Abone Ol

Yerli otomobil, Cadillac BLS'nin kopyası mı?

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık dün ilk kez uzun süredir tartışılan yerli otomobil prototiplerinin kamuflajlı görüntüsünü kamuoyuyla paylaştı.

Yerli otomobil, Cadillac BLS'nin kopyası mı?

Yerli otomobilin dışı kamuflajlı olsa da 'Cadillac BLS'ye birebir benzediği ortaya çıktı. Şimdi otomobil meraklıları 'Yerli otomobil Cadillac BLS'den mi kopya edildi?' sorusunu soruyor.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık paylaştığı yerli otomobil prototiplerinin 'Cadillac BLS’ye benzerliği tartışma konusu oldu. Otomobil meraklıları 'Yerli otomobil Cadillac BLS'den mi kopya edildi?' sorusunu soruyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ’ın Ocak 2011’de Başkabanlık döneminde ilk olarak TÜSİAD Genel Kurulu’nda dile getirdiği ve hükümetin 2023 programı içindeki en önemli hedeflerden biri olan ‘Yüzde 100 Türk malı otomobil üretimi’ ilginç bir hal almaya başladı. Hürriyet'ten Emre Özpeynirci'nin analizine göre 7 Haziran seçimlerinden kısa bir süre önce Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, yerli oto konusunda önemli çalışmalar yaptıklarını ve yol aldıklarını açıkladı. Projenin TÜBİTAK bünyesinde geliştirildiğini söyledi. Başka detay vermedi. Yine seçimlerden bir hafta önce Başbakan Ahmet Davutoğlu, “Kendi milli otomobilimizi yapıyoruz inşallah. 2015 Ağustos’unda ilk prototip üretim, 2016’da inşallah ilk filo üretimi gerçekleşecek” açıklamasını yaptı.

Radikal