2014 Koç burcu için nasıl geçecek?

15 nisandaki ay tutulması gelir kaynaklarıyla ilgili değişim yaşayacaklarını, 29 nisan güneş tutulması ise ilişkileriyle ilgili bitişlerin olabileceğini gösteriyor. 

Gamze Avcu Gamze Avcu

2014 BOĞA BURCU YORUMLARI

2014 BURÇLAR - KOÇ VE KOÇ YÜKSELEN

Koçlar hayatlarının temel eksenlerini oturtmaya çalışıyorlar. 2014 onlar için kurmak istedikleri güvenli yaşam alanını, yaşam alanında beraber yaşayacakları kişiyle ilişkilerinin sürekliliği, iş hayatlarındaki mücadele kavgalarında alacakları pozisyon, diğer yanda bağımsız olma ve tüm kısıtlayıcı bağlardan sıyrılma isteğiyle birlikte güçlendiklerini hissedebilirler. Her şeyden bağımsız olma ve diğer yanda artık kök salma, belki aile kurma, ait olma, huzurlu güvenli yaşam alanı yaratma istekleri onları zorlayacak.

Yılın ikinci yarısında ise hayatlarında ortaklıklarla ilgili dönüşüm yaşayacakları, kendilerini yeniden ifade edecekleri alanlarda geliştirecekleri, hayatlarında var olan kişilere sosyal faaliyetleri sayesinde yenilerini ekleyecekleri bir döneme girecekler.

Ocak ve şubat ayında koç burçları iş hayatlarında kurmaya çalıştıkları ilişkilerle ilgili zorlanacaklar. Kendi düzenlerini, planlarını, bağlantılarını kurmaya çalışırken otorite gördükleri kişilerden gelen engellemeler, yetkili kişileri dinlemekten kaçınmaları onları zaman zaman onları yavaşlatabilir. Güven duydukları ortamı yaratma çabaları devam edecek. İş hayatlarında, toplumsal hayatlarında ilişkilerden gelen problemlerin hayatlarındaki krizleri tetiklemesiyle harekete geçme ancak bağımsız olabilme istekleri yüksek olacak. Bu istek onları tekrar krize sokabilir.

1 Ocak oğlak yeniayı böyle bir krizin habercisi olabilir. Kendi planlarını oluşturma, başka sözlere güven duymamaları, ilişkilerinde karşısındaki kişilerin haklarını veremediklerini düşünmeleri, farklı olmak adına başına buyruk her an her şeyi yapabilecek modda olmaları koçları zorlayacak konular.

İş hayatında 20 kasımdan beri kurdukları ilişkilerle ilgili aynı durumlar ocak sonuna dek tekrar edebilir. Kendilerinden güçlü kişiler özellikle ocak ve nisan aylarında onlara güvenlerini sarsacak baskılarda bulunabilirler. 6-28 şubat arasında geleceğe dair planlarında, grup çalışmalarında yanlış anlamalar, değişiklikler olabilir.

6-28 Şubat arasında Merkür geri gidiyor. Bu tarihlerde geleceğe dair planlarında, hedefledikleri yaşam için gösterdikleri çabaların, ne istedikleri ve iş hayatlarından ne bekledikleri, kurdukları arkadaşlıkların onlar için ne anlam ifade ettiği konularında düşüncelere dalabilirler, ertelemeler olabilir, yanlış anlamalar olabilir.

Mart ayında mayısa kadar ilişkileriyle ilgili yaşayacakları engellemeler, kızgınlıklar onların ilişkilerinden beklentilerini sorgulamasına sebep olacak. Grup çalışmaları ile ilgili faaliyetlerini devam ettirebilecekler, ortak çalışmanın yollarını bulacaklar. Arkadaşlarıyla birlikte güzel vakit geçirecekleri bir ay olacak. Ayrıca ortaklıkları, başkalarıyla paylaştıkları yatırımlar, çalıştıkları kuruluşlarla ilgili kısıtlamaları ve temmuz ayına kadar yaşayacakları onların bulundukları konumda kalıp kalmama konusunda sorgulamalarına sebep oluyor.

15 nisandaki ay tutulması gelir kaynaklarıyla ilgili değişim yaşayacaklarını, 29 nisan güneş tutulması ise ilişkileriyle ilgili bitişlerin olabileceğini gösteriyor. Maddi kaynaklar ve ilişkiler konusunda daha kolay yolların olması gerektiği konusunda düşünmeye başlayabilirler. 18 nisan iş konusunda onlara biraz olsun rahatlama getirebilir. Ancak 22,23,24 nisan yenibir krizle baş başa kalabilirler.

Mayıs ayındaki dolunay onların bağlı olduğu kuruluşlar, ortak yatırımlar, koçları zorlayan ortaklaşa olan konularda bir bitiş yaşamalarına sebep olabilir. İlişkileriyle ilgili yaşadıkları duraklamalar artık hız kazanmaya ve ne istediklerini anlamalarına yardımcı oluyor. Haklarını alabilmeleri için mücadele etmeye başlayabilirler. Aileyle beraber yatırım girişimleri olabileceği gibi aileden gelen her tür destek de onların kararlarında istikrarlı olmalarını sağlayacak.

Bu kararlılık haziran ayında bazı ilişkileri kopma noktasına getirebilir.

7 Haziran-1 temmuz tarihleri arasında Merkür geri gidiyor. Öncelikle aile hayatları, evleriyle ilgili ters giden durumlar, kendi yaşamsal alanlarından ne beklediklerine dair düşünceler, görüşmeler onları yavaşlatabilir, tartışmalara sokabilir. Zihinsel olarak bu konularla meşgul iken 17 haziran sonrasında ise yakın çevresinden uzaklaşarak kendi içlerine dönebilirler, kardeşleriyle ilgili problemlerle uğraşabilirler. Ya da daha sonra görüşmeler için hazırlık yapma durumunda olabilirler. Durumları hakkında net kararlar alamayacaklar.

Temmuz ayında girecekleri bazı yeni gruplar sosyal ortamlarını da değiştirebilir. Evlerinde partiler, yemekler, davetler vermekten zevk alacakları bir zaman. Bu ortamlar onlar için iletişim kuracakları kişilerle ileriye dönük iş bağlantıları kuracakları kişileri tanımak için fırsat olabilir. Koçlar temmuz ayından itibaren kendilerini yeni konularla ifade edecekleri bir döneme giriyorlar. Hayat amaçları değişiyor. Hayatlarına konfor, lüks, daha kendilerini gösterecekleri konular giriyor. Kendi başlarına başaracaklarına inançları artıyor. Kendilerinin patronu olmaya karar verebilirler. Bu gelişmeyi haziran 2015 e kadar tamamlayacaklar.

İlişkileriyle ilgili kararlarını veriyorlar. Ortaklıklarıyla veya bağlı bulundukları kişiler kuruluşlarla ilgili değişimler aralık ayına kadar sürecektir. Aralık sonrasında kendilerine kurmak istedikleri geleceğin temellerini atmaya başlayabilirler.

Ağustos ayında onları çok büyük bir aşk bekliyor. Yeni birisi aniden hayatlarına girebilir. Gelen kısmet şans onların heyecan duymasına sebep olacak. Ay sonunda yaşadıkları kısıtlamalar konusunda birisiyle tartışma yaşabilirler ve harekete geçebilirler. Çok güvendikleri bir kişi onların güvenini sarsabilir.

Ağustos ve eylül ayı kendi işlerini kurmak isteyen koçlar için bağlantılar kurma, ilişkilerini geliştirme konusunda faaliyet gösterecekleri aylar olacaktır. Eylül ayında ilişkilerinde güzel bir dönem olacak. Kendilerini heyecanlı mutlu hissedecekleri sosyal ortamlarda bulabilirler.

Ekim ayı yabancılar, uzak yolculuklar, hukuksal konularda başarılı olacaklar. Hayallerinde kurdukları işleri başlatmak için çok uygun bir dönem. İsteklerini kolayca yapabilmek için enerjilerini doğru şekilde kullanmak, güvenecekleri kişilerle ciddi ortak işler düşünmek, kendi kendilerinin patronu olabilmek için uluslar arası bağlantıları kurmak, online işler yapmak, uzak yolculuklar yapmak konularında çaba gösterecekler. Bu çaba onların sosyal hayatlarındaki standardı yükseltecek. İlişkilerine olumlu yansıyacak. Ekim ayı koç burcunda ay tutulmasıyla kendileriyle ilgili olarak çok şeyi fark edecekler ve kararlar alacaklar. Motive olacaklar.

4-25 ekim tarihlerinde Merkür geri gidiyor. Hayatlarını bir yandan hareketli yaşarken diğer yanda güvendikleri kişileri, ortaklaşa işleri bir ileri iki geri gidebilir, anlaşmazlıklar üzerinde çalışmak durumunda kalabilirler. Anlaşmalar geçmişten gelen konularda yapılabilir ancak çok yeni konuşulmuş ise hazırlık yapma dönemi gibi görerek imzayı sonraya bırakabilirler.

Kasım ayında istedikleri iş ile ilgili harekete geçerek çok çalışmaya, daha önce kurdukları bağlantılarla ilgili sonuçları almaya başlıyorlar. 11-13 kasımda önemli bir enerji sarfedecekler. İş hayatlarıyla ilgili ağır bir iş yükü onları bekliyor. Ortaklık kurma, ciddi bir iş anlaşması yapma konumuna gelebilirler. Bu tarihlerde koçlar sadece kendi dediklerine göre hareket edip diğerleri üzerinde güç kullanma denemelerine girmeleri onları zor duruma düşürebilir. Tavırlarını kendi isteklerinin farklı olmasının doğal olduğunu anlatarak ve olumlu yaklaşımlarla gösterebilirlerse ağır bir yükün altından kalkabilecekler. Bazı koçların baba veya otorite figürleriyle mücadeleye girmesi mümkün. Kasım ayı onların hayatlarını, kariyerlerini oluşturma konusunda güçlenebilecekleri, sorumluluk alarak, üst düzey ilişkiler kurarak en tepeye çıkmak için çaba gösterecekleri bir ay olacak. Kendilerini ispatlayacaklar.

Aralık ayında ortaklıklar, yatırımlar konusunda bir fırsat yakalayabilirler. Ortakları veya kaynaklarını kullandıkları kuruluşlarla ilgili konularda bir testten geçebilirler. Yeni düzenlerinde bazı zorlanmalar olabilir.