Abone Ol

Yıldırım: Deterjanla mı yıkayacağız?

İmamoğlu'nun temiz vakıflarla çalışacaklarını ifade etmesinin ardından, Binali Yıldırım sordu: "Temiz vakıflara veririm diyor da, yani deterjanla yıkayarak mı vereceğiz? Kim karar verecek?"

Yıldırım: Deterjanla mı yıkayacağız?

23 Haziran’da tekrarlanacak olan İstanbul seçimi öncesi ‘cumhur ittifakı’nın AKP’li adayı Binali Yıldırım ile ‘millet ittifakı’nın CHP’li adayı Ekrem İmamoğlu, İsmail Küçükkaya’nın sorularını yanıtlamayı sürdürüyor.

"Biz FETÖ ile mücadeleyi önemsiyoruz. Siz belediye başkanı olunca bunlarla mücadelede ne yapacaksınız? Siz bunların yurtlarına gittiniz mi, FETÖ elebaşını ziyaret ettiniz mi sorusuna İmamoğlu'nun "Benim uzaktan, yakından ilgim, ilişkim yok. Ben devlete inanırım.

İşte FETÖ gibi örgütlerin yok olması adına mevcut vakıflarla işbirliği yaparım. Vakıflarla, dernekle tabii ki işbirliği yaparım. Temiz dernekler, vakıflarla işbirliği yaparsınız. Ben her kesimdeki derneklerle, vakıflarla işbirliği yaptım." cevabı verdi.

Yıldırım ise bu cevaba "Temiz vakıflara veririm diyor da, yani deterjanla yıkayarak mı vereceğiz? Kim karar verecek?" çıkışında bulundu.