2014 Boğa Burcuna şans getirecek mi?

8 Nisanda kendileriyle ilgili bir takım yenilikler yapacakları kararlar alabilirler. Eğitim, yakın çevrelerini değiştirme, kardeşler, kısa yolculuklar onların çevrelerine karşı olan algılarını değiştiriyor. Yeni bazı gruplara girebilirler. 

Gamze Avcu Gamze Avcu

2014 BURCLAR * BOĞA VE BOĞA YÜKSELEN

Boğalar 2014 te ilişkilerinde yaşadıkları sorgulamaların devam etmesi, ilişkilerinde aldıkları sorumluluklar, problemlerin çözümü, daha önceden yaptıkları faaliyetlerin, hareketlerin şimdi hayatlarında birden bire ortaya çıkması onları ikileme düşürmesi sebebiyle hayata bakış açılarının değişmesi, çevrelerine farklı gözle bakmaları, olgunlaşmaları konularında çaba gösterecekler. 2014’ün ilk yarısı onlar için iş ortamlarında, gündelik hayatlarında, hizmet ettikleri kim ve ne varsa, sağlık konularında mücadele etmekle geçecek.

İkinci yarıda ise ev-aile konuları gündeme geliyor. İlişkilerle ilgili güçlenme, kararlarını nasıl bir ilişki istediklerine göre şekillendirme, güvenecekleri kişileri anlama, ortak projelere girme konusunda daha rahat olabilme koşulları olacak.

Ocak ayında işyerinde bölüm konu değişikliği yaşamış olan boğalar, iş ortamındaki ilişkilerini geliştirmeye çalışıyorlar. Yeni konuları üzerinde çalışmaları gerekiyor. Onların bakış açıları aradıkları tutarlı durumları bulamayabilirler. Daha önceden bildikleri şekilde işlerin çalışmadığını görebilirler. Yabancılarla iş yapan boğaların bağlantılar konusunda zorluk çekmeleri mümkün. Kardeşleri veya akrabaları, yaşadıkları bölge ile ilgili de bir takım zorluklar onların değişimine yol açabilir. Kendisiyle aynı fikirleri paylaşan kişiler fazla olmayabilir. İletişim konularında kendilerini geliştirmeleri gerekiyor. Kurdukları iletişim bağları onların iş ortamlarıyla ilgili problem yaşatabilir. 31 ocağa kadar yabancılarla ilişkilerde, herkese duyurmak istedikleri konulardaki çabalarında, hukuksal konular varsa ilişkiler yardımıyla buldukları çözüm yollarının tıkanmasıyla ilgili prblemler, yavaşlamalar, engellerle karşılaşabilirler. Yanlış anlamalar olabilir. Vermek istedikleri mesajlar onları zora sokabilir.

6-28 Şubat arasında Merkür geri gidiyor. Bu tarihlerde ileriye dönük planları, varsa grup çalışmaları konusunda biraz yavaşlamaları, hemen anlaşma ve sonuca gitme durumunu ertelemeleri, projeler vb herkese duyurma çabalarında sorunlar yaşayacakları için sadece bu konular üzerinde daha fazla çalışma ve varolan problemleri çözme yoluna gitmeleri yararlarına olacaktır. Hatta bazı tavsiyeler almaları gerekebilir.

Mart ayında grup çalışmaları, onların gruplardan beklentileri, önceki tecrübelerinden gelen reflekslerini değiştirmeleri, iş veya toplumsal hayatlarında kuracakları ilişkilerle hızlı bir şekilde ne yapması gerektiği konusunda yardım alacakları bir ay olacaktır. Ancak çalıştıkları kişiler, başkalarına yardımcı olmakla kendi istekleri arasında gidip gelecekleri bir dönem olacak. Temmuz sonuna kadar sürecek bu dönemde kendi başlarına çalışmaları gerekebilir, ancak başkalarının onlara haksızlık yaptığını düşünebilirler. Kendi başlarına çalışmazlarsa mart ayına kadar gündelik hayatlarında kurdukları ilişkilerde sorunlar çıkabilir.

8 Nisanda kendileriyle ilgili bir takım yenilikler yapacakları kararlar alabilirler. Eğitim, yakın çevrelerini değiştirme, kardeşler, kısa yolculuklar onların çevrelerine karşı olan algılarını değiştiriyor. Yeni bazı gruplara girebilirler. Bu gruplarda algılarını değiştirecek bakış açıları yakalayacaklar. Gündelik hayatlarında, iş ortamlarında çalışanlarla, alışkanlıklarıyla sağlıklarıyla ilgili konulara yansıyacak olan diğer bir tutulma 15 nisanda yaşayacakları ay tutulması. Yeni ilgilendikleri konular, iletişimde bulundukları her alanda onları etkileyecek. 12-18 nisan rahat geçek yardım alacaklar ancak 20-23 nisan arasında hal ve tavırlarında dikkatli olmaları, geçmişten gelen alışkanlıkları, hareketleriyle ilgili herkesin önünde yaşayacakları zor anlar olabilir. Özellikle de sağlıklarını zorlayacak koşullar oluşabilir.

Mayıs ayında ilişkilerinde iletişim, alacakları yardım onların ilerleme kaydetmesine hatta birisini yardımıyla bir işin altından kalkmasına yardımcı olacak, bir başarı yakalayacaklar.

7 Haziran-1 temmuz tarihleri arasında Merkür geri gidiyor. Hareketli ve hızlı iletişim yaşadıkları anlarda yakın çevreleriyle yanlış anlamalar, elektriksel olaylarda kesintiler, iletişim aletleriyle ilgili problemler, bilginin doğru gelmemesi gibi durumlar meydana gelebilir. Ayın ikinc yarısında evleriyle ilgili yatırım düşünüyorlarsa farklı fiyatlar, anlaşmanın bozulması gibi sorunlar gelirleriyle ilgili bütçe düzenlemesi yapmak durumunda kalabilirler. Her durumda şartları çok iyi konuşup değerlendirmelerini öyle yapmalarında fayda var.

Haziran ayında dışadönükler ve daha çok eğlenme kendilerine vakit ayırma zamanı bulabilirler. Etraflarındakiler onlara yardımcı olabilir, üzerlerindeki ağır yükü hafifletebilirler. Kendilerini geliştirme olanağı bulacaklar. Maddi kısmetler olduğu gibi kendileri için harcamalar artabilir.

Temmuz ayında hayatlarındaki önemli konular değişiyor. Temmuz ayında şimdiye kadarki çalışmalarını tamamlayabilirler. Sağlık konusunu çözecekler. İlişkileri konusunda ipleri ele almaya karar verebilirler. Ya da yapıcı ilerlemeler kaydedebilirler. İlişkilerinden beklentileri konusunda karar verebilirler. Yenibir ev almayı düşünebilirler. Çevreleriyle ilişkileri oldukça iyi olacaktır. Zevkli kısa yollar yapabilirler.

Ağustos ayında eğer ilişkileri bitmediyse güzel bir şekilde yoluna koyabilecekler ancak bittiyse yakın çevrelerinden birisiyle bir aşk başlayabilir boğalar için. Geleceğe dönük hayallerini gerçekleştirmek için harekete geçecekler, bu bir ilişki olabilir. İlişkilerinde karşısındakilerin isteklerini gerçekleştirmek olabilir. 18 ağustosta evlerinde bir kutlama olabilir. Çok güzel bir fırsat aileye ve yaşadıkları alana dair onlara yenibir kapı açacak. 25 ağustosta ilişkilerindeki bir problem onların kısıtlanmış hissetmesine neden olabilir, harekete geçmek için bir bedel ödemesi gerekebilir. Bu iş ve toplumsal hayatına yansıyacak bir engellenme şeklinde olabilir.

Eylül ayında hayatlarına onları etkileyen kişi veya kişiler girebilir. Hayata bakış açılarını değiştirecek olan bu kişiden çok etkilenecekler. Başkaları için yaptıklarına bakarak artık bu kısıtlamalardan, üzerlerindeki yüklerden kurtulmak isteyebilirler. Ortaklaşa işlerdeki yatırımlarını ayırmak için uğraşabilirler. İş yerlerinde, çalıştığı kişiler ve de gündelik hayatlarını yeniden düzenliyorlar, toparlıyorlar. 25 eylül onlar için hayatlarında ne istediklerini karar vermelerine, evde aile içersinde ani gelen bir kısmetle sevinmelerine sebep olacak.

8 Ekimdeki ay tutulması boğaların, çalışma şartları, yapabilecekleri projeler, gündelik hayatlarındaki ilişkileri, eskiden yapmaktan korktuklarını gerçekleştirme konusunda tetikliyor. Ekim başında arkasına diğerlerinin de desteğini alarak yeni planlarını ve projelerini açıklayabilirler. Etkileyici, planlı, ikna edici hareket ve davranışları başkalarını arkalarına almalarını sağlayacak. Güvenilirlikleri onlara başarı getirecek. Zihinlerini geliştirecek, yeni projeler, planlarla herkesin karşısına çıkacaklar. Yabancılarla ilgilenen boğalar yeni bağlantılar kurabilirler. Hukuksal konularda güzel gelişmeler yaşayabilirler. 23 ekimde oluşacak güneş tutulmasının onların bu yeni bakış açısı için ilişkilerini geliştirmesi yönünde etkileri olacak. Ekimde motivasyonları yüksek.

4-25 ekim tarihlerinde Merkür geri gidiyor. Destek alacakları konularda onlara yardımcı olan kişilerle ilişkilerinde problemler, yanlış anlamalar cereyan edebilir. İş ortamlarında aksamalar çıkabilir.

Kasım ayında kurdukları yeni ilişkiler onların yeni işler yapmaları için fırsat yaratacaktır. Güvendikleri kişiler hep onların yanında olacaktır. Yatırım düşünüyorlarsa ekim ayında bu fırsatı yakalayabilirler.

Kasım ayında özellikle 1 kasım büyük bir efor harcayacakları, bir işin üstesinden başarıyla gelecekleri birgün. Aynı zamanda ilişkilerinde onların istediklerini kabullenemeyen kişilerle problem yaşayabilirler. Konuşmalarına, fevri hareketlere kapılmamaya, kendilerine çok güvenerek kafa tutmamaya çalışmalılar. Ay sonuna doğru zorluk yaşadıkları konuda çözüme kavuşabilirler.

Aralık ayı daha rahatlayacaklar. Ortaklaşa işlerle ilgili anlaşmalar, görüşmeler daha rahat, artık kariyerlerinde ilerleyebilecekleri mücadele verecekleri, hareketli bir dönem olacak. Kendilerini göstermek için ortaya koydukları çabaların tüm sonuçlarını toplamaya başlıyorlar. 2015 te yaşayacakları ortaklıklarının akıbeti ile ilgili konular gündeme gelmeye başlıyor.

2014 KOÇ BURCU YORUMLARI