Abone Ol

Youtube yeni kriterlerle kanalların doğrulama rozetini elinden alabilecek

100 binden fazla abonesi olanlara verilen doğrulama rozeti artık kanalın "özgünlüğü" ve "önceliğine" göre verilecek

Youtube yeni kriterlerle kanalların doğrulama rozetini elinden alabilecek

Youtube, kanallara uygulayacağı yeni doğrulama kriterlerini açıkladı. Belirlenen yeni kurallarla, yalnızca yeni Youtube kanalları değil, eski Youtube kanalları da denetlenecek. Bazı kanalların sahip olduğu doğrulama rozetleri geri alınabilir.

Hürriyet'in haberine göre, daha önce 100 binden fazla aboneye sahip kanallar, doğrulama rozeti için yaptığı başvuruların sonucunda çoğunlukla olumlu yanıt alıyordu. Youtube 19 Eylül'de, resmi blogundan yaptığı açıklamada kanalların sahip olduğu kullanıcı sayısının belirleyici olmayacağını, kanalın temsil ettiği kişiye veya sanatçıya ait olup olmadığını anlamak için bir dizi yeni faktöre başvurulacağını duyurdu. Yeni kriterler şöyle:

Özgünlük: Kanal temsil ettiğini iddia ettiği gerçek yaratıcıya, sanatçıya, halka açık şahsa veya şirkete ait mi?

Öncelik: Kanal tanınmış veya çok aranan bir yaratıcıyı, sanatçıyı, topluluğu veya şirketi temsil ediyor mu? YouTube dışında yaygın olarak tanınıyor ve çevrimiçi ortamda güçlü bir varlığa sahip mi? Diğer çok sayıda kanala çok benzer bir adı olan popüler bir kanal mı?

Son itiraz tarihi 17 Ekim

Youtube'un belirlediği bu kriterlere uymayan birçok mevcut hesabın doğrulama rozetlerinin kaldırılacağı da ifade ediliyor. Tüm kanallar için uygulamaya konulan bu doğrulama yöntemi için herhangi bir başvuru yapmak ise gerekmiyor. Youtube otomatik olarak kanalları kontrol ederek doğrulama rozeti için uygun olanlara tanımlama yapıyor.

Rozeti alınan kanalların itiraz hakkı için son tarih 17 Ekim. Doğrulama rozetinin tasarımı ise Ocak 2020 yılında değişecek.