2014 Terazi burç yorumu

2014'te teraziler kariyerlerinde altın çağını yaşamaya parlamaya devam ediyor. 

Gamze Avcu Gamze Avcu

2014’ün ilk yarısında iş hayatlarında, toplumsal hayatlarını kendileri edindikleri yeri devam ettiriyorlar. Ancak iş hayatlarına ayırdıkları vakti evlerinden kısıyorlar. Evlerinde yaşadıkları değişimler onların ev iş arasında koşturmalarına sebep oluyor. Diğer yanda maddi konularda sorumluluklar üzerlerinde olabilir. Maddi olarak tasarruf yapmak durumundalar. Gelirlerindeki azalma ya da gelenin gitmesi onların bütçelerine dikkat etmeleri konusunda zorluyor. İlk yarıda iş hayatlarında kazandıkları başarı, evlerindeki zorluklar, ilişkilerinde kendilerine nefes alacakları bir alan istemeleri ile koşturma dönemine girmeleri, bütün bu konular terazilerin hayatlarının yoğunluğunu anlatıyor. Ancak 2014’te ikinci yarıda iş hayatlarına ayırdıkları vakti daha çok gruplara ayıracaklar. Gruplar içersinde onlara destek olacak ilişkiler kurabilirler. Tüm koşturma ve yorgunluklarını farklı konulara kaydırabilecekler.

Ocak ayı başında evdekilerle ilgili evleriyle ilgili bir kriz yaşamaları, koşturmak zorunda kalmaları ve ilişkiler konusunda fevri olmaları mümkün. Şimdiye kadar evlerinde işleri yoluna koymaya çalıştılar ancak 31 ocak tarihine kadar tekrar bir dekorasyon, evlerindeki düzenle ilgili bir gecikme, uğraşılar, evleriyle ilgili kısmetlerde gecikme veya eksiklikler yaşayabilirler. Yine ay sonunda ev ve iş arasında vakit ayırma konusunda problem yaşayabilirler. İstedikleri düzen ocak sonunda geliyor ve sonrasında sosyal hayatlarına vakit ayırmaya başlıyorlar.

8-28 Şubat tarihleri arasında Merkür geri gidiyor. Önce iş ortamlarında, beraber çalıştıkları kişilerle, çalışma düzenleriyle ve gün içersinde hakim oldukları düzenle ilgili sorunlar gelişebilir. İstedikleri gibi şartlar bulamayabilirler. Yanlış anlamalar olabilir. Sonrasında ise keyif aldıkları kişilerle beraber olma, görüşme ve zevk aldıkları konularda kendilerini ifade edememe gibi zorluklar yaşayabilirler. Tam kendilerine vakit ayırmak istediklerinde karşılarına başka konular çıkabilir. Her şeyin mükemmel olmasını istiyorlarsa biraz kendi içlerine dönmeleri daha faydalı olacaktır. Ay sonunda toplum içersinde ilişkilerinde, iş hayatlarında beklenmedik şekilde kopmak biraz uzak kalmak isteği olabilir.

Mart ayında teraziler başkalarının hayatları içersinde kendi bireyliklerini başkalarının haklarını da koruyarak muhafaza etmeyi öğrenmeye deneyimlemeye başlayacaklar. Kendilerini ezdirmeden yapabileceklerini göstererek ancak diğerlerinin de isteklerine saygı göstererek, duyarlı olarak kendi haklarını korumayı öğrenecekler. Ancak mart ve mayıs ayları arasında istekleri arzularını dizginlemek durumunda kalabilirler. Koşuşturmaları sonucunda bir şey elde edemediklerini düşünebilirler. Başkalarının hakkını korduklarını ancak duyarlı olmadıklarını fark edebilirler ve problemler yaşayabilirler. Kazalara karşı dikkat etmelerinde fayda var. Baskın olma, inisiyatifi ele alma durumunu her şeyi halletme yolu olarak abartabilirler. Yaptıklarıyla yaranamadıklarını düşünebilirler. İş hayatlarında ilerlemeyen işleri düzene giriyor. Ancak yine temmuza kadar olan bir dönemde maddi konularla ilgili dikkat etmelerinde fayda var. Bütçelerine dikkat etmeliler. Hedeflerine ulaşmak için uğraştıkları tasarrufları bir türlü gerçekleştiremeyebilirler. Keyif almak istedikleri konular, özel hayatları onlara biraz nefes aldırabilir ilişkilerinde rutinden ayrılabilirler ancak maddi konular onları temmuza kadar biraz zorlayacak.

15 Nisandaki ay tutulması ilişkileriyle ilgili kararlar alabilir ve daha fazla vakit geçirecekleri ortamlar yaratabilirler. İlişkilerinden beklentilerine göre sonucun iş hayatlarına da yansıyacağı şekilde kendileri hakkında kararlar alacaklar. 29 Nisan güneş tutulmasında ise ortaklıklarıyla, başka kaynaklarla ilgili, eşlerinin kaynaklarıyla ilgili yeni bir durumun yine onların iş hayatlarına ve iş ortamlarında çalıştıkları kişilere, düzene olumlu yansımalarını görecekler. Ancak fedakarlık yapmaları gerekebilir. Nisan ayının ikinci yarısında yine kendilerini anlatamadıklarını, haklarını alamadıklarını düşünerek, ev iş arasında sıkışıp kaldıklarını ve ilişkilerinde yine sıkıntılar yaşadıklarını görseler de çalışanlar, çalışma ortamları ile ilgili destek görecekler. Bu onların bazen nefes almalarına yardımcı olabilir.

Mayıs ayında yeni ilişki fırsatlarını kaçırmamalılar. Evli olanlar için ise eşleriyle ilişkilerini yoluna koyabilirler. Aniden ortaklık anlaşmaları yapabilecekleri kişiler hayatlarına girebilir ve maddi durumlarıyla ilgili onlara destek olabilir. Eğer sadece kendi çıkarları değil de her iki tarafın da kazancını sağlayacak ilişkiler anlaşmalar sağlarlarsa uzun dönemli ve kalıcı olabilir. Ay sonunda teraziler için eşinden gelecek maddi kaynaklar, iş hayatlarında başarı göstererek maddi durumlarına olumlu yansıyacak bir olay yaşayabilirler. Bu çok büyük bir fırsat olacak. Başkalarının yardımıyla bu fırsatı yakalayabilirler.

7 Haziran-1 Temmuz arasında merkur geri gidiyor. İşleri veya çevrelerinde yabancılarla beraberlerse bu konularda yanlış anlamalar gecikmeler mümkün. Planlarıyla ilgili çalışmaları gerekebilir. İletişim kopukluğu sorunlar yaratabilir kurdukları bağlantılarla ilgili. Uzak yolculuklar konusunda aksamalar olabilir. Haziran sonunda keyif için uzak yolculuklar planlayabilirler. Yabancılarla ilişkileri olabilir. Ufuklarını açan zevkli faaliyetler, ilişkiler olabilir. 25 haziranda ilişkiler konusunda içindekileri ortaya dökme ve fevri davranma gerilim yaşamalarına sebep olabilir.

Temmuz ayında teraziler yurtdışında vakit geçirme fırsatı bulabilirler. Hayatlarındaki konular, zor gelen konular, beklentileri hayalleri değişiyor. Girecekleri yeni gruplar, toplumsal kuruluşlar, arkadaş grupları değişiyor. Temmuz sonunda gruplarla beraber hareket etme, arkadaş gruplarını genişletme, hayattan zevk alma, işlerinden gelen kısmetler konusunda kendilerine yeni yollar açıyorlar. Başkalarını da düşünerek hareket etmenin hedeflerine ulaşmaları için önemli olduğunu fark edebilirler. Toplum içersinde kurdukları ilişkiler iş hayatlarında herkesin ilgisini kazanmasına yardımcı olacak. Evli olmayan teraziler bu dönemde patronlarıyla aşk ilişkisi yaşayabilirler. Sosyal statüleri yükseliyor. Maddi konularda kendilerine güvenmeye başlıyorlar. Statülerinin yükselmesiyle birlikte kazançlarının da artması gerektiğine inanan teraziler yeni gelir kaynakları yaratmaya çalışırken diğer yandan harcamalar da yapacak.

Ağustos ayında gelir kaynaklarını arttırmanın yollarını bulacaklar. Ancak borç verirlerse bu yine onları zorlayabilir. 18 agustosta katılacakları bir iş toplantısı, organizasyon, grup aktivitesi onlara büyük bir fırsat sunabilir. Hayal ettikleri konum için çok kısmetli birkaç günü kaçırmamalılar. Geleceğe dönük güzel bir teklif alabilirler. Ancak 26 nisan maddi konularda kısıtlandıkları bir durum ortaya çıkabilir. Harcamalarına dikkat etmeliler.

Eylül ayında sevdiklerine yardımcı olabilirler. Evde ve ilişkilerinde rahatlayabilirler ve kendilerini iyi hissedebilirler. Ayın sonunda girdikleri gruplarda kurdukları ilişkiler onlara büyük bir şans daha getiriyor. Gruplarla beraber bir faaliyete katılabilirler.

Ekim ayında dışdönükler. 4-25 ekim arası merkur geri gidiyor. Parasal konularda gecikmeler yaşayabilirler. Etrafındaki kişilere kendilerini doğru ifade edemeyebilirler. Bu dönemde diğerleriyle paylaşacakları fikirleri diğerleri tarafından kabul görmeyebilir ancak karşı tarafı dinleyerek objektif bakmaya çalışabilirler. 8 ekimdeki ay tutulması bir yanlış anlama sonucunda ilişkilerini bitirmelerine sebep olabilir. Bu konuda sonuçlar evlerindeki bir kişiye yansıyabilir. Evlerini ailelerini de ilgilendiren bir ilişki konusunda karar verecekler. 23 ekimdeki güneş tutulması nihayet maddi konularda onlara bir yenilik getiriyor. Bu tutulmanın getireceği şartlar işlerinden gelen kısmetlere, arkadaşlarına, girdikleri gruplara ve gelecek planlarına yansıyacak. Ekim ayında başlangıç ve bitişler var ancak diğerlerine fikirlerini, kendilerini kabul ettirecekler. Verdikleri mücadeleler başkalarının onlara olan ilgisini desteğini arttıracak.

11-13 Kasım arası teraziler için maddi anlamda gayrimenkule yatırım için bir fırsat çıkabilir. Dökük bir gayrimenkulu alarak sonrasında değerli bir yatırıma dönüştürebilirler. Diğer bir fırsat ise yaşam alanları ile ilgili değişim yaşamaları mümkün. Onlar için baskı olan zor durumun üstesinden gelerek bu durumu değer katan maddi bir fırsat haline getirebilirler.

Aralık ayında ise evlerinde keyifli vakit geçirmek isteyebilirler. Hayattan ve diğerlerinden beklentileri konusunda kendilerini dinlemeye başlayacaklar. Kendi isteklerinin ne olduğunu diğerlerine kabul ettirme dönemine girecekler. Girdikleri gruplar içersinde kendilerini göstermek isteyecekler.