Abone Ol

Kösem Cannes'de izleyiciyle buluştu

'Muhteşem Yüzyıl-Kösem', Türkiye’den önce Fransa’da izleyici karşısına çıktı.

Kösem Cannes'de izleyiciyle buluştu

Kösem Sultan'ın afişindeki sır çözüldü

Genç Kösem Sultan Anastasia Thsilimpou doğuştan oyuncu

Muhteşem Yüzyıl Kösem Sultan'da kim kimdir?

Kösem Sultan 1. bölüm fragmanı

Mipcom fuarı kapsamında Villa Domergue’de gerçekleşen organizasyon, bu yıl Cannes’ın en görkemli partileri arasında yer aldı.

Geceye dizinin başrol oyuncuları Beren Saat, Ekin Koç, Anastasia Tsilimpiou ve Hülya Avşar da katıldı.

Ayrıca Majestic Hotel’de iki gün boyunca dünyanın önde gelen kanal yöneticilerine özel gösterimler düzenlendi.


Gecede gözler Beren Saat'in üzerindeydi.

Kösem Cannes'de izleyiciyle buluştu - Resim: 1

Hülya Avşar (Safiye Sultan)

Kösem Cannes'de izleyiciyle buluştu - Resim: 2

1550 yılında asıl adı Sofia olarak doğan ve babası Venedik valisi olan Safiye Sultan, çıktığı Akdeniz seyahatinde kaçırılarak, İstanbul'daki köle pazarına getirildi.Nurbanu Sultan'ın neredeyse servet ödeyerek aldığı Sofia'nın önce adı Safiye olarak değiştirildi, ardından da III. Murad ile evlendi.

Osmanlı devlet yönetiminde de etkin olan Safiye Sultan'ın, Sokullu Mehmet Paşa'nın hançerlenmesi, Şehzade Mahmud'un boğdurulması ve Yemişçi Hasan Paşa'nın idamında da etkili olduğu rivayet ediliyor.

1619 yılında vefat eden Safiye Sultan'ı dizide Hülya Avşar canlandıracak.

Ekin Koç (1. Ahmet)

Kösem Cannes'de izleyiciyle buluştu - Resim: 3

1590 yılında dünyaya gelen I. Ahmed, babasının ölümü üzerine 1603 yılında tahta çıktı. Kanuni Sultan Süleyman'dan sonra devlet işleri ile en yoğun şekilde uğraşan padişah olarak kabul edilen I. Ahmed, henüz 27 yaşındayken yakalandığı tifüs hastalığı sebebiyle hayatını kaybetti. Dizide karaktere, 'Sana Bir Sır Vereceğim' dizisiyle dikkatleri üzerine çeken Ekin Koç hayat verecek.

(Kösem Sultan)

Kösem Cannes'de izleyiciyle buluştu - Resim: 4

1590 yılında doğan ve asıl adı Anastasya olan Kösem Sultan, cariye olarak geldiği Topkapı Sarayı'nda zekası ve becerisi ile dikkat çekti. Osmanlı tarihinin en etkin kadınlarından biri olan Sultan, 15 yaşında Padişah I. Ahmed ile evlendi ve Haseki oldu. IV. Murad ile I. İbrahim'in de annesi olan Kösem Sultan'ın gençliğine Anastasia Tsilimpiou hayat verecek dizinin 8. bölümünden sonra Beren Saat, Kösem Sultan olarak dizide yer alacak.