2014 Kova burcu yorumları

Mart ayında inandıkları konularda, hayattan beklentileri, istek ve arzuları konusunda verdikleri mücadelede mayıs ayına kadarki dönemde sorunlar yaşayabilirler. 

Gamze Avcu Gamze Avcu

2014 BURCLAR * KOVA VE KOVA YÜKSELEN

Kovalar ve kova yükselenler, 2014 yılında maddi durumun hayatlarında istedikleri hedefledikleri konuların önüne geçmemesi konusunda kendileriyle savaş vermeye devam ediyorlar. İş hayatlarında aldıkları yeni sorumluluklar onları zaman zaman kısıtlıyor ve sıkıştırıyor. Çalışma ortamlarında performanslarıyla ilgili herkes onlardan memnun ve gündelik hayatlarında da zorlanmıyorlar. Hayatlarına teknolojik farklı konular girmiş olabilir. İletişim yöntemleri teknoloji aracılığıyla devam ediyor. Her günleri birbirinden farklı geçiyor olabilir. 2014 ün ilk yarısında kovalar yaratıcılıklarını kullanma, her koşulda inandıkları doğruları savunma, başkaları üzerinde etki yaratma konularında mücadele ediyorlar. İnandıkları konuları deneyimleme, enerjilerini hayat görüşlerini genişletme uğruna harcayacaklar. Bol bol yolculuk fırsatları çıkabilir. İkinci yarısında hayatlarına yeni birisi girebilir. Bir birliktelik yaşamaya başlayabilirler. İkili ilişkilerinde kısmetliler. İş hayatları hız kazanıyor ve aldıkları sorumluluklar projeler tamamlanacak. Konumlarını sağlamlaştırabilecekler.

Ocak ayına içe dönük başlıyor kovalar. Hayattan beklentileriyle ilgili içsel olarak düşüncelere dalabilirler. 31 Ocaka kadar ilişkilerde bulundukları özverilerle ilgili problemler ortaya çıkabilir. Kendi beklentilerinin gerçekleşmesi konusunda düşüncelere dalabilirler. Gündelik hayatlarındaki şansları aldıkları destekler devam etse de kontrol etme ihtiyaçları onları zorlayabilir.

8-28 Şubat arasında Merkür geri gidiyor. Maddi konularla ilgili kendilerine çeki düzen vermeleri gerektiğini düşünebilirler. Gelirlerinde gecikmeler yaşayabilirler. Sarfettikleri sözler yanlış anlaşılabilir. Başkalarının söylediklerini de dikkate almaları gereken bir dönem. İş hayatlarındaki otorite olarak gördükleri bir kişinin yardımları onlar farkında olmasa da destek olacaktır. İş ortamlarında rahat davranmaları iletişim konularında bazı detayları atlamalarına sebep olabilir. Teknoloji kullanarak yaptıkları yazışmalar, uyguladıkları methodların değişimi kovaları zorlayabilir.

Mart ayında inandıkları konularda, hayattan beklentileri, istek ve arzuları konusunda verdikleri mücadelede mayıs ayına kadarki dönemde sorunlar yaşayabilirler. Hak ettikleri , hayal ettikleri kovalara mayıs sonrasında gelebilir. Mart sonunda hayata bakış açılarıyla, istek ve arzularıyla ilgili mücadele ederken diğerlerinin de beklenti ve isteklerini düşünerek mücadele vermeleri gerektiğini öğrenmeye başlayacakları bir döneme giriyorlar. Yabancılar, uzak yolculuklar, başka kültürlerde verdikleri yaşamsal mücadelelerde tek başlarına yapamayacaklarını ve de kuracakları bağlantılarda ortaklaşa paylaşımlarda bulunmaları gerektiğini anlayacaklar. Paylaşımda bulunmayı öğrenmeleri gerekiyor. Mayısa kadar bu konularda zaman zaman sorunlar yaşayabilirler. İş hayatlarında da temmuza kadar bir kısıtlanma, duraklama dönemi geçirmeleri mümkün. Bu dönemde nasıl bir iş hayatı, kariyer istedikleri, aldıkları sorumluluklarla ilgili istekli olup olmadıklarını sorgulayabilirler.

15 Nisanda ay tutulması hayata karşı verdikleri mücadele ile ilgili kararlar almalarını sağlayabilir. Sonuçları, kurdukları bağlantılar, müşterilerine, çalışma ortamlarına, gündelik hayatlarına yansıyabilir. 29 Nisandaki güneş tutulması yaşam alanlarıyla ilgili bir yenilik getirecektir. Ailevi durumlarına, eve dair, ailelerini ilgilendiren yeni bir durum yine onların gündelik hayatlarına, alıştıkları çalışma ortamlarına yansıyacaktır. Evlerini home ofis yapma fırsatı getirebilir. Nisanın ilk yarısında gelirleriyle ilgili çeşitli fırsatlar kovalara iyi gelecek. Yapacakları işler maddi durumlarına katkıda bulunabilir. Otorite gördükleri kişilerden maddi destek görebilirler. İkinci yarısında ise kontrol etme istekleri, çalışma ortamları, çalışma şekilleri ve iletişimde yaşadıkları sorunlarla ilgili durumlar onları zorlayabilir.

Mayıs ayında yeni bir çevreye girebilirler. Kurdukları ilişkiler kısa yolculukları ziyaretleri de beraberinde getirecek. Ancak yeni çevrelerinde kendi isteklerini, şartlarını kabul ettirmekte zorlanabilirler. 16 mayısta çok önemli ve olumlu görüşmeler yapacaklar. Mayısta mücadele verdikleri konularda ilerleme kaydetmeye başlıyorlar. 26 mayısta iş hayatlarına, kariyerlerine dair bir anlaşma yapabilirler. Çalışma ortamları, metodları ile ilgili onay alabilirler.

7 Haziran-1 temmuz arasında Merkür geri gidiyor. Çalışma ortamları, gündelik hayatlarında yaptıkları faaliyetlerle ilgili gecikmeler olabilir. Kendi özel hayatlarına vakit ayırmakta zorlanabilirler. Haziranda evlerinde vakit geçirmekten hoşlanacaklar. Haziran sonunda ilişkilerinde zorluk yaşayabilirler. Kendi istek ve arzuları, yaşamlarındaki mücadele konuları yakın çevrelerinden bağımsız olamadığı için gerilim yaşayabilir ve isyan edebilirler.

Temmuz ayında hayatlarındaki mücadele konuları değişiyor. İlişkilerden yana şansları çok açılacak kovaların. Temmuzda iş ortamlarıyla ilgili destek görecekler. Kariyer yaşamlarında hareket başlıyor. Kovalar ortaklık düşünmeye başlayabilirler.

Ağutosta ise iş hayatlarında aldıkları sorumlulukları birbir yerine getirmeye başlıyorlar. Alışkın oldukları çalışma şekillerine kavuşabilir ve destek görebilirler. 18 ağustos ilişkilerde özellikle çok mutlu olacakları birgün. İletişimleri onlara ilişkilerde birçok kapı açacak. 18-25 ağustosu iyi değerlendirmeliler. 26 ağustosta iş konularında ve toplum içersinde bir kısıtlanma harekete geçememe durumu yaşayabilirler. Bu konuda fevri olmazlarsa kalıcı projelere, işlere, faaliyetlere imza atabilirler.

Eylül ayında ortaklaşa işler yapmaya başlayacaklar. Gruplarla beraber hareket etmeye başlıyorlar. Ay sonunda kurdukları bağlantılar yabancılarla ilgili olabilir. İletişim, yazışma, anlaşmalar hız kazanacak. 25 eylül ikili görüşmeler çok büyük fırsatlar yakalamalarına olanak verebilir.

Ekim ayı değişimlerin kilit noktasını oluşturan bir ay olacak. 4-25 Ekim döneminde Merkür geri gidiyor. Olumlu bir ay olmasına rağmen merkürün geri gitmesi kovaların iş hayatlarında gecikmeler, anlaşmalarda sonuca ulaşamama, planların değişimi ile ilgili sorunlar gündeme gelebilir. Bu dönemde kovalar yapacakları projeler, iş hayatlarına dair sunumlar üzerinde tekrar çalışma imkanı bulabilirler. Ekim ayının diğer önemli günleri tutulmaların olduğu 8 ve 23 ekim günleri. 8 ekimdeki ay tutulması kovaların yakın çevrelerinde, kardeşlerle ilgili konularda, ilgili oldukları teknolojik konularında bir tamamlama, bitiş, değişim geçirebilirler. 23 Ekimdeki güneş tutulması hayatlarına toplum içersindeki, iş hayatlarındaki konumlarını iyileştirecek olanakları getiren yeni bir olayı da beraberinde getirebilir. Sonuçları ilişkilerine yansıyacak olan bu güneş tutulması kovalara parlama, göz önünde olma yolunu açacak ve bu durum ilişkilerine de olumlu yansıyacak. İlişkilerde ilerleme kovaların gruplarla beraber çalışmasına olanak sağlayabilir.

Kasım ayında zorlanacakları ancak grup çalışmalarıyla beraber ağır bir yükün altından kalkma enerjilerinin olacağı bir güç elde edecekler. İş hayatlarına dair kalıcı bir damga vuracaklar. Ay sonunda başkalarına yardımcı olmaları gerekebilir.

Aralık ayında iş hayatlarına dair konularda arka planda çalışmalarına devam ediyorlar. Hareketli bir döneme girecekler. Araştırmalar yapmak üzere harekete geçebilirler.