kendilerinin tatmin olup olmadığı konusunda değerlendirme yapmalarını sağlıyor. 11 ağustosta başak burcuna geçiş yapacak ve girmek istedikleri gruplar, organizasyonlar ve arkadaş grupları açısından kendilerine uygun ve güvenli bir düzen kurmalarına destek verecek. Tek başına değil gruplarla beraber olduğunda hayatlarına koydukları hedeflere ulaşabileceklerini anlayacaklar. Gruplar içersinde diğerlerine de faydalı olacakları şekilde hareket ederlerse destek görecekler. Geleceğe dönük olarak amaç ve hedeflerini gerçekleştirebilecekleri gruplarda yer alacaklar.

Önemli zamanlar

21 ocak-11 şubat 2015’te Merkür kova burcunda geri hareketinde olacak. Akrepler ev ve aile hayatlarında, yaşamsal alanlarında fikirlerini ve düşüncelerini ifade ederken sorun olabilir. Evlerindeki elektronik aletlerde sorunlar olabilir. Akrepler kendileriyle ilgili yaşamlarında nasıl bir düzen kurmak istedikleri konusunda kendilerine karşı dürüst olabilirler bu dönemde gerçeklerin ve doğruların olduğu bir yaşam düşünebilirler. Bireysel isteklerini ve zevklerini gerçekleştirmek isteyecekler ancak maddi kısıtlamalar harcamalar veya faaliyetler konusunda engel oluşturabilir. Akrepler ocak ayında aşk hayatlarında veya kişisel girişimlerinde kendilerini arka plana attıklarını farkına varabilirler.

Şubat ayında çalışma ortamlarında, yaptıkları projelerde yaratıcılıklarını ortaya koyabilirler.

20 mart 2015’te balık burcunda güneş tutulması meydana geliyor. Aşk hayatlarında, özel hayatlarında, varsa çocuklarıyla ilgili, bireysel olarak kendilerini göstermek istedikleri durumlarla ilgili şimdiye kadar yapamadıkları veya kaçtıkları konularla ilgilenip çözmek durumunda kalacaklar. Akrepler mart ayında yolculukları, yabancıları içeren konularda işler yapabilirler. Hizmet verecekleri kişilerden ani fırsatlar çıkabilir. Ay boyunca hareketli olacaklar. Özellikler 11 mart yaptıkları işlerle ilgili ani çıkış yakalayabilirler. Saturn 14 martte geri hareketine başlıyor. Maddi konularda ilk sinyalleri alabilirler. Kendilerini kabul ettirmek istedikleri kişilerle ilişkilerinde ve birlikte oldukları kişilerle ilgili olumlu gelişmeler olacak, seyahat ediyorlarsa karşılarına fiziksel çekim duyacakları kişiler çıkabilir. Ancak işleriyle ilgili problemler olabilir.

4 Nisan 2015’te terazi burcunda ay tutulması meydana geliyor. Akrepler hayatlarında yapmak istediklerine dair bazı alışkanlıkları ilgili kararlar verebilirler. Bu kararları ilişkilerini de etkileyecektir. Jüpiter 8 nisanda düzgün hareketine dönüyor. Kariyer ve toplumsal yaşamlarıyla ilgili fırsatlar önlerine çıkmaya devam edecek. Pluto 17 nisanda geri hareketine dönüyor. Yakın çevreleriyle ilgili konularda kendilerine yararı olup olmadığı konusunda düşünebilirler. İlişkileriyle ilgili adımlar atabilirler. İlişkilerde atacakları adım toplumsal konumlarına ters olabilir.

19 mayıs-12 haziran 2015’te Merkür ikizler burcunda ters hareketinde olacak. Mars da ikizler burcunda iken ve Merkür ortaklaşa işlerde, başka kaynaklardan gelecek imkanlar veya alacakları ile ilgili gecikmeler veya terslikler olabilir. Gelir kaynakları kısıtlanabilir ve bu konuda çaba göstermeleri, çözüm için araştırma yapmaları gerekebilir.

12 haziranda Neptün ters hareketine dönüyor. Özel hayatlarında, aşk konularında, varsa çocuklarla ilgili fedakarlıklarıyla ilgili konuları değerlendirmeye alabilirler. Haziranda Akrepler için toplumsal yaşamlarında itibar görecekleri ve gündelik hayatlarını değiştirecek fırsatlar olacak. Ani teklifler ve yolculuklar olabilir. İşeriyle ilgili teklifler olabilir ve haziran sonunda yolculuklar yapabilirler. 15 haziranda Saturn kendi burçlarına geri dönüyor. Kendileriyle ilgili düzeltmek ve yön vermek istedikleri konuları tekrar değerlendirecekler. Aldıkları sorumlulukla ilgilenecekler.

25 temmuz-6 eylül 2015’te Venüs yeni giriş yaptığı başak burcundan aslan burcuna geri dönecek. Venüs’ün geri harekette olması akreplerin ilişkilerini sarsabilir. Akrepler yabancılarla ilgili veya başka kültürlerle ilgili yerlerde bir düzen kurma çevre oluşturma niyetinde ise kendi işleriyle ve kendilerini kabul ettirme konusunda problemler yaşayabilirler. İlişkilerde burunlarından kıl aldırmazlarsa zorluklar terslikler yaşamaları mümkün. Yolculuklarda da bavul valiz kayıpları, eşyaların gecikmesi, yabancılarla olan konularda rahat edememe durumları meydana gelebilir. Uranüs 26 temmuzda geri hareketine başlıyor. Yaptıkları işler veya aldıkları tekliflerle ilgili kendi isteklerine göre şartları oluşturma konusunda düşünebilir ve çalışabilirler.

2 ağustosta Saturn düzgün hareketine dönüyor ve kendileriyle ilgili sorumlulukları, olmak istedikleri gibi yaşamlarına yön vermeye devam edebilirler. Kariyer ve toplumsal yaşamlarında kazandıkları itibar veya yükselişin kalıcı olması konusunda harekete geçmeleri gerekebilir. Onlara itibar getiren Jüpiter 1 ağustosta başak burcuna geçiş yapıyor. Girecekleri gruplarla ilgili kendilerini değerlendirecekler. Gruplar içersinde başkalarının da yararına olacak faaliyetler ve sosyal aktivitelerde bulunmaları daha faydalı olacak.

13 eylül 2015’te başak burcunda güneş tutulması meydana geliyor. 25 eylülde Mars başak burcuna geçiyor. Akrepler girecekleri organizasyonlar, gruplar veya arkadaş gruplarında, bireysel kazançlar peşine düşmeden başkalarının da yararına çalışmalar yapmaları gerektiğini anlayabilirler. Gruplar içersinde kabul görmek için kendileri için ideal gördükleri özelliklerinin yeterli olmadığını ve kendilerini çalışmalarıyla da göstermeleri gerektiğini fark edebilirler. Girdikleri gruplarda ideallerini gerçekleştirmek istedikleri topluluklara hitap etme konusunda çalışmaları eksik gördükleri konularda destek almaları gerektiğini görebilirler. Pluto 25 eylülde düzgün hareketine başlıyor. Hitap ve iletişim kurma konusunda ve de yakın çevrelerindeki olaylarda baş etme konusunda güç kazanabilirler. 17 eylül-9 ekim 2015’te Merkür terazi burcunda geri hareketinde olacak. Kendi içlerinde kurdukları ilişkilerle ilgili değerlendirmelerinde yaptıkları hataları değerlendirebilirler. Karşılarından beklentilerinin gerçekleşip gerçekleşmediği konusunda kendilerine dönük değerlendirmeler yapacaklar. 28 eylül 2015’te koç burcunda ay tutulması meydana geliyor. Bağlı bulundukları kaynaklarla ilgili çalışma şartlarını tekrar değerlendiriyorlar ancak merkür geri gittiği için kararlarını uygulama konusunda beklemelerinde fayda var.

Ekim ayında Venüs, Mars, Jüpiter başak burcunda olacak ve Kuzey Ay Düğümü de başak burcuna geçiyor. Akrepler gruplar içersinde, organizasyonlarda veya geleceğe dönük planlarında topluluklara yarar sağlayacak ve kendi idealleriyle, bireysel konularıyla ilgili isteklerini düzenlemek durumunda kalacaklar. Kuzey Ay Düğümü başak burcuna geçince bireysel çabalarında arka planda kalmak yerine daha girişken olup topluluklarla, gruplarla çalışmalar yapmalarının ve kendilerini bir şekilde güçlendirmenin yollarını arayacaklar. Hayatlarına gruplarla beraber veya organizasyonlar içersinde yer aldıklarında anlam katacaklarını anlayacaklar.

Kasımda kendi içlerine dönük olarak çalışmalar yapabilirler. Neptün 18 kasımda düzgün hareketine dönüyor ve kendileriyle ilgili idealize ettikleri yetenek ve kabiliyetleri konusunda düzenleme yapmaya başlayabilirler. Özellikle değer verdikleri konuların değişimini, maddi olarak güçlenmeleri gerektiği konusunda harekete geçebilirler. Bundan sonra zaman zaman bireysel idealleri için maddi konularda zorlanma yaşayabilirler. Ya da maddi kısıtlanmalar onların hayalini kurduğu zevkleri yapmaları konusunda engel teşkil edebilir.

Aralık ayında işleriyle ve çalışma şartlarıyla ilgili zorlanabilirler. Uranüs 26 aralıkta düzgün hareketine dönüyor. Çalıştıkları konularla ilgili değişimler olmaya başlayacak veya şartlarını değiştirme konusunda adım atabilecekler.

YAY 2015, kendinizi, hayatınızla ve dış dünya ile baş etme metodlarınızı değiştirmeye yani yeni bir sorumluluğu almaya hazır mısınız?

Yay vey ay yükselene sahip olanlar için 2015, yaşamlarıyla ilgili istemedikleri unsurları temizlemeye başlayacakları, bir sorumluluk alarak, dış dünyadan gelen herşeye farklı metotlarla tepki verecek bir değişime girecekler. Hayatlarına yeni bir yön vermeye başladıklarını görebilirler. Yaylar, bir süredir bireysel olarak farklı konularla, farklı yöntemlerle kendilerini ifade etme isteği içerisindeler. Teknolojik konularla ilgili yetenek ve kabiliyetlerini geliştirmek, aşk konularında rutin dışı kişilerle olmak, varsa çocuklarının yeni teknikler, metotlarla gelişimini sağlamak konusunda çabaları devam ediyor. Bireysel olarak farklılaşmak istiyorlar. Riskler alıyorlar. Bu riskler kumar konularında da olabilir. Bireysel gelişimleriyle ilgili farklı bir çizgiden yürümek istiyorlar. Ancak maddi konularda, gelir kaynaklarında yıkımlar değişimler kednilerini farklı çizgiye taşımaları konusunda stres kaynağı olabilir. Hayatlarında maddi manevi değer verdikleri konular değişim geçiriyor. Eski değerlerinin onlar için faydalı olmadığını düşünerek kendilerini güçlendiren, hayatlarına düzen getiren değerler katmak istiyorlar. Ancak bireysel olarak farklılaşmak ve değişim konusundaki çabaları bu değerleri kurmaları konusunda kaygan bir zemin oluşturuyor veya kararsızlık yaratıyor olabilir. Bu stresi mart ayında son kez yaşayacaklar.

2015’te Saturn yay burcunda ve aralık 2017’ye kadar sürecek yeni bir serüven başlatıyor. 14 mart 2015’te yay burcunda geri gitmeye başlayacak. 15 haziran-2 ağustos 2015’te akrep burcunda geri gitmeye devam edecek. 18 eylul’de tekrar yay burcuna geçtiğinde aralık 2017’ye kadar burada kalacak.

Saturn de kendi burçlarında ayrı bir zorluk getirebilir. Ne olmak nasıl olmak konusunda kendilerine yeni yön çözmeleriyle ilgili deneyimlerden geçmelerini sağlayacak. Yayların özelliklerindendir hayatı iyimser karşılamak, herşeyi deneyimleyerek içselleştirmek ve farklı bilgilerle, deneyimlerle keşiflere çıkmak. Saturn burçlarına girdiğinde gelişme ve genişleme deneyimlerini organize etmek ve ciddiye almak durumunda kalacaklar. Kendilerini kısıtlanmış ve sorumluluk almış bulabilirler. Şimdiye kadar hayatlarında kendi deneyimleriyle oluşturdukları unsurlar anlamını yitirdi ve bunların neler olduğu konusunda kendilerini sorguladılar. Bu yeni dönemde hayata bakışlarıyla ilgili daha sorumlu, daha ciddi hal ve tavırlar içersinde gelişimlerini tamamlayacaklar. Etraflarındaki onlara vakit kaybettiren, anlamını kaybeden her unsur, kişi veya dış etkenler kendilerini uzaklaştırmalarıyla birer birer son bulacak. Yeni sorumlulukları olacak. Uranüs onlara beklenmedik biçimde bebek sahibi olmaları için fırsat sunabilir. Hayatlarının anlamı birden değişebilir. Bireysel olarak farklılaşmak istedikleri konularda kendilerini ifade edecekleri bir yaşam tarzına dönebilirler. Bir görevi yerine getirmek gibi deneyimler yaşayabilirler. Hayatlarına yeni bir yön katmak anlamında başkalarına göre değil kendi istekleri doğrultusunda bir imaj yaratabilirler. Kilo vermek için ve sağlıklarıyla ilgilenmek için verimli ama zorlanacakları bir dönem olacak. Artık yaylar kendi sorumluluğunu üstlenecek değişimlere giriyorlar.

Saturn geri gittiği dönemlerde yayların kendileriyle ilgili keşfedeceği ve aslında zorlandığı ancak önemsemediği şartlarını anlama ve çözme, ilgilenme durumunda kalacaklar. Kendilerinde eksik gördükleri konuları farkına varabilirler.

Jüpiter aslan burcunda geri hareketine devam ediyor. Saturn yayların kendilerini geliştirecekleri yeni hedef ve amaçları uğrunda çaba sarfetmelerine sebep oluyor. Yayların hayatlarında yabancılar, başka kültürler her zaman vardır. Jüpiter kendilerine bakış açılarını genişleten, cesaret ve güven veren konularla ilgilenmeleri konusunda destek sağlıyor. Bu konuda sık sık uzak yolculuklar yapıyor olabilirler. Hayatlarını yönlendirme konusunda kendilerine destek olan kişilerle karşılaşmış olabilirler. Amaç ve hedeflerini yeniden belirlemeye çalışıyorlar. Bu konular içersinde akademik konular, gelişim için danıştıkları kişiler, varsa hukuksal konular, yayıncılık ve de onlara itibar getirecek sanatsal yetenekler olabilir. 11 ağutosta Jüpiter başak burcuna geçtiğinde toplum önünde gelişim gösterdikleri konularla ilgili çalışmaları, kendilerini gösterecekleri zamanları olacak.

Önemli zamanlar

21 ocak-11 şubat 2015’te Merkür kova burcunda geri hareketinde olacak. Yaylar bu sene gruplar, ilişkiler, yakın çevreleriyle ilgili kişilerle fikir ve düşüncelerini paylaşım konusunda problemler yaşayabilir ve çözmek için fırsat olarak kullanabilirler. Merkür kova burcunda geri hareketinde iken yakın çevreleri, kardeşleri, kısa yolculuklarda ve varsa eğitim konularında duraksama yaşayabilir, yanlış anlaşılabilirler. Kendileriyle ilgili eksik noktalarını tamamlama konusunda çalışmalar, öğrenme konusunda toplumsal konuları içeren araştırmalar yapabilirler bu dönemde. Yakın çevrelerinde ve işlerini yaparken onların fikirlerine de önem vermeleri gerekecek. Sosyal faaliyetler amacıyla kısa yolculuklar yapabilirler. Evleriyle ve aile içersinde problemlerle ilgilenmek durumunda kalabilirler. Evlerinde tamirat gibi işlerde maddi imkanları uygun olacaktır.

Şubat ayı sanatla uğraşan yaylar için çok yaratıcı olabilir. Eğlence ve sosyal faaliyetler onları memnun edecektir. Aşk konularında kalıcı olmayan ani fiziksel beraberlikler yaşamaları mümkün.

20 mart 2015’te balık burcunda güneş tutulması meydana geliyor. Yaylar evleri ve yaşamsal alanlarıyla ilgili hayal kırıklıkları olan konular veya fedakarlık yaptıkları konularla ilgili üzerine düşmedikleri bir konuyla ilgilenmek ve çözmek durumunda kalacaklar. Sadece kendilerine ait bir dünyanın dışına çıkmak durumunda kalabilirler. Hayatlarına yabancı kültürlerin gireceği veya kendileriyle ilgili yolculuklar, başka kültürler, zevk ve hobilerinden doğan girişimlerden mutlu olacakları fırsatları yakalayacaklar. Önemli bir sosyal olay yaşayabilir, herkesle paylaşımda bulunacakları bir sunumda veya medya ortamında yer alabilirler. Yazıları var ise kendilerini gösterebilecekleri teklifler alabilirler. Saturn 14 martta geri hareketine başlıyor. Hayatlarına yön verecekleri sorumluluklarla ilgilenecekler. Maddi konular yine bireysel hareket etmeleri konusunda stress yaratabilir.

4 nisanda terazi burcunda ay tutulması meydana geliyor. Gruplarla uzlaşmaları, ortak çalışmaların daha faydalı olabileceğini düşünmeleri ve paylaşımlarda bulunmaları gerektiğini düşünebilirler. Jüpiter düzgün hareketine 8 nisanda dönüyor. Bazı yaylar evlilik, ilişkilerde adımlar atma gibi geleceğe dönük planlar yapabilirler. Pluto 17 nisanda geri hareketine başlıyor. Maddi konularda düzeltilmesi ve işe yaramayan yapıların giderilmesi için uygun olacaktır. Bazı yaylar için maddi anlamda değişim için hazırlık olabilir.

19 mayıs-12 haziran 2015’te merkür ikizler burcunda geri hareketinde olacak. Bir birlikteliğe adım atan yaylar ilişkilerindeki sorunları çözebilir. Ortaklarıyla ilgili yapılması gereken çalışmaları tamamlayabilirler. Mayıs ayında yaylar aile ve ev konularında, ilişkilerindeki streslerden dolayı zorlanabilirler. Merkür geri hareketinde olduğu zamanlarda geri dönüşü olmayan konuşmalardan çekinmeliler. Nisan ve mayısta yaylar için ilişkiler gündemde ancak bu sefer zorluk çıkaran kendileri olabilir. Mayıs ayında ortaklaklaşa işler yapabileceğiniz kişilerle karşılaşabilirler. Yatırımlar konusunda da fırsatlar olacaktır.

12 haziranda Neptün geri hareketine başlıyor. Ailevi ve yaşamsal alanlarıyla ilgili yolunda gitmeyen sorunları ele almaya başlayabilirler. Haziran ayında yurtdışı seyahatlerinde veya yabancılarla bağlantılarında ilişkilerinde karşılarına hoşlanacakları kişiler çıkabilir. Tanıştıkları kişilerle ortaklık kurma konusunda adımlar atabilirler. Saturn 15 haziranda akrep burcuna geri dönüyor. Yaşamlarıyla ilgili kontrol altına alamadıkları konularla ilgili sorgulamalar yapabilirler.

25 temmuz-6 eylül 2015’te Venüs geri hareketinde olacak. Başak burcundan aslan burcuna geri dönecek. Yaylar bu dönemde yabancılarla kurdukları bağlar, yabancı aşklar veya kendi gelişimleri ile ilgili bağ kurdukları kişilerle sorunları olabilir. Yolculuklarında bazı tatsızlıklar olabilir. Keyif alacakları faaliyetler konusunda engellerle karşılaşabilirler. Temmuzda ortaklıklarda, başka kaynaklar ve yatırımlarla ilgili çaba göstermeleri gereken durumlar olacaktır. Ortaklıklarda kendilerine uygun şartları oluşturmakta zorlanacaklar. Uranüs 26 temmuzda geri hareketine başlıyor. Bireysel istek ve amaçlarıyla ilgili müdahale edemedikleri pozisyonlarda kalabilirler.

2 ağustosta Saturn düzgün hareketine dönüyor. Yaylar kontrol edemedikleri ve onları zorlayan konularla ilgili kendilerine güven kazandıracak girişimlerde bulunabilirler. Ailevi bağlılıkları ile ilgili konularda adım atabilirler. 11 ağustosta Jüpiter başak burcuna geçtiğinde yaylar kariyer ve toplumsal hayatlarında sahip oldukları bilgileri paylaşmaya ve parlamaya başlayacaklar. Çalışmalarında bir düzen oluşturup başarılarını gösterecekler. Yükselişe geçecekler.

17 eylül-9 ekim 2015’te Merkür terazi burcunda geri hareketinde olacak. Yaylar girecekleri gruplarla paylaşımlarda bulunmaları ve birlikte hareket edecekleri organizasyonlarda kendilerini ön planda tutmaları sorunlar yaratabilir. Gruplarla birlikte hareket etmenin istedikleri gruplara girmenin yollarını arayacaklar. 13 eylül 2015’te başak burcunda güneş tutulması meydana geliyor. Kariyer ve toplumsal hayatlarında Jüpiter’in de desteğiyle kendilerini gösterme imkanını bulacakları ve yeni teklifler alarak gruplarla çalışma imkanı bulacakları bir dönem olacaktır. Pluto 25 eylülde düzgün hareketine dönüyor. Maddi imkanlarla ilgili güç kazanma istekleri artacak. İş hayatlarında mücadele ederken bir düzen kurma çabalarında zorlanabilirler.

Ekimde iş ve ev hayatlarıyla ilgili konuları dengelemeleri gerekiyor. 10 ekimde Kuzey Ay Düğümü de başak burcuna geçiyor ve başakta olduğu dönemde, ev ve aile konularında hayal ettikleri ortamı beklemekle iş hayatlarında mücadele, çaba ve çalışmayla yükselme imkanı arasında gidip gelebilirler. Artık kariyer hayatlarında çalışma, düzen kurma, herkes için fayda sağlama konusunda kendilerini eğitecekler. Yyalar ekim ayında maddi kaynaklarını oluşturma konusunda çok büyük fırsat yakalayıp kendilerini güçlendirebilirler.

Kasımda gruplarla olan bağlantılarını kurabilirler. Sosyal aktivilere katılabilirler. Neptün 18 kasımda düzgün hareketine dönüyor. Ev ve aileleriyle ilgili konularda istekleri konusunda harekete geçebilirler. Bir dönem evleriyle ilgili belirsizlikler hayatlarına yön vermek isteyen yayları zorlayacaktır.

Aralık ayında gruplar içersinde karşılaştıkları zorluklar kendilerini ortaya koymalarını engelleyebilir. Uranüs 26 aralıkta düzgün hareketine dönüyor. Yaylar kendileriyle ilgili fark yaratmak istedikleri faaliyetleri ortaya koyabilirler.

OĞLAK 2015, kendinizi yeniden keşfetmeye ve inzivaya hazır mısınız?

Oğlak ve oğlak yükselenler için 2015, kendilerini dış dünyadan sınırlamaya başlayacakları, şimdiye kadar hayatlarındaki unsurların, kurdukları anlamların kendileri için çalışmadığını düşünecekleri bir yıl olacak. Oğlaklar, bir süredir yaşamsal alanları, aile ve evleriyle ilgili konularda değişimler yaşıyorlar. Evlerini değiştirmiş olabilirler. Bir yerde uzun süre kalamıyor olabilirler. Yaşamlarındaki deneyimlerle eski bağlardan ve hayatlarındaki köklerden koptuklarını hissediyor olabilirler. Kendi yaşamsal dünyalarında bir alan yaratmak isteğiyle aile ve beraber yaşamı paylaştıkları kişilere karşı başkaldırıyorlar. İçsel ve bilinçaltı dünyalarına ait konuların gündeme gelmesiyle kendileriyle ilgili mücadele veriyorlar. Bu konuda yaşamlarındaki kişilerden direnç görebilirler. Diğer yandan kendileriyle ilgili çözmeye başladıkları yoğun kontrol etme isteği, etraflarında olan biteni kontrol alma istekliliğini çevresine gösteren bir kişi olarak çevrelerinde de zorluklarla karşılaşıyorlar. Çevresel etkileri kontrol edememek de onları zorluyor. Çevresel etkiler sebebiyle oğlaklar kendilerini geride tutuyor olabilirler. Çünkü dış müdahaleler karşısında kendilerine karşı müdahale edildiğini, istila edildiklerini hissediyor olabilirler. Yaşadıkları herşeyi derinden yaşıyorlar. Bir yandan dış dünyaya kendi iç dünyalarını kapatmaları diğer yandan yaşamsal alanlarındaki iç dünyaları için başkaldırıları oğlakların streslerinin sebebi olabilir. Mart ayında bu stresi son kez yaşayacaklar.

2015’te Saturn yay burcunda ve aralık 2017’ye kadar sürecek yeni bir serüven başlatıyor. 14 mart 2015’te yay burcunda geri gitmeye başlayacak. 15 haziran-2 ağustos 2015’te akrep burcunda geri gitmeye devam edecek. 18 eylul’de tekrar yay burcuna geçtiğinde aralık 2017’ye kadar burada kalacak.

Saturn yay burcunda olacağı dönemde oğlaklar yaşamlarında şimdiye kadar kurdukları düzenin ve zihinsel yapılarının işe yaramadığını düşünerek, kendi içlerinde hayatlarına anlam katacak unsurları belirleyecek ve onları zorlayan işe yaramayan unsurları, değerlerden kurtulmak isteyecekler. Eski bağlardan ve köklerinden kopmaları, dış dünyadan gelecek etkenleri engelleme ve kontrol etme istekleriyle birlikte, kendileri için daha anlamlı ve daha yararlı olacak değerleri, inançları oluşturmaya çalışacaklar. Zor olacak durum sınırlarını belirleyemeyeceklermiş gibi hissetmeleri olabilir. Bir çeşit inziva ve kendilerini daha sonrasında kendi isteklerine göre oluşturacakları döneme hazırlık olacaktır. Bu dönemde sadece kendilerine odaklanıp ne isteyip neyi hayatlarında istemedikleri ile ilgili değerlendirme olacaktır. Kendilerini yargılamamalılar. Kendilerini yeniden ifade edecekleri ve istedikleri gibi yaşam yönlerini saptayacakları döneme daha sonra geçecekler.

Saturn geri gittiği zamanlar için kendi içlerinde sorgulama dönemi başlayabilir. Hayatlarıyla ilgili amaçlarını organize etmek, düzenlemek ve içinde bulundukları gruplarla ilgili değişimleri gerçekleştirmek için kurdukları yapılanmayı sürdürebilirler. İsteklerini karşılayan gruplar içersinde olma konusunda çalışacaklar. Sağlık konularında kendilerini iyileştirecek yöntemler için çalışabilirler.

Şans ve herşeyi büyüten gezegen Jüpiter aslan burcunda geri hareketinde. Jüpiter, oğlakların ortaklaşa işleri sürdürmelerine, bağlı bulundukları kaynaklar, eşlerden gelen maddi desteklerin artmasına ve kişisel dönüşümün olumlu olaylarla gerçekleşmesine destek vermesi, yatırımlarla ilgili risk alma konusundaki cesaretlendirme, krizlerin bir şekilde iyi sonuçlanmasıyla ilgili destek sağlıyor. Başkalarının desteğiyle veya aracılığıyla elde edilen gücü, güveni sağlıyor. Bu dönemde geri hareketinde iken bu konularda yenilik yapmak yerine var olan düzen içersindeki unsurlara inanmayı devam ettirebilirler. Jüpiter Oğlakların bu dönemde kurdukları ortaklıklardan veya başkalarından gelen kaynaklarını çoğaltmasına yardım ediyor. 11 ağustosta başak burcuna geçiyor. Oğlakların hayata bakış açılarıyla ilgili değişimler olacaktır. Somut ve pratik hedefler, amaçlar belirleyecekler. Yabancılarla, başka kültürlerle, kendilerini geliştirecekleri konularla ilgilenecekler. Akademik konularda eğitim vermeyi, kendi bilgi ve kültürleriyle ilgili yazdıklarını yayınlamayı yani somut sonuçlar alacakları faaliyetlerde paylaşımda bulunmak için çalışmayı düşünecekler.

Önemli zamanlar

21 ocak-11 şubat 2015’te Merkür kova burcunda geri hareketinde olacak. 2015’te Merkür hava burçlarında geri hareketini gerçekleştirecek ve oğlakların da iş, kariyer, gelir kaynaklarıyla ilgili düzeltmesi gereken durumlar olacak. Merkür kovada geri hareketindeyken maddi konularda yeni kararlar vermek veya değişiklik yapmak yerine Venüs’le gelecek olan yeni kısmetleri değerlendirmek daha verimli olacaktır. Oğlaklar bütçeleriyle ilgili düzenleme yapabilirler. Oğlaklar kendileriyle ilgili konuları sorgulamaya başladıklarından yakın çevrelerinde yanlış anlaşılabilirler. Kendilerini doğru anlatamayabilirler. Yaratıcı konularla ilgili kendilerini eğiten oğlaklar için dış yaşama karşı sert tutumları yumuşatıcı olacaktır. Yakın çevrelerinde güven duyacakları ilişkiler geliştirmeleri kendilerini daha rahat ifade etmelerine yardımcı olacaktır.

Şubat ayında ev ve aile içersinde geçirecekleri zamandan hoşnut olacaklar. Kendi içlerine dönğk ve dış dünyadan soyutlayan tarzları sebebiyle daha zevk alacakları zamanlar geçirebilirler. Evleriyle ilgili dekorasyon, güzelleştirme faaliyetlerini yapabilirler.

20 mart 2015’te balık burcunda Güneş tutulması meydana geliyor. Oğlaklar şimdiye kadar dikkate almadıkları fikirler ve inançlar, spiritual ve öğrenmekten kaçtıkları konularda ya da farkında olmadıkları ve çevrelerinde gelişen olaylarla karşılaşma, yüzleşmeleri gerekebilir. Mart ayında oğlaklar ev veya gayrimenkul yatırımları ile ilgili supriz fırsatlarla karşılaşacaklar. Aileden gelen ve aniden ortaya çıkan kaynaklar da olabilir. Bir farklılık yaratıp kendilerini cesaretle ortaya koyacakları bir aktivite ile başkalarından gelen kazanç kaynakları olabilir ancak bu ortaya çıkış kontrol etme dürtüleriyle çatışacaktır.

4 nisan 2015’te terazi burcunda Ay tutulması meydana geliyor. Oğlaklar kariyer veya toplumsal hayatlarında paylaşımlarda bulunmaya karar verebilirler. Bu paylaşımlarında düşünce ve inandıkları konularla ilgili kendilerine bir düzen kurmak isteyebilirler. 8 nisanda Jüpiter düzgün hareketine başlıyor. Başka kaynaklar ve yatırımlar konusunda adımlar atabilir, ortaklaşa işler yapabilirler. 17 nisanda Pluto geri hareketine başlıyor. Bu dönemde kendilerine dönik olarak kontrol alanlarıyla ilgili streslerini azaltmak için çalışabilirler. Dışarıya karşı kurallarını gösterebilirler. Bireysel çalışmalarla kendilerini çözecekleri konular olabilir.

19 mayıs-12 haziran 2015’te Merkür ikizler burcunda geri hareketinde olacak. Oğlakların gündelik hayatlarında, çalıştıkları projelerde duraklama dönemi olabilir. Ancak projelerinde, çalışma ortamlarını düzenleme ve hazırlık dönemi olarak kullanmalarında fayda var. Sağlık konularında da karışıklık yaşanabilir. Mayıs ayında oğlaklar sağlık konularıyla ve çalışma ortamlarıyla, hizmet verdikleri konularla ilgilenecek ve bilgi toplayacaklar.

Haziran ayı başkalarıyla ortak çalışmaları verimli geçebilir. Başka kaynaklar, çalıştıkları veya hizmet verdikleri konularda yeni müşterilerden gelebilir. Vergi veya resmi kaynaklarla ilgili kazanç sağlayacaklar. Evleriyle ilgili yatırımlar, aileden gelen destekler karşılarına tekrar çıkıyor. Neptün 12 haziranda geri hareketine başlıyor. Yakın çevrelerinde kendilerini doğru ifade edemeyebilir veya kardeşlerle ilgili, yakınlarıyla ilgili hayal kırıklıklarının olacağı durumlar yaşayabilirler.

25 temmuz-6 eylül 2015’te Venüs başaktan geri hareketiyle aslana dönüyor. Oğlaklar ortaklaşa işleriyle ilgili başkalarına güvenmekte zorluk çekebilir. Ortaklıklar var ise sorunların giderilmesi konusunda fırsat olacaktır. Eşlerinden gelen kaynaklarda veya yatırımlarda gecikmeler olabilir. Ortaklarıyla veya ilişkilerinde onlardan çok şey öğrenecekleri kişilerle karşılaşabilirler. Ancak kendilerini açma ve paylaşma konusunda ketum olabilirler ve bu kişilere güven duyma konusunda zorluk çekebilirler. Bazı durumlarda ilişkilerinde sanatsal konularla veya spiritual konularla ilgili paylaşacakları çok şey olabilir. Venüs geri gittiği zamanlarda maddi kaynaklarla ilgili alacakları bilgiler aldatıcı olmaya müsait olacaktır.

2 ağustosta Saturn düzgün hareketine dönüyor. Gruplar içersindeki sorumluluklarını tamamlayabilir ve kendilerini ait gördükleri gruplarla, organizasyonlarla veya topluluklarla paylaşımlarda bulunabilirler. Ortaklaşa işlerde veya başka kaynaklarla ilgili konularda paylaşımlarında beklentilerini minimum tutmak isteyebilirler. Ya da ortaklıklarıyla ilgili geleceğe dönük olarak sorumlulukları paylaşmak durumunda kalabilirler.

17 eylül-9 ekim 2015’te Merkür terazi burcunda geri hareketinde olacak. Oğlakların kariyer hayatları ve toplumsal yaşamlarında herkesle paylaşımda bulunmadan önce hazırlanmaları ve eksiklikleri gidermek için çalışmaları gerekebilir. Başkalarının fikir ve düşünceleriyle de ilgilenmeleri gerekebilir. 13 eylül 2015’te başak burcunda Güneş tutulması meydana geliyor. Oğlaklar hayata bakış açılarıyla ilgili düzenlerini yeniden kurma isteğinde olacaklarını farkedebilir. İnandıkları konularda başkalarına faydalı olacak paylaşımlarda bulunmak istediklerini farkedebilirler. Kendilerini başka açılardan bakabilme, verimli ve pratik sonuçlar çıkarabilecekleri ve ideallerindeki düşünceler yerine gerçeklerle daha fazla ilgilenmek isteyeceklerini farkedebilirler. Bazen akılları karışabilir. Uzak yolculuklar, yabancılarla ilgili konular veya akademik konular gündemlerine girebilir. Pluto 25 eylülde düzgün hareketine dönüyor. Kendileriyle ilgili bir dönüşüm yaşamaya veya keşiflere başlayabilirler.

Ekim ayında amaçları ve hedefleri için mücadele edecekler. Kuzey Ay Düğümü 10 ekimde başak burcuna geçtiğinde hayatta inandıkları değerlere daha büyük çerçeveden bakmayı deneyecekler. Amaçlar ve hedefler koyup, başkalarına da faydalı sonuçlar üretmeye, bildiklerinden ve öğrendiklerinden kaçmamayı öğrenmeye başlayacaklar. Hayatlarında inandıkları değerler değişebilir bu dönemde. Ya da ilahi olanı hep öğrenme aşamasında olan Oğlakların artık bu bilgilerini somut sonuçlarla ortaya koyma isteklerini dengeli yapmaları gerekecek. Paylaşımlarını çeşitli araçlarla yapabilecekler ve bu konu kendilerini de rahatlatacak ve güç kazanacaklar.

Kasımda kariyer ve toplumsal hayatlarıyla ilgili mücadeleler olabilir. Toplumla uyum sağlamak veya isteklerini gerçekleştirmek kendilerine ve hayatlarına anlam katacak güven duygusunu getirebilir. Neptün 18 kasımda düzgün hareketine dönüyor. Yakın çevreleriyle ve sanatsal konularla ilgili idealize ettikleri ortamı sağlayabilirler. Oğlaklar için bundan sonraki dönemde zaman zaman stres kaynağı olacak konu ilahi veya sanatsal olarak ilham veren konularda öğrendikleriyle hayatlarında kendilerine anlam katacak unsurların çatışması olabilir. Gerçekten kendilerini besleyen konuların ne olduğu konusunda kafaları karışabilir.

Aralıkta iş ve toplumsal yaşamlarında mücadele verdikleri konular çevresel faktörleri konrol etmeleri veya kendilerini dışa açmaları konusunda ve bireysel çıkışlarında zorlayabilir. Uranüs 26 aralıkta düzgün hareketine dönüyor. Yaşamsal alanlarında kişisel yaşamlarına dair başkaldırdıkları konularda daha fazla sonuçlar alabilecekler.

KOVA 2015, geleceğe dönük amaçlarınızı oluşturmaya ve farklı topluluklarda sorumluluklar almaya hazır mısınız?

Kova ve kova yükselenler için 2015, topluluklar içersinde kendi konumlarını ve bireysel amaçlarını belirlemeye başlayacakları, oluşturacakları profili görme yılı olacaktır. Ne kadar fazla insanla temas ederlerse hayatlarına o kadar anlam katabileceklerini görecekler. Kovalar kendi dünyalarında, kendi içlerinde düzenlerini kaybetme konusunda korku duyuyor veya rahatsızlık duyuyor olabilirler. Müdahale edemedikleri düzen dengelerini bozuyor olabilir. Yakın çevrelerinde, varsa kardeşleriyle ilgili, yaptıkları işler veya eğitim konularında ani değişimler dengelerini sarsıyor olabilir. Bu konularda stresler yaşıyorlar. Kontrol altında tutmak istiyorlar. Mart ayında bu stresi son kez yaşayacaklar.

2015’te Saturn yay burcunda ve aralık 2017’ye kadar sürecek yeni bir serüven başlatıyor. 14 mart 2015’te yay burcunda geri gitmeye başlayacak. 15 haziran-2 ağustos 2015’te akrep burcunda geri gitmeye devam edecek. 18 eylul’de tekrar yay burcuna geçtiğinde aralık 2017’ye kadar burada kalacak.

Saturn yay burcunda bulunacağı dönemde Kovalar içinde bulundukları gruplara olan inançlarını kaybedebilir ve yaşam amaç ve hedeflerine yakın, kendi istekleri doğrultusunda pozisyonlarını belirleyecekleri gruplara, organizasyonlara ve toplulşuklara girebilirler. Topluluklar içersindeki kurallar veya normlar konusunda kendilerini eksik hissettikleri veya kendilerine gerçek gelmeyen oluşumlarda değiştirmek istedikleri şartlar olabilir. Bu konularda ve organizasyonlarda herkes için çalışacakları sorumluluklar alabilirler. Bu dönemde bazı arkadaşlıkları bitebilir. Topluluklar içersinde kendilerini kısıtlayan yapılar bulunabilir. Kendilerini tatmin edecek başka amaçlar ve hedefler edinebilirler.

Saturn geri gittiği dönemlerde kariyerlerinde aldıkları sorumluluklarla ilgili ve olmak istedikleri topluluklarla ilgili kendilerini sorgulama evresi geçirebilirler.

Jüpiter aslan burcunda geri hareketinde ve kendilerine prestij getirecek ilişkilerde beklentilerinin gerçekleşip gerçekleşmediği konusunda, destek görüp görmedikleri konusunda değerlendirmeler yapıyorlar. Jüpiter 11 ağustosta başak burcuna geçtiğinde ortaklıklar kurabilirler. Yatırımlardan, başkalarının kaynaklarından sağlayacakları faydalar artacaktır. Ancak bunun için çalışmaları ve bir düzen kurmaları gerekebilir.

Kovalar bireysel faaliyetlerden daha ziyade başkalarıyla birlikte hareket etmeye başlıyorlar.

Önemli zamanlar

21 ocak-11 şubat 2015’te Merkür kendi burçlarında geri hareketinde olacak. Kovalar Merkür’ün 2015’te hava burçlarında geri gitmesiyle kendi fikir ve düşünceleri, bireysel gelişimlerindeki unsurlar ve bakış açılarıyla ilgili konuları düzeltecek ve üzerinde çalışacaklar. Kovada geri giderken Merkür etrafıyla ve çevresiyle ilgili konularda kovaların yanlış anlaşılması, zihinsel faaliyetlerinde daha çok kendi içine dönük, kendiyle ilgilenmesine sebep olabilir. Ocak ayında ilişkilerinde mücadele konuları gündemde olabilir. Çevresinde çok kişi olacaktır ancak kendileriyle ilgili farketmek istediklerini çevrelerindeki ilişkilerden öğrenmek isteyebilirler. Maddi kaynaklarıyla ilgili konularda belirsizlikler olabilir.

Şubat ayında yakın çevrelerinde faaliyetlerde boy gösterebilirler. Girişimciliklerini gösterecekler. Herkesle ilgilenecekler.

20 mart 2015’te balık burcunda Güneş tutulması meydana geliyor. Maddi manevi inandıkalrı değerlerle ilgili şimdiye kadar atamadıkları adımı atmaları gerekebilir. Maddi kaynakalrı konusunda kaçtıkları veya farkında olmadıkları bir konuyu çözmek durumunda kalabilirler. Mart ayında kovalar çevrelerini geliştirecek ve kendilerine prestij sağlayacak ilişkiler kuracaklar. İş yaptıkları konularla ilgili farklı bir metodu karşılarındaki kişilere veya ortaklarına kabul ettirebilirler. Varsa kardeşleri, yakın çevreleriyle ilgili değişimler yaşayabilir, yeni ve farklı konulara dair kendilerini geliştirebilirler. Yeni projeler üretip başkalarıyla projelerini paylaşma konusunda anlaşma yapabilirler. Mart ayıının ikinci yarısında kısa yolculuklarda kazalara dikkat etmelerinde fayda var. Saturn 14 martta geri hareketine başlıyor. Topluluklar veya gruplar içersinde kendilerini rahatsız eden unsurlar gündeme gelebilir.

4 nisanda terazi burcunda Ay tutulması meydana geliyor. Jüpiter 8 nisanda aslanda düzgün hareketine dönüyor. Kovalar ilişkileri yardımıyla uzak mesafelerle bağlantılar kuracaklar. Karşılarına çıkacak kişiler kendilerini geliştirmek istedikleri konularda destek sağlayacak. Herkesle paylaşımda bulunmak istedikleri konular var ise, yayınlamak istedikleri yazılar veya paylaşımlar olabilir, arkalarında destekleyecek kişiler olacak. Yabancılar, akademik konular, farklı kültürlerle ilgili konuları birileri aracılığıyla kolayca tamamlayacaklar. Evlerindeki çalışmalarla veya istedikleri şartları yaşamsal alanda oluşturmaları maddi konularda kaynak yaratmalarında destek olacak. Amaç ve hedefleri ne ise onu ilişkileri yardımıyla gerçekleştirecekler. Pluto 17 nisanda geri hareketine başlıyor. Kovalar bu dönemi kendileriyle ilgili yoğunlaştıkları içsel konuları çözmekle geçirebilirler. Düzenlerinin bozulmaması ile ilgili kontrol isteklerini, müdahale edemedikleri güçleri akışına bırakma konusunda kendilerine bir düzen kurmaları gerektiğini farkına varabilirler.

19 mayıs-12 haziran 2015’te Merkür ikizler burcunda geri hareketinde olacak. Kendi kabiliyet ve yetenekleri konusunda eksik gördükleri konular üzerinde çalışabilirler. Varsa çocuklarıyla ilgili eğitim konularında çözmeleri gereken terslikler veya gecikmeleri çözebilirler. Bireysel çabalarında sorunların kaynağına inmek için çalışabilirler. Kovaların özelliklerinden birisi konunun neden ve niçinlerini öğrenmektir. Mayıs ayında kovalar gruplar içersinde aldıkları sorumluluklarla bireysel isteklerini ve gelişimlerini dengelemek durumunda kalabilirler.

12 haziranda Neptün geri hareketine başlıyor. Maddi konularda ideallerini yüksek tutmamalı ve kendilerini kandırmamalılar. Aldanmamalılar. Belirsizliklerle karşılaşabilirler. Ancak ay sonunda yeni konular veya iş konularıyla ilgili ortaklar bulacaklar, ilişkiler kuracaklar. Bu fırsatı iyi değerlendirmeliler.

25 temmuz-6 eylül 2015’te Venüs başak burcundan geri hareketle aslant burcuna geçiyor. İlişkilerinde yanlış anlamalar, ilişkilerden beklentileri ile ilgili karar verici durumda olmamalılar. Bazı gecikmeler, yanlış değerlendirmeler olabilir. Karşılarındaki kişilerle sorunlar olabilir. Bu sorunların çözülmesi konusunda çaba göstermeleri daha faydalı olacaktır. Temmuz ayında kovalar yeni müşteriler edinme konusunda çaba gösterebilirler. İş ortamları ve çalıştıkları kişilerle ilgili isteklerini yaptırma konusunda zorluklarla karşılaşabilirler. İşleri veya projeleri ile ilgili stresler olabilir. Uranüs 26 temmuzda geri hareketine başlıyor. Buldukları veya uyguladıkları metodlarla ilgili düzenlemeler gerekebilir, yeni konularda iletişim problemleri yaşayabilirler.

2 ağustosta Saturn düzgün hareketine dönüyor. Kariyerleriyle ve toplumsal hayatlarıyla ilgili aldıkları sorumlulukları tamamlayacaklar ve kendilerini ispat etmiş olacaklar. Ancak bazı ortaklarına verdikleri sözlerde duramayabilirler. Gerçeklerle verdikleri sözler konusunda stresler yaşayabilirler. Ancak işlerini istediklerine göre organize edecekler. 11 ağustosta Jüpiter başak burcuna geçiyor. Ortaklıklar veya eşlerinin kaynakları, yatırım konularında kısmetleri ve fırsatları artacaktır. Bu dönemde maaş artışı gibi başka kaynaklardan gelen imkanlarını arttırmak için çalışmalar yapmaları faydalı olacaktır.

17 eylül-9 ekim 2015’te Merkür terazi burcunda geri hareketinde olacak. Yabancılar, uzak bağlantılar konusunda veya kendi gelişimleri ile ilgili konularda gecikmeler olabilir. Yolculuk planları değişebilir. 13 eylülde başak burcunda Güneş tutulması meydana geliyor. Kovalar bireysel yetenekleriyle ortaklıklar kurabilir, başkalarından gelir kaynakları elde edebilirler.

Bazı kovalar 6 eylül sonrasında birlikteliklerinde ciddi adımlar atabilir. Ortaklıklar veya başka kaynaklarla, bağlı oldukları kişilerle veya ortaklaşa işlerle ilgili çaba gösterecekler. İsteklerini kabul ettirecekler. Ancak çok çalışmaları ve de pratik, gerçekçi olmaları gerekiyor.

Ekim ayında Kuzey Ay Düğümü de 10 ekimde başak burcuna geçtiğinde Kovalar, kendi gelir kaynaklarıyla ilgili fedakarlıklarından, belirsizlik yaratan durumlardan sıyrılmayı ve ortaklaşa işlerden, başkalarının kaynaklarından yararlanmayı öğrenecekler. Bağlılıklarında karşılarındakine de faydası olduğunda işleyeceğini öğrenecekler. Ortaklaşa işlerde bir düzen kurmaları gerekecek. Ekim ayında kendilerini güvence altına alacak maddi kaynaklar bulacaklar, kuracaklar ve güçlendiklerini hissedecekler.

Kasım ayında uzak seyahatleri olabilir. 18 kasımda Neptün düz hareketine dönüyor. Gelir kaynaklarıyla ilgili belirsizlikler sona eriyor. Kovaların hayatlarında bundan sonraki dönemde zaman zaman stres kaynakları toplulukların kendilerinden beklentilerine karşılık verebilecek amaç ve hedeflerini koyarken maddi konularda da idealize ettikleri duruma gelme konusunda olabilir.

Aralık ayında yeni konular ve kontrollü olma istekleri yapacakları planlar konusunda kovaları zorlayabilir. Uranüs 26 aralıkta düzgün hareketine dönüyor ve yeni konularla ilgili çabalarının karşılığını görmeye, yakın çevreleriyle ilgili değişimleri kabul etmeye başlayabilirler.

BALIK 2015, kariyer ve toplumsal hayatınızda yeni sorumluuklara veya kendinizi ispat etmeye hazır mısınız?

Balık ve balık yükselenler için 2015, kariyerlerinde ve toplumsal hayatlarında yeni görevler, sorumluluklar alarak kendilerini ispatlama, toplum içersinde kendi istedikleri konumu elde edinebilme konusunda yaşayacakları değişimleri görmeye başlayacakları bir yıl olacaktır. Balıklar topluluklar, gruplar içersinde kendilerini dönüştürecek deneyimler yaşıyorlar. Belli güçler zaman zaman onların gruplar içersinde yer bulmaları konusunda engeller çıkarıyor olabilir. Ya da girdikleri ortamlar ve gruplar içersinde kontrol etme, kendisine bağlama istekleri zaman zaman stresler yaratıyor olabilir. Gruplar içersinde krizler onları dönüştürüyor. Geleceğe dönük planlarını değiştirmesine sebep oluyor. Maddi konularda oynak zemin üzerindeler. Zaman zaman gelir kaynakları artıyor, bazen de kayıplar yaşıyorlar. Kazanç yollarını farklılaştırma istekleri bu oynak zemini hazırlıyor olabilir. Topluluklar içersindeki konumlarının değişmesi, güç kazanabilmek için verdikleri mücadele, geleceklerini güven altına alma konusundaki korkuları, maddi konularla ilgili değişimler balıklar için mart ayında son kez stres kaynağı olacaktır.

2015’te Saturn yay burcunda ve aralık 2017’ye kadar sürecek yeni bir serüven başlatıyor. 14 mart 2015’te yay burcunda geri gitmeye başlayacak. 15 haziran-2 ağustos 2015’te akrep burcunda geri gitmeye devam edecek. 18 eylul’de tekrar yay burcuna geçtiğinde aralık 2017’ye kadar burada kalacak.

Saturn yay burcunda olduğu dönem balıkların hayatlarındaki amaçları ve hedefleri doğrultusunda çabaladıkları dönemin ürünlerini toplama dönemi olacaktır. Hayatlarındaki amaç ve hedefler doğrultusunda gelişimlerini tamamladıkları konuları artık iş ve kariyerlerinde ya da toplumsal yaşamda kendilerini gösterecekleri şekilde deneyimleyerek yaşayacaklar. Başarılı olmak için çok çalışacak ve başarıyla hayatlarına yeni bir anlam katacaklar. Alacağınız sorumluluklar heyecan duyduğunuz sorumluluklar olmayabilir ancak sizin kendinizle ilgili gelişiminizde ve toplumsal konularda otorite olmanıza sebep olacaktır. Kariyerinizde ve toplum içersinde kendinizle ilgili eksiklik duyduğunuz konularla ilgili yeni bir yapılanmaya girebilirsiniz. Kendi isteklerinize göre amaçlarınızı gerçekleştirmek için çalışacaksınız. Bu dönemde kariyerleri ile ilgili sağlam temeller atmaya çalışacaklar.

Saturn geri olduğu dönemlerde, amaçlarıyla ilgili çalışmalarını tamamlayabilir ve kariyerlerinde, toplumsal yaşamda alacakları sorumluluklarla ilgili kendilerini sorgulayacakları dönemler olacaktır.

Jüpiter aslan burcunda geri hareketinde ve balıklar çalışma ortamlarını, çalıştıkları kişileri, yaptıkları işleri organize etme peşinde araştırmadalar. Hizmet verdikleri konularda geri dönüşler onlar için prestij oluyor. 11 ağustosta Jüpiter başak burcuna geçiyor. İlişkiler konusunda şanslı bir döneme girecekler. Ancak bu şans yeterli olmayacak ve ilişkilerinde ve onlara destek çıkacak kişilerle aralarında bir düzen ve süreklilik talep edebilirler.

Önemli zamanlar

21 ocak-11 şubat 2015’te Merkür kova burcunda geri hareketinde olacak. Balıklar 2015’te hava burçlarında geri hareketlerinde olması sebebiyle kendi içlerindeki, içsel olarak hissettikleri bağ kurma, kendilerini anlama yönünde düzeltme ve mantık çerçevesinde bakabilmeyi deneyimleyecekler. Kova burcunda geri giderken Merkür balıkların kendi içlerine dönük olarak toplumsal fayda sağlayacak konularda veya bireysel farklılıklarını koyabilecekleri konularda araştırmalar yapmaları için destekleyebilir. Kendilerini farklılaştıracak knuları farkedebilirler. Kendilerini değerlendirecekler. Ocak ayında sanatsal veya yaratıcı konularla ilgilenebilirler. Gruplarla ilgili yeni hedefler belirleyebilirler. Planlar yapabilirler.

Şubat ayında maddi konularda adımlar atabilir, cazip tekliflerle karşılaşabilirler.

20 mart 2015’te kendi burçlarında Güneş tutulması meydana geliyor. Kendileriyle ilgili yapmayı ancak adım atmadıkları durumu gerçekleştirebilirler. Kaçtıkları bir konuyla ilgilenmek durumunda kalabilirler. Mart ayında bulacakları veya hizmet edecekleri kişi ve konulardan gelir kaynakları oldukça iyi olacak. Bu fırsatı kaçırmamalılar. Saturn 14 martta geri hareketine başlıyor. Kariyer ve toplumsal yaşamlarında alacakları sorumluluklarla ilgili zorluklar olabilir. Gruplar içersinde maddi konularda engeller olabilir.

4 nisan 2015’te terazi burcunda ay tutulması meydana geliyor. Jüpiter 8 nisanda düz hareketine dönüyor. Balıklar ortaklaşa işler alabilir, anlaşmalar yapabilirler. Ortaklaşa çalışmalarda kaynaklar, iş ortamları ve yaptıkları projelerin ya da müşterilerinin devamı olarak gelebilir. Pluto 17 nisanda geri hareketine başlıyor. Grupsal çalışmalarında, topluluklarla beraber faaliyetlerinde engeller ortaya çıkabilir. Ancak görüşmelerle bu konuda çözüme ulaşabilirler.

19 mayıs-12 haziran 2015’te Merkür ikizler burcunda geri hareketinde olacak. Balıkların ev ve aile konularında konuşmaları ve çözmeleri gereken pürüzler olabilir. Evlerindeki aletlerde bozulma yaşayabilirler. Aileleriyle ilişkilerinde yanlış anlaşılmalar olabilir. Bu dönemde evlerinde çalışma ve bilgilenme araştırma dönemi olarak geçirebilirler. Evlerinde arızalar ve tamiratlar artacaktır ancak işleriyle ilgili sorumlulukları onları ev ve aileleriyle ilgilenmeleri konusunda kısıtlayabilir. Özel hayatlarında ise aşık olacakları kişiyle karşılaşabilirler.

12 haziranda Neptün geri hareketine başlıyor. Balıkların çevreleriyle kurdukları ilişkilerinde kendileriyle ilgili fedakarlıklar bekleyecekleri ancak ilgilerini kendilerine yoğunlaştırdıklarında yaratıcılıklarını geliştirecekleri bir dönem olabilir. Haziran ayında evleriyle ilgili konularda isteklerini gerçekleştirecekler. Maddi imkanları bulacaklar.

Hatta ayaklarına kadar gelecek maddi kaynakları kaçırmamalılar.

25 temmuz-6 eylül 2015’te Venüs başak burcunda geri giderek aslan burcuna dönecek. Balıklar bu dönemde çalıştıkları kişilerle, projelerle, yaptıkları işlerle ilgili konularda kendisine beklediği desteği bulamayabilir veya ilişkilerinde bekledikleri ilgiyi abartabilirler. Bu dönemde ilişkilerinde var olan sorunları çözmek yararlı olacaktır. Aşk hayatlarıyla ilgili de istedikleri güveni sağlamaya çalışacaklar. Uranüs 26 temmuzda geri hareketine başlıyor. Ellerindeki maddi imkanlarla ilgili dikkatli olmaları gerekiyor. Eski gelir kaynakalrıyla anlaşmalar için çaba gösterebilirler.

2 ağustosta Saturn düz hareketine başlıyor. Gelişimleriyle ilgili, uzak bağlantılar, amaçlarıyla ilgili konularda aldıkları sorumlulukları yerine getirecekler ve sonuçlarını görecekler. Hizmet verdikleri konularda yapabileceklerinin üzerinde girişimler için verdikleri sözleri tutamayabilirler. Bireysel mücadeleleriyle kurdukları bağlantıların sonuçlarını alabilecekler. 11 ağustosta Jüpiter başak burcuna geçiş yapıyor.

13 eylülde başak burcunda Güneş tutulması meydana geliyor. Mars 25 eylülde başak burcuna geçiş yapıyor. Jüpiter’le birlikte balıkların hayatlarında ilişkiler konusunda kısmetler, hareketlenmeler olacaktır. Güneş tutulması birliktelikleriyle ilgili adımlar atmalarına neden olabilir. Hayatlarına yeni birisi girebilir balıkların. Bu ortak bulma anlamında fayda sağlayabilir. 17 eylül-9 ekim 2015’te Merkür terazi burcunda geri hareketinde olacak. Ortakları veya ilişkilerinde şanslı olacak balıkların ortaklaşa işlerde, başka kaynaklarla ilgili araştırmaları gereken bir dönem olacaktır. 28 eylülde koç burcunda ay tutulması meydana geliyor. Bazı gelir kaynaklarıyla ilgili konular sonuçlanabilir. Başkalarının kaynaklarıyla ilgili gelişmeler yaşayabilirler. Birliktelikleri ile ilgili beklentilerinde gerçekçi olurlarsa hayal kırıklıklarını yaşama konusunda önlemlerini almış olacaklar. Balıkların bir şekilde ortaklaşa konularla ilgili yapacaklarını ve çalışmalarını, Pluto 25 eylülde düz hareketine başladığında başlatabilirler.

Ekim ayında Kuzey Ay Düğümü 10 ekimde başak burcuna geçiyor. Balıklar birlikteliklerinde ortaklıklarında diğer kişilerle beraber ortak fayda yaratacakları çalışmalar veya aktivitelerle çabalarını gösterecekler. Artık çevrelerine gösterdikleri fedakarlıklarla ilgili kendilerine sınırlar koyabilirler. İlişkilerinde bir düzen kurarak daha mutlu olacaklarını anlayacaklar. Birlikte oldukları kişi veya ortaklıkları onların gruplar veya topluluklar içersinde güçlenmesine destek olacak.

Kasım ayında ortaklıklarıyla ilgili konularda isteklerini kabul ettirebilirler. İş hayatlarında aldıkları sorumluluklarla ilgili çalışmaları olacak. Bundan sonraki dönemde balıklar için zaman zaman stres kaynağı, dağılmadan, fedakarlıklarda kaybolmadan iş hayatlarında aldıkları sorumlulukları gerçekleştirm konusunda olacaktır.

Aralık ayında ortaklıkları veya ortaklaşa işleriyle, başka kaynaklarla ilgili zorlanabilirler. Uranüs 26 aralıkta düz hareketine başlıyor. Gelir kaynaklarını bu dönemden sonra oluştruma konusunda ilerleyebilirler.