Abone Ol

Yılmaz Özdil'den Kılıçdaroğlu'na Ekmeleddin İhsanoğlu eleştirisi!

Sözcü gazetesi yazarı Yılmaz Özdil, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu Ekmeleddin İhsanoğlu konusunda eleştirdi...

Yılmaz Özdil'den Kılıçdaroğlu'na Ekmel Bey çağrısı!

Sözcü gazetesi yazarı Yılmaz Özdil, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu Ekmeleddin İhsanoğlu konusunda eleştirdi. İhsanoğlu'nun, Cemaat'le ilişkilerini hatırlatan Özdil, Kılıçdaroğlu'na "Hazır itiraf sezonu açılmışken… Bi itiraf da Kemal Kılıçdaroğlu'ndan bekliyoruz gari" ifadelerini kullandı. Özdil, "Tıpış tıpış açıklayın… Mecburettin beyi cumhurbaşkanı adayı yapmanızı kim mecbur etti?" diyerek Fethullah Gülen'i işaret etti. Kılıçdaroğlu o dönem Ekmel Bey için "tıpış tıpış sandığa gitme" çağrısında bulunmuştu.

Ekmel Bey'in laikliğe aykırı konuşmalarını hatırlatan, Türkiye'de kimse tanımadığı halde ithal aday yapıldığını söyleyen Özdil o dönem için şunları yazdı:

"Cemaatin tetikçileri Halk TV ekranına doluşmuştu. 'CHP'li olup da Ekmeleddin İhsanoğlu'nu eleştirenler bundan böyle Atatürkçüyüm demesinler' diye racon kesiyorlardı. CHP içinde Ekmeleddin beyin adaylığına itiraz etmek adeta suç haline gelmişti. İtiraz edene “CHP düşmanı” deniyordu, 'Ekmeleddin beye karşı çıkarak Akp'nin ekmeğine yağ sürüyorsun' deniyordu, susturuluyordu.
*
Chp'de Ekmeleddin beyin adaylığını sadece Kemal Kılıçdaroğlu istiyordu… CHP dışında ise, hararetle isteyen biri daha vardı.
*
Fethullah Gülen… Seçime beş gün kala Pensilvanya'daki vaazında aynen şunları söylüyordu: 'Her halimizde, her tavrımızda, iman-ı ekmel, İslam-ı ekmel, ihsan-ı ekmel, ihlas-ı ekmel, rıza-yı ekmel, yakin-i ekmel demeliyiz, hayatımızı bu atkılar arasında dantela gibi işlemeliyiz, düşsek, sürçsek bile, kalktığımızda el ihsan demeliyiz.'
*
Ve, aradan iki sene geçti…
*
Melih Gökçek cinler tarafından kandırıldığını itiraf etti.
Bülent Arınç ahmak olduğunu itiraf etti.
Hazır itiraf sezonu açılmışken…
Bi itiraf da Kemal Kılıçdaroğlu'ndan bekliyoruz gari.
*
Tıpış tıpış açıklayın…
Mecburettin beyi cumhurbaşkanı adayı yapmanızı kim mecbur etti?"

Odatv.com