Abone Ol

Ojeli tırnaklarıyla maç yöneten kadın hakemler küfürleri azalttı

MANİSALI 8 kadın hakem, kadınların yeşil sahalarda da başarılı olabileceğini ortaya koydu. Ojeli tırnakları ile maç yöneten Manisalı kadın hakemler, yeşil sahalara centilmenlik getirdi, maçlarda küfür ve kavga azaldı.

Ojeli tırnaklarıyla maç yöneten kadın hakemler küfürleri azalttı

Erkek oyunu olarak bilinen futbolda, kadınlar hem oyunculukta hem de hakemlikte iddiasını ortaya koydu. Manisa'da 8 kadın hakem futbol maçlarında görev yaparak, yeşil sahaların yeni komutanları oldu. Sahalarda ve tribünlerde kadın hakemler sayesinde küfür ve kavga da yerini centilmenliğe bıraktı. İzmir'de başlayıp, 7 yıldan bu yana il hakemliği yapan Rahime Uyan Çakar, zevk alarak hakemlik yaptığını söyledi. Çakar, "Manisa'da 4 sezondur hakemlik yapıyorum. Çoğaldığımız için, destek verildiği için çok mutluyuz. Bazı alanlarda zor olsa da ben bu zorluğu yendim. Cesaretle sahaya çıkıp maçımı yönetebiliyorum. Kadının olduğu yerde küfrün olmadığını gördüm ve yaşadım" dedi.

Ojeli tırnaklarıyla maç yöneten kadın hakemler küfürleri azalttı - Resim: 1

19 yaşındaki Özge Kanbay da, Manisa'da 1 yıldan bu yana futbol hakemliği yaptığını belirterek, kendisine Süper Lig hakemliği yapan Yunus Yıldırım'ın örnek olduğunu dile getirdi. Kanbay, "Daha önce futbol oynuyordum. Hakemliğin içine girdiğim anda farklı bir dünya olduğunu gördüm. Bize karşı daha dikkatli davranıyorlar. Lise yıllarımda beden eğitimi öğretmenim süper lig hakemi Yunus Yıldırım'dı. Maçlarda onu görüyordum, televizyonda seyrediyordum. Başlama nedenlerimden biri çok sevdiğim Yunus Yıldırım hocamdır. Bana gerçekten çok iyi bir örnek oldu" diye konuştu.

Ojeli tırnaklarıyla maç yöneten kadın hakemler küfürleri azalttı - Resim: 2

Kadınların her alanda başarılı olabileceğini söyleyen kadın hakem Tuğba Kaya da, 1 yıldır hakemlik yaptığını ve hakemliğe gözlemci hocası sayesinde başladığını anlattı. Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu öğrencisi olan Büşra Sığınır da kadınların hiçbir alanda çekinmemesi gerektiğini vurguladı.

Ojeli tırnaklarıyla maç yöneten kadın hakemler küfürleri azalttı - Resim: 3

"KADIN HAKEMLERDEN ÇOK MEMNUNUZ"
Kadınların yönettiği maçların daha heyecanlı ve centilmence geçtiğini dile getiren Donatımspor altyapı sorumlusu Teknik Direktör İsmail Bedel, "Türk sporu böyle gelişecek. Genç kızlarımızın futbol sahalarında güzel şeyler yapacağına inanıyorum. Bayan hakemlerden son derece memnunum. Futbolu güzelleştirme açısından çok önemli" diye konuştu.

Ojeli tırnaklarıyla maç yöneten kadın hakemler küfürleri azalttı - Resim: 4

"FUTBOLCULAR DAHA SAYGILI"
İl Hakem Kurulu Başkanı Akif Uğurdur, Manisa'da 2 il hakemi 6 tane de aday hakem olduğunu söyledi. Sayının artmasından memnun olduklarını dile getiren Uğurdur, futbolun hep erkek egemen bir oyun olarak görüldüğünü ifade ederek, "Futbol ülkemizde erkek sporu olarak benimsendi. Ama bu tabular yıkıldı. Kızlarımız da kendilerini geliştirip hem futbol oynuyorlar hem de müsabakalarda görev alıyorlar. Hem üniversitede okuyorlar hem de hakemlik yapıyorlar. Türkiye profesyonel liglerinde görev yapacak kadın hakemler olacaklarına inanıyorum. Hakemliği yapmak isteyen genç kızlarımıza kapımız açıktır" dedi.

Ojeli tırnaklarıyla maç yöneten kadın hakemler küfürleri azalttı - Resim: 5

Türkiye liglerinde FIFA ve FIFA yardımcı hakemlerin olduğunu dile getiren Uğurdur, bu sayının artmasını istedi. Uğurdur, "Bayan hakemlerin yönettiği maçlarda futbolcular daha saygılı hatta seyirciler de daha sportmence maçı izliyor. Bu da futbola katkı sağlıyor" dedi.

Ojeli tırnaklarıyla maç yöneten kadın hakemler küfürleri azalttı - Resim: 6

Ojeli tırnaklarıyla maç yöneten kadın hakemler küfürleri azalttı - Resim: 7

Ojeli tırnaklarıyla maç yöneten kadın hakemler küfürleri azalttı - Resim: 8
dha