15-21 Aralık 2014 haftalık burçlar

Bu hafta sizi neler bekliyor?

Gamze Avcu Gamze Avcu

KOÇ

Bu hafta işlerinizle ilgili hedefler baskılar sizi hırslandırabilir, kendinizi bağımsız hissedemediğiniz için stresli olabilirsiniz. Salı günü geriliminiz ilişkilerinize yansıyabilir. Otorite gördüğünüz kişi ve durumlarla mücadeleniz devam edecek. Gruplarla olan çalışmalarınızı hızlandırabilirsiniz. Çarşamba günü merkür oğlak burcuna geçiyor. Bu dönemde kariyeriniz, toplumsal hayatınız görüşmelerle, anlaşmalarla hareketlenecektir. Fikirleriniz ve konuşmalarınızla prestij kazanabilirsiniz. Yeni yöntemler veya yollarla yolunuza devam edebilirsiniz. Üstlerinize sunum yapabilir, onlarla istediğiniz konuşma fırsatlarını yakalayabilirsiniz. Konsantrasyonunuz artacaktır. Hafta sonuna doğru ortaklaia işlerle ilgili faaliyetlerinizde çözümlere ulaşabilirsiniz. Beklemediğiniz problemler çıkabilir. Uzlaşmacı tavrınızla çözümler bulabilirsiniz. Hafta sonu ilişkilerinizle ilgili durumlar sizi isteklerinizin ne olduğu ile ilgili düşünmenize sebep olabilir. Baskı hissedebilirsiniz. Başkalarıyla organize olarak kendi yöntemlerinizle üzerinizdeki baskıyı azaltacaksınız. Arkadaşlarınızla beraber faaliyetler size iyi gelecek.

BOĞA

Hayatınızdaki zorluklar ve gerilimler değişen bakış açılarınızı bir zemine oturtmaya çalışmanızdan kaynaklanıyor olabilir. Uzak yolculuklar, akademik konular, varsa hukuksal konular, herkesle paylaşmak istediğiniz, bir şekilde yaymak, yayınlamak istediğiniz, kendi gelişiminizle ilgili konular, yabancılar veya farklı kültürlerle ilgili hayatınızda belirsizlikler, yön almanızı zorlayan etkiler sizi zorluyor olabilir. Bu hafta bu etkileri daha fazla yaşayacaksınız. İş hayatınızda veya toplumsal yaşamınızdaki çalışmalarınız, kendinize has yöntemler ve çözümlerle, mücadele ile bu gerilimleri azaltabilme yolunu bulacaksınız. Merkür çarşamba günü oğlak burcuna geçiyor. Bu dönemde yabancılar, yabancı kültürlerle ilgili araştırmalarınız yoğunlaşabilir. Uzak bağlantılar kurabilirsiniz. İşleriniz için bağlantılar yabancılarla olabilir. İşleriniz varsa haberler gelebilir. Anlaşmalarınız olabilir. Hafta sonuna doğru evinizde veya ailenizde bazı problemler, sorumluluk almanız gereken kişiler olabilir.

İKİZLER

Gelecek planlarınızla ilgili değişimlerinizi gerçekleştirmek istiyorsunuz ancak ortaklaşa işleriniz, bağlı olduğunuz kaynaklarla ilgili sizi bağlayan güçler bırakmanızı engelliyor olabilir. Başkalarının sizing üzerinizdeki gücü gruplar içersinde bağımsız kalmanıza engel oluyor olabilir. Bu hafta bu konuda stresleriniz olabilir. Bu stresleriniz için çıkış yolunuzu yabancılarla ilgilenerek, mücadele alanınızı yabancı kültürlerle çalışmalarınız olabilir, bakış açınızı değiştirebilir ve kendinize has yollarla, reformist çözümlerle bulabilirsiniz. Farklı bir yol izlemelisiniz. Merkür çarşamba günü oğlak burcuna geçiyor. Bağlı olduğunuz kişi ve durumlarla ilgili konuşmalar yapabileceğiniz, uzlaşma sağlayabileceğiniz bir dönem olacak. Hafta sonuna doğru projeleriniz, iş yerinizle ilgili konularda zamansal durumlar söz konusu olabilir. Size az zaman tanıyabilirler. Yeni projelerle ilgili zaman belirleme konusunda zorlanabilirsiniz. Hafta sonu ortaklaşa işlerinizle ilgili kişilerin size baskı yaptıkları konuları görüşebilirsiniz. Yabancılar veya yolculuklarla ilgili harekete geçmek isteyebilirsiniz. Gelişiminizle ilgili konularda arkadaşlarınızla beraber faaliyetleriniz olabilir.

YENGEÇ

Toplumsal hayatınızda ve kariyer konusunda bağımsız kalma, kendi bildiğiniz yoldan işlerinizle ilgilenme, kendinizi ortaya koyma konusunda hırsınız, ilişkilerinizde sizi zorluyor. İkili ilişkilerde kontrolü elinizde tutma arzunuz veya sizden güçlü kişilere olan bağınız, iş hayatınızda bağımsız kalmanıza engel oluyor ve stres yaratıyor. Bu stresi azaltabilmenizin yolu ortak çalışmalarla, grupların yararına çalışmalar yapmakla ve kendinize has paylaşma yoluna gitmenizden geçiyor. Mücadelenizi gruplar adına paylaşımda bulunarak gerçekleştirmelisiniz. Merkür çarşamba günü oğlak burcuna geçiyor. İşlerinizle ilgili yaşadığınız çatışmaları, zor şartları, size hükmeden kişileri konuşma fırsatı bulacaksınız bu dönemde. Ortaklık konusunda iletişiminiz artabilir. Birlikteliğinizle ilgili sözler duyabilir ve ciddi adımlar atabilir, kararlar verebilirsiniz. Hafta sonuna doğru özel yetenekleriniz, kendinizi göstermek istediğiniz konulardaki adımlarınızdan maddi imkanlar sağlama isteğiniz sizi düşünmeye sevk edebilir. Maddi kazançlar için bireysel çabanız sizi zorlayabilir. Elinize geçecek maddi imkanı beğenmeyebilirsiniz. Hafta sonu ilişkilerinizde yaşadığınız stresi başkalarıyla paylaşarak, kalan işlerinizi tamamlayarak, azaltabilirsiniz. Ortaklaşa bir iş için görüşmeler yapabilirsiniz. Bağlı olduğunuz kişilerle ortak faaliyetleriniz olabilir.

ASLAN

Hayata bakış açınızı değiştiren, sizi aydınlatan, farklı görüşleri benimsemenizi sağlayan, gelişiminiz için içinde bulunduğunuz faaliyetler, yabancılar veya yolculuklarınızla ilgili planlarınızın değişimi, varsa hukuksal konularda zorlanıyorsunuz. Gündelik hayatınızda sizi meşgul eden durumlar, iş ortamınızdaki güç odakları hayatınıza getirmek istediğiniz yenilikleri, ufkunuzu açacak atılımlarınızı engelliyor. Risk almanız sizi tehlikeye sokuyor olabilir. Çok çaba göstermek durumunda kalıyor olabilirsiniz. Ya da gündelik yaşam biçiminize uymuyor olabilir. Durumunuzu ilişkide olduğunuz kişiye anlatarak destek isteyerek, danışmanlık alarak veya ikili ilişkilerle daha az stresli hale getirebilirsiniz. Bireysel gelişiminizde sans sizden yana. Merkür çarşamba günü oğlak burcuna geçiyor. Çalıştığınız kişilerle, üzerinde çalıştığınız konularla ilgili organize olmanızı sağlayacak. Planlı programlı ve düzenli çalışmalar yapabilirsiniz. Hafta sonuna doğru aileniz veya evinizle ilgili bir konuda zorlanabilirsiniz. Hafta sonu birlikte olduğunuz kişiyle, varsa eşinizle yabancı ortamlarda bulunabilirsiniz. Faaliyetlerinizi tek başınıza yapmamanız daha fazla zevk almanıza yardımcı olacaktır.

BAŞAK

Özel yaşamınız, bireysel faaliyetlerinizle ilgili istekleriniz ortaklaşa işlerinizde sizi stres altına sokuyor olabilir. Artık ortaklaşa işlerinizde bağımsız kalma isteğinizin, kendinizi ortaya koyabileceğiniz konumların oluşması için gerekli olduğunu düşünüyor olabilirsiniz. Ortaklaşa işler veya başka kaynaklarla ilgili konulara müdahale edemediğinizi düşünüyor olabilirsiniz. Bireysel gücünüzü arttırmak istiyorsunuz. Bu hafta bu konular üzerinizde baskı oluşturabilir. Salı günü maddi konular bu stresinizi tetikleyebilir. Bu stresi kendinize has yollardan mücadele ile çözebilirsiniz. Yapılan projeler veya işlerle ilgili geliştirici etkiler katabilirsiniz. Çarşamba günü merkür oğlak burcuna geçiş yapıyor. Özel hayatınızda, varsa çocuklarla ilgili haberler, görüşmeler bu dönemde artabilir. Bireysel faaliyetlerinizde uzlaşmacı ve bilgilendirici olabilirsiniz. Konuşmalarınızda ikna edici olabilirsiniz. Hafta sonuna doğru varsa kardeşlerinizle ilgilenmeniz gerekebilir. İş için kısa yolculuklar mümkün. Yakın çevrenizde sorumluluk almanız gereken konular olacaktır. İkili görüşmeleriniz sizi tazeleyecek, romantik dakikalar geçirecek fırsatlarınız olacak. Bireysel isteklerinizin ilişkilerinize yansıyacağı durumlar tansiyonu yükseltebilir. Bağlı olduğunuz kişilerle veya ortaklaşa işlerle ilgili faaliyetleriniz olabilir.

TERAZİ

Haftaya hareketli bir giriş yapabilirsiniz. Evinizle veya ailedeki bazı konular stresler ilişkilerinizi zorlayabilir. Salı günü evinizle ilgili konularda üzerinizde daha fazla yük hissetmeniz mümkün. Bu konulardaki stresinizi azaltmak için bireysel çabalarınız yardımcı olabilir. Size özel yollardan veya kabiliyetlerinizle çözebileceksiniz. Varsa ve konu çocuklarınızla ilgili ise bu konulara zaman ayırarak problemleri çözebilirsiniz. Merkür çarşamba günü oğlak burcuna giriyor. Ev ve aile konularınızla ilgili konuşma fırsatı bulacaksınız bu dönemde. Konuşmalarınız uzlaşmacı ve önlem alıcı olursa sizi daha fazla rahatlatabilir. Hafta sonuna doğru maddi konularla ilgilenmeniz ve yapmanız gerekenleri uygulamanız gerekebilir. Hafta sonu ilişkilerinize bir düzen getirme bir ciddiyet koyma isteği olabilir. Varsa çocuklarınızla kısa yolculuklara, birlikte olduğunuz kişiyle özel faaliyetler, sportif ortamlara katılabilirsiniz.

AKREP

Zaman zaman iş ortamınız, çalıştığınız kişiler veya konularla ilgili zorlanıyorsunuz. Bu hafta da aynı etkiler mevcut olacak. Yakın çevrenizdeki zorluklar, baskılar, varsa eğitim konularındaki değişimler gündelik hayatınızda değişimlere yol açıyor, size krizler getiriyor olabilir. İş yaptığınız, iletişimde olduğunuz kişilerin baskıları sizin çalışma alanlarınızda bağımsız kalmanıza engel olabilir. Çalışma şekliniz, bağımsız kalabilme şartlarınızı oluşturmak için önce kendinizi değiştirmeniz, bencillik yapmamanız ve de başkalarını da düşünerek tavır almanız gerekiyor. Aileniz içersinde veya yaşamsal alanınızdaki şartlarınızı kendinize has farklı yollardan oluşturabilirseniz sizi zorlayan etkileri daha rahat çözebileceksiniz. Önce kendinizi yeniliklere açık tutmanızda fayda var. Merkür çarşamba günü oğlak burcuna geçiyor. Yakın çevrenizdeki kişilerle, varsa kardeşlerinizle, işinizle ilgili kişilerle görüşmeleriniz artacaktır. Size baskı yapan şartlarla ilgili konuşmalarınızı yapabilirsiniz bu dönemde. Araştırmalarınız varsa bu dönem araştırmalar için çok uygun olacaktır. Yeni öğreneceğiniz konular sizi dönüşüme sürükleyebilir. Hafta sonuna doğru kendinizle ilgili ciddi bir adım atabilirsiniz. Belki sağlık konusunda dikkat etmeniz gereken durumlar olabilir. Hafta sonu maddi konular gündeme gelebilir. Evinizle ilgili değişim yapmak için harekete geçebilirsiniz.

YAY

Maddi konularda köklü değişimler sizi zaman zaman zorluyor. Bireysel konularda, zevklerinizde faaliyetlerinizde varsa çocuklarla ilgili konularda ani gelişmeler, kendinize biraz alan açma isteğiniz sizi maddi konularda zorluyor olabilir. Riskler almış ve bu riskler sebebiyle zaman zaman zor durumlarda kalıyor olabilirsiniz. Bu hafta bu stresi tekrar yaşayabilirsiniz. Aldığınız riskler konusunda araştırma yapmanız sizin için faydalı olacaktır. Bilgi edinmeniz ve gruplar aracılığıyla kendinizi göstermeniz sizin bireysel işlerinizle ilgili stresinizi azaltacaktır. Hafta sonuna doğru kontrol edemediğiniz şartlar için çalışmalar yapabilirsiniz. Maddi konularla ilgili fırsatlar yakalayabileceğiniz olanakları araştırmanız faydalı olacaktır. Hafta sonu dışarı çıkabilir, çevrenizle ilgilenmeye başlayabilirsiniz. Yabancıların olduğu ortamlarda bulunabilir, özel zevkleriniz için kısa yolculuklar yapabilirsiniz.

OĞLAK

Uzun bir zamandır kendinizle ilgili dönüşümler yaşıyorsunuz. Etrafınızda olan biteni kontrol altına alma isteğiniz ancak kendinizi bundan alıkoyamamanız sebebiyle stress ve baskı altında kalabilmeniz, aile, yaşamsal alan veya evinizle ilgili değişimlere müdahale edememek bu streslerinizi daha da arttırıyor olabilir. Aslında kendinize yaşamsal alanınızda bir yer açmak istemişsiniz, size bağımlı kalınmadan kendinizi bağlı hissetmeden bireysel olarak öncülüğünüzü kabul ettirmek istemiş olabilirsiniz. Ancak bu isteğinize karşılık hayatı karşılama, belirlediğiniz yön ve tavırlarınız sizi zorlamış olabilir. Baskı hissetmiş olabilirsiniz. Bu hafta da aynı etkiyi hissedeceksiniz. Maddi konularda, sahip olma arzusunda olduğunuz değer verdiğiniz konularda maddi ve manevi olarak mücadele ediyorsunuz. Bunu kendi bildiğiniz yoldan ancak bireysel değil de etrafınıza da fayda sağlayacak şekilde yaparsanız kendinize yaratmak istediğiniz alanı da daha kolay yaratabilir, evinizle veya ailenizle ilgili şartları koyabilme fırsatı yakalayabilirsiniz. Belki de harcamalarınızın yararlı olmasına dikkat ederseniz kendinize koyduğunuz zor hedeflerin üstesinden daha rahat gelebilirsiniz. Bir süredir kendi içinizde düşünüyor ve plan yapıyordunuz. Merkür çarşamba günü burcunuza geçiş yapıyor. Daha dışa dönük, konuşmalarınızda planlı programlı bir şekilde yapacaksınız. Etrafınızdaki kişilere fikir ve düşüncelerinizi anlatma imkanını bu dönemde bulabileceksiniz. Yaşadığınız stresleri konuşarak ve uzlaşma sağlayarak çevrenizle paylaşabilirsiniz. İlişkilerinizde kontrol altına almak istediğiniz konuları daha net ifade edebileceksiniz. Hafta sonuna doğru gruplar içersinde yapmanız gereken faaliyetler olabilir. Hafta sonunda eviniz veya ailenizle ilgili faaliyetler, belki de harcamalar söz konusu olabilir. Sanatsal konularla ilgili faaliyetlerden zevk alacaksınız.

KOVA

Uzun dönemdir yakın çevrenizdeki değişimler, varsa eğitimle ilgili konularda ani patlak veren durumlar kontrolü elinizden kaçırmanıza sebep olmuş olabilir. Kontrol edemediğiniz konular yüzünden düzeniniz bozulmuş olabilir. Ya da şartlar sizi zorluyor olabilir. Bu hafta bu etkileri yaşayabilirsiniz. Ancak siz zaten etrafınızdakilerle faaliyetlerinizle koşturmaya başlamışsınız. Yakın çevrenizle, varsa kardeşlerinizle, iletişimde olduğunuz kişilerle olan zor şartlarınız konusunda mücadelenizi sakin bir şekilde ve herkesin yararına olacak şekilde verirseniz stresinizi de azaltmış olacaksınız. Kendinizi bilginizle söyleyeceklerinizle ortaya koyarsanız işiniz daha da kolaylaşabilir. Sizi farklı kılan şartlar da sakin ve mantıklı oluşunuzla oluşacaktır. Sizi yakın çevrenizle ilgili değişimlere zorlayan şartları araştırın, nedenlerini sonuçlarını inceleyin bir çıkış yolu bulacaksınız. Kontrol edemediğiniz durumların da size baskı yapmasına engel olabilirsiniz. Merkür çarşamba günü oğlak burcuna geçiyor. Yönetemediğiniz, müdahele eemediğiniz konuları bu dönemde daha detaylı ve planlı düşünecek ve düzene koyabileceksiniz. Kendinizi neler konusunda zorladığınızı inceleyebilirsiniz. Bu dönemde eğer varsa yazılarınızı daha derin konular üzerine yazma imkanı bulabilirsiniz. Yazılarınız için daha verimli kullanabilirsiniz bu dönemi. Hafta sonuna doğru İş hayatınız veya toplumsal hayatınızda bir konu sizi zorlayabilir. Yerine getirmeniz gereken bir göreviniz ortaya çıkabilir. Hafta sonu kısa yolculuklar yapabilirsiniz. Hareketli bir dönemdesiniz. Hafta sonu yakın çevrenizde keşfe çıkabilirsiniz.

BALIK

İçinde bulunduğunuz gruplarda, organizasyonlarda veya arkadaşlarınızla ilgili konularda üzerinizde baskı olabilir. Bu baskı zaman zaman sizi maddi değişimlere uğratıyor olabilir. Ya da madi imkan sağlamak istediğinizde gruplar içersinde sizi zorlayanlar olabilir. Başkalarıyla beraber çalışmalar sizi zaman zaman zorlayabilir. Siz bu maddi konulardaki değişimlere müdahale edemediğinizi düşünüyor olabilirsiniz ancak kendi kendinize mücadele konusunda hazırlıklarınızı yapmanız, araştırmalarda bulunmanız ve herkes için fayda verecek şekilde planlarınızın olması sizi rahatlatabilir. Maddi konularda aldığınız riskleri arka planda bilgi edinerek zarar vermeden çözme yoluna gidebilirsiniz. Merkür çarşamba günü oğlak burcuna geçiyor. İş hayatınızda veya toplumsal hayatınızda önerilerde bulunduğunuz işleri sunumları gruplarla beraber hayata geçirmeye başlayabilirsiniz bu dönem. Gruplar içersinde konuşmalarınız olabilir. Bilgi alışverişinde bulunabilirsiniz. İlişkileriniz yardımıyla bildiklerinizi aktarabilirsiniz. Hafta sonuna doğru herkesle paylaştığınız konular var ise bu konuyla ilgili yapmanız gereken işler olabilir. Varsa çözmeniz gereken hukuksal konular olabilir. Yabancılar veya yolculuklar konusunda bir engeli aşmanız gerekebilir. Hafta sonunda toplumsal hayatınız hareketleniyor. Kalabalıklar önünde olabilirsiniz. Gruplarla olan faaliyetler veya arkadaşlarınızla katılacağınız ortamlar sizi hayallerinizle buluşturabilir. Yardım etmek istediğiniz kişiler olabilir.

Gamze Avcu